-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εννοείς 'εκτελεστικός' υποθέτω. Ακόμα χειρότερα... Τι σημαίνει 'άλλοι είχαν τη διαχείριση' ? Οτι ήταν άλλος ο ΔΣ ? Οπότε τι, είναι ελαφρυντικό αυτό ? Και καλά να χάθηκαν τα χρήματα από κακή επιχειρηματική επιλογή (φτιάχνεις το λιθογραφείο αλλά δεν 'πουλάει' μπαίνει μέσα και στο τέλος το κλείνεις) αλλά εδώ μας είπε στο ραδιόφωνο ότι τα λεφτά φαγώθηκαν, δηλ. έπεσε λαμογιά. Και κείνος 'απλά πρόεδρευε' ?Από ότι ξέρω εκτελεστικός ήταν αλλά την διαχείριση την είχε παραχωρήσει εν λευκώ στους συνεταίρους του. Όντως τα λεφτά φαγώθηκαν, αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Τώρα βέβαια έχεις δίκιο όταν λες ότι ήταν κουτό απλά να προεδρεύει. Τραγικά λάθη!
-
τραβατε το 'εκτελεστικος' απο τα μαλλια...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Καλλίμαχος, 310-240 π.Χ.Επρεπε να το γνωρίζει ο Κ.Κ.
'Μηδεν δικην δικασης,πριν αμφιν μυθον ακουσης'.
Οτι πιο σοφο εχει γραφτει εδω και πολλα post...
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Ο Σταθάκης δεν έγραφε στο Auto Express?...μαζι με Κληρονομο και επικεφαλης τον Κ.Κ, την περιοδο 67'-69'...Εχω την χαρα να κατεχω καποια τευχη απο τον πατερα μου. Ακομα και σε εκεινο το πιο...προχειρο(?) εντυπο-παρενθετο εφημεριδας, οι πληροφοριες γενικοτερα σε οτι αφορα το αυτοκινητο αλλα και οι πρωτες δοκιμες, ηταν κατι το...διαστημικο για τα Ελληνικα δεδομενα της εποχης. Απο δοκιμη της Ac Cobra του Lucifer , πληρης καλυψη Ελληνικων αγωνων (απο Μαυρο Ροδο μεχρι αναβαση Λυκαβητου...) μεχρι και πρωτο (και μοναδικο, Ελληνικο...) τεστ στα Νοτια προαστεια με Lamborghini Miura, Ελληνα εφοπλιστη!
P.S ...ολα αυτα ενω ο Κ.Κ ξεκινοντας να γραφει στο Αουτο Εξπρες, δεν ειχε κλεισει ακομη τα 30...και 'ερχονται' να τοποθετηθουν στο forum ενιοτε, καταιδρωμενα καποια 'γατακια' να αμφισβητησουν, μειωσουν, γειωσουν, κατακρινουν, την συνεισφορα του στην αυτοκινηση, στην χωρα μας, για τα τελευταια 40+ χρονια. Μιλαμε για τον ανθρωπο που μας ανοιξε τα ματια σε αυτο το κομματι -για την Ελληνικη πραγματικοτητα- οσο κανενας αλλος...
-
Λίγα πράγματα για την ιστορία με το λιθογραφείο, το οποίο αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον ΚΚ και τους 4Τ.
Πριν ξεκινήσει το λιθογραφείο ως επιχείρηση, οι ΤΕ πρέπει να είχαν πεντακάθαρα οικονομικά στοιχεία και έδειχναν μια διαρκή πρόοδο από το σημείο 0 (10/ 1970) έως εκεί.
Αυτό σημαίνει πως με τέτοια στοιχεία οικονομικά, με δικά σου κτίρια, με πεντακάθαρη πορεία, με ένα τεράστιο brand στα χέρια σου, πήγαινες σε όποια τράπεζα ήθελες και έπαιρνες τα πάντα.Κάπου εκεί, ξεκίνησε να εμφανίζεται η θολούρα του ΚΚ στο σχεδιασμό του τι ήθελε να κάνει και κυρίως πως θα το πετύχει.
