-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν είμαι του πνεύματος αλλά ο Μάλαμας τραγουδά σαν να νανουρίζει κουνούπια.Ο ανθρωπος εχει δικο του υφος.
Ετσι ειναι η τεχνη. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Του Ακη θες να πεις.Επίτηδες ανέφερα τον αρχικό ερμηνευτή και όχι τον δημιουργό καθώς ο Μαλαματένιος έχει με αυτόν να συγκριθεί ηχητικά. Και το αποτέλεσμα είναι για γέλια!
Φφφφφφ μου θυμίζετε κάτι αφοριστικούς 70άρηδες κολλημένους στον Καζαντζίδη, στον Στράτο και στον Γαβαλά.
Τα κομμάτια αυτά ΔΕΝ τα κάνει πρόβα, ΔΕΝ τους έχει κάνει ενορχήστρωση. Του τα ζητάει ο κόσμος και τα παίζει στο φτερό. Συνήθως μόνο με την κιθάρα του και πολλές φορές δεν γνωρίζει και ακριβώς τα ακόρντα για να τα παίξει σωστά και τα 'βγάζει' όπως λέμε στη κιθάρα εκείνη την ώρα. (καμιά φορά συνοδεία του μπουζουκιού που παίζει ο Κυριάκος όπως και όσο τα θυμάται).
Μη μου τα συγκρίνετε τώρα με τις αυθεντικές στουντιακές εκτελέσεις με τα 10 μπουζούκια. Ήμαρτον ρε παιδιά.Αφού δεν το έχει, ας τα αφήσει ήσυχα τα άσματα.
Δεν είμαι του πνεύματος αλλά ο Μάλαμας τραγουδά σαν να νανουρίζει κουνούπια.
Κι εσύ αφοριστικός κολλημένος 70άρης;
Trident είσαι off topic! Για το 'Θολωμένο μου Μυαλό' του Άκη που ερμήνευσε ο Στέλιος λέμε! 5Φ!
-
Δια ,ο Μαλαμας δεν ειναι τραγουδιστης.
Tραγουδοποιος ειναι. -
Tραγουδοποιος ειναι.Ναι ρε Χρηστο, να μη τα τραγουδαει τοτες, να τα λεει καποιος αλλος.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Νιώστε λίγοΠουλάκια...
Δεν τους αγγίζουν αυτές οι κομματάρες μωρέ. Λογικό βέβαια αφού δεν είναι του είδους.
Αλλιώς θα πόσταρα τα ποντίκια στην αγορά, που έχει τρομερό στίχο αλλά τζάμπα θα πάει.Α ιταλάκια μιας και ψάχνεις για μελοποιημένη ποίηση πάρτην από τον Μάλαμα.
Άκουσε τον Δεκέμβρη 1903 του Καβάφη και πες μου αν είναι ή όχι η καλύτερη μελοποίηση του. Έχουν γίνει 2-3 από πιο κουλτουρέ και μεγαλοπιασμένους συνθέτες.Δεν είμαι του πνεύματος αλλά ο Μάλαμας τραγουδά σαν να νανουρίζει κουνούπια.
Ο ανθρωπος εχει δικο του υφος.
Ετσι ειναι η τεχνη.Μπορεί να το λες ειρωνικά αλλά έτσι είναι. Ο άνθρωπος είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ούτε καθαρά έντεχνο μπορείς να τον πεις με τόσα τσιφτετέλια και ζειμπέκικα που έχει, ούτε λαϊκό. Έχει γράψει και ψιλοροκ κομμάτια. Είναι αλλού λέμε ο τύπος.
Και για να συνεχίσουμε το κατηχητικό, όποιος δε βαριέται κάθεται και ακούει τη συνέντευξη που έδωσε στον Λευτέρη Παπαδόπουλα (υπάρχει στο youtube). Θα δεις έναν άνθρωπο με λόγο, με τεκμηριωμένες απόψεις, προσγειωμένο, να ξέρει που πατάει από που ξεκίνησε και που έχει φτάσει.
Ο συνήθως λαλίστατος Λευτέρης Παπαδόπουλος καθόταν και τον άκουγε με το στόμα ανοιχτό κάνοντας του ελάχιστες ερωτήσεις.
Αξίζει να το δεις. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Trident είσαι off topic! Για το 'Θολωμένο μου Μυαλό' του Άκη που ερμήνευσε ο Στέλιος λέμε! 5Φ!
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!
-
Tραγουδοποιος ειναι.Σωστό αλλά δεν είναι και Θεοδωράκης σε ότι αφορά τις ερμηνευτικές του δυνατότητες.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Νιώστε λίγο
Πουλάκια...
Δεν τους αγγίζουν αυτές οι κομματάρες μωρέ. Λογικό βέβαια αφού δεν είναι του είδους.
