-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στη union doors να ρωτήσω για πακέτο κουζίνα-πόρτες-ντουλάπα ή αξίζει μόνο για πόρτες;
Ρώτησε για όλα, τσάμπα είναι !!!
Οι τιμές πάντως στις εσωτερικές πόρτες ήταν οι καλύτερες στην κατηγορία τους, αλλά για ντουλάπια κουζίνας-ντουλάπες προσανατολίζομαι αλλού. Σε αντίθεση με τις πόρτες, για τα 'λοιπά' δεν έχουν και μεγάλη έκθεση στο χώρο τους , ώστε να 'καταλάβω' τι καπνό φουμάρουν, οπότε .... -
Τώρα που είπα τη λέξη κουζίνα... μου έχουν δώσει μια προσφορά -φιλική τιμή- για κουζίνα 15 μέτρα με βακελίτη με πάγκο (όχι πάσο), μεταλλικούς μηχανισμούς κομπλέ και όχι κάτι εξτρημ σε μηχανισμούς ανοίγματος ντουλαπιών ...4000 γιούρια.
-
Η πορτα καλο να ειναι κατηγορια τιμης γυρω στα 800 και να εχει κασα κολλημενη με τσιμεντο και οχι με πολυουρεθανη,κλειδαρια με καταπελτη,αφαλο με μικρο κλειδι και αντοχη στο picking και bumping με μη αντιγραψιμο κλειδι,καθως και defender εξωτερικα στον αφαλο.
Ετσι θα εχεις αποκτηση 90% ασφαλεια.Θα πρεπει να βαλει τροχο να κοψει την πορτα για να μπορεσει να στην ανοιξει. -
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Η πορτα καλο να ειναι κατηγορια τιμης γυρω στα 800 και να εχει κασα κολλημενη με τσιμεντο και οχι με πολυουρεθανη,κλειδαρια με καταπελτη,αφαλο με μικρο κλειδι και αντοχη στο picking και bumping με μη αντιγραψιμο κλειδι,καθως και defender εξωτερικα στον αφαλο.
Ετσι θα εχεις αποκτηση 90% ασφαλεια.Θα πρεπει να βαλει τροχο να κοψει την πορτα για να μπορεσει να στην ανοιξει.Ένας κλειδαράς πως ανοίγει τέτοια πόρτα? Υπάρχει universal κλειδί ή την παραβιάζει?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ετσι θα εχεις αποκτηση 90% ασφαλεια.Θα πρεπει να βαλει τροχο να κοψει την πορτα για να μπορεσει να στην ανοιξει.Ένας κλειδαράς πως ανοίγει τέτοια πόρτα? Υπάρχει universal κλειδί ή την παραβιάζει?
Οταν εβαλα τετοια κλειδαρια, ο κλειδαρας μου ειπε, με τροχο , οποτε σε αποπειρα διαρρηξης, πας για καινουρια πορτα
-
Ο πεθερός μου έβαλε πόρτα που του έδωσαν πολλά κλειδιά. Τα πρώτα 3 είναι τα κανονικά. Αν χάσεις το ένα τότε βάζεις ένα από το δεύτερο σέτ και αυτόματα ακυρώνονται τα πρώτα. Και αν χάσεις κι άλλο τότε έχεις κι άλλο ένα από το τρίτο σετ αλλά πρέπει να πας να ζητήσεις κι άλλα. Μετά όμως θέλεις αρκετή δουλειά και έξοδο για να αλλάξεις κλειδαριά. Μάρκα Balomenos νομίζω.
Το βασικό είναι να αποτρέψεις τον ευκαριακό κλέφτη της πλάκας. Αλλιώς αν ο κλέφτης είναι σοβαρός και θέλει να μπει μέσα και δεν του κάθεται η κλειδαριά είτε ξηλώνει το κούφωμα αν δεν είναι πολύ καλά χτισμένο στον τοίχο ή απλά ανοίγει μια τρύπα στον τοίχο (ειδικά αν είναι τοίχος εσωτερικός διαμερίσματος εύκολο). -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Οταν εβαλα τετοια κλειδαρια, ο κλειδαρας μου ειπε, με τροχο , οποτε σε αποπειρα διαρρηξης, πας για καινουρια πορτα
Οταν κλειδωθηκα απο εξω απ το σπιτι χωρις να κλειδωσω την ανοιξε ο κλειδαρας με λαμα οχι πολυ ευκολα.