Ο ίδιος είχε κατ' επανάληψη αναφερθεί στο παρελθόν στο πόσο φούσκα ήταν η ελληνική οικονομία και πόσο λαμογιοκατάσταση ήταν το ΧΑΑ.
Σωστά μιλούσε.
Όμως ξαφνικά, σαν να έκανε delete αυτές τις απόψεις ξεκίνησε τις διαδιακασίες για την είσοδο των ΤΕ στο ΧΑΑ αλλά και το στήσιμο του λιθογραφείου.
Συνυπολογίστε εδώ, πως ο KK σαν άνθρωπος ήταν απίστευτα συγκεντρωτικός (inside info) άρα ο όγκος δουλειάς που είχε να χειριστεί μάλλον τον ξεπερνούσε.Τεράστιο λάθος και όπως αποδείχτηκε μοιραίο, ήταν η επιλογή του συνέταιρου για το λιθογραφείο και μάλιστα δίνοντας του αρμοδιότητες όπως την επιλογή του χώρου, τον εξοπλισμό (τύπος μηχανών, μάρκα μηχανών) αλλά και προμηθευτών.
Ο τύπος που έφτιαξαν μαζί το λιθογραφείο, παίζει να είναι ο απόλυτος παπάτζας στον χώρο των γραφικών τεχνών τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Μιλάμε για άνθρωπο που του έδινες το χέρι για χειραψία και μέτραγες τα δάχτυλα μετά.
Έπειτα, ήταν λάθος και το concept λιθογραφείο για τις ΤΕ- εμπορικό λιθογραφείο σε εποχές που είχε ήδη αρχίσει το σκότωμα των τιμών σε μεγάλες εμπορικές δουλειές ενώ στις πραγματικά τεράστιες εκτυπωτικές δουλειές του δημοσίου (2004 ΔΕΚΟ, εφορίες), ο μη διαπλεκόμενος ΚΚ -καταλαβαίνετε πως- δεν είχε καμία τύχη.Όμως όλος ο εξοπλισμός που αγοράστηκε και ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕ, ήταν ακριβώς για τις δουλειές που ποτέ δεν θα μπορούσε να πάρει.
Μπορούσε μάλιστα αν ρωτούσε παλιούς του συνεργάτες στα λιθογραφεία που κατά καιρούς τύπωνε, να επέλεγε εκείνο το στήσιμο μηχανών και προμηθευτών που όχι μόνο θα του κόστιζε φτηνότερα πολύ σαν αγορά αλλά θα εξυπηρετούσε καλύτερα και την ιδέα 'εκτύπωση όλων των τίτλων των ΤΕ - εκτύπωση εμπορικών εργασιών που να συμφέρουν -πλήρης ανεξαρτησία και κάθετη παραγωγή'.Όλα αυτά που έγραψα, τα ξέρω πολύ καλά και δυστυχώς αποδείχτηκαν τόσο μοιραία που τον καταπόντισαν κυριολεκτικά.
Για τα άλλα δεν έχω να πω τίποτα καινούριο, παρά μόνο πως πολλά μπορεί να ήταν ο ΚΚ (ίσια και στραβά) αλλά ηγέτης δεν ήταν.
Αυτό αποδείχτηκε με την ιστορία του ΣΧ.
Αν ήταν σάπιος όπως αφήνει να εννοηθεί, κακώς τον είχε δίπλα του, δεξί του χέρι, διάδοχη κατάσταση κλπ κλπ.
Αν ΔΕΝ είναι σάπιος, τότε κακώς κάκιστα αφήνει να εννοηθούν τέτοια πράγματα για αυτόν, η δε κηλίδα στο όνομα του θα είναι τέτοια που ούτε ο Αμαζόνιος δεν θα την ξεπλύνει.Όπως και να έχει πάντως με τον ΣΧ, το ότι δεν ήταν ποτέ ηγέτης, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως έχει πει καμιά εκατοστή φορές πως θα μιλήσει με στοιχεία και ονόματα για την καταστροφή των ΤΕ και το μόνο που είδαμε ήταν υπονοούμενα, κατινιές, σούπα μούπες και άλλα βαρετά και νεφελώδη.
