-
Σαφώς και είσαι παράνομος. Ο ΚΟΚ ορίζει ρητά πως όταν υπάρχει ποδηλατόδρομος, απαγορεύεται να είσαι στη δεξιά λωρίδα. Μη με κάνεις να ψάξω το ακριβές link όμως. Το είχα δει πρόσφατα.
-
Έτσι είναι. Άρθρο 40 παρ. 5 ΚΟΚ: 'Σε oδoύς, oι oπoίες έχoυν λωρίδα κυκλoφoρίας για την κίνηση πoδηλάτων ή μoτoπoδηλάτων, απαγoρεύεται στoυς oδηγoύς αυτών να χρησιμoπoιoύν τo υπόλoιπo τoυ oδoστρώματoς.'
Το σχετικό πρόστιμο είναι 80 €. Αν βέβαια ο ποδηλατόδρομος είναι τόσο κακοτράχαλος ή δυσπρόσιτος ώστε να μην έχεις άλλη επιλογή, τότε δε νομίζω να βρεθεί κανείς να παραπονεθεί για τη μη χρήση του, πολλώ δε μάλλον να σε γράψει.
Με την ευκαιρία αξίζει να δούμε όλο το άρθρο εδώ (σελ. 88), έχει και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες προβλέψεις...όπως π.χ. το ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση ποδηλάτων (και εν γένει δίτροχων) σε παράλληλη διάταξη. Και ας δούμε και το άρθρο 76 (σελ. 124) για τα φώτα/αντανακλαστικά στοιχεία που πρέπει να φέρει ένα ποδήλατο.
-
Προχτές κατέβηκα παλιά παραλία Θεσσαλονίκης για βόλτα, 9 η ώρα το βράδυ. 9 στα 10 βόδια ποδηλάτες δεν είχαν ούτε μπρος, ούτε πίσω φώτα κα άμα έμπαινες στον δρόμο τους, εμφανιζόταν σαν τον φαντομά στα 2 μέτρα, πατούσαν κουδούνι και είχαν και ύφος 1000 καρδιναλίων γιατί δεν τους είδες στα μαύρα τα σκοτάδια. Ήμαρτον, βάλτε κάνα φως στα παρτάλια σας, τι νομίζετε ότι είμαστε, κουκουβάγιες να σας βλέπουμε στο σκοτάδι?
-
Αυτη την συζητηση ειχα προχτες με εναν τυπο που με κοροιδευε που εδωσα σχεδον 90€ για 2 φωτα (πριν απο 3 χρονια).... και ειδικα οταν του ελεγα πως το πισω το ανοιγω ακομα και την μερα... και γιαυτο επελεξα ενα απο τα πιο δυνατα για να με βλεπουν οταν ειμαι σε μεγαλους δρομους (ημερα)
Αυτος μου ελεγε πως ειμαι κοροιδο της εποχης και οτι αυτος πηρε με 5€ το σετ (νομιζω και λιγοτερο μου ειπε) απο τα κινεζικα!!! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Και ας δούμε και το άρθρο 76 (σελ. 124) για τα φώτα/αντανακλαστικά στοιχεία που πρέπει να φέρει ένα ποδήλατο.Άρθρo 76
Φώτα πoδηλάτων- Tα πoδήλατα επιβάλλεται να είναι εφoδιασμένα με ένα λευκό ή κίτρινo
φως μπρoστά και ένα ερυθρό φως και αντανακλαστικό στoιχείo πίσω, ως
και με έναν τoυλάχιστoν αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά. Oμoίως αντανα-
κλαστικό στoιχείo κίτρινoυ χρώματoς επιβάλλεται να τoπoθετείται σε κάθε
πoδoμoχλό.
Eξαιρoύνται της υπoχρέωσης να φέρoυν τα ως άνω φώτα, εφόσoν δεν κυ-
κλoφoρoύν τη νύκτα, τα πoδήλατα των oπoίων η διάμετρoς τρoχoύ δεν υπερ-
βαίνει τα 500 χιλιoστά, τα αγωνιστικά και τα oρειβατικά πoδήλατα. - Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί ποδήλα-
το, το οποίο δεν είναι εφοδιασμένο με τα πιο πάνω προβλεπόμενα φώτα και
αντανακλαστικά στοιχεία, που να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του
άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.
Το βαλα εδώ να το εμπεδώσουμε .
Δεν καταλαβαίνω αυτό που λέει 'έναν τoυλάχιστoν αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά'.
