-
Εχεις σκληρα λαστιχα και ειναι και μεγαλης ηλικιας. Οτι καινουρια και να βαλεις θα δεις διαφορά.
Σφαιρα στο λαστιχά για αλλαγή. -
[quote='trident1971']Εχεις σκληρα λαστιχα και ειναι και μεγαλης ηλικιας. Οτι καινουρια και να βαλεις θα δεις διαφορά.
Σφαιρα στο λαστιχά για αλλαγή.[/quoteο λαστιχας θελει και λεφτα και αυτη τη στιγμη δε μου πολυπερισευουν αλλα ακομα και να τα χωσω τωρα κοντευει καλοκαιρι δε νομιζω οτι ειναι η καταλληλη σεζον για λαστιχα και εκτος των αλλων για να δω μια αξιοπρεπη διαφορα θα πρεπει να τα βαλω και να περιμενω λιγο διαστημα να στρωσουν με τη κινηση. Μαλλον ασχημη περιοδο μου εκατσε το θεμα οπως παντα.
-
Με αυτά που γράφεις, μετά μην παραπονιέσαι με τα ειρωνικά σχόλια. Αν τα λάστιχα σου θέλουν αλλαγή μην το αμελείς άλλάξε τα άμεσα. Τα λάστιχα που θα βάλεις είναι καλοκαιρινά, αυτή είναι η κατηγορία που θα πας όπως και το 99% των αυτοκινήτων. Τι θα πει έρχεται καλοκαίρι και δεν είναι καλή εποχή Με το που θα βάλεις τα καινούργια λάστιχα θα δεις από το 1ο μέτρο διαφορά. Όταν λέμε στρώσιμο στα λάστιχα εννοούμε να μην τα βιάσεις στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα για να πατήσει ομοιόμορφα η γόμα τίποτα άλλο. που με το αυτοκίνητο σου θέλει μεγάλη προσπάθεια για να βιάσεις. Τέλος για το προηγούμενο σχόλιο σου για τις μάρκες τα brijestone μπορεί να μην είναι καλά αλλά η Bridgestone είναι ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών παγκοσμίως με και κάθε μάρκα βγάζει διάφορα μοντέλα ανάλογα με τις ανάγκες σου.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Με αυτά που γράφεις, μετά μην παραπονιέσαι με τα ειρωνικά σχόλια. Αν τα λάστιχα σου θέλουν αλλαγή μην το αμελείς άλλάξε τα άμεσα. Τα λάστιχα που θα βάλεις είναι καλοκαιρινά, αυτή είναι η κατηγορία που θα πας όπως και το 99% των αυτοκινήτων. Τι θα πει έρχεται καλοκαίρι και δεν είναι καλή εποχή Με το που θα βάλεις τα καινούργια λάστιχα θα δεις από το 1ο μέτρο διαφορά. Όταν λέμε στρώσιμο στα λάστιχα εννοούμε να μην τα βιάσεις στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα για να πατήσει ομοιόμορφα η γόμα τίποτα άλλο. που με το αυτοκίνητο σου θέλει μεγάλη προσπάθεια για να βιάσεις. Τέλος για το προηγούμενο σχόλιο σου για τις μάρκες τα brijestone μπορεί να μην είναι καλά αλλά η Bridgestone είναι ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών παγκοσμίως με και κάθε μάρκα βγάζει διάφορα μοντέλα ανάλογα με τις ανάγκες σου.οκ ας πουμε οτι συμφωνω και σε αυτο αλλα και παλι τα λαστιχα κοστιζουν και τωρα ειμαι σε φαση που μαζευω λεφτα αλλα και παλι δε το βλεπω γιατι ολο και για καποιο λογο φευγουν. εκτος των αλλων περιμενω να μπει για τα καλα η σεζον για να μαζεψω φραγκα. τεσπα πρεπει να δω τι θα γινει και μ'αυτο
-
Οτι γραφει ο gakost.
