-
δεν υπαρχει παρανομος...
ΕΦΟΣΟΝ: αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω (κοινως να μην αναγκασει τα οχηματα που πλησιαζουν απο πισω (ανεξαρτητου ταχυτητας) να πεσουν στα φρενα με σκοπο να αποφυγουν την συγκρουση...το ιδανικο θα ηταν να υπολογισει το 1ο οχημα ποση αποσταση και χρονο χρειαζεται για να ολοκληρωση την 3πλη προσπεραση και επιπλεον να υπολογισει αν επαρκει ο χρονος και η αποσταση να πραξει το παραπανω χωρις να προκαλεσει δυσχερεια στο ερχομενο απο πισω οχημα...κατα τα αλλα....
το δευτερο οχημα οφειλει να περιμενει μεχρι να ολοκληρωσει την προσπεραση το 1ο οχημα...(αυτο βεβαια δεν ειναι η περιπτωση που συζηταμε εδω και τοσες μερες... -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
το οτι ο πισω οφειλει να τηρει το οριο ταχυτητας?
κατσε να στο πω πιο απλα:
σε ποια παραγραφο του ΚΟΚ σχετικα με την κινηση στο οδοστρωμα και την διαδικασια προσπερασης το αναφερει αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ που εγραψες....?
κανε copy pasteαυτο εγραψε πριν
'ο πισω οφειλει να τηρει το οριο.
αν δε το τηρει δεν εχει κανενα δικαιωμα να επικαλεστει δυσχερεια.'δηλαδη αν εσυ θες να τρεχεις με 300 στην αριστερη,οι αλλοι που ειναι στη μεσαια δεν εχουν κανενα δικαιωμα να μπουν στην αριστερη μη τυχον και ξινισεις?
-
το θεμα ειναι αν εσυ μπορεις να κρατησεις τη ψυχραιμια σου οταν ενα πατημα φρενου θα σου κοστισει πολλα ευρω.
η θα κερδισεις σε κληρωση ενα πυροσβεστηρα.και οσο πιο πολυ κολλημενος εισαι,τοσο πιο πολλη ωρα θα περιμενεις εκει.
Μην φοβασαι για μενα, αφενος εχω μικτη και αφετερου δεν γινεται να εχεις καλυτερα φρενα. Βεβαια πρεπει να εισαι χαζος για να πατησεις φρενο γιατι αν δεν πατησω εγω παιζει και να σε κλαινε οι ρεγγες.......Και εμενα μαζι δεν λεω το αντιθετο αν και οτι πληρωνεις παιρνεις οποτε μαλλον οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες.
Το αστειο ειναι πως ατομα σαν τον νιντζα λενε πως ο Ελληνας λεει να πεθανει η κατσικα του αλλου και αναλογα οταν οι ιδιοι κανουν κατι τετοια πραγματα απλα για να σπασουν τα @@ των αλλων.
αρα δεν εχεις τιποτα να χασεις,εγω ομως εχω και να κερδισω
θα μου φτιαξεις τσαμπα τον πισω προφυλακτηρα που εχει κατι γρατζουνιες.
το αν εχω καλυτερα φρενα δεν το ξερεις και εκτος αυτου,αν εισαι κολλημενος και αλεξιπτωτο να ανοιξεις παλι θα πεσεις στον μπροστινο.ποιος ΗΛΙΘΙΟΣ σου ειπε οτι φταιει παντα αποκλειστικα ο πισω?
2. Mε εξαίρεση την περίπτωση πoυ η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την απoτρoπή επικείμενoυ κινδύνoυ, **o oδηγός μπoρεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση τoυ oχήματός τoυ, μόνo αν αυτό δεν δημιoυργεί κίνδυνo ή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς άλλoυς oδηγoύς και μετά πρoηγoύμενη πάντoτε σαφή και έγκαιρη πρoειδoπoίηση. H πρoειδoπoίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινoύ συναγερμoύ τoυ oχήματoς **ή με τo χέριεπισης ο πισω οφειλει να κραταει αποστασεις ασφαλειας
και να πηγαινει με το οριο ταχυτητας.και να στο πω και πιο απλα
στο δικαστηριο : φρεναρα γιατι φρεναρε ο μπροστινος μου ,επεσε ο παπαρας πισω μου.
