-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Κι εμείς είμαστε φανς της maxi-cosi. Ξεκινήσαμε με το pebble και τώρα είμαστε στο pearl. Η βάση παραμένει σταθερή και εναλλάσονται τα καθίσματα. Πέραν της ευκολίας, η βάση προσφέρει και άπλετη ορατότητα και τώρα δε μας ξεφεύγει τίποτα στο δρόμο
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2^^Παρομοιως! Μεγαλη ευκολια δε, στο pebble για ταισμα και στο pearl για υπνο, η ανακληση. Δεν εχω καταλαβει αν και το RodiFix εχει επισης ανακληση.
Το Σεπ περιμενουμε το δευτερο παιδι, και με προβληματιζει το θεμα με το καθισμα. Η μικρη (2χρονων) ειναι ψηλη, αλλα συγχρονως αδυνατη (92cm, 11.2kg), επομενως μεχρι το Σεπ δυσκολα θα εχει φτασει τα 15kg που απαιτουνται για κατηγορια 2/3. Θα ειναι προβλημα να την βαλω σε αυτο ή να παρω μια ακομα βαση isofix για το pebble και να περιμενω μεχρι να φτασει τα 15kg?Με μια μικρή καθυστέρηση βλέπω το ποστ . Με το καλό! Διάγουμε βίους παράλληλους βλέπω... Κι εμείς τον Σεπτέμβρη περιμένουμε το δεύτερο κι έχω κι εγώ ανάλογο προβληματισμό. Για 2η βάση ωστόσο μάλλον δε με βλέπω μας και έχω ήδη αυτό το κάθισμα, στο οποίο θα βολευτεί ο μεγάλος μέχρι να μπει στην επόμενη κατηγορία, για να παραδώσει τη βάση στον μικρό.
Πιστεύω πάντως πως δε θα έχετε πρόβλημα με τη μεγαλύτερη κατηγορία (έχουμε και λίγο καιρό μπροστά μας) προκειμένου να αποφευχθεί η αγορά βάσης για λίγους μήνες. Μια δοκιμή ωστόσο σε κάποιο κατάστημα νομίζω είναι η καλύτερη λύση. -
Ηρθε σημερα το καθισμα!Μπηκε πολυ ευκολα και ο μικρος καθισε αμεσως και φαινεται πολυ ανετος.Υπαρχει και συστημα για να φουσκωνει το μαξιλαρακι.Το isofix πολυ σταθερο και ο μικρος μπαινει μονος του.
Ολα καλα αλλα εχω ενα μικρο θεματακι.Το προσκεφαλο στο Α5 βγαινει λιγο πιο εξω σε σχση με τη πλατη του καθισματος,οποτε εμποδιζει το μαξιλαρακι του Recaro να ανεβει αρκετα...Θα δουμε ισως χρειαστει να βγαλω το προσκεφαλο ,οταν ψηλωσει και αλλο ο μικρος.
Το καθισμα το αγορασα περιπου 60 με 100 ευρω φθηνοτερα σε σχεση με την Ελλαδα.
Uploaded with ImageShack.us
-
Τα προσκέφαλα τα έχω αφαιρέσει, εξ' άλλου τον ρόλο τους υποκαθιστά το ΙΔΙΟ το κάθισμα με την αντίστοιχη προστασία που παρέχει .
-
Καλησπέρα.
Ήρθε ο καιρός που η 11 μηνών κόρη μου με δυσκολία χωράει στο πρώτο μικρό καθισματάκι, και πρέπει να κινηθούμε προς κάτι μεγαλύτερο.
Ενδιαφέρομαι για μοντέλα isofix (δεν έχω κάποια ειδική βάση από το πρώτο κάθισμα, το οποίο δένεται με τις ζώνες).
Αυτό που ζητάω κυρίως σα συμβουλή από εμπειρότερους, είναι:
α) Να κινηθώ σε μοντέλο ομάδας 1-2-3, ή να πάρω ομάδας 1 μόνο, και μετά όταν μεγαλώσει κι άλλο να πάρω το λεγόμενο 'μαξιλαράκι';
β) Γενικά από πού να το αγοράσω, δεδομένου ότι στις αλυσίδες βρεφικών ειδών στην Ελλάδα μου φαίνονται λίγο ακριβά; Υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο site στο ίντερνετ με καλές τιμές;
γ) Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; Το σαλόνι του αυτοκινήτου μου είναι μαύρο με κόκκινες γραμμές, άρα θεωρώ πως κάτι σε συνδυασμό μαύρο-κόκκινο ταιριάζει.Ευχαριστώ πολύ!
-
Διαβάζοντας όλες τις προηγούμενες σελίδες του τόπικ, καταλήγω στο maxi cosi priorifix.
Στο αγγλικό amazon βγαίνει γύρω στα 235 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, φαντάζομαι είναι καλή τιμή δεδομένου ότι στο skroutz στην Ελλάδα βγαίνει 360 ευρώ...