Ο ηγέτης μεταξύ άλλων ξέρει να επιλέγει τον διάδοχό του, τον εκπαιδεύει και την κατάλληλη ώρα αφήνει τα κλειδιά, φεύγει κύριος και δεν παίρνει χαμπάρι κανείς.
Ο ΚΚ επέλεξε ΣΧ, δεν έχω ιδέα τι συζήταγαν τόσα και τόσα χρόνια, κάθησε επιδεικνύοντας συγκεντρωτισμό και πολύ παραπάνω από όσο έπρεπε και βιολογικά τον έπαιρνε να το κάνει, τη δε κρίσιμη ώρα παρακολουθήσαμε το μπαμ, την πτώση και το ελεεινό ματς υπονούμενα vs κυρακατινιές.
Ειλικρινά λυπάμαι για αυτό το τέλος. -
Ωραιο ποστ Beams
-
Παιδιά, αν κάτι ισχύει ως παγκόσμια σταθερά στη διοίκηση, είναι ότι, ΟΣΟ καλός και αποδοτικός και δεν ξέρω γω τι άλλο είσαι ως άνθρωπος/τεχνοκράτης/επιστήμονας/κλπ, η απόδοση της ομάδας/εταιρείας -και κατά συνέπεια η δική σου 'αξιολόγηση' και βαθμολογία- εξαρτάται ΑΜΕΣΑ από τους συνεργάτες σου και ΠΩΣ τους δίνεις ΠΟΙΕΣ ευθύνες. Εσύ προφανώς δίνεις οδηγίες/κατευθύνσεις, αλλά η υλοποίηση -ειδικά σε μεγάλα σχήματα- εξαρτάται ΚΥΡΙΩΣ από τους συνεργάτες σου.
Κοινώς, 'πες μου την ομάδα σου για να σου πω τι manager είσαι'...αν λοιπόν ο ΚΚ ήταν τόσο συγκεντρωτικός, τότε by definition ΔΕΝ ήταν manager (ή 'ηγέτης' όπως λέει ο φίλος)....
-
...πάντως η 'αγάπη' με τον ΣΧ δεν είναι κάτι που ξεκίνησε από τους νέους 4Τ!
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ωραιο ποστ Beams+1
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ωραιο ποστ Beams+1
συν ακόμα ένα
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Τεράστιο λάθος και όπως αποδείχτηκε μοιραίο, ήταν η επιλογή του συνέταιρου για το λιθογραφείο και μάλιστα δίνοντας του αρμοδιότητες όπως την επιλογή του χώρου, τον εξοπλισμό (τύπος μηχανών, μάρκα μηχανών) αλλά και προμηθευτών.
Ο τύπος που έφτιαξαν μαζί το λιθογραφείο, παίζει να είναι ο απόλυτος παπάτζας στον χώρο των γραφικών τεχνών τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Μιλάμε για άνθρωπο που του έδινες το χέρι για χειραψία και μέτραγες τα δάχτυλα μετά.εχει ονομα, η μπα;
-
Εξαιρετικο ποστ, ξεκαθαρα λογια, χρησιμες πληροφοριες, για οσους θελουν να μαθουν κατι παραπανω...
-
Ο συγκεντρωτισμός είναι ίδιον του Έλληνα επιχειρηματία, η ικανότητα του είναι άλλη παράμετρος, μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι το άσχημο επιχειρηματικό κλίμα, το φορολογικό κλπ, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε μόνο με λάθη ηγεσίας.
Εγώ είμαι ικανός για τζίρους μέχρι 300.000, εσύ για 1.000.000 ο άλλος για 10.000.000. Πάνω από το όριο που μπορεί ο καθένας λόγω ικανότητας δεν μπορεί να παει η όποια επιχείρηση.
Τότε χρειάζεται ο επιχειρηματίας να ξέρει τα όρια του και να στήσει μια ομάδα, ο έλεγχος της ομάδας είναι πολύ ευκολότερος από τον έλεγχο όλης της δουλειάς.