-
να μπουν εφοσον δεν προκαλουν ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ στο απο πισω ερχομενο οχημα που κινειται ηδη στην συγκεκριμενη λωριδα
ακομα περιμενω να κανεις copy paste 'σε ποια παραγραφο του ΚΟΚ σχετικα με την κινηση στο οδοστρωμα και την διαδικασια προσπερασης το αναφερει αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ που εγραψες....? ''ο πισω οφειλει να τηρει το οριο.
αν δε το τηρει δεν εχει κανενα δικαιωμα να επικαλεστει δυσχερεια.''
κανε copy paste' -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
το θεμα ειναι αν εσυ μπορεις να κρατησεις τη ψυχραιμια σου οταν ενα πατημα φρενου θα σου κοστισει πολλα ευρω.
η θα κερδισεις σε κληρωση ενα πυροσβεστηρα.και οσο πιο πολυ κολλημενος εισαι,τοσο πιο πολλη ωρα θα περιμενεις εκει.
Μην φοβασαι για μενα, αφενος εχω μικτη και αφετερου δεν γινεται να εχεις καλυτερα φρενα. Βεβαια πρεπει να εισαι χαζος για να πατησεις φρενο γιατι αν δεν πατησω εγω παιζει και να σε κλαινε οι ρεγγες.......Και εμενα μαζι δεν λεω το αντιθετο αν και οτι πληρωνεις παιρνεις οποτε μαλλον οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες.
Το αστειο ειναι πως ατομα σαν τον νιντζα λενε πως ο Ελληνας λεει να πεθανει η κατσικα του αλλου και αναλογα οταν οι ιδιοι κανουν κατι τετοια πραγματα απλα για να σπασουν τα @@ των αλλων.
αρα δεν εχεις τιποτα να χασεις,εγω ομως εχω και να κερδισω
θα μου φτιαξεις τσαμπα τον πισω προφυλακτηρα που εχει κατι γρατζουνιες.
το αν εχω καλυτερα φρενα δεν το ξερεις και εκτος αυτου,αν εισαι κολλημενος και αλεξιπτωτο να ανοιξεις παλι θα πεσεις στον μπροστινο.ποιος ΗΛΙΘΙΟΣ σου ειπε οτι φταιει παντα αποκλειστικα ο πισω?
2. Mε εξαίρεση την περίπτωση πoυ η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την απoτρoπή επικείμενoυ κινδύνoυ, **o oδηγός μπoρεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση τoυ oχήματός τoυ, μόνo αν αυτό δεν δημιoυργεί κίνδυνo ή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς άλλoυς oδηγoύς και μετά πρoηγoύμενη πάντoτε σαφή και έγκαιρη πρoειδoπoίηση. H πρoειδoπoίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινoύ συναγερμoύ τoυ oχήματoς **ή με τo χέριεπισης ο πισω οφειλει να κραταει αποστασεις ασφαλειας
και να πηγαινει με το οριο ταχυτητας.και να στο πω και πιο απλα
στο δικαστηριο : φρεναρα γιατι φρεναρε ο μπροστινος μου ,επεσε ο παπαρας πισω μου.
και τι κανεις αν ο πισω εχει καμερα ενσωματωμενη που δειχνει την κινηση εμπρος...