Η φαση 'δε βαζουμε λαστιχα το καλοκαιρι' ειναι μια απο τι παλαιες δοξασεις που παιζουν απο την εποχη που κραταγαν τα λατιχα μεχρι να λιωσουν τελειως.
Ακομα και Bridgestone καινουρια να βαλεις (εχω τα ER 300 και ειναι σημαντικα σκληροτερα απο άλλα) η διαφορα θα ειναι μερα νυχτα εφοσον εχουν γυαλισει τοσο πολυ τα υπαρχοντα. Εντυπωση παντως μου κανει αυτο που ανεφερες οτι ειναι τοσο μεγαλη η 'μαμά' διαστασή τους, πιθανον να ειναι και ακριβουτσικα (εψαξα και βλεπω 350 και πανω 'επωνυμα', οχι και πανακριβα).
Δες επισης και τις πιέσεις που προτειναν και τα παιδια παραπανω, αυτο τουλαχιστον ειναι δωρεαν. -
ρε αγορι, να μην αλλαξεις λαστιχακια στους υαλοκαθαριστηρες το καλοκαιρι, το καταλαβαινω... αλλα με τα λαστιχα και γενικοτερα την ασφαλεια τη δικια σου και των γυρω σου μην παιζεις... καταλαβαινω επισης το οικονομικο προβλημα που αναφερεις... αν τα λαστιχα σου ειναι σε τοσο αθλια κατασταση που σπινιαρουν με το παραμικρο, πρεπει να τα αλλαξεις εστω και πληρωνωντας με δοσεις τα καινουρια ελαστικα... αλλιως θα πρεπει η οδηγηση σου να ειναι πολυ προσεκτικη... επισης εκτος οτι γλυστρανε μπορει να σκιστουν σε καμια λακουβα και να ψαχνεις και καμια ζαντα μετα... το νου σου...
-
Τουλάχιστον ρώτα σε κανα 2 λαστιχάδες αν έχουν τιποτα μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση . Ανάλογα την διάσταση να σου πάει κανα 60ρι το ζευγάρι οπότε μπορει να την βγάλεις για κάνα 6μηνο.
-
Εσύ ρε φίλε αν δεν κάνω λάθος είσαι αυτός ποη ήθελε να αλλάξει μοτερ στο golf και να το κανει 1.8 turbo, αλλά δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις λάστιχα?
-
ενα ακαταλληλα συντηρημενο αυτοκινητο ειναι μια κινητη βομβα για τους επιβατες του και για οποιον βρεθει στο διαβα του, δικαιωμα σου ειναι να θελεις να ρισκαρεις την σωματικη σου ακεραιοτητα, οχι ομως των αλλων. απο τα λεγομενα σου δεν φαινεσαι για εμπειρος οδηγος λοιπον αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια, για φρενα, για τιμονι, για αναρτηση, για λαστιχα και για οτι επιτρεπει την ασφαλη κινηση του αυτοκινητου σου, παρκαρε το στην ακρη του δρομου και κυκλοφορα με συγκοινωνια.
-
συνεχίζω από τον προηγούμενο:..... αν έχεις πινακίδες και σήμα.... αλλιώς στο χωράφι σου και όχι στο δρόμο!
-
Ο χρήστης ΒασίληςG6 έγραψε:
Εσύ ρε φίλε αν δεν κάνω λάθος είσαι αυτός ποη ήθελε να αλλάξει μοτερ στο golf και να το κανει 1.8 turbo, αλλά δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις λάστιχα?(ναι εγω ειμαι) τωρα ειμαι στη φαση που μαζευω λεφτα και θελω να δω πως τελικα θα παει. Αν αρχισω το ξοδεμα απο τωρα αποχαιρετω το φτιαξιμο και εν τελοι παιζει τελικα να μην το φτιαξω και να παρω αλλο οποτε δε λεει και να δωσω λεφτα για λαστιχα αμα σκοπευω να πουλησω το παρον (που σιγα τα λεφτα που θα πιασει) γιαυτο καταβαλω προσπαθιες να κανω οικονομια. Μεχρι το καλοκαιρι θα παρω καποιες αποφασεις και θα δω τι θα κανω με τα λαστιχα.
