-
Μπράβο στο 4Τφ που όχι μόνο ανέχετε τέτοια ατομάκια αλλά τα προστατεύει κιόλας ωσάν ιερές αγελάδες.
-
21quadra, φτιάξε λίγο την ορθογραφία σου , ξέρω αλβανούς που γράφουν πιο σωστά
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εμεις θελαμε κατι πιο πριβε...
Πιστευω οτι η οικονομικη κατασταση του koutsan θα του επετρεψε να καλεσει ιερωμενο απο τα ανωτερα επιπεδα ιεραρχιας.
Εμεις μονο για τον Παπα- Χρηστο μπορουσαμε να διαθεσουμε αλλα και παλι αφου ηρθε και αγιασε την κουνια και το ρηλαξ παλι καλα.Και σε μας μόνο το δωμάτιο του παιδιού άγιασε αλλά ήταν 80 τ.μ . - με σειρά ολόκληρη λίκνων/ρηλάξ διαφόρων χρωματισμών και σχεδίων αναλόγως της διάθεσης της μαμάς και της ενδυματολογικής προσέγγισης του μωρού - και του βγήκε η γλώσσα, οπότε για τον κόπο του του κόλλησα ένα μωβ στο κούτελο και μείναμε όλοι πολλοί ευχαριστημένοι από τη σεμνή αυτή τελετή.
Ο παπάς δεν ήταν υψηλόβαθμος αλλά μας τον σύστησε συνάδελφος κροίσος, ο οποίος μου είπε ότι είναι τάχιστα ανερχόμενος στους κύκλους μας και αναμένουμε ότι προσεχώς θα πάρει αξία η επένδυσή μας. -
@asimov
Κατσε γιατι ρωτησα την ειδικο τωρα...
Λοιπον υπαρχουν 3 ειδων ευχες : του μαιευτηριου, στις 20ημερες και οταν σαραντισεις.
Εμεις πηραμε των 20 ημερων γιατι- περιλαμβανει στοιχεια και απο τις 2 αλλες ευχες σε οικονομικη τιμη
- επρεπε να βγει η γυναικα εξω απο το σπιτι βραδυ και δεν μπορουσαμε να περιμενουμε να 40σει.
Αν δεν εχεις παρει ακομα ευχη μπορεις να πας τα μπιμπερο , τα ζιπουνακια του και απο μια συσκευασια παμπερς-μωρομαντηλα μια Κυριακη πρωι για να στα ευλογησει.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!
Αν σκεφτεσαι για αλλο παιδι βγαλε καρτα μελους στην ενορια για να γλιτωσεις την αναμονη οταν με το καλο ερθει. -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
21quadra, φτιάξε λίγο την ορθογραφία σου , ξέρω αλβανούς που γράφουν πιο σωστάΣαν εσένα ας πούμε ?
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Και η δική σου άποψη, έχει μέσα της τον ρατσισμό, όσο για τις χώρες που ανέφερες, μπορεί να μη σφάζονται με την έννοια που μας έσφαζαν στις αρχές του 90 οι Αλβανοί, ( μάλλον θα ήσουν παιδί και δεν θυμάσαι ) αλλά μην μας λες ότι είναι και Οσίες Μαρίες, δες τον Νορβηγό που έφαγε όσους δεν έχει φάει μόνος του κανένας Έλληνας για το τίποτα, δες και την παιδεραστία που ζεί βασιλεύει και γιγαντώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, και μετά πες μου για τις αξίες που έχουν οι άθεοι σε εκείνη την περιοχή, γιατί αν νομίζεις ότι δεν παίζουν ρόλο οι αρχές που μεγάλωσαν όλα αυτά τα ανθρωποειδή είσαι μακράν νυχτωμένος.
Δηλαδή μας λες ότι στην χριστιανική Ελλάδα δεν υπάρχουν παιδεραστές και δολοφόνοι, είναι όλοι οι ΧΟ πολίτες σουπεράγιοι και ότι άθεος = ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ πηθίκι χωρίς αξίες που του αξίζει η πυρά. Δηλαδή #2 μας λες ότι εσύ που είσαι θρήσκος, είσαι ο σωστός και οι άλλοι είναι οι ΒΛΑΚΕΣ.
