-
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, πως αν θελήσεις να γίνει κάτι, αυτό θα γίνει την ίδια στιγμή!!! Δεν έχει να πάει στην επιτροπή για έγκριση ή να κάνει ένσταση ο υπάλληλος ή ή ή. Εκτελείς πρώτα και αν έχεις παράπονο το εκθέτεις αφού κάνεις αυτό που διατάχθηκες!!! Οι δε διαδικασίες είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν σηκώνουν αμφισβήτησης, ούτε μπορείς να πας στα δικαστήρια αν δεν σου αρέσει κάτι και το θέμα να καθυστερεί για χρόνια.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
όχι απαραίτητα, εμένα ο στρατός μου φάνηκε απλά σαν ένα παράλληλο κράτος το οποίο έχει σχεδόν όλες τις παθογένειες του κανονικού κράτους και το μόνο ίσως θετικό είναι ότι η ιεραρχία παίζει πιο σημαντικό ρόλο από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και όταν ο ανώτερος θέλει κάτι θα γίνει πιο γρήγορα από ότι αλλούόμως δεν λειτουργεί καλύτερα και πιο οργανωμένα από πολλές δημόσιες υπηρεσίες
πάντως του να καταργηθεί η θητεία δεν είμαι υπέρ μόνο και μόνο επειδή ξέρω ότι δεν είμαστε σε θέση να συντηρήσουμε επαγγελματικό στρατό
ο φαντάρος που δε κοστίζει παρά ψίχουλα δε συγκρίνεται με κάποιον που θέλει τουλάχιστον το βασικό και ένα σωρό κουλά επιδόματα και παροχές και δε γίνεται να μην έχουμε στρατόειδικά επί των ημερών μας με τις συγχωνεύσεις και λοιπές κεντρώσεις δημόσιων υπηρεσιών, η δουλεία που έχουν υπάλληλοι σε ΔΟΥ κλπ είναι σοβαρότατη και -αναλογικά- απαιτητική
στο δεύτερο σκέλος δεν συμφωνώ... γιατί όντως ο κληρωτός δεν στοιχίζει πολλά, αλλά δεν προσφέρει και τίποτα... λίγο λειτουργικά και σχεδόν καθόλου επιχειρησιακά ...
-
Καταλαβαίνω πλέον πως είτε καλός, είτε κακός, είτε μάχιμος, είτε σάπιος, ο χρόνος που περνάει κανείς στη θητεία του, είναι αυτό ακριβώς που τον κάνει ο καθένας. Είναι αυτό που περιμένουμε, αυτό που προσπαθούμε και αυτό που τυχαίνει τελικά στον καθένα μας, αλλά πάνω απ’όλα αυτό που μετράει είναι η αντιμετώπιση που έχουμε απέναντι στην κατάσταση. Γιατί ως γνωστόν οι καταστάσεις δεν καλύπτουν τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτουν. Εκτός από μερικές φορές, που τον καλύπτουν με λάσπη…
http://peopleandideas.gr/2013/10/17/gre ... y-service/
Διαβάστε το όλο, αξίζει
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Καταλαβαίνω πλέον πως είτε καλός, είτε κακός, είτε μάχιμος, είτε σάπιος, ο χρόνος που περνάει κανείς στη θητεία του, είναι αυτό ακριβώς που τον κάνει ο καθένας. Είναι αυτό που περιμένουμε, αυτό που προσπαθούμε και αυτό που τυχαίνει τελικά στον καθένα μας, αλλά πάνω απ’όλα αυτό που μετράει είναι η αντιμετώπιση που έχουμε απέναντι στην κατάσταση. Γιατί ως γνωστόν οι καταστάσεις δεν καλύπτουν τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτουν. Εκτός από μερικές φορές, που τον καλύπτουν με λάσπη…
http://peopleandideas.gr/2013/10/17/gre ... y-service/
Διαβάστε το όλο, αξίζει
Ετσι οπως τα λεει.
-
Ας μην κουραζωμε τους συμφορουμιτες με μακροσκελη πονηματα.
Μπορουμε πολυ απλα να τους επισημανουμε την ΚΑΡΔΙΑ του κειμενου:Πιο έντονη «στρατιωτική» ανάμνηση; 25 Μαρτίου 2013. Ξεκινάμε να παρελαύνουμε απ” το πεδίο του Άρεως, περνάμε τον κ. Παπούλια στο αστυνομοκρατούμενο Σύνταγμα και συνεχίζουμε προς Ομόνοια όπου ήρθε κόσμος και μας είδε (και μας χειροκρότησε). Μες στο πλήθος είδα μια πανέμορφη Ασιάτισσα (υποθέτω Ιαπωνία). Της έκλεισα το μάτι, μου χαμογέλασε. Και τόσο απλά, οι αμέτρητες ώρες παρέλασης, έπιασαν τόπο.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Μπορουμε πολυ απλα να τους επισημανουμε την ΚΑΡΔΙΑ του κειμενου:Πιο έντονη «στρατιωτική» ανάμνηση; 25 Μαρτίου 2013. Ξεκινάμε να παρελαύνουμε απ” το πεδίο του Άρεως, περνάμε τον κ. Παπούλια στο αστυνομοκρατούμενο Σύνταγμα και συνεχίζουμε προς Ομόνοια όπου ήρθε κόσμος και μας είδε (και μας χειροκρότησε). Μες στο πλήθος είδα μια πανέμορφη Ασιάτισσα (υποθέτω Ιαπωνία). Της έκλεισα το μάτι, μου χαμογέλασε. Και τόσο απλά, οι αμέτρητες ώρες παρέλασης, έπιασαν τόπο.