-
Τελικά δεν παίζεσαι με τίποτα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ενα ακαταλληλα συντηρημενο αυτοκινητο ειναι μια κινητη βομβα για τους επιβατες του και για οποιον βρεθει στο διαβα του, δικαιωμα σου ειναι να θελεις να ρισκαρεις την σωματικη σου ακεραιοτητα, οχι ομως των αλλων. απο τα λεγομενα σου δεν φαινεσαι για εμπειρος οδηγος λοιπον αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια, για φρενα, για τιμονι, για αναρτηση, για λαστιχα και για οτι επιτρεπει την ασφαλη κινηση του αυτοκινητου σου, παρκαρε το στην ακρη του δρομου και κυκλοφορα με συγκοινωνια.ηρεμησε λιγο ρε φιλε μη φανταστεις οτι το βιαζω το αμαξι στο δρομο (στο κατω κατω τι να βιασω με 75 αλογα) 6 χρονια οδηγαω ομολογω οτι εχω κανει τις μαλακιες μου οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι αλλα δοξα το θεο ατυχημα δε γνωρισα ποτε μου αλλα ξερω που και ποτε με περνει για βλακεις και ποτε οχι. Το αμαξι εχει φαει φουλ συντηρηση ολα αυτα τα χρονια ασφαλεια,σερβις,λαδια,φρενα,επισκευες ολα στην ωρα τους ετυχε τωρα να θελει και λαστιχα θα το φροντισω. ειπαμε οτι μαρσαρει λιγο η πρωτη δεν ειπα οτι πεταει κολους σε στροφες με 20χλμ. τα λαστιχα μπορει να ειναι λιγο ασταθοι αλλα εχουν ακομα ψηχα επανω τους και το αμαξι αμα πας προσεχτικα μια χαρα στριβει και φρεναρει.
Θελεται μηπως να τα βγαλω μια φωτο να τα αξιολογισετε?
(το ξερω οτι ολα αυτα που λεω σας ακουγονται σαν αστειο και πως για καποιους ισως λεω χαζομαρες αλλα καποιοι προσπαθουμε να κανουμε και λιγο κουμαντο στα οικονομικα μας για να δουμε πως εν τελοι θα μας ερθουν) -
Μητσο επετρεψε μου το εξης πανω σε αυτα που ειπες:
Η 'ψιχα' που λες για τα λαστιχα, στην πραγματικοτητα ειναι 'κορα' (ειναι σκληρα και παλυκαιρισμενα). Συνδυασε το με την αθανατη Ελληνικη ασφαλτο-σαπούνι, και θα καταλαβεις γιατι σου προτεινουμε να πας να παρεις λαστιχα... Το οτι σπιναρουν (οχι μαρσαρουν) τα λαστιχα με 75 αλογα, δινει πολυ καλη ιδεα για το ποσο ξεροψημενη ειναι η 'κορα'.
Παρ' οτι εδω συσσωμη η κοινωνια λεει 'μη κανεις μετατροπη', εσυ αν θες κανε, δε σε κραταει κανεις... αλλα τοτε που θα εχεις και αλογα μπολικα, τα λαστιχα δε θα σε πηγαινουν πουθενα, ουτε στο περιπτερο για τσιγαρα... αρα παλι θα τα πληρωσεις. Τι τοτε, τι τωρα, λοιπον, μη σου τυχει και τιποτα περιεργο. Σ γενικες γραμμες, δεν το πουλας να το παρει καμμια κοπελιτσα με πατερα γκασταρμπαιτερ που εχουν παθος με τη Γερμανικη ποιοτητα, να παρεις κατι αλλο εσυ?
