-
Απλά τα πράγματα. Το Audi A3 του 2013 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα απλώς τη συμπληρώνουν.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απλά τα πράγματα. Το Audi A3 του 2013 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα απλώς τη συμπληρώνουν.Σιγά την Enzo των μικρομεσαίων.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απλά τα πράγματα. Το Audi A3 του 2013 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα απλώς τη συμπληρώνουν. -
Μη παρεις την 1 τωρα.Θα γινει facelift και θα ειναι ωραια...
-
Ο χρήστης remyzero76 έγραψε:
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας. Πολλά από αυτά που είπατε είναι και δικές μου σκέψεις. Π.χ η έκδοση ambition έχει 17-άρες ζάντες και σπορ ανάρτηση,, οπότε θα ..χτυπάει λίγο παραπάνω. Όμως και στη BMW ζήτησα το sport πακέτο λόγω πολύ όμορφου εσωτερικού. Δε ξέρω πόσο θα χτυπάνε τα runflat ελαστικά, ή πόσο άνετη θα είναι η ανάρτηση.
Πάντως πρέπει να τα οδηγήσω. Την A-class δεν την είδα λόγω μικρού πορτμπαγκάζ και γενικώς το άστρο μου φαίνεται ...κάπως, το volvo δεν το βρήκα να το δω.
Την άλλη εβδομάδα θα προσπαθήσω να κάνω test drive και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι δεκτή.Όσονα αφορά τα runflat να μην έχεις καμιά ανησυχία. Τους ίδιους φόβους είχα και εγώ αλλά τελικά επειδή τα τελευταίας γενιάς runflat είναι βελτιωμένα και επειδή η f20 είναι overall βελτιωμένη σε όλους τους τομείς (ανάρτηση, ηχομόνωση, πλαίσιο κλπ) δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά λάστιχα. Είμαι περίεργος να μπω σε f20 με συμβατικά λάστιχα για να δω πόσο καλύτερη θα είναι η άνεση και ο θόρυβος. Πάντως ακόμα και έτσι ποιότητα κύλισης και άνεση (τουλάχιστον με τη standard ανάρτηση που έρχεται υποχρεωτικά η efficient dynamics) είναι πάρα πολύ καλές και έτη φωτός μπροστά από την E87. Μόνο σε πολύ τραχιά (σαγρέ) άσφαλτο ακούγονται αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα λάστιχα. Επίσης για μένα είναι πολύ θετικό ότι η f20 κυκλοφορεί σχεδόν 2 χρόνια και κάποιες παιδικές ασθένειες έχουν αντιμετωπιστεί ήδη ενώ και ο 1.6 diesel είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος. Κάνε ένα test drive και τα 3 (116, a3 ,v40) και θα σχηματίσεις πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι το a3 tfsi είναι στα 26.000 ευρώ, τόσο περίπου έκανε το diesel πριν 2 μήνες που είναι πιο ακριβό. Δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις αλλά καλό θα είναι να πας στην Αθήνα σε τουλάχιστον 2 διαφορετικούς dealers ανά μάρκα και να πάρεις προσφορές, υπάρχουν διαφορές που σε μερικές περιπτώσεις είναι αξιοσημείωτες. Όσον αφορά τα service, στην 116 το κλασικό (λάδια-φίλτρα-γενικοί έλεγχοι) είναι κάθε 30.000 χλμ ή κάθε 2 χρόνια και έχει κόστος γύρω στα 100 ευρώ (αυτή την τιμή μου έδωσαν 2 dealers). Έχει καδένα και όχι ιμάντα που σημαίνει ότι γλιτώνεις αρκετά χρήματα. Για κάποια αναλώσιμα (πχ τακάκια) υπάρχει ενημέρωση στο i-drive. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το κόστος συντήρησης είναι λογικό και έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω κρίσης. Στα service η audi είναι πιο ακριβή. Τέλος θα σου έλεγα να σπρώξεις μόνος σου το παλιό αυτοκίνητο, θα πάρεις σίγουρα περισσότερα χρήματα και θα πετύχεις καλύτερη προσφορά στο καινούριο. Οι αντιπροσωπείες όταν ακούσουν ανταλλαγή συνήθως ρίχνουν τις εκπτώσεις σε αυτήν ώστε να ακούσει ο αγοραστής μια συμπαθητική τιμή για το παλιό του αυτοκίνητο. Βασική αρχή : Δεν αποκαλύπτεις ότι έχεις αυτοκίνητο για ανταλλαγή, ζητάς την καλύτερη δυνατή προσφορά και στο τέλος αφού σου έχει δώσει ο πωλητής ότι έχει να σου δώσει του λες για το παλιό σου.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μη παρεις την 1 τωρα.Θα γινει facelift και θα ειναι ωραια...Μια χαρά είναι και τώρα, με το m-pack δε
Πάντως μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι το facelift θα έρθει το λιγότερο σε ένα χρόνο, άλλωστε η bmw δεν αλλάζει συχνά μοντέλα ούτε κάνει γρήγορα facelift. Εμπορικά πάει πολύ καλά το αυτοκίνητο πάντως. -
Οπωσδήποτε δοκιμή. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα σου φανεί εσένα το κάθε αυτοκίνητο.
