-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
πάντως τα χειρότερα σαμαράκια είναι αυτά πάνω ή στην αρχή μιας ανηφόρας. Τ'άλλα εντάξει no problemo.
και επίσης όταν δεν έχουν σήμανση, δλδ φωσφοριζέ για να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν. Συφιλλιάζομαι σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά εκεί σ'ένα δρόμο στου Παπάγου έχει κάτι σαμαράκια built-in στο οδόστρωμα και κρίμα σ'αυτόν που θα τα περάσει με ταχύτητα. Σήμανση 0 (και δε μιλάω για πινακίδα)Αργυροκάστρου λέγεται ο δρόμος
Μήπως λες την Μακεδονίας? (πρώην Ανατολής για τους παλιούς)...Στην Αργυροκάστρου έχει μόνο ένα κοντά στο γεφυράκι...
-
νομίζω δύο έχει, τα οποία είναι κυριολεκτικά αόρατα το βράδυ... αλλά θα ξέρεις καλύτερα, εγώ είμαι καινούριος
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Κάιρο έχει πάει κανείς?
Όχι, αλλά έχω πάει Φρανκφούρτη...
Tωρα που ειπατε Καιρο... οταν πηγα να βρω τον παππου μου, ο οποιος ειναι αιγυπτιος, μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι οταν παρκαρουν σε ευθεια δεν τραβανε χειροφρενο.... ωστε ο μπροστινος ή ο πισω που θα παρκαρει αν δεν χωραει καλα, να σπρωξει λιγο μπροστα λίγο τον πισω και να χωρεσει.....
Εννοείται ότι και στο Παρίσι είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να παρκάρεις με χειρόφρενο...Κάθε χιλιοστό είναι πολύτιμο και επιβάλλεται να χτυπάς τα άλλα αυτοκίνητα, όλοι με το αυτί παρκάρουν...
-
Και εγώ πολλές φορές αν δω ότι ο εμπρός ή ο πίσω μου είναι στριμωχτά επίτηδες δεν βάζω χειρόφρενο.
Αυτό που είπε κάποιος ότι κάνει αν του μπουν ανάποδα σε μονόδρομο βοηθάει αν έχεις και ογκώδες παλιό αυτοκίνητο (που να είναι και θορυβώδες).... κάτι σε Christine ας πούμε! Επίσης καλό είναι να μην έχεις κόρνα από Autobianch που κάνει μπιπ-μπιπ αλλά καμιά που να κάνει ουΑΑΑΑΑΑ-ουΑΑΑΑΑ (με αρκετό μπάσο μέσα)! Το κακό είναι ότι το ίδιο κάνει και ο παράνομος ελπίζοντας να σε πείσει να κάνεις εσύ πίσω... (ευτυχώς έχω το παλιό θορυβώδες με καλή κόρνα και μηδενικής αξίας όχημα με χοντρές λαμαρίνες)Το ότι υπάρχουν και μερικοί σαν τον koutsan θα έπρεπε να περιορίσει μερικούς που υπερβάλλουν στο κορνάρισμα! Τουλάχιστον να κορνάρεις μόνο αν σε παίρνει..... όχι σαν κάτι υστερικές κυριούλες ή κάτι θρασύδειλους ψευτοτσαμπουκάδες..... Πάντως σέβομαι το δικαίωμα του καθενός να γίνει αντιληπτός ή να δηλώσει την λήξη της υπομονής του ενώ είμαι εναντίον της βιαιοπραγίας αν και αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι η ενδεδειγμένη λύση!
Στην Αγγλία όπου ζούσα για χρόνια χρειάστηκε να κορνάρω 2 (ολογράφως ΔΥΟ) φορές, τη μία σε ταξιτζή και την άλλη σε white van (γνωστή μάστιγα των εγγλέζικων δρόμων)! Αφού πότε πότε σε σημείο χωρίς άλλα αυτοκίνητα δοκίμαζα την κόρνα για να σιγουρευτώ ότι ακόμα λειτουργεί! Στην Αθήνα όμως και ιδίως στο κέντρο η χρήση της είναι πολύ συχνότερη! Αισθανόμουνα σαν ανάπηρος όταν είχε αποσυνδεθεί για λίγες μέρες... Τώρα που ζω στην Αλεξανδρούπολη συνειδητοποιώ ότι έχω καιρό να κορνάρω! Το ΠΣΚ που ήμουν Θεσ/κη όμως πάλι χρειάστηκε...
Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι η αγχογόνος οδήγηση στις μεγάλες πόλεις όπου ο χώρος είναι σχετικά περιορισμένος και δημιουργείται ανταγωνισμός για την ίδια θέση στο δρόμο οδηγεί σε επιθετική οδήγηση και ελαττώνει κάθε διάθεση υπομονής ή υποχώρησης αυξάνοντας τη συχνότητα χρήσης κόρνας!
Πάντως τις περισσότερες φορές θα ήθελα να είχα αντί για κόρνα μεγάφωνο (πολλά CB έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή για μεγάφωνο) και να έλεγα ακριβώς το παράπονό μου με λόγια (με κόσμιο πάντα τρόπο)! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επίσης καλό είναι να μην έχεις κόρνα από Autobianch που κάνει μπιπ-μπιπΤι θες να πεις; Μια χαρά κόρνα έχει τ'Autobianchi!
Πάντως χθες βράδυ κυκλοφορούσα χωρίς κόρνα επειδή μου κάηκε η ασφάλεια και δεν είχα άλλη να βάλω. Είχε όμως επηρεάσει και τα στοπ πάλι καλά που ταν άδειοι οι δρόμοι
-
Προχθές σταματάει ένα φορτηγάκι μπροστά μου, βάζει όπισθεν και αρχίζει να κάνει πίσω μ'εμένα στο 1 μέτρο.
Κόρνα παρατεταμένα μέχρι που καταλαβαίνει ότι είναι κάποιος πίσω του και ακινητοποιείται εκατοστά πριν πέσει πάνω μου. +1 υπέρ της κόρνας. -
Μεγάλη κίνηση σήμερα λόγω της βροχής, οπότε ένας 40άρης καραγκιόζης σε χρυσαφί Lancer 15ετίας σκέφτηκε να δώσει λύση πατώντας την κόρνα του επί 1-2 λεπτά συνεχώς. Τον είχα δίπλα μου και τα νεύρα μου έγιναν τσατάλια. Του έβαλα τις φωνές αλλά αυτός με αγνόησε επιδεικτικά και συνέχισε το κορνάρισμα στην ουρά 50 αυτοκινήτων.
Λίγο παρακάτω ανοίγω το παράθυρο και τον στολίζω, αλλά αυτός ατάραχος. Ένας τροχονόμος δεν βρισκόταν ρε γαμώτο.Να συμπληρώσω ότι το καπάκι της κόρνας έλειπε (το είχε σπάσει άραγε; ) κι αυτός πατούσε τον γυμνό διακόπτη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μεγάλη κίνηση σήμερα λόγω της βροχής, οπότε ένας 40άρης καραγκιόζης σε χρυσαφί Lancer 15ετίας σκέφτηκε να δώσει λύση πατώντας την κόρνα του επί 1-2 λεπτά συνεχώς. Τον είχα δίπλα μου και τα νεύρα μου έγιναν τσατάλια. Του έβαλα τις φωνές αλλά αυτός με αγνόησε επιδεικτικά και συνέχισε το κορνάρισμα στην ουρά 50 αυτοκινήτων.
Λίγο παρακάτω ανοίγω το παράθυρο και τον στολίζω, αλλά αυτός ατάραχος. Ένας τροχονόμος δεν βρισκόταν ρε γαμώτο.Να συμπληρώσω ότι το καπάκι της κόρνας έλειπε (το είχε σπάσει άραγε; ) κι αυτός πατούσε τον γυμνό διακόπτη.
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι στο 90% οι κορνακηδες, ειναι μεγαλοι σε ηλικια...
-
Χτες βράδυ ήμουν στα στενά κάτω από το Ιπποκράτειο (περιοχή χωρίς πυλωτές με πάρα πολύ έντονο πρόβλημα πάρκινγκ) και από πίσω μου ακολουθούσε ένας με ένα Golf. Λόγο του ότι υπήρχαν παρκαρισμένοι σε όλες τις διασταυρώσεις και δεν είχα καθόλου ορατότητα, έκοβα πάντα και περνούσα προσεκτικά. Ε λοιπόν, με το που σταματούσα, ακόμα και στα στοπ, ο ηλίθιος από πίσω πατούσε την κόρνα!!!
