-
Υπάρχει και άλλο χαράτσι στα μεγάλα αυτοκίνητα που άλλους τους αφορά άλλους όχι και πρέπει να το σκεφτούν όσοι σκέφτονται να δώσουν πινακίδες ή έπρεπε να το είχανε κάνει ήδη και μιλάω για ελ επαγγελματίες. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει για η κλίμακα φορολογίας για το έτος που διανύουμε και θα κάνουμε δήλωση του χρόνου είναι 26% από το πρώτο € στα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα ότι είναι μεγαλύτερο. Έτσι αν κάποιος έχει πραγματικά εισοδήματα 8000€ θα έπρεπε να πληρώσει
8000χ26% =2080€ + τέλος επιτηδεύματος
Στην πραγματικότητα όμως τα τεκμήρια είναι
3000€ το στανταράκι
8800€ για 2λιτρο μέχρι 5 ετίας11800 Χ 26% = 3068 μόνο γι'αυτά + φυσικά το τέλος επιτηδεύματος
και επιπλέον 26% σε οτιδήποτε άλλο τεκμήριο έχει ο καθένας (σπίτι που μένει, βάρκα, κλπ)
Που θέλω να καταλήξω: αν το αυτοκίνητο φουσκώνει τα τεκμήρια πάνω από τα πραγματικά εισοδήματα τότε πάει 26% για κάθε € !!!!!!! που τα φουσκώνει
Για μισθωτούς ισχύουν τα ίδια αλλά με μικρότερους συντελεστές και υπάρχει και αφορολόγητο οπότε ψιλοπαλεύεται.
Ελπίζω να μην με κράξουν οι Mod δεν είναι πολύ off topic αλλά ειλικρινά πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει τι μπουγιουρντι θα τους έρθει λόγω των παράλογων τεκμηρίων πέρα από τα τέλη.
-
Κόστος καυσίμου είναι ακριβώς το ίδιο. Το μχ-5 καίει 9 λίτρα (κάτω από 7 με τίποτα, ενώ τα 12 έρχονται εύκολα). Ενώ το τζιπ καίει 11 λίτρα πετρέλαιο (κάτω από 9,5 δεν το είδα ποτέ, ενώ έχω δει και 16ρια). Αν υπολογίζεις την διαφορά τιμής περίπου 35 cents, τότε βγαίνει το ίδιο.
Επιπλέον 3λιτρό+ 2λιτρο + 1.4 + σπίτι κλπ κλπ= sex
-
Φιλε @ELTASSOS δεν ειναι ακριβώς ετσι όπως τα γραφεις η επιβαρυνση μεταξυ 1.8-2.0 με το φορολογικο που ισχύει είναι
1->660ε η διαφορα στα τελη
2->πρεπει να υπολογισεις και τη διαφορα στα τεκμηρια 8800 -7600 = 1200χ26%=312ε ( ή 30% λογω πενταετιας 218.4)
Αρα στη καλύτερη περιπτωση ( για >5ετίας) ειναι 660+218.4=878.4 ευρώ και όλα τ'αλλα ίδια ..
Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ...
Τεσπα όπως εγραψα δεν γουσταρω να με δουλευουν 'ψιλο-γαζι' όπου μπορω θα αντιδρασω ,γιατι ερχεται φορος και για το σπιτι που δεν μπορω να κανω τιποτα...
ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ πλεον ,απο δικες τους ενεργειες και μονο ,κατι πρεπει να γινει ΤΩΡΑ για τη φορολογηση στα >1929κ.ε -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Φιλε @ELTASSOS δεν ειναι ακριβώς ετσι όπως τα γραφεις η επιβαρυνση μεταξυ 1.8-2.0 με το φορολογικο που ισχύει
1.660ε η διαφορα στα τελη
2.πρεπει να υπολογισεις και τη διαφορα στα τεκμηρια 8800 -7600 = 1200χ26%=312ε ( ή 30% λογω πενταετιας 218.4)
Αρα στη καλύτερη περιπτωση ειναι 660+218.4=878.4 ευρώ
Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω χειμωνα ...
Τεσπα όπως εγραψα δεν γουσταρω να με δουλευουν 'ψιλο-γαζι' όπου μπορω θα αντιδρασω ,γιατι ερχεται φορος και για το σπιτι που δεν μπορω να κανω τιποτα...
ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ πλεον ,απο δικες τους ενεργειες και μονο ,κατι πρεπει να γινει ΤΩΡΑ- οκ...σωστα
- αυτο ισχυει μονο αν δεν καλυπτεις τα τεκμηρια σου σαν ετησιο εισοδημα. Δηλαδη αν δηλωνω εισοδημα 80000 ευρω και εχω
τεκμηρια 50000 τοτε θα φορολογηθω στα 80000. Δεν φορολογειται το τεκμηριο αυτουσιο, αλλα το τεκμαρτο εισοδημα που
προκυπτει αθροιστικα, μονο εαν υπερβαινει το δηλωθεν...οποτε εκει εχουμε θεματακι. Βρε μπας και δεν τα δηλωνες ολα τα
εισοδηματα σου τοσα χρονια και τωρα σου κακοφαινεται? (υποθεση κανω, ξερω οτι εισαι εντιμος πολιτης με φορολογικη
συνειδηση) - κανεις δεν το γουσταρει το νταβατζηλικι αυτο....αλλα το αμαξι δεν ειναι εμπορευμα η επενδυση να λεμε αααα αυτο καιει σε
βενζινες 2 φορες την αξια του καθε χρονο. Εξαρταται τι προσφερει το αμαξι σε ΕΣΕΝΑ. Αν σου περισσευει το αμαξι η
εχεις καλες εναλλακτικες μετα-κινησης, καλως πραττεις. - οικογενειακη κατασταση μου=παντρεμενος με 1 παιδι και πηρα αποφαση να μην βαλω πετρελαιο φετος.
-
Τασο αν εβγαζα 50-80Κ δεν εδινα δεκαρα ρε φιλε ...εννοειται ότι απο περσι μεχρι φέτος εχω χασει 45% του μικρου έτσι κι αλλιως εισοδηματος μου και φυσικα φορολογουμαι βασει τεκμηριων ( για αμαξι που αγορασα πριν 8 ετη,για σπιτι που εχτισα πριν 15 ,για μικρο χωραφι + σπιτι που κληρονομησα απο το σχωρεμενο στο χωριο ..και παει λεγοντας )
Τυχαινει να εχω 3παιδια οπότε όπως καταλαβαινεις οι προτεραιότητες ειναι άλλες... και μεγάλεεεςς -
και εισαι και λαμιωταρας
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
...Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ... ....Sorry αλλά.....πετρέλαιο ? Ah this, last year
Ξυλαράκια και τζακάκι....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ... ....
Sorry αλλά.....πετρέλαιο ? Ah this, last year
Ξυλαράκια και τζακάκι....
Ναι πετρελαιο με συνεση.. και με ~95 λεπτα κοντα ,καλα δεν ειναι ( 1,25ε/λ -0,30ε/λ επιδομα θερμανσης =0,95ε/λ )
Τωρα βεβαια αν ειναι να μπει κανα λουκανικο καρπενησιωτικο ,αναβω και τη φουφου
τσιπουρο εχω σπιτικο φετινης παραγωγης
γεια σου Χαρη Θεχαρη με τα sql σου ,τρελλο αγορι... -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Υπάρχει και άλλο χαράτσι στα μεγάλα αυτοκίνητα που άλλους τους αφορά άλλους όχι και πρέπει να το σκεφτούν όσοι σκέφτονται να δώσουν πινακίδες ή έπρεπε να το είχανε κάνει ήδη και μιλάω για ελ επαγγελματίες. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει για η κλίμακα φορολογίας για το έτος που διανύουμε και θα κάνουμε δήλωση του χρόνου είναι 26% από το πρώτο € στα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα ότι είναι μεγαλύτερο. Έτσι αν κάποιος έχει πραγματικά εισοδήματα 8000€ θα έπρεπε να πληρώσει8000χ26% =2080€ + τέλος επιτηδεύματος
Στην πραγματικότητα όμως τα τεκμήρια είναι
3000€ το στανταράκι
8800€ για 2λιτρο μέχρι 5 ετίας11800 Χ 26% = 3068 μόνο γι'αυτά + φυσικά το τέλος επιτηδεύματος
και επιπλέον 26% σε οτιδήποτε άλλο τεκμήριο έχει ο καθένας (σπίτι που μένει, βάρκα, κλπ)
Που θέλω να καταλήξω: αν το αυτοκίνητο φουσκώνει τα τεκμήρια πάνω από τα πραγματικά εισοδήματα τότε πάει 26% για κάθε € !!!!!!! που τα φουσκώνει
Για μισθωτούς ισχύουν τα ίδια αλλά με μικρότερους συντελεστές και υπάρχει και αφορολόγητο οπότε ψιλοπαλεύεται.