-
Εγώ θα χτυπούσα τη μπέμπα επειδή έχει την αγαπημένη μου κίνηση, αυτή στους πίσω τροχούς. Και γενικά σε στήσιμο μάλλον θα είναι ανώτερη αν και το Audi πλέον έχει πλησιάσει... Σαν αμάξια και τα 2 είναι άψογα, έχουν ό,τι μπορείς πλέον να ζητήσεις από ένα αμάξι. Να πας να πάρεις το Drive Ιουνίου που τα έχει συγκριτικό.
Και, αφού βλέπω πως κοιτάς βενζίνη, ας προτείνω και ένα outsider ίσως όχι τόσο οικονομικό σε κατανάλωση όσο το Audi, αλλά με 200 αλογάκια από 1.600cc. Volvo V40 1.6 T4 R-Design Polestar. Με τιμή 26.500... -
Ωραια διλληματα, βεβαια απεκλεισες Volvo V40, AR Giuglietta , Mercedes A Class και για εμενα Lancia Delta Oro με τον 125αρι diesel.
Απο τα δυο που λες , ειναι και α δυο εξαιρετικα. Δεν ειμαι αντικειμενικος να απαντησω μιας και εφτασα στο παρα 1 απο μια 116d . Σημερα θα με απασχολουσε πολυ το θεμα οπως απασχολει και εσενα αλλωστε. Το μονο που θα σου πω ειναι οτι με το χερι στην καρδια θα διαλεγα το 116 d, επιςης με το χερι στο κεφαλι παλι το 116d θα διαλεγα. Οι λογοι ειναι δυο.- Ενα πραγματικα μοναδικο πλαισιο στην κατηγορια φτιαγμενο για αυτο το αμαξι και μονο, bonus πισω κινηση.
- Ενας μοναδικος κινητηρας που επισης δεν φοραει αλλο αμαξι στην κατηγορια, bonus εξαιρετικος.
Vs A3
- Πλαιιο που φοραει και το Λεων η το Οκταβια, χωρις αυτο να ειναι κακο!
- Κινητηρας του 20ου αιωνα, χωρις να ειναι ομως κακος!
BMW για εμενα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ωραια διλληματα, βεβαια απεκλεισες Volvo V40, AR Giuglietta , Mercedes A Class και για εμενα Lancia Delta Oro με τον 125αρι diesel.To volvo το απέκλεισα λόγω χώρων, αν και αν μπορέσω να το δω δεν είμαι αρνητικός. Τη AR Giuglietta την είδα και το εσωτερικό ενώ είναι πολύ ωραίο σχεδιαστικά δεν εμπνέει την πολυτέλεια του audi, τη Mercedes A Class το είπα και παραπάνω την απέκλεισα λόγω μικρού πορτμπαγκάζ και το άστρο δε με κάνει να νιώθω.... τόσο άνετα. Τη Giuglietta θα την έπαιρνα diesel αλλά έχει τιμή κοντά στα άλλα δυο.. Δε ξέρω αν παίζει κάποια προσφορά τώρα βέβαια.
Απο τα δυο που λες , ειναι και α δυο εξαιρετικα. Δεν ειμαι αντικειμενικος να απαντησω μιας και εφτασα στο παρα 1 απο μια 116d . Σημερα θα με απασχολουσε πολυ το θεμα οπως απασχολει και εσενα αλλωστε. Το μονο που θα σου πω ειναι οτι με το χερι στην καρδια θα διαλεγα το 116 d, επιςης με το χερι στο κεφαλι παλι το 116d θα διαλεγα. Οι λογοι ειναι δυο.
- Ενα πραγματικα μοναδικο πλαισιο στην κατηγορια φτιαγμενο για αυτο το αμαξι και μονο, bonus πισω κινηση.
- Ενας μοναδικος κινητηρας που επισης δεν φοραει αλλο αμαξι στην κατηγορια, bonus εξαιρετικος.
Κοίτα αν ήταν λίγο μεγαλύτερο σε χώρους πίσω και αν είχε αντιπροσωπεία στην πόλη μου πιθανόν να έκλεινα προς αυτό. Και ένας λόγος που ζορίζομαι με το audi είναι αυτός. Παρόλο που έχει αντιπροσωπεία στην πόλη μου, είχα συνηθίσει με το fiesta-κι που ήταν εντελώς plug and play. Δεν σε ένοιαζε τίποτα. Ούτε λάδι να καίει, ούτε να τρέχεις σε συνεργεία...
