-
Αν θέλεις θερμομόνωση δε νομίζω ότι καμιά βαφή να κάνει τίποτα σημαντικό σε αυτό... Οι βαφές νομίζω προστατεύουν μόνο από είσοδο υγρασίας (από το εξωτερικό περιβάλλον) και μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι όταν χτυπάει ο ήλιος.
Αν με την υγρασία εννοείς υγροποιήσεις πάνω στον τοίχο η μόνη σωστή λύση είναι η κανονική μόνωση. Εναλλακτικές λύσεις είναι ο καλύτερος αερισμός τον χειμώνα, η χρήση αντιμουχλικών χρωμάτων στο εσωτερικό (μόνο για να αποφύγεις τους μύκητες), χρήση aircon...
-
εχει χρησιμοποιησει κανενας για το σπίτι του κάποια βαφή μονωτικού τύπου? εαν ναι, έκανε διαφορά?
για τις βιβεχρωμ το VIVECRYL THERMOELASTIC , έχει κανείς άποψη?
-
Με βάση το προηγούμενο link, έχεις μια διαφορά στην απόδοση της τάξης του 13%. Δεν ξέρω αν συμφέρει...
-
Σιγά μην έχει διαφορά στην θερμομόνωση.
Οι διαφορές που αναφέρονται είναι:
-
Το καλοκαίρι από ανάκλαση θερμικής ακτινοβολίας.
(αν το σπίτι είναι μαύρο θα έχει τεράστια διαφορά, αν είναι άσπρο η διαφορά θα είναι μικρή) -
Τον χειμώνα επειδή στεγνώνει τον τοίχο και χωρίς υγρασία αυξάνεται η θερμομόνωση του τοίχου (όχι του χρώματος).
(αν το σπίτι είναι ερείπιο και οι τοίχοι είναι ΥΓΡΟΙ και με την βαφή στεγνώσουν, θα έχει μικρή διαφορά - όμως όλες οι ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ βαφές την ίδια δουλειά κάνουν)
Τα ειδικά χρώματα είναι πολύ χρήσιμα.
Όπως και με κάτι πυράντοχες βαφές που έβαφες τον ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ σκελετό του κτιρίου για να θεωρηθεί πυράντοχο το κτίριο, έτσι κι αυτή η θερμομονωτική βαφή μπορεί να εξασφαλίσει κάποιο ενεργειακό πιστοποιητικό. -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σιγά μην έχει διαφορά στην θερμομόνωση.Οι διαφορές που αναφέρονται είναι:
-
Το καλοκαίρι από ανάκλαση θερμικής ακτινοβολίας.
(αν το σπίτι είναι μαύρο θα έχει τεράστια διαφορά, αν είναι άσπρο η διαφορά θα είναι μικρή) -
Τον χειμώνα επειδή στεγνώνει τον τοίχο και χωρίς υγρασία αυξάνεται η θερμομόνωση του τοίχου (όχι του χρώματος).
(αν το σπίτι είναι ερείπιο και οι τοίχοι είναι ΥΓΡΟΙ και με την βαφή στεγνώσουν, θα έχει μικρή διαφορά - όμως όλες οι ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ βαφές την ίδια δουλειά κάνουν)
Τα ειδικά χρώματα είναι πολύ χρήσιμα.
Όπως και με κάτι πυράντοχες βαφές που έβαφες τον ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ σκελετό του κτιρίου για να θεωρηθεί πυράντοχο το κτίριο, έτσι κι αυτή η θερμομονωτική βαφή μπορεί να εξασφαλίσει κάποιο ενεργειακό πιστοποιητικό.το σπίτι είναι σε φυσιολογικη κατάσταση και είναι δεκαετίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το βορινό μέρος το χτυπάει ο βαρδάρης (και μιλάω για μποφόρ όχι αστεία) και οι βοριάδες όλο τον χειμώνα. Το να γλιτώσω έστω και ένα 10 % είναι κέρδος για εμένα. Εσυ πιστεύεις ότι μια ελαστομερής βαφή είναι το ίδιο αποδοτική με μια απλή? το έχεις δει πρακτικά και 'μετρησες' διαφορά ή είσαι επαγγελματίας που ασχολείτε με βαφές?
-
-
Ούτε οι απλές ούτε οι ελαστομερείς μπογίες προσφέρουν θερμομόνωση. Απλά οι ελαστομερείς προσφέρουν σημαντικά καλύτερη μόνωση όσον αφορά την είσοδο υγρασίας από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν όμως ο τοίχος δεν βρέχεται δεν σε ενδιαφέρει αυτό ιδιαίτερα.
-
Εβαλα μια αναμικτικη μπαταρια τοιχου στη κουζινα καινουργια, ιταλικη. Παρατηρησαμε ομως οτι δεν εχει πιεση το νερο. Ενω στις αλλες βρυσες, πχ μπανιο, υπαρχει πιεση εδω τα πραγματα ειναι υποτονικα. Μηπως υπαρχεινκαποια ρυθμιση που αυξομειωνει τη πιεση?
