-
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με κατι που με απασχολειαυτες τις μερες.ειμαι ιδιοκτητης ενος spark 1.0lt και και κανω περιπου 600 χλμ το μηνα με ταση να γινουν και 900.σκεφτομαι να βαλω υγραεριοκινηση και αναρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο κ αι αν οντως θα εχω αποσβεση των χρηματων καθως θα το τοποθετησω με δοσεις.απο την αλλη σκεφτομαι πως μπορω να αγορασω ενα σκουτερακι και να καλυψω μεγαλο μερος των χιλιομετρων,παντα με δοσεις η αγορα,και να χρησιμοποιοω το αυτοκινητο μονο οταν εχω το παιδι μου μαζι η σε συνθηκες που δεν μου επιτρεπουν την χρηση του σκουτερ.αν εξαιρεσουμε την ασφαλεια που σου παρεχει το αυτοκινητο πραγμα πολυ βασικο,και δεδομενου οτι το σκουτερ θα κοστιζει το πολυ 2000 ευρω τι μου προτεινετε?διαμενω στην αθηνα.ευχαριστω
-
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με κατι που με απασχολειαυτες τις μερες.ειμαι ιδιοκτητης ενος spark 1.0lt και και κανω περιπου 600 χλμ το μηνα με ταση να γινουν και 900.σκεφτομαι να βαλω υγραεριοκινηση και αναρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο κ αι αν οντως θα εχω αποσβεση των χρηματων καθως θα το τοποθετησω με δοσεις.απο την αλλη σκεφτομαι πως μπορω να αγορασω ενα σκουτερακι και να καλυψω μεγαλο μερος των χιλιομετρων,παντα με δοσεις η αγορα,και να χρησιμοποιοω το αυτοκινητο μονο οταν εχω το παιδι μου μαζι η σε συνθηκες που δεν μου επιτρεπουν την χρηση του σκουτερ.αν εξαιρεσουμε την ασφαλεια που σου παρεχει το αυτοκινητο πραγμα πολυ βασικο,και δεδομενου οτι το σκουτερ θα κοστιζει το πολυ 2000 ευρω τι μου προτεινετε?διαμενω στην αθηνα.ευχαριστω
-
-
Αφου μενεις Αθηνα, σκουτερακι. Θα κερδισεις σε χρονο μετακινησης, οικονομια καυσιμου, μιας και η καταναλωση θα ειναι γυρω στα 3λιτ/100χλμ και δεν θα κανεις μετατροπη στο αυτοκινητο σου.
-
Για τι αποστάσεις μιλάμε; Αν παλεύονται, ποδηλατάκι.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για τι αποστάσεις μιλάμε; Αν παλεύονται, ποδηλατάκι.το εγραψε.... 600-900χλμ τον μηνα
Δεν νομιζω πως εχουμε να κάνουμε με τον ελληνα Lance Armstrong -
Εμπειρια απο 2τροχο εχεις καθολου;
σε τι δρομους κινεισαι? (πχ Κιφησσο, Συγγρου, γειτονιες μονο ..?) -
Με ενα σκουτερακι των 125cc θα σωσεις πολυ περισσοτερα.
Περα απο αυτο θα εκτιμησεις την ευκολια περισσοτερο, παρκαρισμα σε πεζοδρομια, σε καδους, σε μπαλκονια, σε ταρατσες...
-
καταρχην σας ευχαριστω ολους και μονο που διαβασατε τον προβληματισμο μου.κινουμαι κυριως σε πολη μεσα ομως θα μου χρειαστει και για μετακινησεις στον κηφισο μενιδι πειραιας,σιγουρα δεν ειμαι ο ελληνας λαρς αρμοστρονγκ χαχαχαχα,αν και δεν ειναι κακη ιδεα για μετακινηση μου μονο στην εργασια μου.επισης μια μικρη ακομη φοβια μου ειναι οτι δεν εχω κλειστο χωρο σταθμευσης και με φοβιζει αυτο.θα ηταν τιμη μου να ακουσω περισσοτερες αποψεις και σιγουρα με καλυψατε αρκετα ως τωρα γιατι το θεμα της σταθμευσης οντως δεν το εχω σκεφτει και ειναι αρκετα σημαντικος παραγοντας.ευχαριστω και παλι
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Με ενα σκουτερακι των 125cc θα σωσεις πολυ περισσοτερα.Περα απο αυτο θα εκτιμησεις την ευκολια περισσοτερο, παρκαρισμα σε πεζοδρομια, σε καδους, σε μπαλκονια, σε ταρατσες...