Και αυτό είναι που με έσπρωξε να ρωτήσω κατόχους κυρίως, γιατί με ενδιαφέρει η καθημερινότητα με ένα αμάξι που θα στοιχίσει πολλά....
Με τόσα χρήματα προφανώς θέλεις και ποιότητα κύλισης και χώρους και αξιοπιστία.Vs A3
- Πλαιιο που φοραει και το Λεων η το Οκταβια, χωρις αυτο να ειναι κακο!
- Κινητηρας του 20ου αιωνα, χωρις να ειναι ομως κακος!
Όντως δεν είναι απαραίτητα κακό... Δοκιμάζεται περισσότερο.
Και μια ερώτηση: Λες ήσουν παρά 1 να πάρεις την 116d. Τελικά διάλεξες κάτι άλλο ή δεν αγόρασες αμάξι;
-
Ο χρήστης remyzero76 έγραψε:
Τη Giuglietta θα την έπαιρνα diesel αλλά έχει τιμή κοντά στα άλλα δυο.. Δε ξέρω αν παίζει κάποια προσφορά τώρα βέβαια.Κανε ενα κοπο και ρωτα σε μια αντιπροσωπεια γιατι οι τιμες στο site δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Οι οποιες προσφορες υπαρχουν δεν εμφανιζονται
Παντως αν προκειται να επιλεξεις αποκλειστηκα απο audi και bmw θα πηγαινα σε bmw -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
2. Κινητηρας του 20ου αιωνα, χωρις να ειναι ομως κακος!Με ποια λογική είναι κινητήρας του 20ου αιώνα; Σίγουρα είναι καλύτερος σε όλα πλην της κατανάλωσης σε σχέση με την λαδιέρα.
-
Nαι σιγα μην ειναι και του 1800 το μοτερ..
Σοβαρευτειτε.. -
Πάντως στις μετρήσεις από στάση το drive γράφει με την 116 d : 0-100 σε 9.4 sec, 0-400 m σε 16,7 sec και 0-1000 σε 30,7 sec. Ρεπρίζ για τον tfsi δεν έχω δει. Σε γενικές γραμμές πάντως δε νομίζω ότι είναι πολύ γρηγορότερος ο 1.4 tfsi. Επίσης το εν λόγω μοτέρ δουλεύει σαν diesel, μετά τις 5.000 στροφές δεν γίνονται και πολλά πράγματα, έχει γραμμικότητα ατμοσφαιρικού και πουθενά δεν ενθουσιάζει (θυμίζει καλό 1800αρι ατμοσφαιρικό). Άρα γιατί να επιλέξει κάποιος το εν λόγω μοτέρ όταν μπορεί να κινείται εξίσου γρήγορα με ένα diesel και σαφώς πιο οικονομικά.
Αναφορικά με τους χώρους, θα ξαναματαγράψω ότι είμαι 1.86 μαντράχαλος και πίσω βολεύομαι μια χαρά. Οποιοσδήποτε γύρω στο 1.80-1.83 ταξιδεύει πολύ άνετα. Βέβαια μιλάμε για 4 άτομα αλλά το αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα της κατηγορίας με εξαίρεση το golf και το civic. Το a3 έχει και αυτό τούνελ μετάδοσης και δεν έχει τόση διαφορά από τον άσο που να την χαρακτηρίσεις σημαντική. Τώρα πώς κάποιοι επιμένουν για τους χώρους, μάλλον έχει μείνει η εντύπωση από την Ε87. -
Δεν παίζουν αυτά τα νούμερα για την 116d. Το Α3 είναι πολύ πιο γρήγορο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι καμιά 150αρα κιλά ελαφρύτερο.
-
http://www.bmw.gr/1series/3door/2012/sh ... index.html
Μια αιωνιότητα και μια μέρα απο αυτά που περιγράφεις, όπως και απο τον tsi οσον αφορα την ταχυτητα. Ως αντιβαγγέλας φυσικά και είμαι υπέρ της bmw, αλλά μη λέμε κι ότι θέλουμε... -
http://www.drive.gr/site/index.php/el/t ... t-dynamics
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
http://www.bmw.gr/1series/3door/2012/showroom/technical_data/index.html
Μια αιωνιότητα και μια μέρα απο αυτά που περιγράφεις, όπως και απο τον tsi οσον αφορα την ταχυτητα. Ως αντιβαγγέλας φυσικά και είμαι υπέρ της bmw, αλλά μη λέμε κι ότι θέλουμε...10.5 0-100 δίνει η ίδια η bmw. Τον tsi τον έχουν μετρήσει γύρω στα 9.5. Η αιωνιότητα πού ακριβώς προκύπτει. Σιγά τα γκάζια που έχει το a3, 122 άλογα με 20,4 κιλά ροπή.
-
Είναι ελαφρύ λέμε, κάτω από 1150 άδειο.
-
-
Ναι σιγά μην κάνει και 5' το Α3...
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)