Ελπίζω να μην με κράξουν οι Mod δεν είναι πολύ off topic αλλά ειλικρινά πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει τι μπουγιουρντι θα τους έρθει λόγω των παράλογων τεκμηρίων πέρα από τα τέλη.
Εσας τους ελευθερους επαγγελματίες πρέπει να σας σκίσει διοτι χρονια τωρα στην φορολογικη δήλωση το παιζεται φτωχοί και σε όλα τα άλλα πλούσιοι και βρίζετε και τους φουκαράδες τους μισθωτούς που σας στηρίζουν !!!!!!
-
Καλό θα ήταν να πάψεις να βαζεις ταμπελίτσες σε όλους και να τσουβαλιάζεις .Αν και αυτο που λες με βρισκει σύμφωνο σε μεγάλο ποσοστό καθώς οι περισσότεροι που γνωρίζω δηλωνουν ότι πεινάνε στην εφορία,παρόλα αυτα δεν είναι όλοι ίδιοι.Ας πούμε εγώ κάθε φορά που πάω να τους τσουβαλιασω σκέφτομαι και το φίλο που απο τα 18 μόλις τελείωσε ανέλαβε το μαγαζί του πατέρα του και κόβει αποδειξη και για μισό ευρώ,και υπάρχουν πολλοί ακομα τέτοιοι.Κριμα είναι....
-
Που εχουμε φτασει. 'Υπαρχουν πολλοι ακομα που κοβουν αποδειξεις για μισο ευρω'.
Ενω το κανονικο θα επρεπε να ειναι ' υπαρχουν πολλοι ακομη που ΔΕΝ κοβουν αποδειξη...' το αυτονοητο ειναι μειψηφια... -
Το 'ακομα' δεν το εβαλα ως χρονικό προσδιορισμό.Εννοω 'και άλλοι εκτός απο τον συγκεκριμένο'.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Εσας τους ελευθερους επαγγελματίες πρέπει να σας σκίσει διοτι χρονια τωρα στην φορολογικη δήλωση το παιζεται φτωχοί και σε όλα τα άλλα πλούσιοι και βρίζετε και τους φουκαράδες τους μισθωτούς που σας στηρίζουν !!!!!!
Εσας = Ποιοι; Εγώ πάντως όχι πια.
Αλλά δεν βλέπεις όλα τα μαγαζιά που είναι κλειστά τα είχαν όλοι οι φοροκλέφτες και επειδή κονομούσαν τόσα πολλά τα έκλεισαν και τώρα τρώνε τα έτοιμα εις υγείαν των κορόιδων
Τρελλό fail το σχόλιο αλλά δεν το συνεχίζω
-
Εκλεισαν γιατι ειδαν οτι δεν τους παιρνει αλλο. Ειχαν μαθει τοσα χρονια να ζουν με πολλα εσοδα λογω φοροδιαφυγης και τωρα που τα πραγματα εσφιξαν δεν θελουν να δουλεψουν για λιγοτερα εσοδα. Ολοι ομως εχουν κανει το κομποδεμα τους απο τοτε. Ολοι αγορασαν το σπιτακι τους, το εξοχικο τους, το αυτοκινητο. Χωρις δανεισμο φυσικα αφου δεν τον χρειαζονταν.
Αν οντως ειχαν θεμα δνε θα εκλειναν, θα δουλευαν και Κυριακη μη σου πω και βραδυ για να τα βγαλουν περα.
Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, αυτοι που δεν υπολογισαν πως καποια μερα θα στερεψει το πηγαδι και αφου τα εφαγαν ολα τοτε, τωρα πεινανε.