Αλλιώς θα πόσταρα τα ποντίκια στην αγορά, που έχει τρομερό στίχο αλλά τζάμπα θα πάει.Εν μέρη τους καταλαβαίνω. Δεν είναι εύπεπτος ο Μάλαμας. Κι εγώ την πρώτη φορά που πήγα στο Λυκαβηττό να τον δω έφυγα στο 1.5ωρο και δεν έχω ξαναφύγει από συναυλία στη ζωή μου πριν το τελευταίο σφύριγμα. Αυτο που δεν αντέχω είναι ο μηδενισμός και η άρνηση σε κάτι που δεν έχει δοκιμάσει κανείς. Οι περισσότεροι που κράζουν είναι της φάσης 'ποιος είναι αυτός ο Μάλαμας που λέει και τα τραγούδια του Καρρά?'
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Νιώστε λίγο
Πουλάκια...
Αλλιώς θα πόσταρα τα ποντίκια στην αγορά, που έχει τρομερό στίχο αλλά τζάμπα θα πάει.Εν μέρη τους καταλαβαίνω. Δεν είναι εύπεπτος ο Μάλαμας. Κι εγώ την πρώτη φορά που πήγα στο Λυκαβηττό να τον δω έφυγα στο 1.5ωρο και δεν έχω ξαναφύγει από συναυλία στη ζωή μου πριν το τελευταίο σφύριγμα. Αυτο που δεν αντέχω είναι ο μηδενισμός και η άρνηση σε κάτι που δεν έχει δοκιμάσει κανείς. Οι περισσότεροι που κράζουν είναι της φάσης 'ποιος είναι αυτός ο Μάλαμας που λέει και τα τραγούδια του Καρρά?'
Προσωπικα εχω εξηγησει παραπανω, δεν ειναι θεμα πέψης. Τη 'Μολυβια' καλα την εχει πει ο Χριστοδουλοπουλος, οι αλλοι το σκοτωνουν πχ. Δεν τιθεται θεμα 'ιεροσυλιας'. Ειναι θεμα φωνητικων ικανοτητων.
-
Μα δεν νομιζω να λεει κανεις οτι ο Σωκρατες ειναι ο ελληνας Φρεντι Μερκιουρι.
Sent from my GT-I9300
-
Σιγουρα οχι...
Επειδη ειμαστε off topic , επανερχομαι στο θεμα δυναμικα
Κυριες και κυριοι, ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΑΣ (ΟΥΜΠΑΣ-Ούμπας-ουμπας)
-
Bayern7
Δεν λεω τιποτα ειρωνικα. -
όσον αφορά το Μάλαμα φίλοι εκτός της περιοχής, αν έρθετε νομό Χαλκιδικής, Σιθωνία, βρείτε ένα πεύκο να καθίσετε πάνω στο Ντραγουντέλι, καπνίστε Της Περιοχής Finest, μια χαρά θα νιώσετε τη μουσική και τα τραγούδια του Μάλαμα.
Και ξαναβάζω
-
Αν θες να με δεις να αφρίζω Jim, πάμε να το κάνουμε κι αυτό. Μετά όμως θα ακούσουμε 2 ώρες Στράτο συνοδεία της προβλεπομένης φιάλης ουίσκι για να στανιάρουμε!
-
-
δε μπορουμε να συγκρινουμε το μαλαμα με το στρατο, τον παντελιδη με τον καζατζιδη και τα λοιπα.
ο στρατος τραγουδαγε σωστα, σκυλαδικα βεβαια, αλλα τραγουδαγε. ο μαλαμας, ο μαχεριτσας,
ο πλιατσικας, δεν τραγουδακι. μιλανε γρατζουνωντας μια κιθαρα. τραγουδι αν δεν κανω λαθος,
σημενει να ανεβωκατεβαζεις τη φωνη, σωστα?πιο πισω καποιος ηθελε καλυτερη φωνη απο τη βισση. τη θεοδωριδου τη θεωρω καλυτερη.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
τραγουδι αν δεν κανω λαθος,
σημενει να ανεβωκατεβαζεις τη φωνη, σωστα?Λάθος.
-
@stefan147 δε γραφεις πιο ειναι το σωστο ομως.
-
Δεν νομίζω ότι σηκώνει διόρθωση η τοποθέτησή σου. Είναι απλά λάθος.
-
Εγω σε προκαλω να μου αναφερεις εναν σοβαρο στιχο απο τραγουδι της Βισση.Για να μη λετε οτι θετε,μπορει να εγινε απλα εμπορικο ονομα αλλα οχι οτι δεν εχει απιστευτη φωνη
Youtube Video
Περί Παντελίδη, μπουζουκίων και σκυλοκουλτούρας