Σημείο καμπής αυτό που επισημαίνεις, αναμφίβολα, αλλά ο καταδρομέας τα εξιστορεί πολύ ωραία και περιγραφικά και στα υπόλοιπα σημεία της αφήγησής του. Σε λίγες γραμμές τα λέει ΟΛΑ....!!! Τα καλά, τα άσχημα, τα αστεία, τα παράλογα. Αξίζει να το διαβάσουνε και όσοι δεν υπηρέτησαν ακόμη, να πάνε και τη θητεία τους να τη βιώσουν με τον τρόπο που την περιγράφει το παλληκάρι.
@dimik... Με πρόλαβες...Για να το ποστάρω μπήκα στο thread!
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
-
νομιζω οτι λεει το απλο πραγμα που λεμε καιρο ολοι..
αμα θες να μαθεις θα μαθεις..
-
την Παρασκευη ημουν για κανα μισαωρο απέναντι από το αεροδρόμιο του Τατοιου.
χαμος στον αεροδιαδρομο από 'προπόνηση' ολων των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων για την παρέλαση.
μια απορια εχω (δεν θυμαμαι βασικα) και εχει να κανει με τους πρώτους. συμμετέχουν ΚΑΙ έφεδροι ή μόνο στελέχη? (για το μέγεθος και ειδικο βαρος της συγκεκριμένης παρέλασης εννοώ). -
Συμμετέχουν και έφεδροι που είναι και τσάμπα. Τα στελέχη παίρνουν (έπαιρναν τουλάχιστον) επίδομα για συμμετοχή σε παρελάσεις. Άλλωστε δεν θα επαρκούσαν μόνο τα στελέχη μιας Μονάδας για να συγκροτήσουν έναν ή δύο λόχους που απαιτούνται.
-
καπου πηρε το ματι μου οτι θα ερθουν και οι s300 για πρωτη φορα?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
καπου πηρε το ματι μου οτι θα ερθουν και οι s300 για πρωτη φορα?Δεν έχουμε επιβεβαίωση, ακόμα Αλλά αν σκεφτείς ότι δηλώθηκε πως τα μηχανοκίνητα θα προέρχονται από περιξ μονάδες και από υλικό που κατέβηκε στο ΠΕΒ για επισκευή,ακριβώς για λόγους κόστους χλωμό να δούμε κάποιο TEL να περνάει.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
καπου πηρε το ματι μου οτι θα ερθουν και οι s300 για πρωτη φορα?
Δεν έχουμε επιβεβαίωση, ακόμα Αλλά αν σκεφτείς ότι δηλώθηκε πως τα μηχανοκίνητα θα προέρχονται από περιξ μονάδες και από υλικό που κατέβηκε στο ΠΕΒ για επισκευή,ακριβώς για λόγους κόστους χλωμό να δούμε κάποιο TEL να περνάει.
Ναι καλά. Έτσι είχαν πει και την προηγούμενη φορά και είδαμε HEL που ήρθαν από την Ξάνθη...
-
Χτες το μεσημερι στην εθνικη οδο εστριβαν προς Πατησια κατι μεγαλα ρυμουλκουμενα με Μ113 καλογυαλισμενα επάνω.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
χαμος στον αεροδιαδρομο από 'προπόνηση' ολων των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων για την παρέλαση.
μια απορια εχω (δεν θυμαμαι βασικα) και εχει να κανει με τους πρώτους. συμμετέχουν ΚΑΙ έφεδροι ή μόνο στελέχη? (για το μέγεθος και ειδικο βαρος της συγκεκριμένης παρέλασης εννοώ).Κανουν κανονικα οι εφεδροι....και τους βαζουν και διμοιρητες
Τα στελεχη ,ΕΠΟΠ κυριως θα παρουν ενα επιδομα απ οτι εμαθα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
μια απορια εχω (δεν θυμαμαι βασικα) και εχει να κανει με τους πρώτους. συμμετέχουν ΚΑΙ έφεδροι ή μόνο στελέχη? (για το μέγεθος και ειδικο βαρος της συγκεκριμένης παρέλασης εννοώ).Κανουν κανονικα οι εφεδροι....και τους βαζουν και διμοιρητες
Τα στελεχη ,ΕΠΟΠ κυριως θα παρουν ενα επιδομα απ οτι εμαθα.Κι εσύ παίρνεις επίδομα. Πριν καμιά 10αριά χρόνια το επίδομα παρελάσεως ήταν €300 για όλα τα στελέχη. Το βγάζαμε και με το παραπάνω όμως καθώς η προετοιμασία των αρμάτων είναι μεγάλο μαμήσι...
-
Υποθετικα μαλλον γιατι δεν μου ανεφεραν κατι.
Εκτος και αν δε χρεαζεται να συμπληρωσω καποιο χαρτι, γιατι αν δε κανω λαθος κατι τετοιο καναν οι αλλοι. -
Πεζοπόρο τμήμα θα παρελάσει σε τοπικό εορτασμό; Αν ναι δεν θα πάρετε τίποτα... Μιλούσα για τις μεγάλες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσ/νίκη.
-
Ναι πεζοπορο την 25η.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ναι πεζοπορο την 25η.Πέρυσι πήραμε 5 μέρες τιμητική για την παρέλαση, τις οποίες φυσικά κράτησα για το τέλος.
Πως σου φαίνεται η Κομοτηνή συνάδελφε? Αν βαριέσαι στείλε πμ να πιούμε καμιά μπύρα.
Περί Θητείας [#3]