κανεις την παπια
γινεσαι ρεζιλι
πληρωνεις το προστιμο
και αποδεικνυεις ποσο ακυρα πραγματα λες και υποστηριζεις χωρις να στηριζονται στον κωδικατελος
καλο τριημερο
και επιτελους αφιερωστε 2 ωρες να διαβασετε τον κωδικα εστω και αν πληρωσατε για να παρετε το διπλωμα
-
δεν υπαρχει παρανομος... διαφωνώ
ΕΦΟΣΟΝ: αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω (κοινως να μην αναγκασει τα οχηματα που πλησιαζουν απο πισω (ανεξαρτητου ταχυτητας - διαφωνώ) να πεσουν στα φρενα με σκοπο να αποφυγουν την συγκρουση (στο παράδειγμα δε μιλάω για σύγκρουση... εκτός κι αν ο Β έρχεται 'πετώντας')...το ιδανικο (το ιδανικό για να διαφυλάξει τη σωματική του ακεραιότητα λόγω των ηλιθίων που κυκλοφορούν, όχι επειδή είναι παράνομος) θα ηταν να υπολογισει το 1ο οχημα ποση αποσταση και χρονο χρειαζεται για να ολοκληρωση την 3πλη προσπεραση και επιπλεον να υπολογισει αν επαρκει ο χρονος και η αποσταση να πραξει το παραπανω χωρις να προκαλεσει δυσχερεια στο ερχομενο απο πισω οχημα (που κινούμενο με ταχύτητα υψηλότερη του ορίου ήδη παρανομεί οπότε το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να επιβραδύνει και να επιταχύνει ξανά όταν του το επιτρέψουν οι νόμιμα κινούμενοι χρήστες του δρόμου)...κατα τα αλλα....
το δευτερο οχημα οφειλει να περιμενει μεχρι να ολοκληρωσει την προσπεραση το 1ο οχημα... (εδώ συμφωνούμε απόλυτα... στην πράξη όμως συνήθως σε βιάζει ο κάθε 'σωτηρίας')(αυτο βεβαια δεν ειναι η περιπτωση που συζηταμε εδω και τοσες μερες... (δεν κάθισα να τα διαβάσω όλα... σχολίασα τη συγκεκριμένη παράγραφο του ΚΟΚ που παρέθεσες, καθώς και το συγκεκριμένο σχόλιο που έκανες μετά, με το οποίο δε συμφωνώ)ΟΚ.... πάμε παρακάτω (και sry που συνεχίζω το off topic).
-
Και με 500 να έρχεται πρέπει να φρενάρει και να περιμένει να τελειώσει την προσπέραση ο μπροστινός του (και να επιστρέψει δεξιά).
Αν προσπερνάει με 121 κάποιον που πηγαίνει με 119, τότε ο γρήγορος θα περιμένει πολύ.
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ. -
να μπουν εφοσον δεν προκαλουν ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ στο απο πισω ερχομενο οχημα που κινειται ηδη στην συγκεκριμενη λωριδαακομα περιμενω να κανεις copy paste 'σε ποια παραγραφο του ΚΟΚ σχετικα με την κινηση στο οδοστρωμα και την διαδικασια προσπερασης το αναφερει αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ που εγραψες....? ''ο πισω οφειλει να τηρει το οριο.
αν δε το τηρει δεν εχει κανενα δικαιωμα να επικαλεστει δυσχερεια.''
κανε copy paste'να σου κανω copy paste τι??????
οτι ολοι οφειλουν να τηρουν το οριο ταχυτητας?
πρωτη φορα το ακους?
επισης δε βλεπω αν ο οδηγος οφειλει να εχει διπλωμα οδηγησης,ασφαλεια.αρα δε χρειαζεται ε?δηλαδη σε καθε παραγραφο για τον κοκ πρεπει να σου αναφερει και τους υπολοιπους νομους επειδη εισαι καθυστερημενος και δε θυμασαι πανω απο 3 δευτερολεπτα τι διαβασες πριν?
Και με 500 να έρχεται πρέπει να φρενάρει και να περιμένει να τελειώσει την προσπέραση ο μπροστινός του (και να επιστρέψει δεξιά).
Αν προσπερνάει με 121 κάποιον που πηγαίνει με 119, τότε ο γρήγορος θα περιμένει πολύ.
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ.ετσι ακριβως ειναι.
και τι κανεις αν ο πισω εχει καμερα ενσωματωμενη που δειχνει την κινηση εμπρος...
κανεις την παπια
γινεσαι ρεζιλι
πληρωνεις το προστιμο
και αποδεικνυεις ποσο ακυρα πραγματα λες και υποστηριζεις χωρις να στηριζονται στον κωδικατελος
καλο τριημερο
και επιτελους αφιερωστε 2 ωρες να διαβασετε τον κωδικα εστω και αν πληρωσατε για να παρετε το διπλωμα
δεν ειναι ρωσσια εδω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και με 500 να έρχεται πρέπει να φρενάρει και να περιμένει να τελειώσει την προσπέραση ο μπροστινός του (και να επιστρέψει δεξιά).Αν προσπερνάει με 121 κάποιον που πηγαίνει με 119, τότε ο γρήγορος θα περιμένει πολύ.