Οταν κλειδωθηκαν οι γονεις μου ενω ειχαν κλειδωσει (χαλασε η κλειδαρια και δεν εκανε τιποτα το κλειδι) ηρθε αυτος που την εβαλε και γκρεμιζε τοιχο για να βγει στην κλειδαρια. Μετα για να επισκευασει την κλειδαρια, τελικα εβαλε καινουρια κλειδαρια, δουλεψε με σβουρακι για να βρει και να δουλεψει στον κεντρικο μηχανισμο.
Για την ιστορια η πορτα ειναι SIAMO που την βαλαμε πριν 15 χρονια. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τώρα που είπα τη λέξη κουζίνα... ......................Αν ο πάγκος είναι βακελίτης 6cm και όχι 4cm, και περιλαμβάνονται εντοιχισμοί, νεροχύτης και βρύση, είναι 'κάπως' φιλική, αλλιώς .... όχι και τόσο για τις τιμές που κάνουν σήμερα, αφού σε κάτι που ξεφεύγει αισθητά σε κόστος (>2.500€), οι εκπτώσεις που δίνουν πλέον όλοι (και εχω μέτρο σύγκρισης 2ετίας), είναι σημαντικές.
Υπόψη ότι αυτοί οι extreme μηχανισμοί είναι που προσθέτουν 500 +€. Και αν μερικοί απ΄αυτούς είναι και ηλεκτρικοί, φτάνουν και 1.000€ extra κόστος.
Το ίδιο και κάποιοι άλλοι, όπως πχ: συρτάρια μέσα απο το εξωτερικό μεγάλο συρτάρι της 'πρόσοψης', ώστε να μην φαίνονται τα 3-4 μεμονωμένα συρτάρια το ένα πάνω στο άλλο. Μέχρι και οι λαβές σε πορτάκια-συρτάρια έχουν διαφορές με σημαντικό κόστος, ενώ αν είναι 'κρυφές' ......Edit: Δεν γράφει καμιά συμβουλή και ο koutsan, που έβαλε πάγκο απο corian, με κόστος 3.000€ ...
-
Δε λέω γιατί φοβάμαι ότι άμα σου πω πόσο κόστιζε η κουζίνα θα υποστείς κάνα εγκεφαλικό αν σου φαίνονται πολλά τα 3.000 ευρώ για πάγκο
Να σου πω μόνο ότι στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων είχα αναγράψει ως υποχρέωση του εργολάβου να μου βάλει κουζίνα κόστους τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Αυτό το ποσό κατόπιν κατά την εξέλιξη της αντιπαροχής το ανέβασα πολύ παραπάνω.Επίσης τον έπρηζα στην 'ερμηνεία' της ειδικής συγγραφής - για όλες τις τιμές της ειδικής συγγραφής - ότι τις τιμές που έχουν προβλεφθεί εγώ τις εννοώ ως αυτές που πληρώνει ο εργολάβος μετά την έκπτωση που του κάνουν (η οποία πχ στα πλακάκια, μπαταρίες κλπ είδη είναι τρομακτική, τότε (2006) της τάξης του 50%) και όχι η μαρκέ που βλέπεις πάνω στα είδη με την πρώτη ματιά, με αποτέλεσμα να πάρω τελικά για πλακάκι που είχε συμφωνηθεί ως υποχρέωση του εργολάβου στην ειδική συγγραφή στα 40 ευρώ το τμ, πλακάκια τιμής μαρκέ των 100 ευρώ (εν τέλει τον έβαλα να μου βάλει μέχρι και τμήματα ψηφίδας των 200 € το τμ ).
