-
Ούτε εγώ μεγάλωσα σε γκέτο, γι αυτό και είμαι πολύ ανοιχτος ακόμα και με προβληματικές περιπτώσεις. Γι αυτό σου λέω, απελευθερώσου, μην περιμένεις την κυβέρνηση να σε ελευθερώσει, ξεκίνα σήμερα κι όλας να μιλάς με ταρίφες
-
Αλλο πράγμα να ακούς τα περί δέσμευσης καταθέσεων απο το Δημόσιο σε οφειλέτες, και άλλο .... να το βλέπεις!
Σε τράπεζα που βρέθηκα χθές, συνομιλία μεταξύ γηραιού κυρίου (65-70) και υπαλλήλου Ταμείου:
-Ξέρετε, απο χθές βάζω την κάρτα στο ΑΤΜ και δεν μου δίνει χρήματα.
-Για να δω . ... Σαν κάρτα, είναι ενεργή.... Έχετε χρήματα στο λογαριασμό?
-Και βέβαια! 3.000€ τουλάχιστον...
-Για να δώ καλύτερα... Ουπς, πηγαίνετε στο Δντή, υπάρχει θέμα, θα ενημερωθείτε...
-Πως , τι, που, πότε και γιατί ?
Στο Δντή :
Ξέρετε, έχω θέμα με την κάρτα και το λογαριασμό ...
-Για να δούμε.... Ουπς, εμφανίζεται δέσμευση-κατάσχεση του λογαριασμού, απο τη Χ-Ψ ΔΟΥ για οφειλές 12.000€+.
-Μα εγώ δεν ξέρω τίποτε, δεν το αναγνωρίζω, έχει γίνει λάθος , δεν μπορεί , κλπ, κλπ.
-Ξέρετε, είναι μάλλον απίθανο, εμφανίζονται όλα τα στοιχεία σας καθώς και μιάς επιχείρησης που είχατε μέχρι το 2011 στην οδό Χ με την επωνυμία Ψ, κλπ .
-Μα....- Δεν μπορώ να κάνω τίποτε, δεν έχετε πλέον χρήματα διαθέσιμα, κι αν νομίζετε ότι έγινε λάθος απο τη ΔΟΥ, πρέπει να πάτε εκεί για να ρυθμίσετε το θέμα...
- ...........
Επανερχόμενος λοιπόν στη συζήτηση και τις απόψεις 'περί πείνας' της προηγούμενης εβδομάδας : Σήμερα ο συγκεκριμένος ενδεχομένως θα 'πεινάει'.
Και δυστυχώς, θα τον ακολουθήσουν και άλλοι, που προς το παρόν δεν πεινάνε, .... αλλά χρωστάνε. -
Το θεμα ειναι οτι ηταν μικροεπιχειρηματιας. Αν εχει εισπραξει ΦΠΑ και δεν το εχει αποδωσει αυτο ειναι σαν να κλεβεις χρηματα απο το κρατος. Γιαυτο πολυς κοσμος δεν θελει να παρει τετοιες ευθυνες και προτιμα να ειναι μισθωτος.
-
Μισθωτός σε ποιούς όμως επιχειρηματίες , όταν κανείς δεν θέλει να μπλέξει ? Αυτό το ξεχνάει το δημοσιουπαλληλικό κράτος μας
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μισθωτός σε ποιούς όμως επιχειρηματίες , όταν κανείς δεν θέλει να μπλέξει ? Αυτό το ξεχνάει το δημοσιουπαλληλικό κράτος μαςΕ, καλά μην κολλάμε σε λεφτομέρειες...
-
εσυ dbekos ησουν παρων σε ολες τις συνομιλιες;Πρωτα στο γκισε και μετα ξωπισω στον διευθυντη;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μισθωτός σε ποιούς όμως επιχειρηματίες , όταν κανείς δεν θέλει να μπλέξει ? Αυτό το ξεχνάει το δημοσιουπαλληλικό κράτος μαςΓια αυτο ακριβως τον λογο υπαρχουν οι εταιρειες που δεν συνδεοντε με συγκεκριμενο ατομο αλλα εχουν πολυμετοχικη βαση.
-
Σωστά, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Αυτό εξηγεί τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της 'χώρας'...(άκουσα θα μας αντιγράψουν οι κινέζοι, μπας και γλύψουν κάνα κοκκαλάκι κι αυτοί οι καημένοι ).
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Επανερχόμενος λοιπόν στη συζήτηση και τις απόψεις 'περί πείνας' της προηγούμενης εβδομάδας : Σήμερα ο συγκεκριμένος ενδεχομένως θα 'πεινάει'.