Μοιράζεις αρμοδιότητες για δουλειές που μπορούν να κάνουν οι άλλοι, εσύ κρατάς για τον εαυτό σου ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να κάνουν οι άλλοι, αλλοίμονο αν πνίγεσαι όλη μέρα όλες τις λεπτομέρειες, από το ταμείο και τον έλεγχο των πωλήσεων και τη διεκπεραίωση της παραγωγής μέχρι και τον καφέ, και δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς το αύριο, τη στρατηγική, το πλάνο που θέλεις να πας, αλλοίμονο αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τη μεγάλη εικόνα και μπλέκεσαι στο ποιός πήρε το μολύβι της Μαρίας από το γραφείο, ποιός δεν έβαλε χαρτί στο φωτοτυπικό, και ποιός δεν φούσκωσε το λάστιχο του φορτηγού.
Ο λόγος ότι είμαστε μικρή αγορά και γιαυτό έχουμε μικρές επιχειρήσεις είναι απλή δικαιολογία των Ελλήνων επιχειρηματιών, ο πραγματικός λόγος είναι ο συγκεντρωτισμός τους, υπάρχουν αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικής εξωστρέφειας που βγάζουν μάτι, ακόμα και τώρα στην κρίση, πίσω από τις ισχυρές διοικήσεις υπάρχουν πάντα ισχυρές ομάδες, αλλά αν δεν τόχεις για ηγέτης, έχεις όριο μικρό, όσο και η μικρή μας αγορά και ακόμα μικρότερο, και στην παραμικρή στραβή κλείνεις το μαγαζί και πέρνεις και κόσμο στον λαιμό σου.
Το επιχειρηματία δεν τον κάνει το μικρό ή το μεγάλο κεφάλαιο που έχει στα χέρια του, χρειάζονται άλλα πράγματα σοβαρότερα, χρειάζεται υποδομή χαρακτήρα, σοβαρότητα, όραμα, αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων, εντιμότητα, μεγάλη γνώση του αντικειμένου του, της αγοράς του, του ανταγωνισμού του, χρειάζεται αντοχή ψυχική και σωματική και ψυχική ηρεμία, και σπουδές.
Ο ΚΚ είχε πολλά από αυτά, του έλειπαν από ότι φάνηκε τα κρίσιμα, αυτά που μετρούν στα δύσκολα, την ώρα των αποφάσεων. Δεν θέλησε να κάνει μια διαχειριστική ομάδα ικανή για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του περαιτέρω, δικό του το μαγαζί, αυτός το είχε φτιάξει, διάδοχη φυσική κατάσταση δεν είχε, δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να φτιάξει μια διάδοχη κατάσταση, δεν μπορούσε μέσα του να δεχτεί ότι έπρεπε να παραχωρήσει το παιδί του, τις Τ.Ε, το έκανε στο τέλος με βίαιο τρόπο, και όπως όλα τα βίαια γεγονότα, είχε και αυτή την άσχημη κατάληξη.
Γιατί τελικά είμαστε όλοι, μόνο οι αποφάσεις μας, αυτές μας προσδιορίζουν και μας καθορίζουν.
-
Ο χρήστης petrolhead έγραψε:
Τεράστιο λάθος και όπως αποδείχτηκε μοιραίο, ήταν η επιλογή του συνέταιρου για το λιθογραφείο και μάλιστα δίνοντας του αρμοδιότητες όπως την επιλογή του χώρου, τον εξοπλισμό (τύπος μηχανών, μάρκα μηχανών) αλλά και προμηθευτών.
Μιλάμε για άνθρωπο που του έδινες το χέρι για χειραψία και μέτραγες τα δάχτυλα μετά.εχει ονομα, η μπα;
Bεβαίως. Πετρουλάκης.
Είχε μια εταιρεία στη BI.ΠΕ Κορωπίου που λεγόταν Europrint, πολύ κοντά στη θέση που στήθηκε η συχωρεμένη πια Alfa Press.