-
Αμα πήγαινες και μόνος σου στο μαγαζί , τις ίδιες εκπτώσεις με τον κατασκευαστή θα έπαιρνες και εσύ .
Εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές αν οι ποσότητες είναι μικρές και τα είδη πολλά και διαφορετικά .
Αλλωστε όταν οι πλακάδες κάνουν έκπτωση με το καλημέρα , χωρίς να σε ξέρουν 35-40 % , καταλαβαίνεις πόσο πραγματικές είναι οι αρχικές τιμές .
Γενικά εδώ και 20 χρόνια , αυτήν την πρακτική την ξεκίνησαν οι ονομαστοί εισαγωγείς . Τώρα κάποιος από αυτούς έφερε κινέζικα πλακάκια , μέσω ιταλικής αποθήκης και τα πούλησε γιά ιταλικά , αλλά γιά κακή του τύχη , ο κατασκευαστής που τα πήρε ,έχτιζε σε ακριβή περιοχή και οι πελάτες ζήτησαν πιστοποίηση χώρας παραγωγής .
Αλλωστε το επώνυμο μαγαζί , είχε βιτρίνες , νοίκια , εκθέσεις , διαφημίσεις και πολλές γλάστρες που έπρεπε να πληρωθούν .
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε λέω γιατί φοβάμαι ότι άμα σου πω πόσο κόστιζε η κουζίνα θα υποστείς κάνα εγκεφαλικό ....Εγκεφαλικό δεν παθαίνω, γιατί έχω και την αίσθηση, και την άποψη περί 'ακριβού'.
Οταν κάποιος βάζει πάγκο 3.000+€, αποκλείεται το υπόλοιπο 'πακέτο' να στοιχίζει κάτω απο 9-10.000€, άρα στα 13.000€ σε είχα 'σιγουράκι' για σύνολο στα ντουλάπια κουζίνας.......Αλλωστε όταν οι πλακάδες κάνουν έκπτωση με το καλημέρα , χωρίς να σε ξέρουν 35-40 % , καταλαβαίνεις πόσο πραγματικές είναι οι αρχικές τιμές . ...........
Επιβεβαιώνω ! Το 30% ήταν εξ΄αρχής δεδομένο, και μόλις το πακέτο 'πλακίδια δαπέδου-μπάνιου-είδη υγιεινής-έπιπλα μπάνιου' έφτανε τα 20.000€, έπεφτε αυτόματα στο 40%. Το ίδιο συνέβη και στα αλουμίνια, με αρχική έκπτωση 20% και τελική (μόλις εμφανίστηκα με την προκαταβολή στο χέρι) σχεδόν 30%.
Εδώ να πώ το εξής : Ηρθε και έφυγε αμέσως - και μάλιστα θυμωμένος-, μηχανικός απο εταιρεία κατασκευαστική-ανακαινίσεων, μόλις του είπα ότι πλακάκια, ντουλάπια, κουφώματα, πόρτες, μπάνια, μπριζοδιακόπτες, θα τα έφερνα εγώ και θα ήταν εκτός συμφωνίας. Τελικά βέβαια δεν άντεξα και του την 'είπα' και γω στο τέλος της 10λεπτης συνάντησης.
Δεν θέλησε λοιπόν καν να μου πεί μια τιμή προσφοράς για τα συνεργεία-εργατικά- λοιπά υλικά της ανακαίνισης της οικοδομής, που ούτως ή άλλως θα ήταν σοβαρότατο ποσό αφού δεν πρόκειται για κάποιο 4αράκι διαμέρισμα, και αποκλείεται έστω και απο αυτά να μην είχε αξιοπρεπές κέρδος. Σκέψου πόσα ήθελε 'εύκολα' να βγάλει απ τα παραπάνω και μόνο !
, όπως λέει και ο criuser για το χώρο της οικοδομής. Αναμφισβήτητα.