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
ενα ακαταλληλα συντηρημενο αυτοκινητο ειναι μια κινητη βομβα για τους επιβατες του και για οποιον βρεθει στο διαβα του, δικαιωμα σου ειναι να θελεις να ρισκαρεις την σωματικη σου ακεραιοτητα, οχι ομως των αλλων. απο τα λεγομενα σου δεν φαινεσαι για εμπειρος οδηγος λοιπον αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια, για φρενα, για τιμονι, για αναρτηση, για λαστιχα και για οτι επιτρεπει την ασφαλη κινηση του αυτοκινητου σου, παρκαρε το στην ακρη του δρομου και κυκλοφορα με συγκοινωνια.
ηρεμησε λιγο ρε φιλε μη φανταστεις οτι το βιαζω το αμαξι στο δρομο (στο κατω κατω τι να βιασω με 75 αλογα) 6 χρονια οδηγαω ομολογω οτι εχω κανει τις μαλακιες μου οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι αλλα δοξα το θεο ατυχημα δε γνωρισα ποτε μου αλλα ξερω που και ποτε με περνει για βλακεις και ποτε οχι. Το αμαξι εχει φαει φουλ συντηρηση ολα αυτα τα χρονια ασφαλεια,σερβις,λαδια,φρενα,επισκευες ολα στην ωρα τους ετυχε τωρα να θελει και λαστιχα θα το φροντισω. ειπαμε οτι μαρσαρει λιγο η πρωτη δεν ειπα οτι πεταει κολους σε στροφες με 20χλμ. τα λαστιχα μπορει να ειναι λιγο ασταθοι αλλα εχουν ακομα ψηχα επανω τους και το αμαξι αμα πας προσεχτικα μια χαρα στριβει και φρεναρει.
Θελεται μηπως να τα βγαλω μια φωτο να τα αξιολογισετε?
(το ξερω οτι ολα αυτα που λεω σας ακουγονται σαν αστειο και πως για καποιους ισως λεω χαζομαρες αλλα καποιοι προσπαθουμε να κανουμε και λιγο κουμαντο στα οικονομικα μας για να δουμε πως εν τελοι θα μας ερθουν)οταν πηγαινεις με 40 και σου πεταχτει κατι (ανθρωπος, μηχανακι) στα 15 μετρα, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το παρεις μαζι σου λογο ακαταλληλων ελαστικων (και ας εχουν ψυχα) δεν μιλαμε να εχει και νερα ο δρομος. το ποτε θα κατσει η στραβη δεν το ξερει κανεις.
επιμενω ή βαζεις λαστιχα ή στην ακρη το αυτοκινητο, μην ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες στο ξαναειπα λογο μικρης εμπειριας (δεν καταλαβαινεις ποτε σπινιαρει το αυτοκινητο), ακαταλληλης συντηρησης (ελαστικα αχρηστα)και λαθος νοοτροπιας (βαση αυτων που γραφεις απο πανω) για εμενα εισαι κινητη βομβα. η εμπειρια θα ερθει με τα χιλιομετρα τα αλλα δυο βελτιωσε τα απο χτες. -
Μια χαρά είναι τα λάστιχα.
(όπως γράφει) είναι 4,5 χρονών με αρκετό βάθος πέλματος.Επειδή μια 911 ακινητοποιείται σε 30 μέτρα από τα 100 χαω, όλα τα άλλα αυτοκίνητα πρέπει να τα αποσύρουμε ως κινητές βόμβες;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μητσο επετρεψε μου το εξης πανω σε αυτα που ειπες:Η 'ψιχα' που λες για τα λαστιχα, στην πραγματικοτητα ειναι 'κορα' (ειναι σκληρα και παλυκαιρισμενα). Συνδυασε το με την αθανατη Ελληνικη ασφαλτο-σαπούνι, και θα καταλαβεις γιατι σου προτεινουμε να πας να παρεις λαστιχα... Το οτι σπιναρουν (οχι μαρσαρουν) τα λαστιχα με 75 αλογα, δινει πολυ καλη ιδεα για το ποσο ξεροψημενη ειναι η 'κορα'.