Aν θυμάστε, σε κάποιον Αντίλογο λίγο καιρό μετά την έναρξη των εργασιών του λιθογραφείου, τον είχε φωτό να κοιτάζει με μια λούπα φύλλο πάνω στην κονσόλα της κυλινδρικής Komori που είχαν αγοράσει.Στο δικό του λιθογραφείο (για να δώσω ένα παράδειγμα του ήθους του 'ανδρός'), κάποια στιγμή μέσα δεκαετίας '00 χρώσταγε δεδουλευμένα (πολλά) στον κόσμο που εργαζόταν και ο οποίος κόσμος ήταν έτοιμος να εκραγεί.
Συμφωνεί λοιπόν να εξωφλήσει τα χρωστούμενα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα.Ο τύπος μεταξύ άλλων, είχε βίτσιο να κυκλοφορεί και με το τελευταίο μοντέλο όποιας Mercedes του γυάλιζε.
Επίσης, στην Βάρης Κορωπίου πολύ κοντά σε αυτόν είναι ο Ισμαήλος.
Ε, την ημέρα που είχαν συμφωνήσει να τους πληρώσει, τους μάζεψε όλους και με περίλυπο ύφος τους είπε πως δεν υπάρχουν λεφτά, έκανε μεταβολή και αφήνοντάς τους όλους σύξυλους, κατευθύνθηκε προς την έξοδο του εργοστασίου.Ακολουθούν λεπτομέρειες σουρεαλιστικές.
Ο τύπος που έκανε την ανακοίνωση στους μετέπειτα σύξυλους, φορούσε την Άρτα και τα Γιάννενα από χρυσές αλυσίδες.
Κατευθυνόμενος προς την έξοδο, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού σε ολοκαίνουρια W-220 που λίγη ώρα πριν υπάλληλος του Ισμαήλου είχε παρκάρει με δόξα και τιμή σε περίοπτη θέση στο πάρκινγκ του εργοστασίου, λύνοντας σε όλους την απορία τι δουλειά έχει μια S Class απ΄έξω από το εργοστάσιο ενός τύπου σαν και αυτόν
Ελπίζω να σας κάλυψα.@ όσους σχολίασαν το αρχικό ποστ.
Σας ευχαριστώ, αλλά δεν έκανα τίποτα άλλο από το να πω μια ιστορία που στο μικρόκοσμο των γραφικών τεχνών είχε κάνει μεγάλη αίσθηση. Βέβαια, στη δίνη που αργότερα έπεσε όλη η Ελλάδα φαντάζει ως μια ακόμη ιστορία νεοελληνικής επιχειρηματικής τρέλλας ανάμεσα στις χιλιάδες άλλες που όμως όλες μαζί αθροιστικά είχαν τεράστια συμβολή στην πορεία για τη σημερινή γενική κατάντια. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο συγκεντρωτισμός είναι ίδιον του Έλληνα επιχειρηματία, η ικανότητα του είναι άλλη παράμετρος, μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι το άσχημο επιχειρηματικό κλίμα, το φορολογικό κλπ, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε μόνο με λάθη ηγεσίας.Εγώ είμαι ικανός για τζίρους μέχρι 300.000, εσύ για 1.000.000 ο άλλος για 10.000.000. Πάνω από το όριο που μπορεί ο καθένας λόγω ικανότητας δεν μπορεί να παει η όποια επιχείρηση.
Τότε χρειάζεται ο επιχειρηματίας να ξέρει τα όρια του και να στήσει μια ομάδα, ο έλεγχος της ομάδας είναι πολύ ευκολότερος από τον έλεγχο όλης της δουλειάς.
Μοιράζεις αρμοδιότητες για δουλειές που μπορούν να κάνουν οι άλλοι, εσύ κρατάς για τον εαυτό σου ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να κάνουν οι άλλοι, αλλοίμονο αν πνίγεσαι όλη μέρα όλες τις λεπτομέρειες, από το ταμείο και τον έλεγχο των πωλήσεων και τη διεκπεραίωση της παραγωγής μέχρι και τον καφέ, και δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς το αύριο, τη στρατηγική, το πλάνο που θέλεις να πας, αλλοίμονο αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τη μεγάλη εικόνα και μπλέκεσαι στο ποιός πήρε το μολύβι της Μαρίας από το γραφείο, ποιός δεν έβαλε χαρτί στο φωτοτυπικό, και ποιός δεν φούσκωσε το λάστιχο του φορτηγού.
