-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οταν ηταν πολυ μικρα τα παιδια παντως, μια αλλη βολικη λυση που ειχα βρει ηταν.... να μην πηγαινω πουθενα.
Τη μετακόμιση αυτή που περιεγραψες τη βαριόμουνα οποτε εκανα skip για 1-2 χρονια μεγαλες εξορμίσειςΔυστυχώς -ή ευτυχώς- το ταξίδι που αναφέρω είναι το ένα και μοναδικό που κάνουμε το καλοκαίρι στις διακοπές μας. Επειδή είναι ένα, είναι μεγάλης διάρκειας, εξ'ου και οι αυξημένες ανάγκες π.χ. σε ρούχα. Επίσης πρέπει να πάρουμε όλο τον εξοπλισμό, ενώ επειδή συνήθως πάμε σε περισσότερους από 2 προορισμούς, σημαίνει και αναγκαστικό κουβάλημα των ογκωδών αντικειμένων (π.χ. μπανιέρα). Επειδή όμως είναι ένα και μοναδικό ταξίδι, πρέπει να βρω τρόπο να μειώσω -ή να δικαιολογήσω- την όποια δαπάνη που συζητάμε τώρα για μια και μοναδική 'χρήση' ανά έτος...
Γι'αυτό και ψάχνω αν και ποιοι 'έξυπνοι' τρόποι ίσως υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί το εν λόγω πρόβλημα...
-
Εγω πχ εχω παντα το διπλο καροτσι στην μπαγκαζιερα ωστε το πορτμπαγκαζ να ειναι παντα ελευθερο. Το καλοκαίρι ολα τα αξεσουάρ παραλιας είναι επισης στην μπαγκαζιερα. Και τελικα το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο. Κανα 200αρι αν βαλεις επωνυμες μπαρες που να κλειδωνουν κτλ και μια Thule παιζει απο 300. Αρα με 500 ευρω ησυχασες.
-
την μπανιερα γιατι την κουβαλατε μαζι?
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Εγω πχ εχω παντα το διπλο καροτσι στην μπαγκαζιερα ωστε το πορτμπαγκαζ να ειναι παντα ελευθερο. Το καλοκαίρι ολα τα αξεσουάρ παραλιας είναι επισης στην μπαγκαζιερα. Και τελικα το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο. Κανα 200αρι αν βαλεις επωνυμες μπαρες που να κλειδωνουν κτλ και μια Thule παιζει απο 300. Αρα με 500 ευρω ησυχασες.Δυστυχώς στην σημερινή οικονομική κατάστασή μας, τα 500€ είναι σημαντικό ποσό...όχι ότι πεινάμε ή ότι δεν μπορούμε να πάμε διακοπές, αλλά δεν μπορώ να δαπανήσω τόσο εύκολα τέτοιο ποσό χωρίς να εξαντλήσω όλες τις εναλλακτικές....
την μπανιερα γιατι την κουβαλατε μαζι?
Επειδή συνήθως εκεί που πάμε είναι σπίτια που έχουν να καθαριστούν ένα χρόνο (καθότι καθαρά εξοχικά), και ειδικά αν έχεις μικρό βρέφος δεν μπορείς να αφιερώσεις 1 και 2 μέρες στον καθαρισμό και απολύμανση όλου του σπιτιού (και ειδικά του μπάνιου). Την μπανιέρα την κουβαλήσαμε όταν ήταν λίγων μηνών και μετά 1 έτους, φέτος έμεινε στο σπίτι...προφανώς όμως αυτό θα επαναληφθεί ειδικά το ερχόμενο καλοκαίρι...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή συνήθως εκεί που πάμε είναι σπίτια που έχουν να καθαριστούν ένα χρόνο (καθότι καθαρά εξοχικά), και ειδικά αν έχεις μικρό βρέφος δεν μπορείς να αφιερώσεις 1 και 2 μέρες στον καθαρισμό και απολύμανση όλου του σπιτιού (και ειδικά του μπάνιου). Την μπανιέρα την κουβαλήσαμε όταν ήταν λίγων μηνών και μετά 1 έτους, φέτος έμεινε στο σπίτι...προφανώς όμως αυτό θα επαναληφθεί ειδικά το ερχόμενο καλοκαίρι...
1-2 μερες για απολυμανση σπιτιου?
σε βρισκω λιγο υπερβολικο.Εμεις περναμε ενα καθαριστικο απο το σουπερμαρκετ κοστους 2-3? ευρω και σε 5 λεπτα ειχαμε καθαρισει τουαλετα και μπανιερα.Να νοικιαζω δωματιο και να αφιερωνω 2 μερες για καθαρισμα αστο....καθομαι σπιτι μου.