Αλλά ...... και μείς δεν βγήκαμε πρώτη φορά μπου#δ%λότσαρκα! -
13.000€ ντουλαπια κουζινας... or whereabouts
μιλαμε μονο για πάγκους και ντουλάπια ή εχει μεσα και επιχρυσους νεροχυτες κλπ?
Αν ειναι το πρώτο, και βγάζοντας τον πάγκο corian, τα ντουλαπια απο τι ειναι, απο τίμιο ξύλο?
-
Tην περίοδο 2004-2010 άνετα έπαιζαν νούμερα της τάξεως των 15000€+ στις τιμές των επίπλων κουζίνας και χωρίς να περιλαμβάνονται πάγκοι Corian , παρά μόνο τα έπιπλα και οι μηχανισμοί.
Σήμερα λόγω της κρίσης και της αναγκαστικής μείωσης του ποσοστού κέρδους από την πλευρά των πωλητών οι τιμές σαφώς έχουν πέσει (οχι ιδιαίτερα στις επώνυμες εταιρείες) αλλά σε συνδυασμού με αντίστοιχη μείωση στην ποιότητα των προιόντων.
Πολύ αμφιβάλω αν τα 4000€ για 15m κουζίνας (τελείως λάθος υπολογισμός του μεγέθους και των χαρακτηριστικών της κουζίνας η αναφορά σ αυτήν σε μέτρα) είναι μια τιμή που δεν εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό κέρδους το οποίο προέρχεται από τα υποδυέσστερα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. -
Πάντως μετά απ' την εμπειρία μου αυτών των ημερών, που αποτύπωνα ψευδοροφές σε 2 μονοκατοικίες οικογένειας, που μόνο τα κουφώματά τους στοίχισαν 500 (πεντακόσια) παρά κάτι ψιλά χιλιάρικα, όλα πιθανά μου φαίνονται.
-
Ποια 13.000 ; Τότε (2005-2006) όταν κοίταζα πήγαινα στα διάφορα καταστήματα με τα σχέδια της κουζίνας ως ανεξάρτητος (δηλ. δεν τους ανέφερα ότι δεν πληρώνω εγώ) και 'έφτιαχνα' κουζίνες και έπαιρνα προσφορές, η φτηνότερη που είχα καταφέρει να φτιάξω (στο KITCHEN GALLERY αν θυμάμαι καλά) ήταν κάπου στα 15.000 ευρώ.
Όταν πήγα και στην ALTA LINEA που βασικά συνεργαζόταν ο κατασκευαστής μου - δεν ανέφερα τίποτα περί αντιπαροχής και το όνομα του κατασκευαστή, πάλι μπήκα μέσα 'γειας σας ψάχνω κουζίνα' - η κουζίνα που έφτιαξα και μου άρεσε πολύ ήταν της VALCUCINE και - χωρίς πάγκο από corian - έβγαινε πάνω από 25.000 ευρώ (νομίζω ότι αρχική μου είχε πει 30 ). Ε τότε αποφάσισα ότι αυτή θα 'διεκδικήσω' και με επιπλέον πάγκο από corian. Εν τέλει μου την πλήρωσε και αυτή ακριβώς όπως την είχα φτιάξει και στο τέλος τέλος - γιατί του τα έβγαζα ένα ένα τα φασούλια - τον 'έπεισα' να πληρώσει και corian.
Απ'όσο βλέπω στο site της ALTA LINEA - γιατί δεν θυμάμαι απ'έξω - έχω βάλει την ARTEMATICA, ROBUR με έξτρα το τεράστιο φωτιζόμενο ντουλάπι που φαίνεται στις φωτό (σε άλλο χρώμα) και ένα μεγάλο ρολ τοπ.
http://www.altalinea.gr/συ� ... ica/robur/Τέσπα όλα αυτά έγιναν φυσικά γιατί δεν τα πλήρωνα από την τσέπη μου οπότε τον παράγοντα κόστος δεν τον 'σεβόμουν'καθόλου. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τότε δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.