Όμως εγώ δεν προέτρεψα κανέναν να πιστεύει ούτε έκανα κήρυγμα υπέρ, την γνώμη μου είπα γιατί έτσι μεγάλωσα ειδικά σε εκείνα τα χρόνια και δεν το απαρνιέμαι, αναγνωρίζω ότι χρειάζονται πολλές διορθώσεις, αλλά επί της αρχής συμφωνώ απόλυτα, και εσύ πήρες τα φώτα από την κοινωνία που εγώ πιστεύω πως πρέπει να είναι, τώρα έχεις και την επιλογή με καθαρό μυαλό να γίνεις ότι θέλεις, όμως γαλουχήθηκες με αρχές που ίσως τώρα δεν σου πολυαρέσουν, δεν μπορείς όμως να τις αποτινάξεις από πάνω σου ούτε με ένα νεύμα, ούτε με ένα τίναγμα στους ώμους σου, τώρα έχεις ήδη μέσα σου όπως είπα αρχές, τώρα προχώρα σε όποιο μονοπάτι θέλεις, μεγάλο παιδί είσαι, όσο για το ποιός είναι ρατσιστής και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και πως το εννοεί ο καθένας, άσε με να κρίνω εγώ τον εαυτό μου γιατί είναι πολύ πλατειά η έννοια που δίνεται στις μέρες μας στον ρατσισμό.
Που ξέρεις εσύ ποιάς κοινωνίας τα φώτα έχω πάρει και με τι αρχές μεγάλωσα? Βγάζεις και συμπεράσματα πάνω σε αυτό και ότι δεν μπορώ να αποτινάξω τι? Την χριστιανική πίστη και τις αξίες της με τις οποίες ΔΕΝ μεγάλωσα? Εγώ ζω στη σιβηρία , εδώ δεν έχει φτάσει ακόμα ο χριστιανισμός. Κατά τα άλλα δεν κάνεις κήρυγμα
Είσαι πολύ προχώ για τις γνώσεις μου και δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις εξυπνάδες, τις ειρωνίες, και το σκεπτικό σου γενικότερα, από τη στιγμή που αυτά που μου καταλογίζεις είναι η δική σου εικόνα, δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο, κινούμαστε παράλληλα χωρίς προσπάθεια κατανόησης της σκέψης του άλλου, η πολεμική, η κόντρα, η επιθετικές απαντήσεις δεν είναι του δικού μου στύλ, σου εύχομαι να βρείς πολλά εύηκοα ώτα να σε ακολουθήσουν στο δρόμο σου.
Παρερμηνεύεις τα γραπτά μου κατά το δοκούν για να δείξεις ότι είσαι βαθύς γνώστης επί παντός επιστητού, καλά κάνεις, βρές μου που έγραψα ότι όλοι είμαστε σουπεράγιοι και ότι εγώ είμαι ο σωστός και οι άλλοι βλάκες, αν αυτό κατάλαβες ότι έγραψα τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, δεν αξίζω τόσο διαστρέβλωση, αυτά είναι δικά σου λόγια, όχι δικά μου. Βλέπω ότι εδώ δεν γίνεται συζήτηση αλλά επίθεση ποιός θα περάσει τη δική του γραμμή και άποψη αδιαφορώντας για τι γράφτηκε από άλλους και τι ήθελε να πεί.
Άντε γειά, ειδικά τώρα που πετάχτηκε και η πορδή στη μέση. -
Εγώ είμαι αυστραλός Αλλά μη μας πεις ότι μισείς τους αλβανους
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Οταν σαραντησε ρε συ η γυναικα πηγαμε εμεις στην εκκλησια. Πηρε ο ιερεας τον μικρο τον εφερε μια γυρα μεσα στο ιερο , δεν δωσαμε λεφτα..
Και γιατι κανατε αυτη την τελετη των Μαο Μαο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Διοτι ειμεθα χριστιανοι κ ετσι λεει η παραδοση..
Δεισιδαιμονίες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
@asimov
Κατσε γιατι ρωτησα την ειδικο τωρα...
Λοιπον υπαρχουν 3 ειδων ευχες : του μαιευτηριου, στις 20ημερες και οταν σαραντισεις.
Εμεις πηραμε των 20 ημερων γιατι- περιλαμβανει στοιχεια και απο τις 2 αλλες ευχες σε οικονομικη τιμη
- επρεπε να βγει η γυναικα εξω απο το σπιτι βραδυ και δεν μπορουσαμε να περιμενουμε να 40σει.
Αν δεν εχεις παρει ακομα ευχη μπορεις να πας τα μπιμπερο , τα ζιπουνακια του και απο μια συσκευασια παμπερς-μωρομαντηλα μια Κυριακη πρωι για να στα ευλογησει.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!