Εγω στη θεση σου θα επαιρνα αυτο
http://www.toys-shop.gr/product_info.ph ... s_id=16130το ειχαμε παρει και εμεις για το σπιτι,επειδη οταν ειναι μικρο το κανεις μπανιο ευκολα χωρις να φοβασε μην πεσει-χτυπησει σε κατι σκληρο κλπ.Ειναι σφουγγαρι,το διπλωνεις και δεν πιανει καθολου χωρο αν θελεις να το παρεις μαζι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
1-2 μερες για απολυμανση σπιτιου?σε βρισκω λιγο υπερβολικο.Εμεις περναμε ενα καθαριστικο απο το σουπερμαρκετ κοστους 2-3? ευρω και σε 5 λεπτα ειχαμε καθαρισει τουαλετα και μπανιερα.Να νοικιαζω δωματιο και να αφιερωνω 2 μερες για καθαρισμα αστο....καθομαι σπιτι μου..
Εξαρτάται από τα βιώματα του καθενός...π.χ. τόσο η αδελφή μου όσο και η γυναίκα μου θέλουν να απολυμάνουν μέχρι και τα κομοδίνα ή τις σκάλες, αλλά π.χ. έχω γνωστή που δεν φοβάται καθόλου να αφήσει το μωρό της να αγκαλιάζει γάτες
Αυτό για το σφουγγάρι δεν το ήξερα, θα κοιτάξω να δω και τις πτυσσόμενες μπανιέρες που είναι λίγο ακριβότερες μεν, αλλά σου δίνουν πιο 'ολοκληρωμένη' λύση και θα συγκρίνω...
-
Αφου το εγραψες και πιο πριν οτι ως μηχανικος καταλαβαινεις οτι πχ 400 λιτρα αποσκευων χρειάζονται 400 λιτρα χωρου, οποτε λιγο δυσκολο να τα καταφερεις αν δεν εχεις τον απαιτουμενο χωρο. Κατα τα αλλα η μονη εναλλακτική ειναι να στελνεις καποια πράγματα με ΚΤΕΛ κτλ κατι το οποιο κανουν καποιοι φιλοι μου.
-
1-2 μερες για απολυμανση σπιτιου?
σε βρισκω λιγο υπερβολικο.Εμεις περναμε ενα καθαριστικο απο το σουπερμαρκετ κοστους 2-3? ευρω και σε 5 λεπτα ειχαμε καθαρισει τουαλετα και μπανιερα.Να νοικιαζω δωματιο και να αφιερωνω 2 μερες για καθαρισμα αστο....καθομαι σπιτι μου..
Εξαρτάται από τα βιώματα του καθενός...π.χ. τόσο η αδελφή μου όσο και η γυναίκα μου θέλουν να απολυμάνουν μέχρι και τα κομοδίνα ή τις σκάλες
..
Λογικο αν το μωρο μπουσουλαει - περπαταει να απολυμανεις ενα σπιτι που ειναι κλειστο 1 χρονο.
Η μπανιερα ομως ειναι περιτη, κατα την γνωμη μου, το μονο που χρειαζεται ειναι 2 ατομα, ενας να κρατα και ενας να πλενει.
Η αυτο που καναμε εμεις οταν ο γιος ηταν ενος ετους, πηραμε μια λεκανη ρουχων τον καθιζαμε μεσα και τον μπανιαραμε Του αρεσε τοσο πολυ που μεχρι και περυσι εκει πλενοταν
Δεν υπαρχει λογος για αγορα μπαγκαζιερας μονο για την μπανιεριτσα. Απο την αλλη ισως σου χρειαστει για να κουβαλας ποδηλατακια, πατινια, παιχνιδια των παιδιων, καρεκλακια παραλιας, ομπρελα και ο,τι αλλο δεν χωραει στο πορτ μπαγκαζ, αργοτερα. -
Ερώτηση, αφού δεν θα αλλάξει το CX7 μήπως να άλλαζε το όνομα του θέματος ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Ερώτηση, αφού δεν θα αλλάξει το CX7 μήπως να άλλαζε το όνομα του θέματος ;...και να γινει CX-7 (και) μπανιερα......
-
Νησάφι πια......κούρασε.....
-
Εμείς από νωρίς αρνηθήκαμε να κουβαλάμε και να στήνουμε παρκοκρέβατα (που μας προσφέρθηκαν δωρεάν) και πήραμε πτυσσόμενο κρεβατάκι που είναι σαν σκηνούλα, κλείνει και είναι και αντικουνουπικό. Γίνεται πλακέ και ελαφρύ και μεγαλώνοντας σκηνούλα παιχνιδιού. Μπανιέρα ταξιδίου το ίδιο, πήραμε την αναδιπλούμενη που αναφέρθηκε πιο πριν (αλλά τότε, πριν 2χρόνια) δεν ανήκε στην stokke. Η οποία μπανιέρα μεγαλώνοντας το μωρό ίσως να γίνεται και ωραιότατο βαρκάκι. Όλα από το διαδίκτυο φυσικά σε πολύ λογικές τιμές.