Ο λόγος ότι είμαστε μικρή αγορά και γιαυτό έχουμε μικρές επιχειρήσεις είναι απλή δικαιολογία των Ελλήνων επιχειρηματιών, ο πραγματικός λόγος είναι ο συγκεντρωτισμός τους, υπάρχουν αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικής εξωστρέφειας που βγάζουν μάτι, ακόμα και τώρα στην κρίση, πίσω από τις ισχυρές διοικήσεις υπάρχουν πάντα ισχυρές ομάδες, αλλά αν δεν τόχεις για ηγέτης, έχεις όριο μικρό, όσο και η μικρή μας αγορά και ακόμα μικρότερο, και στην παραμικρή στραβή κλείνεις το μαγαζί και πέρνεις και κόσμο στον λαιμό σου.
Το επιχειρηματία δεν τον κάνει το μικρό ή το μεγάλο κεφάλαιο που έχει στα χέρια του, χρειάζονται άλλα πράγματα σοβαρότερα, χρειάζεται υποδομή χαρακτήρα, σοβαρότητα, όραμα, αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων, εντιμότητα, μεγάλη γνώση του αντικειμένου του, της αγοράς του, του ανταγωνισμού του, χρειάζεται αντοχή ψυχική και σωματική και ψυχική ηρεμία, και σπουδές.
Ο ΚΚ είχε πολλά από αυτά, του έλειπαν από ότι φάνηκε τα κρίσιμα, αυτά που μετρούν στα δύσκολα, την ώρα των αποφάσεων. Δεν θέλησε να κάνει μια διαχειριστική ομάδα ικανή για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του περαιτέρω, δικό του το μαγαζί, αυτός το είχε φτιάξει, διάδοχη φυσική κατάσταση δεν είχε, δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να φτιάξει μια διάδοχη κατάσταση, δεν μπορούσε μέσα του να δεχτεί ότι έπρεπε να παραχωρήσει το παιδί του, τις Τ.Ε, το έκανε στο τέλος με βίαιο τρόπο, και όπως όλα τα βίαια γεγονότα, είχε και αυτή την άσχημη κατάληξη.
Γιατί τελικά είμαστε όλοι, μόνο οι αποφάσεις μας, αυτές μας προσδιορίζουν και μας καθορίζουν.
+1, Να προσθεσω οτι ο συγκεντρωτισμος οπως τον εχω ζησει εγω εχει να κανει και με το 'δεν ξερετε εσεις'...
+1 και στον BEAMS
-
Βρε Beams λύσε μου την απορία, ένας τύπος σαν αυτόν που περιγράφεις και που δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, κάνει μπάμ από 500 μέτρα ότι είναι λαμόγιο, από τα χρυσά που φορούσε αλλά πιστεύω και από τον τρόπο που θα μιλούσε, ειδικά μετά από 1-2 ποτηράκια, και που θα νόμιζε ότι μπορούσε όλους να τους πηδήξει, απορώ, πως και δεν τον πήρε χαμπάρι ο Κ.Κ, που από τα γραφτά του 50 χρόνια αυτούς τους τύπους στιλήτευε ? Πως έμπλεξε ( ή τον έμπλεξαν ) ?
Για λύσε μου την απορία.
Σε ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι έχεις εμπειρία από τον χώρο των γραφικών τεχνών, και εγώ είχα ένα φίλο / γνωστό / συνεργάτη, που συγχωρέθηκε νεότατος πριν λίγα χρόνια.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@BeamsΕξαιρετικα ποστ, ξεκαθαρα λογια, χρησιμες πληροφοριες, για οσους θελουν να μαθουν κατι παραπανω...