+1
Χάρη,
πόσο σου καίει το Sparc σ΄ αυτή τη διαδρομή;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Με ενα σκουτερακι των 125cc θα σωσεις πολυ περισσοτερα.
Περα απο αυτο θα εκτιμησεις την ευκολια περισσοτερο, παρκαρισμα σε πεζοδρομια, σε καδους, σε μπαλκονια, σε ταρατσες...
+1
Χάρη,
πόσο σου καίει το Sparc σ΄ αυτή τη διαδρομή;
Παιδιά το σκουτεράκι καιει 4-4,5 λίτρα αν δεν είναι ιντζεξιον, οπότε ερχεται μια η άλλη σε εξοδα με το Lpg σε σπαρκ
-
για αλλη μια φορα ευχαριστω που με βοηθατε με τις αποψεις σας.να απαντησω πως το σκουτερ που σκεφτομαι να αγορασω,αν εγκρινει η τραπεζα δανεια χαχαχα ειναι το sym symphony 150 1700 ευρω το κοστος,παπακι δεν ξερω να οδηγω σκουτερ οδηγουσα στα νιατα μου.το σπαρκ εχω υπολογισει να καει περιπου 7,2.εχω φτασει και 8.δεν συζηταω το κλεψιμο που κατακαιρους εχω φαει απο τα πρατηρια.στα 100 χλμ μιλαμε για την καταναλωση.υπολογιστε πως δινω 20 ευρω καθε 150 με 160 χλμ περιπου(καμια φορα και 140,εχω κανει και 170 χλμ με τα 20 ευρω)στις σημερινες πανω κατω τιμες.ειλικρινα ευχαριστωπολυ για το ενδιαφερον σας
-
Γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορεις να συγκρινεις στα ισια αυτα τα δυο μονο με βαση το κοστος χρησης
Δηλαδη μπορεις, και η απαντηση ειναι 'παρε σκουτερ' αλλα ειναι πολυ απλοικηΕιναι τελειως αλλη φαση η μετακινηση με 2τροχο.. εχεις καποια πλεονεκτηματα (χαμηλο κοστος, οχι μποτιλιαρισματα και προβληματα παρκαρισματος) αλλα εισαι εκτεθειμενος στους αλλους οδηγους, στο δρομο και στον καιρο.
ο Καιρος παλευεται ειτε με καταλληλο εξοπλισμο (πχ τη λεγομενη 'κουβερτουλα' ) είτε κανοντας χρηση του αμαξιου σου στα πολυ δυσκολα.
Για τα αλλα δε μπορει να σε συμβουλεψει κανενας.. ειναι ενα ρισκο, το ποσο μικρο ή μεγαλο το κρινουμε και αποφασιζουμε ο καθενας ανα περιπτωση.Σχετικα με την καταναλωση: εγω εχω ενα SYM HD evo (injection) και καιει πραγματικα 3 με 3.3 λτ/100 αναλογα τη χρηση (τσεκαρισμενο με διαιρεση euro/lt στην αντλια για τα τελευταια του 30.000 χλμ...)
-
Τα σκούτερ με injection από πόσα λεφτά ξεκινάνε?
