-
Αμα βρεθεις με τον κουσουμβρη, παρτου ενα ποκεμενον δρακο δωρο
Θα το πω πιο λιανά.
Οι 440.000 ψήφους που πήρε η ΧΑ τον Μάιο του 2012, και οι 800.000 που φέρεται με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ότι θα μπορούσε να πάρει τώρα, ενώ το 2009 στις γενικές εκλογές πήρε ...19.000 και στις ευρωεκλογές του 1994 ...7.000 και κάτι ψιλά (λολ, στο 1994 αναφέρεται ο Κουσουμβρής, άρα και η Στέφου?), δεν ερμηνεύονται ούτε με τα 60.000 ευρώ για φυλλάδια του Τέλλογλου, ούτε με το δελτίο αποστολής του μεγάλου κόμματος, ούτε με τις αβάντες του πανηγυρτζή Ψωμιάδη. Όση φαντασία και να έχει κανείς. Ιδιαίτερα όταν αποδεχτεί κάποιος ότι η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων των χρυσών αυγών είναι ανέκαθεν η άγρα κουκιών από τους κοψοχέρηδες της νουδού.
Και εδώ φαίνεται η αντικειμενική αδυναμία του άρθρου της Στέφου, στο ότι φαίνεται (προσοχή στον όρο) να μην μπορεί να ερμηνεύσει αυτό που διερωτάται πάνω πάνω, το πως ένα κομματίδιο του 0,5% (0,07% για την ιστορική ακρίβεια του 1994) έχει σήμερις 7% και παίζει και με το 13% αν πιστέψουμε τους δημοσκόπους. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όχι παιδιά, παρεξηγήσατε, δεν το είπα σε κανέναν, απλώς επειδή το έχω δει ΠΟΛΛΕΣ φορές να χρησιμοποιούνται λάθος (αθέλητα ή εσκεμμένα) οι δύο έννοιες, ή προφανώς εσκεμμένως να εξομοιώνονται (κυρίως από αριστερούς/συριζαίους/ακροαριστερούς), το έγραψα για να είμαστε όλοι σίγουροι ότι διακρίνουμε ευκρινώς τις δύο έννοιες.
Μου την έπεσαν στον Fb (ΣΥΡΙΖΑίοι συγκεκριμένα) επειδή είπα ότι αγαπάω τη χώρα μου, και αυτομάτως ήμουν φασίστας/ΧΑ/ναζιστής/ο έξωαποδω αυτοπροσώπως...
Και γιατί όλο αυτό ? Γιατί έγραψε κάποτε αυτό ο Χατζηδάκης (το οποίο έχουν ευαγγέλιο οι αριστεροί):
'Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία'
Όπου επακριβώς Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους.
Προφανώς διαφωνώ σε όλες τις αποχρώσεις και τις εντάσεις με τον συνθέτη μας...εξ'ορισμού η λέξη/έννοια 'εθνικιστής' δεν υπάρχει καν στον ορισμό του ναζισμού...
O χατζηδακις μου ακούγεται λίγο χιπης
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Από ό,τι βλέπεις, εθνικισμός είναι κάτι λίιιιιγο διαφορετικό από το 'αγαπάω την πατρίδα μου ως και παθολογικά'. Με μια ανάγνωση μάλιστα, φλερτάρει και με τον ρατσισμό.Εθνικισμός δεν είναι 'σκοτώνω όποιον διαφορετικό' ή 'είμαστε μόνο εμείς και κανείς άλλος'. Σημαίνει αυτό που σημαίνει, δηλαδή κοινώς, αγαπάω τη χώρα μου και θα προσπαθήσω να μην την αφήσω να διαλυθεί. Ο πατριωτισμός είναι το αίσθημα, η έννοια, η στάση ζωής, ενώ ο εθνικισμός είναι η πράξη μέσω της πολιτικής. Από αυτό το σημείο μέχρι το ναζισμό (που περιέχει ως έννοια το ρατσισμό) υπάρχει απόσταση...Το ότι είμαι καυκάσιος είναι χαρακτηριστικό μου ως άτομο/πολίτη/έλληνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώσω όποιον είναι μαύρος...και ας μην αρχίσουμε τις συζητήσεις περί Αντετοκούμπο/Σόφο/κλπ, δεν βγάζει πουθενά αυτή η συζήτηση...