Το καροτσάκι δυστυχώς κάνει μεγάλη διαφορά. Μερικά πχ stokke καταλαμβάνουν ενοχλητικά πολύ χώρο και πρακτικά αχρηστεύουν κάμποσες 100άδες λίτρα (όπως μου επέδειξε γνωστός που το χάρισαν). Και δεν είναι κάτι που πετάς και παίρνεις άλλο. Θυμάμαι το είχα ψάξει πολύ και αν και μου είχαν ήδη χαρίσει 2-3 τελικά πήρα κάποιο άλλο. Και μπορείς ίσως να δεις αν κάποιος φίλος έχει να σου δώσει κανένα τύπου ομπρέλας να έχεις για ταξίδια.Πιο συγκεκριμένες προτάσεις:
- βελτιστοποίηση φορτώματος. Το ότι είσαι μηχανικός ή οτιδήποτε δε σημαίνει κάτι, μερικοί το έχουν και άλλοι όχι. Και αν δεν το έχεις δεν μαθαίνεται εξ' αποστάσεως, απλά σε στεναχωρώ και γίνομαι κακός αλλά τα λέω χάριν πληρότητας!
- αλλαγή μυαλών. Δεκτά τα φαγητά (και πολλά άλλα) αλλά τα ρούχα των παιδιών πιάνουν ελάχιστο χώρο και εννοείται ότι θα πλένεις και μερικά εκεί που θα είσαι. Αλλά και οι ενήλικες ρεαλιστικά ελάχιστα ρούχα θέλουν για καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα έπαιρνα παραπάνω μέχρι που βρέθηκα για 5 μέρες σε ξένο περίεργο μέρος χωρίς μαγαζιά κλπ μόνο με τα ρούχα που φόραγα...
- Ναι στο χώρισμα/κάγκελο πίσω από το κάθισμα και φόρτωμα μέχρι επάνω. Λες ότι ενοχλεί αλλά δύο καθρέφτες έχεις μετά από λίγο συνηθίζεις. Για 2-3 διαδρομές είναι και μάλιστα εκτός πόλης. Πιστεύω ότι αυτό είναι η πιο σημαντική συμβολή στο πρόβλημά σου.
- η πρόταση να υπάρχουν κάποια πράματα διπλά στα χωριά βολεύει. Πχ καροτσάκια/παρκοκρέβατα/μπανάκια χαρισμένα παρατάς από ένα σε κάθε χωριό.
- παρκοκρέβατα έχουν στα ξενοδοχεία αλλά εκεί θέλεις πιο πολλά ρούχα για λιγότερο συχνά πλυσίματα.
- η ιδέα της λεκάνης με ενθουσίασε, καλές μάρκες έχουν παρουσιάσει ακριβό μπανάκι που είναι ενοχλητικά παρόμοιο....
- Και για τους απολυμαντικούς μικροβιοφοβικούς τύπους να ξέρετε ότι εκτός από κόπρανα (που ακόμα κι αυτά σε λίγες μόνο περιπτώσεις είναι επικίνδυνα), όλα τα άλλα που έχει ένα πάτωμα που μπουσουλάει ένα παιδάκι είναι τα ίδια που έχει ο αέρας που αναπνέουμε.... Μετά τους 3-6 μήνες δεν έχει ανάγκη, ας γλύφει και το μωσαϊκό! Από το να γλύφει τα χημικά των απολυμαντικών μάλλον καλύτερα είναι!!
- κατηγορούμε την σχάρα... ε και η μπαγκαζιέρα μπορεί να είναι λίγο πιο αεροδυναμική αλλά είναι επιπλέον βάρος και επιφάνεια, σίγουρα επηρεάζει και συμπεριφορά και επιδόσεις και κατανάλωση. Και γενικά το να φορτώνεις ξεφορτώνεις κάτι από εκεί πάνω και μάλιστα σε ήδη υπερυψωμένο αυτοκίνητο είναι μπελάς.
Προσωπικά θα έλεγα να αποφύγεις το φόρτωμα στην οροφή και με έξυπνες επιλογές και λύσεις όπως αναφέρθηκαν να χωρέσεις εντός.
-
Αναρρωτιεμαι εμεις γιατι δεν πεθαναμε που οι μανες μας μας επλεναν στο νιπτηρα και παιζαμε στα πατωματα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
@onyx ->
Για το φόρτωμα και τη διαρρύθμιση έχω κάνει δοκιμές -όπως όλοι μας- και δυστυχώς δεν χωράνε -καλύτερα- τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή στο CX7 χωράμε οριακά με όλα όσα θέλουμε/χρειαζόμαστε. Πράγμα που δεν θα ισχύσει του χρόνου.