-
o tempora o mores
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
o tempora o moresΈτσι λένε στα φλαμανδικά το 'δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα' ;
-
Εμείς οι προτεστάντες έχουμε frikandel
-
Στο λίνκ που έχει βάλει ο koutsan πάτησα το προσφορές . Ετσι είδα στην ARTEMATICA το παρακάτω λίνκ
http://www.altalinea.gr/portfolio/artematica-pigmentus/
Και τι λέει :
Από 36900 στα 12900
Δηλαδή αν στα 12900 δεν κερδίζει , τότε είχε κέρδος 24000 πριν !!!!!!
Καλά πόσο χαζούς μας περνάνε
Αυτό είναι το παιχνίδι παιδιά . Εικονικές τιμές , εικονικές εκπτώσεις , εικονική ποιότητα .
Μέχρι πριν 20 χρόνια , είχα συνεργασία με μιά από την μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου , αν όχι την μεγαλύτερη .
Τους είχαμε φτιάξει μάλιστα και κάποιο κτίριο τους .
Τότε αν ένα πράγμα είχε τιμή βιτρίνας 1000 δρχ , ο ιδιώτης έπαιρνε έκπτωση 10 % και εγώ σαν κατασκευαστής και γνωστός τους έπαιρνα 40 % . Ετσι έστελνα τους πελάτες μου , να διαλέξουν ότι ήθελαν και τους έδινα έκπτωση 25 % .
Είμαστε όλοι λοιπόν ευχαριστημένοι . Και η εταιρεία που πουλούσε και εγώ που έπαιρνα ένα κέρδος 15 % γιά το πελατολόγιο που έστελνα στην εταιρεία και οι αγοραστές που έπαιρναν 2,5 φορές μεγαλύτερη έκπτωση , από ότι αν πήγαιναν μόνοι τους .Μετά το 1990 , άρχισαν σταδιακά , επειδή μπήκαν πολλές περιοχές στο σχέδιο , οι γνωστές μεζονετουπόλεις , να ανεβάζουν εικονικά τις τιμές βιτρίνας , να ανεβάζουν εικονικά την έκπτωση στους ιδιώτες στο 35 % , ενώ άφησαν εμάς στο 40 % και μάλιστα όχι σε όλα τα προιόντα , αλλά σε προιόντα 'ειδικά' γιά κατασκευαστές , προφανώς χαμηλότερης ποιότητας .
Αυτό σήμαινε δύο πράγματα .
-
οτι ο πελάτης θεωρούσε ότι αφού εκείνος έπαιρνε άκοπα 35 % , εγώ θα έπαιρνα τουλάχιστον 70 % , πράγμα που δεν συνέβαινε και
-
ότι η εταιρεία δεν μου πλήρωνε τίποτα γιά το πελατολόγιο που της έφερνα , αλλά και μου μείωνε τις επιλογές σε υλικά που δεν ήταν ανάλογα με την υπόλοιπη ποιότητα της οικοδομής , άρα μου έκανε κακό στις σχέσεις μου με τους πελάτες μου ενώ ταυτόχρονα αναλάμβανα και την ευθύνη γιά τα υλικά της εταιρείας που συνιστούσα .
Ετσι από το 1992 , στις νέες συγγραφές , τοποθέτησα αξίες χονδρικής σε κάθε υλικό που μπαίνει στην οικοδομή , από το πόμολο της ντουλάπας μέχρι την κουζίνα και βέβαια έδινα την δυνατότητα στον αγοραστή να αγοράσει από όπου εκείνος ήθελε και βέβαια αναλάμβανε εκείνος την ευθύνη των επιλογών του . Σε περίπτωση βέβαια που ήθελε να του συστήσω κάποιον , είχα και έχω συνεργάτες που πουλάνε επώνυμα προιόντα , ώστε να μπορεί ο πελάτης να κάνει σύγκριση τιμών , αφού το προιόν πωλείται και αλλού και εγώ δεν έχω κάποιο όφελος .