Οι λέξεις και οι έννοιες είναι ίσως κοντά, δεν εξισώνονται όμως. Γι'αυτό και υπάρχουν διαφορετικές λέξεις για διαφορετικά πράγματα...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
εξ'ορισμού η λέξη/έννοια 'εθνικιστής' δεν υπάρχει καν στον ορισμό του ναζισμού...Πες μας ότι κάνεις πλάκα τώρα. Υπάρχει λόγος που λέγεται εθνικοσοσιαλισμός (NAZI = NAZIonalsozialismus). Στον ορισμό της έννοιας ναζισμός εμπεριέχεται και ο εθνικισμός. Ο οποίος εθνικισμός είναι συνώνυμο του ρατσισμού.
ΥΓ: Ο Χατζιδάκις δεν είναι η σημαία των αριστερών. Να έλεγες για τον Θεοδωράκη να το συζητούσαμε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Ο Χατζιδάκις δεν είναι η σημαία των αριστερών. Να έλεγες για τον Θοδωράκη να το συζητούσαμε.
Έχεις τον Θεοδωράκη σημαία σου;
-
Εγώ όχι, τον Λένιν έχω.
Αλλά ο Θεοδωράκης υπήρξε το σύμβολο της αριστεράς για δεκαετίες στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απαγορευμένος κατά την επταετία. -
εξ'ορισμού η λέξη/έννοια 'εθνικιστής' δεν υπάρχει καν στον ορισμό του ναζισμού...
Πες μας ότι κάνεις πλάκα τώρα. Υπάρχει λόγος που λέγεται εθνικοσοσιαλισμός (NAZI = NAZIonalsozialismus). Στον ορισμό της έννοιας ναζισμός εμπεριέχεται και ο εθνικισμός. Ο οποίος εθνικισμός είναι συνώνυμο του ρατσισμού.
ΥΓ: Ο Χατζιδάκις δεν είναι η σημαία των αριστερών. Να έλεγες για τον Θοδωράκη να το συζητούσαμε.
Γιατί να κάνω πλάκα, οι ορισμοί -σε όλες τις γλώσσες υπάρχουν και λένε τα ίδια- είναι εύκολα ευρέσιμοι και προφανώς διαφορετικοί (μιλάμε για τις λέξεις ναζισμός, ρατσισμός, εθνικισμός). Όποιος θέλει τους βρίσκει σε λεξικά, σε εγκυκλοπαίδειες, στο Wiki, παντού. Όπως επίσης ο καθένας αν θέλει τους βρίσκει πανομοιότυπους ή αν θέλει διαβάζει επακριβώς τις λέξεις που απαρτίζουν την κάθε έννοια...
Και στην πλάκα τώρα, γνωρίζεις ότι προσθέτωντας ή αφαιρώντας λέξεις/προθέματα, αλλάζεις και το νόημα της αρχικής λέξης, έτσι ?
-
εξ'ορισμού η λέξη/έννοια 'εθνικιστής' δεν υπάρχει καν στον ορισμό του ναζισμού...
Πες μας ότι κάνεις πλάκα τώρα. Υπάρχει λόγος που λέγεται εθνικοσοσιαλισμός (NAZI = NAZIonalsozialismus). Στον ορισμό της έννοιας ναζισμός εμπεριέχεται και ο εθνικισμός. Ο οποίος εθνικισμός είναι συνώνυμο του ρατσισμού.
.
Το Nazi είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός των άγγλων , δεν αυτοαποκαλούνταν έτσι οι ναζί
-
Εγώ όχι, τον Λένιν έχω.
Αλλά ο Θεοδωράκης υπήρξε το σύμβολο της αριστεράς για δεκαετίες στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απαγορευμένος κατά την επταετία.Τουλάχιστον τα κονομησε στη συνέχεια για να ζουν οι απόγονοι βασιλικά
Εξαργυρωσαν πολλοί αυτή την 7ετια άλλωστε
-
Το Nazi είναι σύντμηση της πλήρους ονομασίας. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα δηλαδή. Δεν αποκαλούνταν μεταξύ τους Ναζί, αποκαλούνταν με την πλήρη ονομασία...