Αν σκεφτεσαι για αλλο παιδι βγαλε καρτα μελους στην ενορια για να γλιτωσεις την αναμονη οταν με το καλο ερθει.Α ειστε πολυ προχω εσεις.
Κατσε να σημειωσω οτι υπαρχει και του μαιευτηριου, να της βγω απο δεξια της γνωστης Τωρα που το σκεφτομαι, βεβαια, ειναι πολυ λογικο! Πως αλλιως θα επαιρνε εξιτηριο το βρεφος; -
@realzeus
θα τον πάω αυτόν τον μήνα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ μπας κ εξαγνισθεί.. -
asimov και g8777
Παίχτηκε και σε εμάς φάση με μισή ευχή, το έμαθα κατόπιν εορτής εγώ βέβαια. 'Ήρθε τραγί με αγιαστούρα και κατάβρεχε το σπίτι, το οποίο στο τέλος (μετά το τσέπωμα) λέει στη γυναίκα μου ότι 'καλό θα ήταν να κάνουμε και την άλλη μισή ευχή γρήγορα, επειδή κυκλοφορούν ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ μέσα στο σπίτι'.
Τη ρώτησα αν κατάβρεξε τους ενισχυτές και τις κιθάρες μου και μου είπε ότι δεν τον άφησε να μπει εκεί πέρα (που υποθέτω ήταν το μέρος που διέγνωσε τα κακά πνεύματα). Της είπα ότι έκανε καλά και ότι ήταν όλοι τους πολύ τυχεροί που δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα, επειδή θα είχαμε μεγάλο σόου με κακά πνεύματα και στρατευμένους, ερωτικά έμπειρους, Χριστούς. -
Ο αγιασμός χαλάει τους μαγνήτες; \m/
-
καλά , η γυναίκα έφερε τον παπά χωρίς να σε ρωτήσει?
-
Ε ναι, γιατί την απάντηση την ήξερε. Ρωτάς όταν έχεις απορία.
Αν όμως η γυναίκα μου θεωρεί πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει λόγω κάποιας παράδοσης, εμένα δεν με κόφτει κι όλας ιδιαίτερα (κι αυτό το ήξερε). Από τη στιγμή που δεν έβρεξε τα πράγματά μου δεν έχω πρόβλημα. Με τις μαλακίες που έμαθα ότι είπε χαλάστηκα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο αγιασμός χαλάει τους μαγνήτες; \m/Οξειδώνει τα ηλεκτρικά και επιπλέον θα έπρεπε να ξαναλουστράρω. Το μεγάλο πρόβλημα θα ήτανε με τους ενισχυτές και τα computers.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ε ναι, γιατί την απάντηση την ήξερε. Ρωτάς όταν έχεις απορία.
Αν όμως η γυναίκα μου θεωρεί πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει λόγω κάποιας παράδοσης, εμένα δεν με κόφτει κι όλας ιδιαίτερα (κι αυτό το ήξερε). Από τη στιγμή που δεν έβρεξε τα πράγματά μου δεν έχω πρόβλημα. Με τις μαλακίες που έμαθα ότι είπε χαλάστηκα.Μην της βαζεις ιδεες για του χρονου
http://ptisidiastima.wordpress.com/2013 ... -be-200es/ -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
πωωωωω τι διαβάζω εδώ μέσα...
οι Αλβανοί σφάζανε επειδή τους κόψανε τις εκκλησιές...
αχού....Θα σου προτείνω να το ξαναδείς το θέμα γενικότερα πιο βαθειά γιατί τα Αλβάνια όταν άνοιξε ο Μπερίσα τις φυλακές και ο Παπούλιας τα σύνορα, έσφαζαν στα χωριά σας και σε εμάς, τους συμπατριώτες μας.
είδες που μόνος σου απάντησες; εδώ συμφωνούμε 100%.
αυτοί που ήρθαν και κλέβαν και σφάζαν (και γω εδώ είμαι και ξέρω κάπως καλύτερα..) ήταν όλη η μούργα της Αλβανίας που είδε το εύκολο παραδάκι όταν ξεσάλωσαν τα σύνορα.
αυτοί λοιπόν που ήρθαν ΠΡΩΤΟΙ το 90 και τα ρήμαξαν είναι η μούργα της Αλβανίας. μιας χώρας που είχε μέχρι και εμφύλιο για τις πυραμίδες.και επειδή άνοιξαν οι φυλακές της Αλβανίας και ήρθαν οι χειρότεροι των Αλβανών και έκαναν αυτά που έκαναν εσύ πήρες μπάλα οοοολους τους Αλβανούς και λες ότι φταίει που δεν έχουν το... Θεό τους.