Για την απολύμανση, το έχω ακούσει και από γιατρούς, ακριβώς επειδή το μωρό αναγκαστικά μπουσουλάει και φυσικά βάζει συνεχώς τα χέρια του στο στόμα του. Άρα δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις. Γι'αυτό και λέω ότι είναι συνδυασμός πολλών μεταβλητών ο όγκος των πραγμάτων που κουβαλάμε.
Επί του θέματος τώρα, χθες βοήθησα φίλο μου να ξεφορτώσει/βγάλει μπάρες και bike-stands σε ένα C-Max (οι μπάρες έγραφαν Ford και τα stands Thule, αλλά και τα δύο ήταν Thule). Σίγουρα είναι μεγάλη ευκολία και -ειδικά τις Thule- μπαίνουν/βγαίνουν εύκολα και γρήγορα. Χώρια που δεν το ασχήμαιναν το αυτοκίνητο (όσο όμορφο τεςπα είναι το C-Max). Αλλά οι extra δυνατότητες και διαθέσιμος όγκος που σου προσφέρουν είναι μερικές φορές εξαιρετικά χρήσιμα...αλλά από την άλλη είπαμε, το κόστος...
Αυτές οι Thule όμως ρε παιδιά είναι super, κλειδώνουν, ξεκλειδώνουν, κουμπώνουν, σφίγγουν/ξεσφίγγουν, δένεις/λύνεις ποδήλατα, μπαγκαζιέρα, πράγματα με το ένα χέρι και χωρίς κανένα εργαλείο...
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναρρωτιεμαι εμεις γιατι δεν πεθαναμε που οι μανες μας μας επλεναν στο νιπτηρα και παιζαμε στα πατωματα.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Και εγώ παλιός είμαι και γελάω με αυτά τα 'στην δεκαετία του '70-'80' που έζησα, αλλά αυτό το ερώτημα έχει ήδη βρει την απάντησή του στα ελαχιστοποιημένα ποσοστά εμβρυακής θνησιμότητας και παιδικών ατυχημάτων.
-
@ onyx. Οι μπαγκαζιερες ειναι η μεγαλυτερη ανακαλυψη για τους οικογενειαρχες. Οπως λενε και για τους κινητηρες 'there is no substitute for cubic inches'. Το μονο αρνητικο ειναι η χειροτερη αεροδυναμικη και η μεταφορα του κεντρου βαρους προς τα πανω αλλα οταν εχεις υπερφορτωσει ετσι κι αλλιως το αυτοκινητο καποια επιπλεον κιλα (50 max) δεν ειναι τοσο προβλημα.
Κατα τα αλλα συμφωνω πως ψιλοκουρασε το θεμα. Απλα νομιζω οτι ο φιλος δεν θελει να παραδεχτει το προφανες. Πχ λιγο πριν ερθουν τα διδυμα ειχα ενα καμπριο. Ε, λοιπον οσες εξυπνες λυσεις και να εψαχνα επιπλεον χωρο δεν θα εβρισκα. Ομοιως και οταν περασα απο το Focus στο Rapid. Τα επιπλεον λιτρα του Rapid δεν θα τα εβρισκα με εξυπνες λυσεις.
Οποτε παρτο αποφαση και:
- Μην κανεις ταξιδια
- Παιρνε λιγοτερα πραγματα
- Παρε μπαγκαζιερα
Απλα πραγματα!
-
@onyx ->Και εγώ παλιός είμαι και γελάω με αυτά τα 'στην δεκαετία του '70-'80' που έζησα, αλλά αυτό το ερώτημα έχει ήδη βρει την απάντησή του στα ελαχιστοποιημένα ποσοστά εμβρυακής θνησιμότητας και παιδικών ατυχημάτων.
Καλά, τώρα αυτό είναι υπό αμφισβήτηση
Ρίξε μια ματιά για τα αυτοάνοσα που θερίζουν το δυτικό κόσμο, πιθανές πηγές (θεωρίες μόνο, τεκμηριωμένες απαντήσεις δεν έχει ακόμα η επιστήμη)Sent from mYphone
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Παντως,21 σελιδες με συμβουλες σε καποιον που θελει να μετακομιζει συνεχεια ειναι λιγο γελοιο.Κάτσε έχουμε ακόμη μέχρι να γίνει τόμος για εγκυκλοπαίδεια το θέμα
-
Στα αστεία posts δεν απαντάω, δεν έχει νόημα...πάντως εγώ τη βρήκα την άκρη με τις Thule Wing
Οπότε όσοι έχετε μπαγκαζιέρες που κάθονται και δεν τις χρειάζεστε, ρίξτε κανά ΠΜ (ή θα σας στείλω εγώ)...
-
Πόσο κόστισαν, αν επιτρέπεται ;
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?