+1
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Βρε Beams λύσε μου την απορία, ένας τύπος σαν αυτόν που περιγράφεις και που δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, κάνει μπάμ από 500 μέτρα ότι είναι λαμόγιο, από τα χρυσά που φορούσε αλλά πιστεύω και από τον τρόπο που θα μιλούσε, ειδικά μετά από 1-2 ποτηράκια, και που θα νόμιζε ότι μπορούσε όλους να τους πηδήξει, απορώ, πως και δεν τον πήρε χαμπάρι ο Κ.Κ, που από τα γραφτά του 50 χρόνια αυτούς τους τύπους στιλήτευε ? Πως έμπλεξε ( ή τον έμπλεξαν ) ?Για λύσε μου την απορία.
Σε ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι έχεις εμπειρία από τον χώρο των γραφικών τεχνών, και εγώ είχα ένα φίλο / γνωστό / συνεργάτη, που συγχωρέθηκε νεότατος πριν λίγα χρόνια.
Παναγιώτη δεν με ξενίζει αυτό που έγινε με την επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου. Με την έννοια πως σαν κίνηση δεν είναι καινοφανής.
Η Ελλάδα, ο κόσμος ολόκληρος, η ιστορία του είδους μας έχει ένα σωρό τέτοιες ακατανόητες κινήσεις.
Εδώ ολόκληρος Μάρκος Αυρήλιος είχε 19 χρόνια άψογης διακυβέρνησης της τεράστιας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, ανέβασε την πολιτική σε τέτοια επίπεδα που μάλλον δεν θα τα ξαναδεί αυτός ο κόσμος (Στωικός βλέπεις) και στο τέλος επέλεξε για διάδοχο του τον Κόμμοδο
Ακόμα ψάχνουν οι ιστορικοί γιατί το έκανε και μόνο καλές εικασίες έχουμε για αυτήν την πράξη.Για τον ΚΚ (που σαν μέγεθος είναι ασύγκριτα μικρότερος από τον Μ. Αυρήλιο) δεν μπορείς να πεις τίποτα, αφ' ενός γιατί είναι ζωντανός και πολύς κόσμος περιμένει να μιλήσει επιτέλους, αφ' ετέρου δεν ήταν η μόνη ακατανόητη κίνηση τα τελευταία χρόνια από πλευράς του.
Η συγκεκριμένη όμως αποδείχτηκε καταλυτική. -
Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά τις πράξεις χωρίς λογική που κάνουν όσοι έχουν κάποια μορφή εξουσίας, μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία, αν είναι μικρή είναι μικρή και η ζημιά και αντίστροφα, το ακατανόητο είναι που μπερδεύει, εκεί που περιμένεις από τον τάδε που τα έχει κάνει όλα τέλεια επί χρόνια να κάνει και την επόμενη κίνηση σωστά, δίνει μια στον κάδο με το γάλα και το αναποδογυρίζει.
Το έχω δεί και ζήσει επανειλημένα το έργο αρκετές φορές όταν εργαζόμουν σε διάφορες επιχειρήσεις σε διάφορες θέσεις, μέχρι που η αγανάκτηση για το ακατανόητο των αποφάσεων, οι πισώπλατες μαχαιριές και η μη περαιτέρω εξέλιξη, ( άμα είσαι το Νο2 που αλλού θα πάς ? ) Με έκαναν να την κάνω και να πάρω την τύχη μου στα χέρια μου.
Εξακολουθώ όμως με προσοχή να παρατηρώ το περιβάλλον μου, κοντινό και μακρινό, έρχεται η ώρα και οι αποφάσεις που πέρνονται δεν έχουν λογική, καμμία, στην αρχή λες δεν μπορεί, ο γάτος κάτι άλλο έχει σκεφτεί και κάνει ντρίπλες, κάπου αλλού στοχεύει, αμ δε ! περνάει ο καιρός και το λάθος σκάει στα μούτρα του, και συνεχίζεις να αναρωτιέσαι, μα καλά, τι έγινε ? Πως την έκανε έτσι ? δεν έβλεπε που πάει το πράγμα ?
Οπότε καταλήγεις στο άγνωστες οι βουλές του κυρίου και φροντίζεις να μην κάνεις τα ίδια.
-
Πάρα πολύ ωραίες δημοσιεύσεις!
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό