-
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.
Πες ότι δεν δηλώνω τα εισοδήματά μου στην ολλανδία, πως σκατά μπορούν να με ελέγξουν? Προφανώς θα έχω θέμα αν θέλω να κάνω αγορές στην ελλάδα, αλλά πως μπορούν να βρουν τα εισοδήματά μου εδώ
-
Ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων μέσω της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης.
Θεωρητικά εφικτό, πρακτικά δεν ξέρω αν γίνεται.
Επίσης για το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας, σου ζητάνε χαρτί από τη 'ΔΟΥ' της Ολλανδίας ή άλλο επίσημο φορέα (εκεί να δεις γλέντια με κάτι Ντουμπάι κτλ. που ΝΤΕΝ ΥΠΑΡΚΕΙ ΚΑΡΝΤΙΑ ΜΟΥ) που να φαίνεται πόσο μισθό παίρνεις και πόσο φόρο πληρώνεις (ώστε να είναι σίγουρο μετά αυτό που λέει ο Hannibal, ότι θα αρχίσουν να σε φορολογούν στην Ελλάδα για εισόδημα εκτός αυτής, ιδίως μάλιστα αν δεν υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης). -
Άσε, τα χουμε φάει και με το δικό μας προξενίο στη μάπα
απ την ίδια συζήτησηΕν συντομία: η ΔΟΥ μου λέει ότι χρειάζομαι απλά ένα Πιστοποιητικό Μόνιμης Κατοικίας στο Εξωτερικό για φορολογική χρήση (δηλαδή αυτό: http://www.mfa.gr/france/ypiresies/ypir ... hrese.html) από το προξενείο.
Το προξενείο της Χάγης αρνείται να μου το δώσει και μου ζητάει να κάνω την αίτηση ΑΠ.Δ.Φ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.Πες ότι δεν δηλώνω τα εισοδήματά μου στην ολλανδία, πως σκατά μπορούν να με ελέγξουν? Προφανώς θα έχω θέμα αν θέλω να κάνω αγορές στην ελλάδα, αλλά πως μπορούν να βρουν τα εισοδήματά μου εδώ
Αν εχουν συμφωνια με την ολλανδια κανουν ανταλλαγη στοιχειων. Στην πραξη θα σε κυνηγησουν μονο αν εχεις αρκετα να κρυψεις.
-
Εν συντομία: η ΔΟΥ μου λέει ότι χρειάζομαι απλά ένα Πιστοποιητικό Μόνιμης Κατοικίας στο Εξωτερικό για φορολογική χρήση (δηλαδή αυτό: http://www.mfa.gr/france/ypiresies/ypir ... hrese.html) από το προξενείο.
Το προξενείο της Χάγης αρνείται να μου το δώσει και μου ζητάει να κάνω την αίτηση ΑΠ.Δ.Φ.
Φυσικά, γνωρίζοντας την παραδοσιακή αντιπαλότητα των δύο χωρών, ήταν αναμενόμενο ότι οι εν Αγγλία υπάλληλοι δεν θα μπορούσε να συμφωνούν με τους εν Γαλλία....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Λονδίνου δεν εκδίδει πλέον πιστοποιητικά μονίμου κατοίκου για αποφυγή διπλής φορολογίας. Σύμφωνα με τον Ν. 3943/2011 «Περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής», για τα εισοδήματα που αποκτούνται στην αλλοδαπή, τα φυσικά πρόσωπα οφείλουν να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ δήλωση φορολογίας εισοδήματος από την χώρα προέλευσης του εισοδήματος, καθώς και βεβαίωση της αρμόδιας αλλοδαπής αρχής (http://www.hmrc.gov.uk). Πατήστε ΕΔΩ για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Από: http://www.mfa.gr/uk/ypiresies/ypiresie ... etika.html
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.Πες ότι δεν δηλώνω τα εισοδήματά μου στην ολλανδία, πως σκατά μπορούν να με ελέγξουν? Προφανώς θα έχω θέμα αν θέλω να κάνω αγορές στην ελλάδα, αλλά πως μπορούν να βρουν τα εισοδήματά μου εδώ
ήταν αναμενόμενο ότι οι εν Αγγλία υπάλληλοι δεν θα μπορούσε να συμφωνούν με τους εν Γαλλία....
Λίγο πιο πριν:
Αν πληρώνεις εφορία στην άλλη χώρα (που απλά φαίνεται από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας ή εφορίας της χώρας) θα έπρεπε να μην υπάρχει απαίτηση. Απλό, πολύ απλό.
Famous last words!
Εγώ κατάφερα και πήρα από το προξενείο βεβαίωση ότι ζω και εργάζομαι εδώ, αλλά για διαφορετική χρήση. Είμαι σίγουρος ότι στη ΔΟΥ δεν θα τη δεχτούν γιατί δεν γράφει 'για φορολογική χρήση'...