Και δυστυχώς, θα τον ακολουθήσουν και άλλοι, που προς το παρόν δεν πεινάνε, .... αλλά χρωστάνε.+1
Η φοροδοτική ικανότητα του κόσμου είναι σε αρνητικά επίπεδα.
Δεν υπάρχει πλεόνασμα - είναι εικονικό και νομίζω ότι η ύφεση θα σπάσει (κι άλλα) παγκόσμια ρεκόρ.Κάθε μέρα βλέπω περισσότερα κλειστά μαγαζιά.
-
Άμα είχανε λόγο ύπαρξης θα ήταν ακόμα ανοιχτά.
Ανάπτυξη θα έχουμε οταν αρχίσουν να κλείνουν τα mikel
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
[Κάθε μέρα βλέπω περισσότερα κλειστά μαγαζιά.Εγω εχω βαρεθει να βλεπω καφετεριες-σουβλατζιδικα,σε λιγο θα κλεινουν τα σουπερ-μαρκετ και θα γινονται ψητοπωλεια
-
^πεινάει ο κόσμος. Κάποιος πρέπει να τον ταΐζει.
-
Στο Χαλάνδρι ήτανε κάμποσα μαγαζά κλειστά από το '11, τώρα μερικά ανοίγουν σιγά σιγά. Τι γίνονται? Σουβλάκια, καφέ, χοτντογκάδικα, ντελίβερι κ.τ.λ. Η πλάκα είναι ότι έχουνε δουλειά.
-
Όσο περισσότερες καφετέριες - σουβλατζίδικα, τόσο πιο κοντά στην Αφρική.
(για κάποιους αυτό είναι ανάφτυξη ή 'έχει λεφτά ο κόζμος' ή και τα δύο ) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όσο περισσότερες καφετέριες - σουβλατζίδικα, τόσο πιο κοντά στην Αφρική.
(για κάποιους αυτό είναι ανάφτυξη ή 'έχει λεφτά ο κόζμος' ή και τα δύο )Εχμ,στην Αφρικη δεν εχουν καφετεριες και σουβλατζιδικα γιατι δεν θα ειχαν τι να τα κανουν
Αναπτυξη ειναι και αυτα,αλλα στην συντριπτικη πλειοψηφια τους δεν θα επιβιωσουν,οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα για το τι κανουν
-
Προχθές ένας τύπος από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έλεγε στο ραδιόφωνο πως τα περισσότερα τέτοια μαγαζιά που ανοίγουν αυτό τον καιρό, κλείνουν σε λιγότερο από χρόνο. Ο καθένας νομίζει πως θα ανοίξει ένα σουβλατζίδικο με το εφάπαξ του παππού θα βγάλει λεφτά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προχθές ένας τύπος από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έλεγε στο ραδιόφωνο πως τα περισσότερα τέτοια μαγαζιά που ανοίγουν αυτό τον καιρό, κλείνουν σε λιγότερο από χρόνο. Ο καθένας νομίζει πως θα ανοίξει ένα σουβλατζίδικο με το εφάπαξ του και παππού θα βγάλει λεφτά...O πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται, λεγανε οι παλιοι....
-
Θα πάρουν και αυτοί υβριδικά Lexus μάλλον σαν τον ΓΑΠ.
-
Ότ,τι και να κάνει ΓΑΠ δεν θα γίνει ποτέ...
(α ρε πστη μου όλο μας αντιγράφουν...από την αρχαιότητα...) -
«Ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την άφεση αμαρτιών σε επίορκους μεγάλης κλίμακας;», διερωτάται σε δήλωσή της για το κείμενο του επίμαχου πολυνομοσχεδίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για «πλημμεληματοποίηση» της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, καταγγέλλοντας ότι με τη δημοσίευση του νόμου θα οδηγηθούν σε παραγραφή πλείστες υποθέσεις που αφορούν μίζες και δώρα άνω των 120.000 ευρώ, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, αν κρίνεται ότι η πράξη για την οποία δόθηκαν «δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, αλλά απλώς ανάγεται σε αυτά».
Αναλυτικά η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
«Στο διοχετευθέν σε Μέσα Ενημέρωσης αλλά μη κατατεθέν στη Βουλή κείμενο του πολυνομοσχεδίου που η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει εκβιαστικά στη Βουλή, θέτοντας τους βουλευτές προ του διλήμματος «ναι ή όχι» σε άρθρα-μαμούθ, που πολλοί δεν θα προλάβουν ούτε να διαβάσουν (και εκ των υστέρων θα ισχυρίζονται ότι «δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν»), περιέχονται, στο Τμήμα που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διατάξεις που θα οδηγήσουν σε παραγραφή σωρεία ποινικών υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας στη χώρα μας, ακυρώνοντας την προσδοκία λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, που τρέφουν οι πολίτες.