Δεν τους λυπαμαι οταν τοτε δουλευαν με 400% κερδος χωρις να πληρωνουν την ασφαλεια τους και μερικοι χωρις καν ενοικιο. Χωρις να δινουν φορους αλλα αντιθετως να παιρνουν αφου για την εφορια ηταν φτωχοι.Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
-
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Καλό θα ήταν να πάψεις να βαζεις ταμπελίτσες σε όλους και να τσουβαλιάζεις .Αν και αυτο που λες με βρισκει σύμφωνο σε μεγάλο ποσοστό καθώς οι περισσότεροι που γνωρίζω δηλωνουν ότι πεινάνε στην εφορία,παρόλα αυτα δεν είναι όλοι ίδιοι.Ας πούμε εγώ κάθε φορά που πάω να τους τσουβαλιασω σκέφτομαι και το φίλο που απο τα 18 μόλις τελείωσε ανέλαβε το μαγαζί του πατέρα του και κόβει αποδειξη και για μισό ευρώ,και υπάρχουν πολλοί ακομα τέτοιοι.Κριμα είναι....Ως Μηχανικός -και τίμιος (ή αλλιώς μ@λ@κ@ς)- και εγώ έκοβα κάθε ΑΠΥ που έπρεπε, δηλώνοντας τα πάντα στην Εφορία, και μάλιστα χωρίς παπάτζες με μειωμένους συντελεστές, αφαιρέσεις αποδείξεων για κινητά, υπολογιστές κλπ, έβαζα το μέγιστο καθαρό ποσό και μετά το προσαύξανα και κατά 20% (από 60% το πήγαινα 72% των μεικτών εσόδων), κάτι που 'κληρονόμησα' από τον πατέρα μου. Και τι κατάλαβα ? Ως ελεύθερος επαγγελματίας όχι μόνο δεν έβγαλα κάτι, αλλά τελικά αναγκάστηκα να κλείσω τα βιβλία γιατί έμπαινα μέσα.
Από την άλλη, σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι ξέρω (μερικοί συγγενείς και πολλοί φίλοι μας κιόλας) ελεύθεροι επαγγελματίες κόβουν ΤΟ ΠΟΛΥ στο 20-30% των αμοιβών τους ΑΠΥ. Οι περισσότεροι από αυτούς αυτό το καιρό έχουν λεφτά να ξοδέψουν, χωρίς μάλιστα να φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ (άρα τι έχουν από πίσω....). Έχοντας λοιπόν πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της 'τιμιότητας' που διακρίνει τους έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες, έχοντας ιδία άποψη λέω ότι ο φίλος σου και εγώ είμαστε οι Μ@Λ@ΚΕΣ της υπόθεσης...(κάτι που μου λέει συνεχώς και η γυναίκα μου )
Τέλος το
-
Έχει εκτυπώσει κανείς το εκκαθαριστικό φόρου πολυτελούς διαβίωσης; Εμένα μου βγάζει ένα 20-25ψηφιο νούμερο και τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχει εκτυπώσει κανείς το εκκαθαριστικό φόρου πολυτελούς διαβίωσης; Εμένα μου βγάζει ένα 20-25ψηφιο νούμερο και τίποτα άλλο.Δεν σου το έχουν βγάλει ακόμα, κανονικά πρέπει να βγει μια εκτύπωση όπως του εκκαθαριστικού, με ποσό, ημερομηνίες και κωδικό πληρωμής
-
βγαζει ταυτοτητα πληρωμης οπως αυτη που χρησιμοποιουμε για τη φορολογια εισοδηματος.
το ποσο το λες εσυ στον ταμια
edit: τα βγαζει ολα τελικα...
Τύπος Πληρωμής Πληρωμή Βεβαιωμένων Οφειλών εκτός Ρύθμισης
ΔΟΥ ************************************
Είδος Φόρου ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Ν.4111/2013
Οικ. Έτος 2013
Συνολικό ποσό οφειλής 366,66 €
Ποσό δόσης της 31/01/2014 366,66 €
Ταυτότητα Οφειλής *************** *************** *****************
Ημ/νία Έκδοσης 19/11/2013 -
Α, ευχαριστώ!
Τέλη κυκλοφορίας