Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αν θέλουν οι κυβερνώντες ποτέ δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα άρα μιλάμε για εκβιασμό επειδή μπορούν. Αν απεργήσουν εργάτες σε περίοδος μεγάλης παραγωγής εργοστασίου όλοι ξέρουμε τι θα γίνει. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο χάνουν και το όποιο δίκιο έχουν (αν έχουν).
Τι θα γίνει;
Όπως και last time I checked το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου ήταν συνταγματικά κατοχυρωμένο. Οπότε και το δικαίωμα των άλλων να φωνάζουν γιατί ταλαιπωρούνται είναι δικαίωμα. Όπως και είναι δικαίωμα τους να απαιτούν να μην ταλαιπωρούνται.
ΥΓ. Η διοίκηση μίας επιχείρησης έχει το δικαίωμα να απολύσει προσωπικό (κάτι το οποίο και επιτρέπεται) ή όχι;
Δεν σου απαγόρευσε κανείς να πεις την άποψή σου. Απλά υπάρχει αντίλογος σε αυτήν.
Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν πως, πόσοι και πότε μπορούν να απολυθούν.
Μια στιγμή: πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους. Αρα η 'εργοδοσία' είναι το κράτος. Αρα εσύ
Α εγώ είμαι το αφεντικό; Ωραία λοιπόν. Δεν απολύεται κανείς. Το λύσαμε.
Εύκολα τα βλέπεις πάντως, νάτες πάλι οι ταμπέλες και οι εύκολες κατηγοριοποιήσεις. Από τη μία η κακή εργοδοσία, από την άλλη οι καλοί εργαζόμενοι ε ? Και όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί (*) αυτομάτως κατατάσσεται στους εχθρούς ? Σόρι αλλά παπαριές καμαρωτές μας λες.
Άσε μας ρε Νάσο που λέμε και παπαριές επειδή δεν σου αρέσουν εσένα. Όταν βλέπω εργαζομένους να μην κατανοούν τον αγώνα άλλων εργαζομένων μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αν εσύ θες να τα βλέπεις όλα με απάθεια, δικαίωμά σου...
Κακές απεργίες δεν υπάρχουν δηλαδή ? Πχ. να απεργούν ρουσφετολογικά διορισμένοι συμβασιούχοι, που διεκδικούν μονιμοποίηση ? Και μαζί τους, για συμπαράσταση και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ? Τι ? Δεν έχει συμβεί ποτέ ? Πέφτεις από τα σύννεφα ? Μήπως οι τύποι της ΥΠΑ, μήπως λέω, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ? Μήπως πχ. είναι άχρηστοι της πρώην Ολυμπιακής ? (γεμάτη η ΥΠΑ από δαύτους όπως όλοι ξέρουμε)
Μην είναι η θάλασσα, μην είναι τα ψηλά βουνά;
Αν μια απεργία είναι παράνομη κρίνεται από τα δικαστήρια. Όχι από εμένα και από εσένα. Δέχομαι ότι αυτό είναι το σύστημα και ας μην συμφωνώ μαζί του.
Παντού στον μη κομμουνιστικό κόσμο, η συμμετοχή στο σωματείο είναι προαιρετική και άρα αν προκηρύσσεται απεργία, είναι υποχρεωτική για τα ΜΗ μέλη ? Αν δεν είναι, έχουν δικαίωμα να εργαστούν ή όχι ?
Όταν το Union κηρύττει απεργία, αυτή περιφρουρείται. Μέχρι και στα προπύργια του καπιταλισμού, την Αγγλία και τις ΗΠΑ αυτό ισχύει.