Γενικά επειδή στην δουλειά μας , ελάχιστα πράγματα είναι πιστοποιημένα , έχει μεγάλη σημασία η προσωπική σχέση με τους προμηθευτές και το after sales service .
Οπως λοιπόν λέει και ο Δημήτρης , ψάξιμο και ανοιχτό μυαλό .
Σε πολλά υλικά , πλακάκια , ηλεκτρολογικό υλικό , υδραυλικά , κουζίνες , είδη υγιεινής , αλουμίνια κλπ , οι εταιρείες λιανικής είτε είναι μεταπωλητές , είτε τοποθετητές .
Οι εταιρείες παραγωγής , ορίζουν ας πούμε μιά αρχική τιμή , εξωπραγματική , ας πούμε 100 € .
Πάνε οι πωλητές τους στους μεταπωλητές και αρχίζουν το παζάρι . -30 % αν πάρεις τόσο προιόν , άλλο -5 % αν ανέβεις λίγο , άλλο -10 αν πληρώσεις στις 90 μέρες , -10 % αν πληρώσεις μετρητοίς , -5 % γιά τόσο ετήσιο τζίρο κλπ .Ετσι ένα προιόν με τιμή καταλόγου 100 μπορεί να κοστίζει στον έμπορο 40 . Πας να αγοράσεις και σου λέει έκπτωση -45 % και εσύ νομίζεις ότι είσαι Ο έμπορος . Μέχρι να μάθεις ότι και ο δίπλα την ίδια έκπτωση πήρε .
-
-
όλα αυτά είναι παπαντζιλίκια λεφτά τί 15.000€ κ 35.000€ αυτές οι τιμές είναι για να τις βλέπει κανείς κ να νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα ... κ πως είναι μάγκας που τους έκανε να του κόψουν 15.000€
είναι κράχτες αυτές οι εκπτώσεις... πως εξηγείται το ίδιο ξύλο να κοστίζει 35.000€ κ με παζάρι να καταλήγει στα μισά... σιγά-σιγά θα μας πει ο πωλητής πως το κάνει για την ψυχή της θειας του...εγώ που νοικιάζω εδώ πάνω, κ μάλιστα σπίτι χωρίς κουζίνα, αποφάσισα να κάνω κουζίνα ΙΚΕΑ για τον έναν κ μοναδικό λόγο... όπου κ να μετακομίσω κ την πάρω μαζί μου, θα βρω μέχρι κ τη βίδα ή τη τσιμούχα που θα μου λείπει παντού... κ θα την τροποποιήσω εύκολα αγοράζοντας κανένα παρόμοιο/ίδιο ντουλάπι. εν τέλει ήταν η ομορφότερη από τις κουζίνες των φίλων μου
κ έχω να πω πως μετά από 1,5 χρόνο η κουζίνα, που μου κόστισε περίπου 2.500 με τις συσκευές (πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ, κουζίνα κ κεραμικές κ απορροφητήρας επίσης ΙΚΕΑ, ψυγείο μη ΙΚΕΑ ) είναι από τις ομορφότερες που έχω δει κ είμαι πολύ ευχαριστημένος, χωρίς να τρίζει τίποτα, μια χαρά...
κ από τα ηλεκτρικά, τα οποία πρέπει να είναι της AEG με το λογότυπο ΙΚΕΑ, είμαι πολύ ευχαριστημένος...
αν έκανα σπίτι μόνιμο με 200τμ, μάλλον δε θα έβαζα ΙΚΕΑ, αλλά πχ για ένα απλό σπίτι είναι κ γ%μ# τις επιλογές...
τη συγκεκριμένη θα την έβαζα άνετα σε εξωχικό στη Χαλκιδική... αλλά είναι τα 2.500 χλμ απόσταση που μεσολαβεί κ θα μου κοστίσει ιταλική εν τέλει...το πλυντήριο Bauknecht κολλά σε ένα πρόγραμμα, του ΙΚΕΑ ευτυχώς όχι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