-
Πες του να μου το γράψει σε αλγόριθμο ή ψευδοκώδικα για να το κάνουμε software, να καταθέσουμε την πατέντα και να το μοσχοπουλήσουμε μετά! Όλες οι γυναίκες (και όχι μόνο) θα το λατρέψουν!
-
Αν το τηρήσεις πάντως, είναι τρομακτικό το πώς μπαίνεις με τη μία και τέλεια!.. Τα μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή
-
Ας δοκιμασει εδω πρωτα :
-
Είχα δει αυτοκίνητο σχολής οδηγών που είχε βάλει 2 σημάδια στα τζάμια ώστε αν ακολοθούσες τις οδηγίες του και τα σημάδια πάρκαρες τέλεια χωρίς κανένα υπολογισμό.
-
λοιπον ειναι απλό...
βρίσκεται μια θεση, όπου με τα βιας παρκαρετε... (εξαρχεια, παγκρατι κτλ)
κανετε οπισθεν μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό ντουπ. Εδω σταματάτε. το ντουπ σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε 1η και να κάνετε μπροστά (δηλαδή έχετε βρεί στο πίσω αντικείμενο, όχημα, κάδος σκουπιδιών, γιαγιά με καρότσι λαϊκής κτλ)Αφού βάλετε 1η, στρίβετε το τιμόνι προς τη μεριά που θέλετε να μπείτε και προχωράτε πατινάροντας, μέχρι να ξαναακούσετε το χαρακτηριστικό μπάμ (ή και κρατσ)... Εδώ ισχύουν τα ίδια με παραπάνω (όχημα, γιαγιά,) με τη μόνη διαφορά οτι μιλάμε για το μπροστινό μερος του οχήματός σας.
Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, μέχρι εσείς να θεωρήσετε ότι είσαστε οκ...
(Κοπέλα με παλιό audi 80, στη Μυτιλήνη πέρσι τετοιο καιρό.... 2 αυτοκίνητα χτυπημένα από 2 φορές το καθέ ένα....οχι δεν ειμαι υπερβολικός )
-
Ευτυχώς που ανακαλύφτηκαν οι πλαστικοί προφυλακτήρες!!!
Φαντάζεστε τι φουτουριστικά σχήματα θα είχαν στις μέρες μας οι περισσότεροι μεταλλικοί προφυλακτήρες; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ας δοκιμασει εδω πρωτα :00:00:04:90 ρεκόρ έως τώρα το πήγα μετα απο καμιά 30αριά δοκιμές
-
Το παρκάρισμα με το αυτί που προτείνει ο citastak δεν μπορεί να ισχύσει γιατί αν δεν βάλεις από την αρχή το πίσω μέρος μέσα στη θέση όσα μπρος και πίσω να κάνεις δεν έχεις ελπίδα.... εκτός αν έχεις άπειρο χώρο. Άρα προϋποθέτει μια σχετική εμπειρία προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αυτό με τη διχοτόμο δεν το κατάλαβα. Διχοτόμο κάποιας γωνίας που έχει δύο πλευρές, ποιες είναι αυτές?
Επίσης το όταν αυτό πάρε τέρμα το τιμόνι προϋποθέτει υποβοηθούμενο τιμόνι..... τι κάνουν οι άλλοι?? (το δικό μου είναι και βαρύ και 5 στροφές....)Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο μικρό αυτοκίνητο τόσο πιο άσχετος με το παρκάρισμα οδηγός... ενώ αντίθετα με μεγάλα αυτοκίνητα είναι πολύ καλύτεροι! Ίσως αναγκαστικά ή μαθαίνεις ή το βάζεις σε πάρκινγκ ή επειδή μπορούσαν να παρκάρουν τόλμησαν να πάρουν και μεγάλο αυτοκίνητο. Είναι απίστευτο το πόσο χαμένο χώρο δεν χρησιμοποιούν μερικοί όταν παρκάρουν και μετά ζορίζονται χωρίς λόγο....
-
citastak, μη το γελάς καθόλου! Τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί έτσι παρκάρουν!... Είναι τρομακτικό πλέον...
onyx, η διχοτόμος του μπροστινού αυτοκινήτου, δηλ η ευθεία που ενώνει την μπρος-δεξιά/αριστερή γωνία με την πίσω-αριστερή/δεξιά γωνία
Άμα είσαι εσύ λαπάς, εγώ τι φταίω?
Ξέρεις τι μπράτσα έκανα με το ηρωικό Starlet του 89 που έμαθα?!! -
Eγώ πάντως όταν οδηγώ την GT βγάζω έξω την συνοδηγό για να μου πει. (αλλά της λέω να μην φωνάζει δυνατά και ξεφτιλιστούμε τελείως!)
στην GT πίσω δεν βλέπεις τίποτα!!!
Στο 93 δεν έχω πρόβλημα. έχω το μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ! -
citastak στην γειτονιά έχουμε έναν γέρο με ένα Hundai, δεν έχει αφήσει αμάξι που δεν το έχει τρακάρει κατά την διάρκεια του παρκαρίσματος!!!
Αφού προχθές το δικό μου το τράκαρε 3-4 φορές, πάρκαρε όπως είπες εσύ!!!
Δηλαδή αν είναι δυνατόν...