Επίσης βρήκα επιτέλους το αντίστοιχο έντυπο του HMRC που ισοδυναμεί με το δικό μας εκκαθαριστικό, είναι το SA302. Αυτό στο στέλνουν όταν καταθέτεις έντυπη δήλωση. Όταν τη κάνεις ηλεκτρονικά, έχεις απλώς ένα pdf της δήλωσης, που στην ελληνική ΔΟΥ παθαίνουν κοκομπλόκο αν το δουν, γιατί δεν δέχονται να πειστούν ότι αυτό είναι η δήλωση που έχεις ήδη καταθέσει στη ξένη εφορία. Το μόνο έντυπο που μου έχουν στείλει από το HMRC με την ηλεκτρονική δήλωση είναι η απόδειξη επιστροφής φόρου, η οποία γράφει μόνο όνομα, ΑΦΜ, ποσό και αριθμό λογαριασμού, κάτι που δεν δέχονται οι δικοί μας (γιατί έχουν στο μυαλό τους το εκκαθαριστικό και περιμένουν κάτι ανάλογο). -
μη ξεχάσεις να κάνεις και apostille stamp που τους αρέσει εδώ είναι και τσάμπα πράμα
-
Χριστος και apostolos
-
Το ότι στην Αγγλία το οικονομικό έτος δεν είναι ημερολογιακό αλλά από 6/4 μέχρι 5/4 του επόμενου έτους πώς τους φαίνεται;;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μη ξεχάσεις να κάνεις και apostille stamp που τους αρέσει εδώ είναι και τσάμπα πράμαΝαι, η σφραγίδα της Χάγης όπως το αποκαλούν εδώ...
Το ότι στην Αγγλία το οικονομικό έτος δεν είναι ημερολογιακό αλλά από 6/4 μέχρι 5/4 του επόμενου έτους πώς τους φαίνεται;;
Δεν έχουμε καν φτάσει εκεί...
Το καλύτερο είναι ότι ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η αλληλεπικάλυψη, τη πρώτη χρονιά ήμουν μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και ταυτόχρονα μόνιμος κάτοικος ΗΒ...
-
Κανονικικα υπαρχει η μερα που ερχεσε στο ΗΒ και περνεις τα αφορολογητα prorata.
-
Στο Καταρ υπαρχει οργανωσης!!!! τυπωνεις την φορμα που εχεις απο το δικτυο σε δυο αντιγραφα πας στο υπουργειο οικονομικων τους σου το σφραγιζουν αφου δουν την αδεια εργασιας σου και αυτο το πας στην ΔΟΥ σου και ολα ειναι Ο.Κ. Θελουν στις ΔΟΥ να εχουν ενα ΕΠΙΣΗΜΟ χαρτι που να λεει οτι εχεις αδεια εργασιας και εργασια φυσικα...
-
Residence visa σε ισχύ (γράφει όνομα εταιρείας και θέση) δεν τους κάνει ?
-
Υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την δήλωση των τόκων καταθέσεων λογαριασμών με συνδικαιούχους?Επιμμερίζονται ανάλογα με τους δικαιόυχους,στη προκειμένη περίπτωση σε 2,ή τους δηλώνει όποιος επιθυμεί???
-
Έχει κάποιος εμπειρία από 'ειδικό διπλότυπο αποφυγής ΦΠΑ';
Το ύψος του ορίου μπορεί να γίνει μέσω εκτίμησης μελλοντικού ύψους εξαγωγών; Και για την εκτίμηση τι είδους 'επιχειρηματολογία' χρειάζονται; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έχει κάποιος εμπειρία από 'ειδικό διπλότυπο αποφυγής ΦΠΑ';
Το ύψος του ορίου μπορεί να γίνει μέσω εκτίμησης μελλοντικού ύψους εξαγωγών; Και για την εκτίμηση τι είδους 'επιχειρηματολογία' χρειάζονται;Έχεις υπόψη σου τις ΠΟΛ. 1262/1993 & 1029/1995; Αν όχι, ρίξε μια ματιά, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι δίνουν απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτεις. Σε κάποιο σημείο (στην 1η) λέει 'Η συνολική αξία των παραπάνω πράξεων, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με απαλλαγή από το φόρο μέσα σε μια διαχειριστική περίοδο, δεν μπορεί να υπερβεί τη συνολική αξία των πράξεων των άρθρων 1 και 2 της παρούσας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης της αίτησης δωδεκάμηνης χρονικής η δωδεκάμηνης διαχειριστικής περιόδου'. Οπότε, δεν ξέρω τι παίζει για εκτίμηση μελλοντικού ύψους εξαγωγών...
-
ναι τα είδα αυτά, όπως και ένα άλλο που έλεγε ότι για 'νέες' κλείνεις ένα τρίμηνο και μετά αναθεωρείς ανά μήνα. Απλώς κάτι είχε πάρει το αυτί μου για το περί εκτίμησης
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Residence visa σε ισχύ (γράφει όνομα εταιρείας και θέση) δεν τους κάνει ?Πηρα σημερα το σφραγισμενο χαρτι απο το υπουργειο οικονομικων εδω στο Καταρ.. 10 λεπτα υποθεση εφ'οσον ειναι και οι δυο υπαλληλοι που χρειαζονται στη θεση τους.. Nass τι εννοεις R Visa?? για Καταρ μιλαω, εγω εχω ID, Οπως ολοι εδω που εχουν συμβαση εργασιας με καποια εταιρια... περισωτερα αν θελεις σε PM η τηλεφωνο οταν εισαι Ντοχα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει ανοίξει το Ε9 του 2013 για κινήσεις του 2012;; Σε εμένα πάντως όχι.Κυκλοφορεί κανένα πρόγραμμα που να σου υπολογίζει τι θα πληρώσεις με βάση τα τώρα ισχύοντα;
Anyone???
-
υπαρχει http://www.nextech.gr/efn.aspx
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος