-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μήπως είχες μέση τα 180χλμ???θωμά πόσο σου βγάζει με μ.τ. 120κμ/ωρα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μήπως είχες μέση τα 180χλμ???
θωμά πόσο σου βγάζει με μ.τ. 120κμ/ωρα?
4.6lt/100km
-
-
Εγω κατω απο 8-8,5 μικτη δε βλεπω.. του μ@μω τα ραμματα ομως..για 1 λιτρο στα 100 λιγοτερο θα εχει ξενερρωσει οδηγηση..
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Με μέση ταχύτητα 120χλμ/ώρα, δλδ, έβγαλες μέση κατανάλωση 8.5-9λτ/100χλμ; Μωρέ μπράβο!
και εμένα λίγα μου φαίνονται
Παραπανω απο 120 βασικα αν μετρησεις μονο τα 330 χλμ της εθνικης, αλλα τεσπα...
Ε ναι τοσο εβγαλα και τις 4 φορες, δεν επεφτα κατω απο 140... Οταν εχει κρυο δουλευει σωστα το μοτερ...Βεβαια μια απ αυτες τις φορες πηγαινα τελικιασμενος απο το Βολο μεχρι το Σειριο οπου και σταματησα να βαλω βενζινη Και η καταναλωση ηταν καπου στο 11-12, αλλα μετα εκοψα και πηγε παλι στο 9.0 μεχρι να βγω.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Υπερβολικά Μικρο το νούμερο της κατανάλωσης για αρκετά μεγάλη μέση ...
Όπως τα λες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Θα ξανακάνω σύντομα το ίδιο ταξίδι οπότε θα ανεβάσω και photos με την κατανάλωση. Επίσης να αναφέρω ότι η ακρίβεια του trip της bmw είναι αρκετά υψηλή, μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει μόλις 0,1-0,2 λίτρου απόκλιση από τις μετρήσεις στην αντλία. Diesel power
Το αυτοκίνητο το ξέρω καλα... Το Εχει πάρει ο ξαδερφος μου περσυ πριν τις εκλογές και το είχα για πάνω απο 1500 μικτά Κμ...
Λίγο αισιόδοξα τα νούμερα σου...Δεν έχω κάποιο λόγο να πω ψέμματα, τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κάνω το ίδιο ταξίδι με αντίστοιχους ρυθμούς και θα ανεβάσω photos
Overall μέχρι τώρα το trip δείχνει 5.3 lt/100 που περιλαμβάνει τα χιλιόμετρα στρωσίματος, μετά σταδιακά ανοίγματα και τώρα τελευταία συχνά σανιδώματα για να τελειώσω το στρώσιμο. Το 60% των συνολικών χιλιομέτρων στην εθνική με σβέλτους έως γρήγορους ρυθμούς, το 30% στην πόλη και το 10% σε επαρχιακούς δρόμους. Το αυτοκίνητο έχει ξεπεράσει τις αρχικές μου προσδοκίες όσον αφορά κατανάλωση-απόδοση κινητήρα, πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, λογικά η κατανάλωση θα πέσει και άλλο. -
Ορεστη νομίζω είσαι λίγο αισιόδοξος...
To χω κανει 4 φορες, 2 πηγαινε-ελα Αθηνα-Βολο, με παγωμενες θερμοκρασιες... Ολες τις φορες η καταναλωση ηταν απο 8,5-9,0 και εκανα 2 ωρες και 40 λεπτα παντα. (Η μια φορα φετος 29 Δεκεμβριου με καταρακτωδη βροχη... )
Με 2 ατομα και μπαγκαζια.Με μέση ταχύτητα 120χλμ/ώρα, δλδ, έβγαλες μέση κατανάλωση 8.5-9λτ/100χλμ; Μωρέ μπράβο!
Με μέση 139χλμ/ώρα στο Rav4 έχει γράψει 9.7λ/100χλμ.
Αθήνα-Βόλος. -
-
Ωραίο το γέλιο αλλά το trip computer τόσο έγραψε.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ωραίο το γέλιο αλλά το trip computer τόσο έγραψε.Δεν εχεις και vag ρε γαμωτο, να κανω το κλασσικο αστειο : Ε, τα αλλα 2 λτ/100 τα εκαψε σε λαδι...
-
Αθήνα-Βόλος.Αν το trip έδειξε στο τέλος του ταξιδιού μέση ταχύτητα 139 χλμ σημαίνει ότι κάτω από 160 δεν έπεσες πουθενά εκτός από τα διόδια (γιατί πλέον οι στάσεις για διόδια είναι πολύ συχνές ).
Φίλος με rav MY2005 αυτόματο με κλειδωμένο το cc στα 120-125 δεν πέφτει κάτω από 10 ούτε με σφαίρες στην εθνική. Στην πόλη βλέπει χαλαρά 12αρια+. Σίγουρα το αυτόματο θα καίει παραπάνω από το manual αλλά να έχουν τόση διαφορά λίγο δύσκολο. Μιλάμε για αυτοκίνητο δίλιτρο, μόνιμα τετρακίνητο, με αεροδυναμική περιπτέρου και πεντάρι σασμάν με σχετικά κοντή κλιμάκωση. Με όλα αυτά τα δεδομένα φαίνεται πράγματι αισιόδοξο το νούμερο (μπας και είχε χαλάσει το trip?) -
Ευχαριστώ που με έβγαλες απ' τη δύσκολη θέση.
-
Ευχαριστώ που με έβγαλες απ' τη δύσκολη θέση.Μιλάμε για τουότα, δεν σπάνε,δεν χαλάνε,δεν καίνε και -ενίοτε- κινούνται με την δύναμη του ανέμου ή του ήλιου ή του Θεού. Το yaris diesel πόσο να καίει σε αντίστοιχους ρυθμούς, 4 lt/100?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αθήνα-Βόλος.Αν το trip έδειξε στο τέλος του ταξιδιού μέση ταχύτητα 139 χλμ σημαίνει ότι κάτω από 160 δεν έπεσες πουθενά εκτός από τα διόδια (γιατί πλέον οι στάσεις για διόδια είναι πολύ συχνές ).
Φίλος με rav MY2005 αυτόματο με κλειδωμένο το cc στα 120-125 δεν πέφτει κάτω από 10 ούτε με σφαίρες στην εθνική. Στην πόλη βλέπει χαλαρά 12αρια+. Σίγουρα το αυτόματο θα καίει παραπάνω από το manual αλλά να έχουν τόση διαφορά λίγο δύσκολο. Μιλάμε για αυτοκίνητο δίλιτρο, μόνιμα τετρακίνητο, με αεροδυναμική περιπτέρου και πεντάρι σασμάν με σχετικά κοντή κλιμάκωση. Με όλα αυτά τα δεδομένα φαίνεται πράγματι αισιόδοξο το νούμερο (μπας και είχε χαλάσει το trip?)Το ταξίδι είχε γίνει το 2005 οπότε οι στάσεις για διόδια ήταν λιγότερες υποθέτω.
Ο μηδενισμός του trip έγινε αφού είχαμε βγει εθνική και το κοίταξα πάλι λίγο πριν μπούμε Βόλο. Επίσης δεν είχε καθόλου κίνηση.
Γενικά μέχρι τώρα το trip δουλεύει πολύ καλά.
Από εκεί και πέρα απλά έγραψα τι μας έδειξε το αμάξι. Δυστυχώς δεν το είχαμε ελέγξει με τη μέθοδο της αντλίας αφού τότε δεν μας ένοιαζε και η κατανάλωση. -
Το ταξίδι είχε γίνει το 2005 οπότε οι στάσεις για διόδια ήταν λιγότερες υποθέτω.
Ο μηδενισμός του trip έγινε αφού είχαμε βγει εθνική και το κοίταξα πάλι λίγο πριν μπούμε Βόλο. Επίσης δεν είχε καθόλου κίνηση.
Γενικά μέχρι τώρα το trip δουλεύει πολύ καλά.
Από εκεί και πέρα απλά έγραψα τι μας έδειξε το αμάξι. Δυστυχώς δεν το είχαμε ελέγξει με τη μέθοδο της αντλίας αφού τότε δεν μας ένοιαζε και η κατανάλωση.Εγώ απλά πόσταρα αυτά που βλέπω σε rav αυτόματο φίλου. Το αμάξι μόνο οικονομικό δεν το λες. Από εκεί και πέρα αν όντως είδες τέτοιο νούμερο μιλάμε για ένα μικρό θαύμα
-
Έχοντας κάνει το Αθήνα-Βόλος πριν λίγο καιρό και ξέροντας ότι για να βγάλω ΜΩΤ 129 κρατούσα σχεδόν συνέχεια 160-170 με ξεσπασματάκια έως τα δύο κατοστάρικα και έβγαλα τη μέση κατανάλωση που αναφέρω, απλά δε μπορώ να πιστέψω τα λεγόμενά σου, Νίκο. Sorry.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Bmw 116 d με 4700 χλμ στο κοντέρ, το πρόγραμμα sport επιλεγμένο στο i-drive,γρήγορο ταξίδι περίπου 250 χλμ, μέση ταχύτητα 129,6, μέγιστη ταχύτητα 200 κοντερίσια (όπου μπήκε ηλεκτρονικός κόφτης ), συνήθως το cruise control κλειδωμένο στα 150-160, μόνο ένα αυτοκίνητο με προσπέρασε σε ΟΛΟ το ταξίδι (audi a6) , 7 στάσεις για διόδια χωρίς τη χρήση e-pass και σπάσιμο 1ης-2ας-3ης κατά την απομάκρυνση από αυτά, μέση κατανάλωση 5.7 lt/100
Το ίδιο ταξίδι αν γίνει με φυσιολογικούς ρυθμούς (μέση ταχύτητα 100), το comfort επιλεγμένο στο i-drive, 120-130 στο cc χωρίς σανιδώματα και βιασύνες στα διόδια, βλέπω μέση κατανάλωση περίπου 1 λίτρο κάτω (γύρω στα 4.7-4.8 ). Μικρή διαφορά
Διαπιστώνω δηλαδή ότι στα diesel ανεξαρτήτως οδηγικού ρυθμού η κατανάλωση δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις, όταν στα βενζινοκίνητα βλέπει κανείς τεράστιες διαφορές. Άρα το να σέρνεσαι με 100 χλμ στην δεξιά λωρίδα με το να κινείσαι αρκετά γρήγορα στην αριστερή έχει μικρές διαφορές στην τσέπη.Αν το σανιδώσεις με την τελική σχέση μετάδοσης (6η?) πόσο θα σου δείξει στιγμιαία κατανάλωση το trip computer?
-
Έχοντας κάνει το Αθήνα-Βόλος πριν λίγο καιρό και ξέροντας ότι για να βγάλω ΜΩΤ 129 κρατούσα σχεδόν συνέχεια 160-170 με ξεσπασματάκια έως τα δύο κατοστάρικα και έβγαλα τη μέση κατανάλωση που αναφέρω, απλά δε μπορώ να πιστέψω τα λεγόμενά σου, Νίκο. Sorry.Μα δεν χρειάζεται να με πιστέψεις.
Η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει καν πόσο έκαψε.
Όμως το γεγονός πως το trip έγραψε τα νούμερα αυτά δεν αλλάζει. -
Golf TSI 1.4 , 140hp
Φρέσκα λάστιχα Premium Contact 5 205/55/16Χρήση: 50% Αττική οδός με 90-100χλμ/ώρα σταθερά και 50% κίνηση στην Αθήνα γενικά.
720 χλμ με 53 λίτρα βενζίνη 100άρα, μετρημένο με το γέμισμα στο βενζινάδικο
Μέση κατανάλωση 7.4λτ/100χλμ
Γενικά το αυτοκίνητο μετά από 6 χρόνια και 33.000χλμ που έχω κάνει,παίζει σε μια κατανάλωση από λίγο κάτω απ τα 7 λίτρα σε ταξίδι έως τα 10.5 σε σάπια κίνηση στην Αθήνα, με τη συνολική του κατανάλωση για τη μικτή χρήση που κάνω να παίζει στο 8.5 λτ/100χλμ.
Για τα κιλά του (κάπου 1400) και τα άλογα που έχει, νομίζω είναι μια χαρά. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μήπως είχες μέση τα 180χλμ???Ασχετο! Ρε συ Θωμα χρονια πολλα!
Έρευνα Κατανάλωσης