-
Για βγάλε το φιλτράκι της και καθάρισέ το, μαλλον έπιασε ήδη άμμο. Αν όχι, δούλεψέ την χωρίς φιλτράκι να δεις αν έχει πίεση ή όχι.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Για βγάλε το φιλτράκι της και καθάρισέ το, μαλλον έπιασε ήδη άμμο. Αν όχι, δούλεψέ την χωρίς φιλτράκι να δεις αν έχει πίεση ή όχι.+1 μισο κυβικο αμμο και χαλικια ειχε το φιλτρακι
-
To ιδιο προβλημα εχουμε σε μονιμη βαση (Μαρουσι) Καθε μήνα θελει βγάλσιμο και καθάρισμα το φιλτρο αλλιως αισθανεσαι την παροχή νερου μειωμένη σχεδον στο μισό..
Τι σκ***ά νερό πινουμε ...
-
Σκ@τ@ οπως το ειπες
βαλε ενα τετοιο κατω απο τον παγκο σου να σωθειςhttps://www.google.gr/search?q=ft+filter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=EkYYUuaiD4rsswbwiIAI&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=638#fp=969e9c6a69213112&q=water+filter+ft+line&tbm=isch&facrc=&imgdii=&imgrc=nYqteLj0qSwgKM%3A%3BziF7flEkuJ9d5M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.waterplus.gr%252FFT-line2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.waterplus.gr%252FFT-Line2.html%3B273%3B314 -
Έχω 2 φίλτρα στο ρολόι του νερού: ένα με χαλαζία και ένα με σκοινί για 25μ.
Κάτω από τον πάγκο της κουζίνας έχω ακόμα 2 φίλτρα: ένα πορώδες για 5μ και ένα ακριβό, άνθρακα + βαριά μέταλλα, φυτοφάρμακα κλπ.
Το φίλτρο με σκοινί θέλει αλλαγή κάθε 1-3 μήνες αλλά κάνει μόνο 2 ευρώ (χωρίς απόδειξη).
Τα άλλα φίλτρα θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο.
Ενεργό άνθρακα έχει με 6,19, 38 ευρώ - όποιο διαλέξεις (τώρα παίρνω των 19 χωρίς τα βαριά μέταλλα).
Τον χαλαζία κάθε χρόνο τον βγάζω, τον πλένω, τον ξαναβάζω και συμπληρώνω λίγο γιατί λιώνει.Ο χαλαζίας καλύπτει τα άλατα και δεν αφήνουν σημάδια όταν στεγνώνει το νερό.
Όμως δεν δουλεύει αν ζεσταθεί το νερό.
Ελπίζω να μη πειράζει πολύ που χρησιμοποιείται για μαγείρεμα το νερό.
(πίνω εμφιαλωμένο αν και το νερό με τον χαλαζία θεωρείται πόσιμο) -
Το κακο με εμενα ειναι οτι η βρυση στη κουζινα ερχεται απο το τοιχο. Αρα δυσκολα να παρεμβαλω φιλτρο χωρις να μπλεξω με σωληνακια και καλωδια πανω στο παγκο!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω 2 φίλτρα στο ρολόι του νερού: ένα με χαλαζία και ένα με σκοινί για 25μ.Κάτω από τον πάγκο της κουζίνας έχω ακόμα 2 φίλτρα: ένα πορώδες για 5μ και ένα ακριβό, άνθρακα + βαριά μέταλλα, φυτοφάρμακα κλπ.
Από που παίρνεις νερό, από το βόθρο;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Έχω 2 φίλτρα στο ρολόι του νερού: ένα με χαλαζία και ένα με σκοινί για 25μ.
Κάτω από τον πάγκο της κουζίνας έχω ακόμα 2 φίλτρα: ένα πορώδες για 5μ και ένα ακριβό, άνθρακα + βαριά μέταλλα, φυτοφάρμακα κλπ.
Από που παίρνεις νερό, από το βόθρο;
Φωτογραφίες από σωλήνες ύδρευσης:
(εσύ πίνε άφοβα, έχω δει χειρότερες σωλήνες - ούτε με γάντια δεν πιάνω την λίγδα που έχουν μέσα)
-
Ε που να δεις και δεξαμενες νερου. Με τι λασπη κατω, ριζες απο φυτα και δεντρα στα τοιχωματα και απο πανω καθως κΙ ζουζουνια. Guest επιπλεοντα ψοφιμια!
-
Δεν ειναι ακριβως μαστορεμα στο σπιτι, αλλα στις διακοπες , μαζι με τον γαμπρο μου ,χτισαμε απο την αρχη τον ταφο του Πατερα μου,επειδη τον κατεστρεψαν στην εκταφη.
Μας ζηταγαν 1500-2000 ευρω.Το τελειωσαμε με 350 ευρω με ολα μεσα,μεχρι και μερικα εργαλεια που δεν ειχαμε.Τσιμενολιθους,μαρμαρα,σκαπιτσαριστο,μεχρι και τα μαρμαρινα ανθοδοχεια μεσα στα 350 ευρω.Δουλεψαμε απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 9 εως 10 για 5 μερες.
Ωραιο πραγμα να διμιουργεις μονος σου.
Απιστευτο οτι θελουν να βγαλουν 1500 ευρω μεσα σε 10 ωρες,εχωντας ενα μυστρι και ενα φτυαρι.Ζητωντας καλυτερη τιμη,δεν κατεβαζαν ουτε ευρω.Πηραν τα αρκιδια μου. -
Έχουμε ηλεκτρολόγο στο forum? Όχι αυτοκινήτων...
-
Παρον!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Έχουμε ηλεκτρολόγο στο forum? Όχι αυτοκινήτων...Ακουει
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]