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ.Φιλε μου εδω προσπαθουμε να βαλουμε μυαλο στον nintza που λεει πως μπορει να καθεται τερμα αριστερα πηγαινωντας με 120 συνεχεια και να αγνοει οποιον θελει να παει πιο γρηγορα. ΔΕΝ εχει δικαιωμα να το κανει αυτο, αυτος ειναι ρολος της Τροχαιας.
Αν εγω πηγαινω με 200 και εκεινος με 120 και δεν εχει λογο να βρισκεται στην αριστερη ανετα μπορω να τραβηξω ενα βιντεακι και να του κανω μυνηση ασχετα αν με παρει και μενα η μπαλα μετα επειδη πηγαινα πανω απο το οριο (βεβαια αντε να αποδειξει πως εγω πηγαινα με 200 και εκεινος με 120, το μονο που θα φαινεται ειναι ενας καφρος στα αριστερα που αγνοει πως καποιος θελει να τον προσπερασει και εφοσον βαση νομου η προσπεραση απο δεξια απαγορευεται αναρωτιεμαι τι δικαιλογια θα βρει τοτε). -
Aν κατάλαβα καλά, συζητάτε για το ποιός θα φταίει αν φρενάρει ο μπροστινός και πέσει πάνω του ο πισινός σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου;
Σιγά, ρε παιδιά, για μια γρατζουνιά στον προφυλακτήρα κάνετε έτσι;
-
To ό,τι ενδεχομένως ο άλλος είναι παράνομος (κάτι που δεν είναι δουλειά κανενός οδηγού να το κρίνει, που ξέρουμε πχ. ότι ο άλλος δεν έχει μέσα άρρωστο που τον τρέχει στο νοσοκομείο, κάτι που αν αποδεικνυόταν θα τον αθώωνε σε οποιοδήποτε δικαστήριο) δεν αφαιρεί από εμάς την υποχρέωση να κάνουμε το σωστό. Η ενδεχόμενη παρανομία του άλλου δεν καθαγιάζει οποιαδήποτε δική μας παρανομία.
Συνεπώς όσο και να τρέχει ο από πίσω έχουμε υποχρέωση να ξεκουμπιστούμε από την αριστερή λωρίδα όταν τελειώσουμε το προσπέρασμά μας.
Και αντίστοιχα όσο και μπάστακας να μας φαίνεται ο μπροστά, έχουμε υποχρέωση να τον αφήσουμε να προσπεράσει.Και στις δύο περιπτώσεις όχι απλώς δεν έχουμε υποχρέωση, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους διδάξουμε τίποτα, με δύο οχήματα 1.5 τόνο το καθένα που πάνε με 120 χλμ. το τελευταίο που χρειάζεται είναι σχολείο.
