Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αυτό μάλιστα. Όμορφο, πολύ ποιοτικό και... κάπου εκεί σταματούν τα καλά. Γιατί με 21 κιλά βάρος και τιμή κοντά στις 8 χιλιάδες δολάρια το Specialized Camper που κατέχει κι έχει φτιάξει ο φίλος μου (29άρι full suspension με επίσης SLX και ΧΤ και αναρτήσεις Fox) των 17 κιλών και περίπου 3 χιλιάδων ευρώ (συνδυαστική τιμή αγοράς και τοποθέτησης του ηλεκτρικού κιτ), κάνει το άλλο να βάζει τα κλάματα.
Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι η σύγκριση που κάνεις (και το 'κάπου εκεί σταματούν τα καλά' που γράφεις) είναι λίγο άδικη. Είναι σαν να βάζεις ένα R8 V10 5.2 FSI quattro δίπλα σ' ένα S3 που του έχεις βάλει πρόγραμμα, ανάρτηση ohlins & φρένα alcon και να συμπεραίνεις ποιο κάνει, τελικά, το άλλο να 'βάλει τα κλάματα' με βάση την κατανάλωση και την τιμή.
Θαυμάσιο το Specialized, έξυπνο και το κιτάκι που φτιάχνει ο φίλος σου, ο οποίος μπορεί να το φτιάχνει για την πλάκα του και να μην πολυενδιαφέρεται για το πότε θα κάνει απόσβεση όλου του χρόνου που έχει περάσει μέχρι σήμερα σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας & δοκιμάζοντας διαφορετικές λύσεις, και μπορεί να χρεώνει τις εργατοώρες του όταν του πας ένα ποδήλατο να το μετατρέψει όσο θα χρέωνε και κάποιος στην Κίνα ώστε να το διαθέτει σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με άλλα κιτ που μπορεί να βάλει κανείς για να 'κάνει τη δουλειά του', αλλά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα που το κάθε ένα έχει τα συν και τα πλην του. Δε θέλουν όλοι ένα 'προπονητήριο' και δε νοιάζονται όλοι τόσο πολύ για το βάρος (τουλάχιστον απ' ότι έχω διαπιστώσει εγώ από ένα -ομολογουμένως- σχετικά περιορισμένο στατιστικό δείγμα που έχω).
Το ποδήλατο των 8Κ υπάρχει διότι υπάρχει κι αυτός που θα δώσει τα χρήματα αυτά (όπως υπάρχει κι αυτός που θα τα σκάσει για R8 αντί του φτιαγμένου S3 or whatever) για να απολαύσει τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που προσφέρει, τα οποία σαφώς και δε σταματούν στην ομορφιά του και στην ποιότητα κατασκευής του.