Παρ' οτι εδω συσσωμη η κοινωνια λεει 'μη κανεις μετατροπη', εσυ αν θες κανε, δε σε κραταει κανεις... αλλα τοτε που θα εχεις και αλογα μπολικα, τα λαστιχα δε θα σε πηγαινουν πουθενα, ουτε στο περιπτερο για τσιγαρα... αρα παλι θα τα πληρωσεις. Τι τοτε, τι τωρα, λοιπον, μη σου τυχει και τιποτα περιεργο. Σ γενικες γραμμες, δεν το πουλας να το παρει καμμια κοπελιτσα με πατερα γκασταρμπαιτερ που εχουν παθος με τη Γερμανικη ποιοτητα, να παρεις κατι αλλο εσυ?
φιλε trident και να το πουλησω χριαζομαι παλι αρκετα λεφτα για να παρω κατι στα δικα μου στανταρ και στο κατω κατω αυτα τα αμαξια δεν εχουν αξια πωλησης πλεον ανω των 3000 ευρο και αυτα ακομα ειναι θεμα να τα δωσει καποιος τις μερες που ζουμε. και απο την αλλη ολα αυτα τα χρονια εχω σκασει τοσα λεφτα για να το συντηρησω και να το κρατησω στη καλυτερη κατασταση που μπορω που δε λεει ποια να το δωσω κατω απο 3000 αλλος ενας λογος που προτιμουσα να το μετατρεψω παρα να το πουλησω.
Και για να απαντησω στα παραπανω σχολια μαθετε οτι αλλοι δεν εχουν ουτε ασφαλεια, ουτε φρενα , ουτε λαστιχα αλλα λογο αναγκης τα αμαξια κοινουντε και ενας θεος ξερει με τι κινδυνο τα κινουν οι ιδιωκτητες τους ασχετος που πολλοι αμελουν και τα πιο τυπικα να ελεγχουν οπως λαδια κ.α.
Αν το δικο μου αμαξι θεωρειται ''κινητη βομβα'' καποια αλλα πρεπει να ειναι ''πυρινικες προκλησεις'' στην Ελλαδα του 2013 και πιστεψτε με δεν ειναι λιγα.Τεσπα ευχαριστω ολους που δωσατε λυση στο προβλημα μου και επισης ευχαριστω οποιον μου συστησε να προσεχω και να κανω εγκαιρα αλλαγη των ελαστικων μου. Εχετε δικιο να λετε οτι η ασφαλεια ειναι δικαιωμα ολων μας και θα φροντισω και το θεμα των ελαστικων με την πρωτη ευκαιρια εως τοτε θα φροντισω να ειμαι οσο πιο προσεκτικος γινεται και μη φοβαστε το αμαξι φρεναρει και αρκετα καλα μπορω να πω. Το σχολιο που ακουστηκε παραπανω ''φρεναρισμα με 40χλμ. σε 15 μετρα'' ειναι υπερβολη το αμαξι δε θελει ουτε 5 μετρα για να φρεναρει την συγκεκριμενη αποσταση με αυτα τα χιλιομετρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μια χαρά είναι τα λάστιχα.
(όπως γράφει) είναι 4,5 χρονών με αρκετό βάθος πέλματος.Επειδή μια 911 ακινητοποιείται σε 30 μέτρα από τα 100 χαω, όλα τα άλλα αυτοκίνητα πρέπει να τα αποσύρουμε ως κινητές βόμβες;
ελπιζω να κανεις χιουμορ.
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Μητσο επετρεψε μου το εξης πανω σε αυτα που ειπες:
Η 'ψιχα' που λες για τα λαστιχα, στην πραγματικοτητα ειναι 'κορα' (ειναι σκληρα και παλυκαιρισμενα). Συνδυασε το με την αθανατη Ελληνικη ασφαλτο-σαπούνι, και θα καταλαβεις γιατι σου προτεινουμε να πας να παρεις λαστιχα... Το οτι σπιναρουν (οχι μαρσαρουν) τα λαστιχα με 75 αλογα, δινει πολυ καλη ιδεα για το ποσο ξεροψημενη ειναι η 'κορα'.