(Επειδή προσπαθώ να κρατιέμαι μακριά από παπάρες, μεταξύ αυτών και τους μπάστακες της αριστερής λωρίδας με τα 119 τους χλμ., αν με 1-2 σινιάλα δεν κάνει δεξιά ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (αν δεν μπορεί, παίρνω εγώ τον πούλο και περιμένω), προσπέρασμα με συνοπτικές διαδικασίες δεξιά-μακριά-και-αγαπημένοι και άστονα να κάνει μάθημα στον επόμενο)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν με 1-2 σινιάλα δεν κάνει δεξιά ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (αν δεν μπορεί, παίρνω εγώ τον πούλο και περιμένω), προσπέρασμα με συνοπτικές διαδικασίες δεξιά-μακριά-και-αγαπημένοι και άστονα να κάνει μάθημα στον επόμενο)KAI ΚΟΡΝΑ ενιοτε γιατι καποιοι δεν νιωθουν απο σινιαλα μαλλον γιατι δε γνωριζουν να κοιτανε τους καθρεπτες...το απεδειξε σημερα κιολας χαζοξανθο μιλφ με Γκολφ στην κατεχακη...μονο με κορνα ξυπνησε απ το ληθαργο (πρεπει να μιλαγε και στο κιν) και καταφερε να αδειασει την αριστερη
Αν οπως πολυ σωστα ειπες δεν χαμπαριασουν ουτε μ αυτο, απο δεξια και γεια σας...χωρις να καταλαβουν τι εγινε -
Ο χρήστης heras έγραψε:
αν με 1-2 σινιάλα δεν κάνει δεξιά ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (αν δεν μπορεί, παίρνω εγώ τον πούλο και περιμένω), προσπέρασμα με συνοπτικές διαδικασίες δεξιά-μακριά-και-αγαπημένοι και άστονα να κάνει μάθημα στον επόμενο)
KAI ΚΟΡΝΑ ενιοτε γιατι καποιοι δεν νιωθουν απο σινιαλα μαλλον γιατι δε γνωριζουν να κοιτανε τους καθρεπτες...το απεδειξε σημερα κιολας χαζοξανθο μιλφ με Γκολφ στην κατεχακη...μονο με κορνα ξυπνησε απ το ληθαργο (πρεπει να μιλαγε και στο κιν) και καταφερε να αδειασει την αριστερη
Αν οπως πολυ σωστα ειπες δεν χαμπαριασουν ουτε μ αυτο, απο δεξια και γεια σας...χωρις να καταλαβουν τι εγινεΕπρεπε να μεναμε Γερμανια να δεις εκει αδειες αριστερες λωριδες...Δυστυχως στην Ελλαδα ειναι ολοι 'γρηγοροι' και παντα η τερμα δεξια ειναι αδεια.....Ισως καποια μερα αν εχουμε σοβαρη Τροχαια να ειμαστε και εδω ετσι.
-
Άδεια αριστερή στη Γερμανία; Αν είσαι εκτός πολιτισμού, ισως.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ.Φιλε μου εδω προσπαθουμε να βαλουμε μυαλο στον nintza που λεει πως μπορει να καθεται τερμα αριστερα πηγαινωντας με 120 συνεχεια και να αγνοει οποιον θελει να παει πιο γρηγορα. ΔΕΝ εχει δικαιωμα να το κανει αυτο, αυτος ειναι ρολος της Τροχαιας.
Αν εγω πηγαινω με 200 και εκεινος με 120 και δεν εχει λογο να βρισκεται στην αριστερη ανετα μπορω να τραβηξω ενα βιντεακι και να του κανω μυνηση ασχετα αν με παρει και μενα η μπαλα μετα επειδη πηγαινα πανω απο το οριο (βεβαια αντε να αποδειξει πως εγω πηγαινα με 200 και εκεινος με 120, το μονο που θα φαινεται ειναι ενας καφρος στα αριστερα που αγνοει πως καποιος θελει να τον προσπερασει και εφοσον βαση νομου η προσπεραση απο δεξια απαγορευεται αναρωτιεμαι τι δικαιλογια θα βρει τοτε).εσυ προσπαθεις να μας πεισεις οτι επειδη εχεις 300 αλογα εμεις απαγορευεται να πηγαινουμε στην αριστερη,μη τυχον και σε καθυστερησουμε 4ms απο το να φτασεις στο προορισμο σου.
οσο για το βιντεακι καλη τυχη,δεν εχουν καμια ισχυ. -
4ms εσυ, 4 ο αλλος να για ποτε μαζευεται πολυτιμος χρονος (που δεν ειναι ms αλλα τελοσπαντων)
Και στην τελικη εγω δεν γουσταρω να με καθυστερει κανεις και να μ εμποδιζει να απολαυσω το αμαξι και την οδηγηση μου επειδη βγηκε να ονειροπολησει στην αριστερη. Ειναι σαφες αυτο? -
Δεν υπαρχει ελπιδα λεμε...Γληγοροι...
-
Γινε και συ...
-
Σιγα μη σου φυγει κανενα πιστονι
-
Καλέ στάει η βαρβατίλα απ' τα πατζάκια 'δω χάμου.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#