Τους ανακλαστήρες που μπαίνουν στις ακτίνες των τροχών; (για τους ανακλαστήρες στα πετάλια γράφει ξεχωριστά, άρα δεν εννοεί αυτούς) - Tα πoδήλατα επιβάλλεται να είναι εφoδιασμένα με ένα λευκό ή κίτρινo
-
Ναι, αυτούς των τροχών εννοεί.
-
Ωραια, αρα εγω θα ανεβαινω απο τον παραλληλο δρομο που ετσι κι αλλιως εχει μεγαλυτερη άπλα και δεν εχει ποδηλατοδρομο
Το 'αγωνιστικο ποδηλατο' πως οριζεται;
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Αυτη την συζητηση ειχα προχτες με εναν τυπο που με κοροιδευε που εδωσα σχεδον 90€ για 2 φωτα (πριν απο 3 χρονια).... και ειδικα οταν του ελεγα πως το πισω το ανοιγω ακομα και την μερα... και γιαυτο επελεξα ενα απο τα πιο δυνατα για να με βλεπουν οταν ειμαι σε μεγαλους δρομους (ημερα)
Αυτος μου ελεγε πως ειμαι κοροιδο της εποχης και οτι αυτος πηρε με 5€ το σετ (νομιζω και λιγοτερο μου ειπε) απο τα κινεζικα!!!Όχι, δεν ήμουν εγώ αυτός που μιλούσες, αλλά νομίζω πως καλά σου έκανε.
Χωρίς παρεξήγηση, 90 ευρώ είναι πάρα πολλά. Με 5,5 ευρώ έχω αγοράσει τρία κόκκινα φώτα led, ένα στο κράνος, ένα στην κανονική θέση στο παλουκόσελο κι ένα χαμηλά. Με βλέπουν από χιλιόμετρα. Μαζί με ανοιχτόχρωμα ρούχα με αντανακλαστικές λωρίδες, δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω (εκτός από εκείνο με τις δύο δέσμες φωτός, δεξιά-αριστερά).
Για εμπρός έναν προβολέα με 3 σκάλες, κάπου στο 35ευρω, ο οποίος όμως είναι σχεδόν υπερβολή για αστική χρήση. Άλλο στο ΜΤΒ.
Οπότε, μάλλον καλά σου έκανε. -
Κοιτα... για το πισω δεν το συζηταω καθολου.... ειναι πολυ βασικο!!! Ειδικα οταν κινουμε στην Λ.Αθηνων θελω να τραβαει το ματι των οδηγων!!!
Οικονομικο και καλο για πισω δεν εχω βρει!!!Τωρα για μπροστα εχω ενα καλο αλλα με τρωει τελευταια για ενα ακομα καλυτερο!
...οπως αυτο... http://www.tsirikosbikes.gr/bike-access ... light.html αλλα οχι σε αυτη την τιμη...
Οχι... δεν εχω ΜΤΒ... ενα ταπεινο Ideal Megisto εχω αλλα η ζουγκλα της πολης καραδοκει.... -
-
οταν κανετε ποδηλατο φορατε στολη οπως οι επαγγελματιες η οχι? εχω παρατηρησει οτι, το τζιν παντελονι δε βολευει
καθολου και τα σορτσακια φθειρωντε ευκολα οσο καλο και να ειναι. σκεφτομε κατι σε 'στολη' αλλα δεν ξερω
τι κοστος εχει. δεν ειμαι ολη μερα στο ποδηλατο, αλλα δεν νιωθω ανετα οταν κανω μεγαλες αποστασεις
εστω και με χαλαρο ρυθμο. -
κολαν με μαξιλαρακι και μια μπλουζα που αποβαλει τον ιδρωτα απο το σωμα ειναι απαραιτητα...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Έτσι είναι. Άρθρο 40 παρ. 5 ΚΟΚ: 'Σε oδoύς, oι oπoίες έχoυν λωρίδα κυκλoφoρίας για την κίνηση πoδηλάτων ή μoτoπoδηλάτων, απαγoρεύεται στoυς oδηγoύς αυτών να χρησιμoπoιoύν τo υπόλoιπo τoυ oδoστρώματoς.'Το σχετικό πρόστιμο είναι 80 €. Αν βέβαια ο ποδηλατόδρομος είναι τόσο κακοτράχαλος ή δυσπρόσιτος ώστε να μην έχεις άλλη επιλογή, τότε δε νομίζω να βρεθεί κανείς να παραπονεθεί για τη μη χρήση του, πολλώ δε μάλλον να σε γράψει.
Με την ευκαιρία αξίζει να δούμε όλο το άρθρο εδώ (σελ. 88), έχει και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες προβλέψεις...όπως π.χ. το ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση ποδηλάτων (και εν γένει δίτροχων) σε παράλληλη διάταξη. Και ας δούμε και το άρθρο 76 (σελ. 124) για τα φώτα/αντανακλαστικά στοιχεία που πρέπει να φέρει ένα ποδήλατο.
Ωχ με έπιασες αδιάβαστο! Έτσι και μου κόψουν κλήση επειδή δεν πάω από ποδήλατοδρομο πλάτους 1m θα γίνω ο δολοφόνος με το παλουκόσελο
Φώτα υπάρχουν άριστα εκεί στο 35άρι που λέει ο διμσάμπας. Γενικά η ποδηλατική αγορά είναι τρελά υπερτιμολογημένη στα φώτα όταν ψωνίζεις επώνυμα...
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
οταν κανετε ποδηλατο φορατε στολη οπως οι επαγγελματιες η οχι? εχω παρατηρησει οτι, το τζιν παντελονι δε βολευει
καθολου και τα σορτσακια φθειρωντε ευκολα οσο καλο και να ειναι. σκεφτομε κατι σε 'στολη' αλλα δεν ξερω
τι κοστος εχει. δεν ειμαι ολη μερα στο ποδηλατο, αλλα δεν νιωθω ανετα οταν κανω μεγαλες αποστασεις
εστω και με χαλαρο ρυθμο.Βρακί και πλήρης στολή. Διαλέχτε...
-
Σημερα εκανα μια αγορα που απο καιρο την ειχα σκοπο!
Πηγα στο cyclist και ψωνισα μια σχαρα Topeak με το συστημα RX, μια θηκη για παγουρι και ενα παγουρι - θερμος της Polar!
απολαυση!
Ξερω, χρωσταω φωτο με ολα απανω (και με τα φτερα), καποια στιγμη θα γινει και αυτο... -
@dimsabas ευχαριστω. σε συνδιασμο με μια καλη-μαλακη σελα θα ειναι ενταξει.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Γενικά η ποδηλατική αγορά είναι τρελά υπερτιμολογημένη στα ΠΑΝΤΑ όταν ψωνίζεις επώνυμα...fixxed...
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
εστω και με χαλαρο ρυθμο.Όπως είπαν ήδη χρειάζεσαι ένα κολάν με μαξιλαράκι (πολύ καλό για πολύωρες βόλτες) και ένα αντίστοιχο μπλουζάκι για τον ιδρώτα.
Σε πολλά καταστήματα ξεστοκάρουν κια μπορείς να βρείς καλές προσφορές αν και έτσι ακόμα πρέπει να βάλεις το χέρι σχετικά βαθιά στην τσέπξ.
Αν δεν παίζουν πολλά φράγκα έχε το νού σου στις προσφορές του LIDL.
Φέρνει διάφορα ποδηλατικά πολύ φθηνά και σχετικά καλά για να ξεκινήσεις. -
Αν ενδιαφέρεται κανένας το Σάββατο έχει αυτό στο Μουσείο Μπενάκη:
http://www.podilates.gr/node/28889
«Ποδήλατο & Ανθρώπινες Πόλεις»
Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 14/04/2013 - 00:12 από lyhadj
Πότε: Σάββατο, 27/04/2013 - 18:15
Που: αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς 138
«Ποδήλατο & Ανθρώπινες Πόλεις»
Η Πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα και ο ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο», σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, σας προσκαλούν σε ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο και το ρόλο του στη βιώσιμη κινητικότητα.
Σάββατο, 27 Απριλίου και ώρα 18:15
στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς 138, Αθήνα18:30: Ομιλία του καθηγητή Jan Gehl με θέμα «Ανθρώπινες Πόλεις».
Προλογίζoυν ο καθηγητής Ανδρέας Γιακουμακάτος και η Πρέσβειρα της Δανίας Mette Knudsen.
19:45: Συζήτηση με θέμα: «Τα βήματα προς μια βιώσιμη πόλη» και τη συμμετοχή των:
Γεωργίου Καμίνη, Δημάρχου Αθηναίων, Jahn Gehl, των Gehl Architects,
Θάνου Βλαστού, καθηγητή ΕΜΠ και Σπύρου Παπαγεωργίου, εκδότη του περιοδικού ΜΒΙΚΕ.
20:30: Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Ανθρώπινες Πόλεις»
του Jan Gehl. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. -
Πήρα νέο κράνος από αυτούς, πολύ καλές τιμές και πολύ καλή εξυπηρέτηση, τους συστήνω ανεπιφύλακτα:
*η τιμή για το κράνος που πήρα ήταν -35 ευρώ από την προτεινόμενη του κατασκευαστή (POC) και -60 από την τιμή του chainreaction
Η ζωή...ποδήλατο!