Ξέρει κανείς κάποιο άλλο site που να το έχει φτηνότερα; Έψαξα τα γνωστά Γερμανικά αλλά δεν έχουν το συγκεκριμένο μοντέλο. -
Το priorifix το είχα και 'γω και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, ΑΛΛΑ είναι πλέον παλιό (7ετίας) και πολύ βαρύ (14 κιλά...).
Αν δεν σου κάνει κόπο, ψάξε πόσο κοστίζουν και τα KIDDY Phoenixfix Pro 2 και το CYBEX Juno-Fix. -
Το phoenixfix έχει 225 ευρώ με τα μεταφορικά από άλλο site.
Το μόνο που με φοβίζει είναι που λέει στο adac ότι μπορεί να μην ταιριάζει για όλα τα παιδιά αλλά πώς να το δοκιμάσω!
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Το phoenixfix έχει 225 ευρώ με τα μεταφορικά από άλλο site.Το μόνο που με φοβίζει είναι που λέει στο adac ότι μπορεί να μην ταιριάζει για όλα τα παιδιά αλλά πώς να το δοκιμάσω!
Αυτά είναι τα στοιχεία του εισαγωγέα, αν είσαι Αθήνα, πηγαίνεις και δοκιμάζεις...
GREECE
Baby Island
Nikos Aposkitis
57, Pentelis av.
15233 Halandri - Athen
Phone: 0030-210 681 28 25
Fax: 0030-210 68 22 495
babyislq@hotmail.com -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το Σεπ περιμενουμε το δευτερο παιδι, και με προβληματιζει το θεμα με το καθισμα. Η μικρη (2χρονων) ειναι ψηλη, αλλα συγχρονως αδυνατη (92cm, 11.2kg), επομενως μεχρι το Σεπ δυσκολα θα εχει φτασει τα 15kg που απαιτουνται για κατηγορια 2/3. Θα ειναι προβλημα να την βαλω σε αυτο ή να παρω μια ακομα βαση isofix για το pebble και να περιμενω μεχρι να φτασει τα 15kg?Καναμε δοκιμη με το RodiFix...παρολο που λογο υψους καθοταν μια χαρα η μικρη, το βαρος της και η ηλικια της ειναι ακομα απαγορευτικα. Επισης δεν της αρεσε η ζωνη και ειμαι σιγουρος οτι θα την εβγαζε συνεχως (οκ εχω ειδοποιηση αλλα αντε καντο αυτο συνεχεια). Τελικως πηρα δευτερη βαση και θα παμε για το RodiFix του χρονου...
-
δες κι αυτο ..εμεις μας εχει βολεψει παρα πολυ γιατι γυρναει και δεν δυσκολευεσαι να βαλεις μεσα το παιδι..και ειναι και πολυ ομορφο.
http://www.lapinbebe.gr/v2/gr/Details/6 ... 84130.html
-
Ερώτηση για όσους τα έχουν προμηθευτεί: τα isofix της Prenatal είναι σόι, ή θα πρέπει να κοιτάξω προς τις 'γνωστές' μάρκες ? Χρειάζομαι ένα '2-3' ή '1-2-3' για τη μικρή (που μεγάλωσε) και κοιτάω φυσικά και το κόστος.
Α, και κάποιος που έχει εμπειρία/γνώμη σχετικά με την επιλογή μεταξύ των '2-3' και '1-2-3' (το δεύτερο το σκέφτομαι μήπως και γλυτώσω το ενδιάμεσο στάδιο για το 2ο παιδί, μήπως πάω από το PrimoViaggio 0+ κατευθείαν σε ένα '1-2-3')...
-
Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αυτό που διαβάζω παντού είναι ότι τα 1-2-3 δεν είναι τόσο καλά όσο τα 1 ή τα 2-3, είναι κάτι σαν μεσοβέζικη λύση.
Πάντως αν θεωρητικά έχεις τώρα ήδη ένα '1', τότε πάρε καλύτερα ένα 2-3, και το δεύτερο παιδί θα χρησιμοποιήσει μετά τόσο το 0+ όσο και το 1 του πρώτου παιδιού.
-
Μόλις παρέλαβα το RodiFix (http://www.maxi-cosi.com/products/car-s ... difix.aspx). Το παρήγγειλα για τη μικρή μου που έγινε 4. Μετά την εύκολη τοποθέτησή του, οι εντυπώσεις από τη λειτουργικότητά του είναι θετικές. Μένει να το δούμε και σε μεγάλη διαδρομή, αν κουράζει και πώς αισθάνεται το παιδί σ' αυτό. Στα μεγάλα ταξίδια ο γιος που έχει το Romer kidfix (http://www.britax-roemer.com/car-seats/ ... ats/kidfix) κάποιες φορές διαμαρτύρεται ότι τον κουράζει.
-
Είναι κάπως κουραστικά αυτά τα καθίσματα για τα παιδιά, σε σχέση ειδικά με την προηγούμενη ηλικιακά κατηγορία...