**
Πρόκειται για τις διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται η «πλημμεληματοποίηση» της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου (άρθρα 235 και 236 Π.Κ.), η οποία, σύμφωνα με την εισαγόμενη ρύθμιση, εάν η πράξη για την οποία δίδεται το «δώρο» (άλλως η μίζα) δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, θα τιμωρείται μόνον σε βαθμό πλημμελήματος (και επομένως θα υπόκειται σε πενταετή παραγραφή), ανεξαρτήτως ποσού.**Αυτό σημαίνει ότι, με τη δημοσίευση του Νόμου, την επόμενη εβδομάδα, θα οδηγηθούν σε παραγραφή πλείστες υποθέσεις που αφορούν μίζες και δώρα άνω των 120.000 ευρώ, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, αν κρίνεται ότι η πράξη για την οποία δόθηκαν «δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, αλλά απλώς ανάγεται σε αυτά».
Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν πλείστες υποθέσεις αρμοδιότητας των Οικονομικών Εισαγγελέων, των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αλλά και πολύκροτες υποθέσεις που έχουν οδηγήσει στο ακροατήριο ή στην ειρκτή πολλά γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα.
Σε ποινικές υποθέσεις όπως οι εξοπλιστικές συμβάσεις και η Siemens, που ακόμη εκκρεμούν, αλλά και σε άλλες, που έχουν τελεσιδικήσει, θα αρκεί η πράξη για την οποία δόθηκε η μίζα να ενέπιπτε «στη διακριτική ευχέρεια» εκείνου που την έλαβε, ώστε να οδηγηθούν στην παραγραφή ή να υποβιβασθούν σε πλημμελήματα, μείζονες υποθέσεις μεγίστου ποινικού, δημοσίου και δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, που σήμερα απασχολούν τη Δικαιοσύνη ως κακουργήματα, τιμωρούμενα με κάθειρξη.
Η Κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, εξυπηρετεί το κατεστημένο της διαπλοκής, τους κομματικούς και κρατικούς μιζαδόρους και τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες διαφθορείς, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αγνοεί τις επιστημονικά τεκμηριωμένες επισημάνσεις που έχουν εγκαίρως διατυπωθεί, ακόμη και στο πλαίσιο της συντομότατης δημόσιας διαβούλευσης και προχωρεί ολοταχώς σε εκκαθαρίσεις ποινικών μητρώων για να αποδώσει λευκά στην κοινωνία τα αγαπημένα της παιδιά, αλλά και για να δώσει το πράσινο φως στους νέους επίδοξους και μαθητευόμενους διαφθορείς και μιζαδόρους ότι δεν κινδυνεύει η προσωπική τους ελευθερία.
Μένει να μας απαντήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αθανασίου: ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την άφεση αμαρτιών σε επίορκους μεγάλης κλίμακας;
Στα χρονικά της μνημονιακής εκτροπής, οι διατάξεις αυτές καταγράφονται στις μελανότερες σελίδες, όχι μόνον ως καταρράκωση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και κράτους δικαίου, αλλά, κυρίως, ως μία από τις πλέον κραυγαλέες παρεμβάσεις σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Παρεμβάσεις στις οποίες, δυστυχώς η Κυβέρνηση επιδίδεται κατ’ επάγγελμα, σώζοντας «ημετέρους» με τροπολογίες-ντροπολογίες (αμνηστία σε τραπεζίτες, αναστολή ποινικών διώξεων και δικών των διοικήσεων ΔΕΚΟ, ακαταδίωκτο μελών ΝΣΚ, χορήγηση προνομίων απορρήτου στον διωκόμενο Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ασυλία ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ, ασυλία διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών, ΛΑΡΚΟ, μελών ΤΑΙΠΕΔ κλπ, κλπ).
Πρόκειται για ενέργεια που συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, για την οποία δεν θα αδιαφορήσει η Ιστορία, όταν αποδοθούν, όπως πρέπει, οι ιστορικές, πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες για την μνημονιακή λεηλασία της χώρας και του λαού».
http://www.koutipandoras.gr/article/110 ... rie-samara
Ευτυχώς που ο Σαμαράς στοχεύει (κατά λάππα) στην εξυγίανση του δημοσίου και δεν τον αφήνει η αριστερά να βάλει τάξη στη χώρα
--->ναι αλλά η μάνα της Κωνσταντοπούλο έπαιρνε επίδομα
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)