-
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως έχουν διαπιστώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επικεφαλής του πολιτικού μορφώματος έχουν απλώσει τα δίκτυα τους στις «κερκίδες των χούλιγκαν» επιχειρώντας την στρατολόγηση νέων μελών, τα οποία καθιστούν «διαθέσιμα» στις περιπτώσεις συμπλοκών και επιθέσεων.
Οι ίδιοι αξιωματικοί, δηλώνουν πως αρκετά από τα άτομα που συμμετέχουν στη δράση του πολιτικού μορφώματος, διακρίνονται από μία «πρωτόγονη» αντίληψη ενώ «επιχειρούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους με την ένταξη τους σε στρατιωτικού τύπου ομάδες για να αισθάνονται ισχυροί».
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 49&catid=4
-
Μη ξεχνάμε πως ο Θεοδωράκης έχει αποκλειστεί από τα ΜΜΕ, έχουν περάσει πάνω από 2 μέρες χωρίς να γίνει έστω ένα 8ωρο αφιέρωμα που να αναλύει πόσο ΓΑΜΑΤΟΣ είναι.
Ώρες ώρες απορώ γιατί δεν είναι και ο ΜΙΚΥ μέλος του φόρουμ.
-
Εγώ όχι, τον Λένιν έχω.
Αλλά ο Θεοδωράκης υπήρξε το σύμβολο της αριστεράς για δεκαετίες στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απαγορευμένος κατά την επταετία.και ο μπαφος ηταν απαγορευμενος την επταετια. Απλα για το συγκεκριμενο θεμα, το παλληκαρι βρεθηκε στο σωστο τοπο και χρονο. Αν ηταν κομμουνιστικη χουντα, τωρα θα λεγαμε για τον Ξαρχακο, (δεξιος δεν ηταν αυτος)?
-
και αν ήταν ροκ χούντα, θα λέγαμε για την Κοκκίνου.
-
Ο Χατζηδάκις ήταν ανέκαθεν συντηρητικός... καμία σχέση με αριστερα.
-
για τον Θεοδωρακη η επταετια λιγο επαιξε ρολο γιατι σε ολη τη ζωη του παρηγαγε εργο σε πολλα επιπεδα, και μουσικα και σαν σταση ζωης.. ,μακρονησια, εξοριες, μεχρικαι αποκλισμο αποτο ΚΚΕ του εργου του κ.λ.π. Ναι κονομησε και ηταν και σκληρος στις συμφωνιες του... τιποτα δεν του χαρησαν... τωρα βεβαια καποιοι τον εκμεταλευονται πολιτικα γιατι η οικογενεια του δεν τον προστατευει..
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ο Χατζηδάκις ήταν ανέκαθεν συντηρητικός... καμία σχέση με αριστερα.Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
Δεν είπα ότι ο Χατζηδάκης -ή ο Θεοδωράκης- ήταν αριστεροί/δεξιοί/μεσαίοι/κλπ...απλώς ότι αυτό που έγραψε κάποτε ο Χατζηδάκης -και που διαφωνώ σε αρκετά σημεία- το έχουν ως ευαγγέλιο οι (ακρο)αριστεροί για να εξισώσουν πατριώτες ή/και εθνικιστές με τους ναζιστές ή/και φασίστες, ώστε να πετάνε στο τέλος 'αγαπάς τη χώρα σου ? είσαι ναζί και πρέπει να σε κάψουμε'....
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
Επειδή, μεταξύ των δύο, μουσικά θεωρώ ότι ο Χατζηδάκις ήταν σε άλλο επίπεδο, δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου (και τον ίδιο τον Θοδωράκη τον 'βόλεψε' το σκηνικό άλλωστε).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Επειδή μεταξύ των δύο, μουσικά θεωρώ ότι ο Χατζηδάκις ήταν σε άλλο επίπεδο+οο
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]