φιλε trident και να το πουλησω χριαζομαι παλι αρκετα λεφτα για να παρω κατι στα δικα μου στανταρ και στο κατω κατω αυτα τα αμαξια δεν εχουν αξια πωλησης πλεον ανω των 3000 ευρο και αυτα ακομα ειναι θεμα να τα δωσει καποιος τις μερες που ζουμε. και απο την αλλη ολα αυτα τα χρονια εχω σκασει τοσα λεφτα για να το συντηρησω και να το κρατησω στη καλυτερη κατασταση που μπορω που δε λεει ποια να το δωσω κατω απο 3000 αλλος ενας λογος που προτιμουσα να το μετατρεψω παρα να το πουλησω.
Και για να απαντησω στα παραπανω σχολια μαθετε οτι αλλοι δεν εχουν ουτε ασφαλεια, ουτε φρενα , ουτε λαστιχα αλλα λογο αναγκης τα αμαξια κοινουντε και ενας θεος ξερει με τι κινδυνο τα κινουν οι ιδιωκτητες τους ασχετος που πολλοι αμελουν και τα πιο τυπικα να ελεγχουν οπως λαδια κ.α.
Αν το δικο μου αμαξι θεωρειται ''κινητη βομβα'' καποια αλλα πρεπει να ειναι ''πυρινικες προκλησεις'' στην Ελλαδα του 2013 και πιστεψτε με δεν ειναι λιγα.Τεσπα ευχαριστω ολους που δωσατε λυση στο προβλημα μου και επισης ευχαριστω οποιον μου συστησε να προσεχω και να κανω εγκαιρα αλλαγη των ελαστικων μου. Εχετε δικιο να λετε οτι η ασφαλεια ειναι δικαιωμα ολων μας και θα φροντισω και το θεμα των ελαστικων με την πρωτη ευκαιρια εως τοτε θα φροντισω να ειμαι οσο πιο προσεκτικος γινεται και μη φοβαστε το αμαξι φρεναρει και αρκετα καλα μπορω να πω. Το σχολιο που ακουστηκε παραπανω ''φρεναρισμα με 40χλμ. σε 15 μετρα'' ειναι υπερβολη το αμαξι δε θελει ουτε 5 μετρα για να φρεναρει την συγκεκριμενη αποσταση με αυτα τα χιλιομετρα.
ωραιο παραδειγμα. να σου πω αλλο ενα εγω. αλλοι για 50 ευρω δεν δισταζουν να σκοτωσουν σε ωρα ληστειας, εγω αν σκοτωσω για 1000 ευρω σε ωρα ληστειας παλι, δεν ειμαι κυριος και ενταξει?
-
Ντι-τζέϊ Μήτσο, γιατί παρεξηγείσαι και αρπάζεσαι?
Ρωτάς κάτι, επειδή εννοείται ότι δεν ξέρεις, γιατί αν ήξερες δεν θα ρωτούσες. Τι υπεύθυνη απάντηση περιμένεις να πάρεις?
Μεγάλε κράτα τα λάστιχα μέχρι να βγούν τα λινά?
Σαφώς και κάθε ένας που γνωρίζει λίγα πράγματα και είναι υπεύθυνος, θα σου πει να τα αλλάξεις...την στιγμή μάλιστα που δεν δείχνεις να έχεις άμεση γνωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σου (αφού μπέρδεψες το 'πατινάρισμα' με το 'σπινάρισμα')...
Μην τρελλαίνεσαι λοιπόν, απλά άκου τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που εσύ έθεσες και κάνε ό,τι θέλεις...κανείς απο εδώ δεν θα σε παρακολουθήσει να δει τι απεφάσισες...
Παρεμπιπτόντως και εγώ συμφωνώ με το να αλλάξεις λάστιχα χθες...Οικονομία στα λάστιχα, δεν συνίσταται...
Θεμα με σασμαν.