Το KidFix πάντως έχει δυνατότητα μικρής ανάκλισης της πλάτης, μέσω του κάτω μέρους του καθίσματος (που το πας λίγο μπροστά).
Λύση εκτός της σύντομης στάσης ανά δίωρο (και ...βγάλε ) δυστυχώς δεν υπάρχει... -
Ναι ειναι αλήθεια για το kidfix, την ίδια δυνατότητα (με λίγο μεγαλύτερη κλίση) έχει και το rodifix αλλά νομίζω ότι περισσότερο αυτές οι κλίσεις είναι για να προσαρμόζονται καλύτερα στις γωνίες (πλάτη-έδρα) των καθισμάτων του κάθε αυτοκινήτου. Σε σχέση με τις (κλιμακωτές) κλίσεις που παίρνει το priorifix (αυτό είχε μέχρι τώρα η μικρή) είναι πολύ μικρές.
Αναφορικά δε με τις στάσεις μάλλον έχεις δίκιο και πρέπει να το χειριστώ δεόντως (και για το καλό των ενηλίκων), γιατί συνηθίζουμε να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και να βγαίνουμε μόνο όταν φθάσουμε στον προορισμό μας (μετά από 5-6 ώρες). -
Τελικά βρήκα σε πολύ καλή τιμή στο BebeJou το CBX X2-Fix http://cybex-online.com/en/carseats/solutionx2fix.html, το οποίο είναι κανονικό isofix (και όχι surefix/steadyfix/ και άλλες πατέντες με ιμάντες), οπότε έχει κανονική ανάκλιση πλάτης και προσκεφάλου, έχει προστατευτικά τριγύρω, και πολύ καλά υλικά/κατασκευή.
Προφανώς απομένει να το δούμε και στην πράξη, καθώς το Chicco που είχαμε μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά άνετο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τελικά βρήκα σε πολύ καλή τιμή στο BebeJou το CBX X2-Fix http://cybex-online.com/en/carseats/solutionx2fix.html, το οποίο είναι κανονικό isofix (και όχι surefix/steadyfix/ και άλλες πατέντες με ιμάντες), οπότε έχει κανονική ανάκλιση πλάτης και προσκεφάλου, έχει προστατευτικά τριγύρω, και πολύ καλά υλικά/κατασκευή.Προφανώς απομένει να το δούμε και στην πράξη, καθώς το Chicco που είχαμε μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά άνετο.
Οταν λες καλη τιμη ??
Το ιδιο εχω και εγω, το ειχα παρει περυσι 165€ απο ebay με τα μεταφορικα. Οντως πολυ καλο καθισμα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Τελικά βρήκα σε πολύ καλή τιμή στο BebeJou το CBX X2-Fix http://cybex-online.com/en/carseats/solutionx2fix.html, το οποίο είναι κανονικό isofix (και όχι surefix/steadyfix/ και άλλες πατέντες με ιμάντες), οπότε έχει κανονική ανάκλιση πλάτης και προσκεφάλου, έχει προστατευτικά τριγύρω, και πολύ καλά υλικά/κατασκευή.
Προφανώς απομένει να το δούμε και στην πράξη, καθώς το Chicco που είχαμε μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά άνετο.
Οταν λες καλη τιμη ??
Το ιδιο εχω και εγω, το ειχα παρει περυσι 165€ απο ebay με τα μεταφορικα. Οντως πολυ καλο καθισμα.180€, καλή τιμή για ελληνικό μαγαζί, τιμή καταλόγου 250€...αυτή τη στιγμή κάτω από 170€ δεν το βρίσκω (για καινούριο μιλάμε πάντα)
-
Καλησπέρα σε όλους!
Στην αναζήτηση για παιδικό καροτσάκι για την 3 μηνών κορούλα μου κι εγώ.
Το καθισματάκι της Inglesina δεν κάθεται καλά στο focus γιατί το πίσω κάθισμα της ford έχει αρκετή κλίση με αποτέλεσμα το παιδί να είναι σχεδόν όρθιο αντί για ξαπλωμένο.
Στο ypsilon της γυναίκας το καθισματάκι κάθεται μια χαρά (italian compatibility )οπότε ψάχνοντας για το focus είδα ότι η ford προτείνει για τοποθέτηση καθισματάκια της britax και της recaro. Περιέργως, δεν έχει την maxi cosi, ενώ η τελευταία δίνει ως συμβατά διάφορα μοντέλα της για το focus.
Ανάμεσα σε britax και maxi cosi υπερτερεί κάποια; Αν είναι καλύτερη η maxi cosi, τελικά θα ταιριάζει στο focus ή θα φάμε πακέτο;
Έκανα τη δική μου προεργασία στο mytoys.de και είδα τιμές και μεταφορικά. Όσοι έχετε ψωνίσει από εκεί πληρώσατε και τελωνείο; Επίσης, χοντρικά, πόσες ημέρες έκανε να έρθει το καθισματάκι;Ευχαριστώ!
-
Britax Romer baby safe plus shr 2 with isofix base
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