-
Ο χρήστης xarisbacko έγραψε:
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με κατι που με απασχολειαυτες τις μερες.ειμαι ιδιοκτητης ενος spark 1.0lt και και κανω περιπου 600 χλμ το μηνα με ταση να γινουν και 900.σκεφτομαι να βαλω υγραεριοκινηση και αναρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο κ αι αν οντως θα εχω αποσβεση των χρηματων καθως θα το τοποθετησω με δοσεις.απο την αλλη σκεφτομαι πως μπορω να αγορασω ενα σκουτερακι και να καλυψω μεγαλο μερος των χιλιομετρων,παντα με δοσεις η αγορα,και να χρησιμοποιοω το αυτοκινητο μονο οταν εχω το παιδι μου μαζι η σε συνθηκες που δεν μου επιτρεπουν την χρηση του σκουτερ.αν εξαιρεσουμε την ασφαλεια που σου παρεχει το αυτοκινητο πραγμα πολυ βασικο,και δεδομενου οτι το σκουτερ θα κοστιζει το πολυ 2000 ευρω τι μου προτεινετε?διαμενω στην αθηνα.ευχαριστωσκουτερακι δαγκωτα! το υγραεριο δε συμφαιρει υπο την εννια οτι ναι μεν ειναι πιο φτηνο αλλα για να βγαλει τους ιδιους ιππους με το αμαξι κανει σχεδον τι διπλασια καταναλωση. επισεις ακουγονται διαφορα σεναρια που δεν ευνοουν το μελλον του υγραεριου. Επισεις τα χιλιομετρα που κανεις με τετοιο αμαξι ενδεχοντε να γινουν πολλα και βλεπω το σεβρολετακι να τα φτηνει πριν την ωρα του οποτε καλυτερα για τις μετακινησεις σου μεσα στη πολη να χρισιμοποιεις το σκουτερ που συμφαιρει και σε κινηση και σε καταναλωση και το αμαξι για περιπτωσεις αναγκης π.χ. βροχες, μετακινηση του παιδιου κ.α.
Τα λεφτα που θα εδινες για την μετατροπη του αυτοκινητου καλυτερα δωστα για το σκουτερ δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και καινουργιο ψαξε ενα καλο μεταχειρισμενο. Η piaggio εχει τα ακριβοτερα αλλα ταυτοχρονα και τα καλυτερα. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τα σκούτερ με injection από πόσα λεφτά ξεκινάνε?καινουργια της piaggio που δεν ειναι και φτηνη αλλα ειναι πολυ καλη περιπου απο 3000αρικα
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
το υγραεριο δε συμφαιρει υπο την εννια οτι ναι μεν ειναι πιο φτηνο αλλα για να βγαλει τους ιδιους ιππους με το αμαξι κανει σχεδον τι διπλασια καταναλωση.
standard...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το υγραεριο δε συμφαιρει υπο την εννια οτι ναι μεν ειναι πιο φτηνο αλλα για να βγαλει τους ιδιους ιππους με το αμαξι κανει σχεδον τι διπλασια καταναλωση.
standard...
και βαλε!
-
Ενα 125αρι υπο προυποθεσεις μεικτης χρησης καιει τα ιδια με ενα 200αρι. Αυτο επειδη ο κυβισμος του βοηθαει να λειτουργει ο κινητηρας πιο 'ξεκουραστα'. Το 200αρι θα πηγαινει πιο ανετο, σε αντιθεση με το 125αρι που ισως τα δινει ολα για τον ιδιο ρυθμο.
Ανακαλω εν μερει τον κυβισμο των 125 και θα σου προτεινα να δεις ενα μεταχειρισμενο 200άρι Injection μεχρι 1500-1700€
Θα βρεις αρκετα της Sym.Μπορεις επισης να βρεις και σε Aprilia (scarabeo 200) σε μεταχειρισμενο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3022155/το οποιο ας πουμε, στην τυχη για να ειμαι ειλικρινης με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα, ειναι σε αριστη για τα χιλιομετρα κατασταση του και πολυ προσεγμενο.... (μηχανικα ποτε δεν ξερεις αν δεν ελεγθει)
-
Εχετε σκεφτει τις αναγκες συντηρησης ενος σκουτερ; Θα ειναι επιπλεον εξοδα ασφαλεις τελη λαδια ιμαντες μπουζια λαστιχα. Ολα στα σκουτερ ειναι πανακριβα αμα κανει πολλα χλμ ισως να μην συμφερει τελικα.
Υγραεριοκινηση ή σκουτερακι