αν δηλαδή εμείς πάρουμε όλους τους έγκλειστους δολοφόνους-κλέφτες και λαμόγια, αποκλειστικά Έλληνες και ΧΟ και τους ξαμολήσουμε στο Λογκ Αϊλαντ με ξεχειλωμένη αστυνόμευση, αφοί θα ανοίξουν ταβέρνες και θα γραφτούνε στους πρόσκοπους, αφού έχουν και τη Χριστιανική παιδεία μέσα τους
εγώ αυτό λέω.
δεν είμαι εγώ ρατσιστής. αυτοί είναι Αλβανοί!
-
Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι η θρησκεία που μας κάνει να είμαστε καλοί; Σοβαρά τώρα;
http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Beh ... ristianity
Αν δεν υπήρχε η κατήχηση των παιδιών από πολύ μικρά, το ποσοστό αυτών που ώριμα και από αυστηρά προσωπική τους επιλογή θα ασπαζόντουσαν τον χριστιανισμό μετά την εφηβεία θα ήταν σε μονοψήφια νούμερα. Η εκκλησία δεν υποχρεώνει τα μέλη της να βαφτίσουν τα παιδιά τους από μωρά για να μην... πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν μικρά. Το κάνει γιατί αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά αυτό που είπαν οι Ιησουίτες: Give me a child until he is seven and I will give you the man. Η 'κατήχηση' στα παιδικά μυαλά τα μαρκάρει για πάντα, όχι γιατί το συγκεκριμένο μήνυμα είναι κάποια ανώτερη αλήθεια, αλλά γιατί οτιδήποτε διδάσκεται σε ένα πολύ μικρό παιδί από τους γονείς του, συνήθως μένει για πάντα στην συνείδηση του ως σωστό.
Και πριν βιαστείτε να χαρείτε, Χριστιανοί του forum, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Ισλάμ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι η θρησκεία που μας κάνει να είμαστε καλοί; Σοβαρά τώρα;http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Beh ... ristianity
Αν δεν υπήρχε η κατήχηση των παιδιών από πολύ μικρά, το ποσοστό αυτών που ώριμα και από αυστηρά προσωπική τους επιλογή θα ασπαζόντουσαν τον χριστιανισμό μετά την εφηβεία θα ήταν σε μονοψήφια νούμερα. Η εκκλησία δεν υποχρεώνει τα μέλη της να βαφτίσουν τα παιδιά τους από μωρά για να μην... πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν μικρά. Το κάνει γιατί αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά αυτό που είπαν οι Ιησουίτες: Give me a child until he is seven and I will give you the man. Η 'κατήχηση' στα παιδικά μυαλά τα μαρκάρει για πάντα, όχι γιατί το συγκεκριμένο μήνυμα είναι κάποια ανώτερη αλήθεια, αλλά γιατί οτιδήποτε διδάσκεται σε ένα πολύ μικρό παιδί από τους γονείς του, συνήθως μένει για πάντα στην συνείδηση του ως σωστό.
Και πριν βιαστείτε να χαρείτε, Χριστιανοί του forum, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Ισλάμ.
Δεν νομίζω να πολύ στέκει το τελευταίο κομμάτι της παραγράφου, με την έννοια ότι αποκλείεται κάποιος να έγινε άθρησκος ενώ μεγάλωσε σε 'χριστιανική' οικογένεια ή το αντίστροφο?
Έχεις πάει κατηχητικό ποτέ?
-
Ας διαχωρίσουμε λίγο τα 'βαπτίσια'(= κοινωνικό γεγονός, μαζεύονται οικογένειες, γνωστοί και φίλοι) με την 'κατήχηση'.
Αύριο μεθαύριο αν όλα πάνε καλά και γίνουμε γονείς, νομίζω πως θα βαφτίσουμε το παιδί μας κανονικά, χωρίς όμως να του φοράμε σταυρό ή να το 'κατηχήσουμε' κιόλας, να το κοινωνάμε, κλπ. Κατά την ίδια έννοια που κάναμε κανονικά θρησκευτικό γάμο.
Η θρησκεία δεν έχει μόνο την 'δογματική' διάσταση - αλλά και κοινωνική.
Περί εκκλησίας [#3]