Ή βλέπω κάτι γυναίκες (και άντρες, αλλά κυρίως γυναίκες) που παίρνουν το 4Χ4 και πάνε να παρκάρουν...
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
citastak, μη το γελάς καθόλου! Τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί έτσι παρκάρουν!... Είναι τρομακτικό πλέον...onyx, η διχοτόμος του μπροστινού αυτοκινήτου, δηλ η ευθεία που ενώνει την μπρος-δεξιά/αριστερή γωνία με την πίσω-αριστερή/δεξιά γωνία
Άμα είσαι εσύ λαπάς, εγώ τι φταίω?
Ξέρεις τι μπράτσα έκανα με το ηρωικό Starlet του 89 που έμαθα?!!να δεις δικεφαλα που εκανα με το lada 2105 που εμαθα
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Eγώ πάντως όταν οδηγώ την GT βγάζω έξω την συνοδηγό για να μου πει. (αλλά της λέω να μην φωνάζει δυνατά και ξεφτιλιστούμε τελείως!)
στην GT πίσω δεν βλέπεις τίποτα!!!
Στο 93 δεν έχω πρόβλημα. έχω το μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ!τι μπιπ μπιπ ρε.... αν δεν εχεις τον αλλο να φωναζει,
έεελα, έεελα, έελα, *ώώώώώώώπα, ωώώώώώώώώώώώ΄πα λέεεεεεωωω δεν το φχαριστιεσαι!!!
*εναλλακτικα, έλα μαλάκα να δεις τι έκανες ....
-
Ο καλύτερος τρόπος: Μόλις βρεις θέση, το δίνεις στον καλύτερο παρκαδόρο που έχεις ως επιβάτη μέσα στο αυτοκίνητο. Αν είστε μόνοι, όμως...
ΑΠΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
**1.**Φέρνουμε το αυτοκίνητό μας στενά κοντά στο μπροστινό. Στη μέση του πίσω παραθύρου μας να βλέπουμε την πίσω άκρη του μπροστινού (μωβ γραμμή).
**2.**Κόβουμε όλο το τιμόνι δεξιά και διαγράφουμε μια γωνία 60 μοιρών.
**3.**Σταματάμε (τελείως) και κόβουμε όλο το τιμόνι αριστερά. Η πίσω αριστερή γωνία μας πρέπει να είναι περίπου στην ίδια ευθεία με την μπροστά αριστερή γωνία του πίσω αυτοκινήτου (μωβ γραμμή). Το σχήμα εδώ φυσικά δεν πέτυχε, ελπίζω να καταλάβατε!
Το όχημα έχει μπει στη θέση του, αν υπάρχουν φυσιολογικές διαστάσεις θέσης, οχήματος και κύκλος στροφής!
Για αριστερό παρκάρισμα, αλλάζει μόνο το 1ο βήμα. Βλέπε εδώ:
Σ.Σ. Αν το κόκκινο αυτοκίνητο είναι πιο έξω ή στραβά παρκαρισμένο, το φέρνουμε πιο κοντά και αυξάνουμε λίγο τη γωνία των 60 μοιρών.
Αν είναι πολλές οι φωτογραφίες, μπορώ να τις κατεβάσω και να βάλω μόνο τις συνδέσεις.
Συνήθως πιάνει το κόλπο. Έτσι έμαθα να παρκάρω ως μαθητής χωρίς σημάδια, και ως νέος οδηγός με την Πριμέρα. Τώρα με το Λεόν, διαλέγω συνήθως τον πρώτο τρόπο!
-
funkyreverend πολυ ωραια σχηματα!
-
Είπαμε, ρε συ karib, να είσαι ευγενικός, αλλά μη λέμε και ψέματα!
Ευχαριστώ πάντως.
Εκτός και αν σας άρεσε το ότι αλλάζουν θέση τα φανάρια και τα φλας! Αν νομίζει κανείς ότι είναι χρήσιμο, μπορώ να τα εμπλουτίσω. Αν φυσικά, βρω ένα καλό animator. Θα μαζέψω και τις παρατηρήσεις των άλλων παιδιών, να τις εντάξω σε ένα slideshow. Υπάρχει ενδιαφέρον;
-
Εγώ είμαι της σχολής 'παρκάρισμα με τον καθρέφτη'. Ούτε γυρνάς κεφάλι, ούτε τίποτα.. Κοιτάς έχοντας μάθει τα σημεία που η ρόδα πλησιάζει το πεζοδρόμιο και μετά τυφλοσούρτης.
Επίσης, μου αρέσει να παρκάρω όταν τα κτίρια δίπλα είναι μεγάλα καταστήματα με τζαμαρίες. Έχεις ουσιαστικά ένα καθρέπτη να σε βοηθάει να βλέπεις που τελειώνει το μονοθέσιό σου.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Επίσης, μου αρέσει να παρκάρω όταν τα κτίρια δίπλα είναι μεγάλα καταστήματα με τζαμαρίες. Έχεις ουσιαστικά ένα καθρέπτη να σε βοηθάει να βλέπεις που τελειώνει το μονοθέσιό σου.Ο καλύτερος τρόπος να παρκάρεις είναι αυτός...
Απλές οδηγίες για παρκάρισμα