-
Μηπως πρεπει να μεταφερθουν καμποσα ποστ στο 'Κατασκευες ' κλπ, γιατι εδω πιο πολυ μου κανει για μπετα και μπιντεδες και πλακακια το θεμα, παρα για κρεβατια.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
απλά επί του παρόντος τα λεφτά του κρεβατιού τα έφαγα σε κάτι απίθανα ταξίδια και κρασιά λέω να τη βγάλω στη φτήνιααντί να κοιτάξεις να νοικοκυρευτείς, και να βάλεις μια σωστή τάβλα κάτω από το κώλο σου, πας και τα τρως σε κρασά και ταξίδα
Ακόμα και με την κρίση, κάποιοι μυαλό δεν βάζουν
-
O κώλος μου αναπαύεται σε cocomat, τον προσέχω
-
Γενικά είμαι του ψηλού κρεβατιού, βολεύει όταν σηκώνεσαι, όταν κάθεσαι να βάλεις πχ κάλτσες. Κάποτε όμως κοιμόμουνα για 2-3 χρόνια με ένα στρώμα στο πάτωμα. Μια χαρά είναι, μόνο το σήκω είναι ένα θέμα αλλά αν είσαι νέος... Και βολεύει γιατί δεν φοβάσαι μην πέσεις κάτω... Είχα βάλει και ένα σεντόνι από κάτω για προστασία του στρώματος.
Αντίστοιχη κατάσταση είχε και κοιμόταν και η αδελφή ενός φίλου μόνο που αυτή το έκανε από επιλογή ακολουθώντας ιαπωνικά σχεδιαστικά πρότυπα!Παλετοκρέβατο: τρομερή αναβάθμιση ειδικά του διόροφου μοντέλου θα ήταν και το κάρφωμα υφάσματος ώστε να μην φαίνονται οι παλέτες. Αν μπει και μια τσόχα από μέσα γίνεται τέλεια κάλυψη και ασφάλεια για μελανιές. Και ίσως δεν θέλει καν περιποίηση το ξύλο.
Κι εγώ βλαστήμησα όταν χρειάστηκε να λύσω κρεβάτι πάνβαρο με μεταλλικό σκελετό (μιλάμε για χωροδικτύωμα!), αποθηκευτικό χώρο με μηχανισμό και καπάκια ολόγυρα. Η συναρμολόγηση των μηχανισμών ήθελε κι άλλον αλλά με λίγο τρόπο.... κι αρκετό κόπο....!
EDIT: και μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαστε εκτός θέματος....
-
κάνε ενα ψαλίδα ρε μοδιστρε μπας και το σώσουμε
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πολύ καλό κτηριάκι. Εξοχικό σπίτι στο Henne της Δανίας, απ' τους Mette Lange Architects.
Πάντα το είχα απορία τι παίζει με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε χώρες με πολύ κρύο. Εχω δεί παρόμοιο σχεδιασμό και στον καναδα πχ.
Δεν έχουν θέμα με τη μόνωση κλπ.
-
Τα μεγάλα ανοίγματα δεν έχουν πρόβλημα με το κρύο αλλά με τον ήλιο το καλοκαίρι.
Ταιριάζουν στις βόρειες χώρες και όχι σε νότιες χώρες όπως η Ελλάδα. -
Και με το κρύο και με την υγρασία έχουν επίσης πρόβλημα. Αλλά τι να κάνει ο κοσμάκης προκειμένου να έχει μια στάλα φως και θέα για να μην τρελλαθεί?
-
Τετοιο σπιτι στην Δανια θα κανει περιπου οσο ολο το χρεος της Ελλαδας
Τεραστιο προβλημα τα στεγαστικα τους,αρχισαν τα πανηγυρια στις τραπεζες τους -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πολύ καλό κτηριάκι. Εξοχικό σπίτι στο Henne της Δανίας, απ' τους Mette Lange Architects.
Πάντα το είχα απορία τι παίζει με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε χώρες με πολύ κρύο. Εχω δεί παρόμοιο σχεδιασμό και στον καναδα πχ.
Δεν έχουν θέμα με τη μόνωση κλπ.
Λειτουργεί φαντάζομαι σαν θερμοκήπιο. Αν έχει ήλιο δε θες σχεδόν καθόλου θέρμανση ακόμη και με θερμοκρασίες γύρω από το 0!
-
Αν εχει ηλιο, καλα τα λες
-
ένα διπλό τζάμι, μια χαρά μόνωση δεν προσφέρει από το κρύο;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τετοιο σπιτι στην Δανια θα κανει περιπου οσο ολο το χρεος της Ελλαδας
Τεραστιο προβλημα τα στεγαστικα τους,αρχισαν τα πανηγυρια στις τραπεζες τουςεντάξει δεν είναι και καμιά έπαυλη...
-
Σιγουρα λιγοτερη απο σωστο τοιχο
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ένα διπλό τζάμι, μια χαρά μόνωση δεν προσφέρει από το κρύο;Ναι. Τα τριπλά που έχω στο σπίτι είναι ίδια με συνηθισμένο μονωμένο τοίχο τον χειμώνα.
(4 εκ. συνολικά, ενεργειακά για χειμώνα και καλοκαίρι και το κενό γεμισμένο με αργόν - climaguard solar)Το καλοκαίρι περνάει ζέστη στο σπίτι. Οι επιφάνειες που φωτίζει ο ήλιος μέσα από το τζάμι είναι χλιαρές προς ζεστές - αν ανοίξω το παράθυρο τότε οι επιφάνειες καίνε από τον ήλιο.
Το θερμικό φορτίο είναι μικρό αλλά έχει διαφορά από ίδιο χώρο με λιγότερα ανοίγματα. Το χειμώνα οι διαφορές είναι μικρότερες. -
Όπως ειπώθηκε, αν τα κουφώματα είναι σωστά μονωμένα και τα ανοίγματα - αν και μεγάλα, έστω ένα δλδ απ' αυτά - σωστά μελετημένα ως τον προσανατολισμό τους, δεν υπάρχει θέμα. Και αν προσέξετε η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια και το μπαλκόνι κοιτούν δύση.
Επίσης όντως, δεν είναι και κάνα τέρας. 118τμ δε λέω ότι είναι καλύβι, αλλά νορμάλ ευρύχωρο σπίτι είναι.
-
Πρώτα βάφεται το σπίτι και μετά μπαίνουν τα έπιπλα κουζίνας ή το αντίθετο;
-
Συνήθως προτιμάται η λύση πρώτα βάψιμο-μετά τοποθέτηση , αν και να βαφεί ο χώρος εκ των υστέρων δεν υπάρχει θέμα , αρκεί να προστατευθούν τα έπιπλα κατά τις εργασίες βαφής.
-
Θα ελεγα αντιθετο, να καλυψουν οι μαστορες τυχον ζημιες στον διαδρομο ή αλλους τοιχους απο τους κουζιναδες.
-
Όταν άλλαξα κουζίνα, δεν υπήρξε κανένα μερεμέτι.
Όταν βάφτηκε αργότερα ο χώρος, ήταν μπελάς η κάλυψη των επίπλων κλπ κουζίνας για να μη λερωθούν.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