Την τέταρτη φορά ζοχαδιάστηκα, κατέβηκα κάτω, και πλήσιασα. Παιδάκι χύμα στο μπροστά κάθισμα και αυτός από μέσα παραμιλούσε σε στυλ 'τι θα γίνει ρε μεγάλε;' Ανοίγει το παράθυρο και μου λέει 'τι θα γίνει, εσένα θα περιμένω;'
Του απαντάω εκνευρισμένος αλλά προσπαθόντας να είμαι ψύχραιμος πως δεν μπορώ να βγώ έτσι χύμα στη διασταύρωση και μου λέει 'ρε φίλε, αν δε μπορείς να οδηγήσεις, κάτσε σπίτι σου'
Ε, αυτό ήταν, τον πήγα καροτσάκι με πρώτη για το υπόλοιπο της διαδρομής που ήταν πίσω μου (δεν ερχόταν κανείς πιο πίσω) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να συμπληρώσω ότι το καπάκι της κόρνας έλειπε (το είχε σπάσει άραγε; ) κι αυτός πατούσε τον γυμνό διακόπτη.και πώς έκανε σώμα; με το δάχτυλό του;
-
Συμφωνω με τους περισσοτερους και δεν μου αρεσει και εμενα η κορνα, αλλα υπαρχουν καποιες φορες που η χρηση της επιβάλλεται πιστευω και αυτές είναι οταν δεν σε ΣΕΒΕΤΑΙ ο οδηγος. Πιστευώ πως η βιασύνη του πισω, σε λογικά πλαισια παντα πρεπει να γινεται σεβαστη. Πως ολοι κανουμε στην άκρη οταν στην εθνικη καποιος ανάβει φωτα απο πισω?
Δεν μπορώ τον κόσμο που αργεί στα πράσινα γιατι ΧΑΖΕΥΕΙ-φτιαχνεται στο καθρεφτακι-ξυνει τη μυτη κοιτα γκομενες. Πολλες φορές αναρρωτιεμαι αν ειμαι ο μονος που εχει το νου του στο φαναρι. Οι αλλοι ειναι απλως μαθημένοι να περιμενουν τις.... κορνες (Τυπος με εχει αναγκάσει να κορνάρω σε καθε φαναρι στην Φιλολάου γιατι σε ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ μιλαγε στο κινητο)
Φυσικά πρώτα ειναι οι προβολείς, που στην πόλη κανεις δεν τους αντιλαμβάνεται ε.. και μετα σειρά εχει η κόρνα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως τις περισσότερες φορές θα ήθελα να είχα αντί για κόρνα μεγάφωνο (πολλά CB έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή για μεγάφωνο) και να έλεγα ακριβώς το παράπονό μου με λόγια (με κόσμιο πάντα τρόπο)!Για παράδειγμα: ΠΑΡ'ΤΟ ΧΡΕΠΙ ΣΟΥ ΑΠΟ'ΚΕΙ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ!
Ή: ΤΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΣ ΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΕ 20 ΡΕ ΚΟΥΛΑΔΙ;
-
εγώ πάντως κόρναρα σε σκύλο που πήγε να περάσει κάθετα τη Βουλιαγμένης και υπάκουσε!
-
Εγω δεν θυμάμαι τελευταια πότε πάτησα κόρνα. Την χρησιμοποιώ πολύ σπάνια
Στην Ελλάδα ορισμένες φορές μου δημιουργείται πονοκέφαλος απο τις κόρνες. Ειδικά αυτή η κακιά συνήθεια του να πατάνε κόρνα στο πράσινο φανάρι με εξοργίζει !
Τώρα βέβαια εδώ άλλοι πατάνε κόρνα σε σαμαράκια και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να το υπομένουν. Το πράσινο φανάρι θα έπρεπε να με πειράξειΦιλικά,
Δημήτρης -
καλά εγώ ούτε σε σαμαράκια πατάω ούτε στο φανάρι. καμιά φορά στο άσχετο για να δω αν λειτουργεί γιατί μου κάνει που και που νερά
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σ'ένα φανάρι σύντομης διαρκείας κορνάρει αυτός που ναι 15 αυτοκίνητα πίσω. Αφού θα το χάσει που θα το χάσει.. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καλά εγώ ούτε σε σαμαράκια πατάω ούτε στο φανάρι. καμιά φορά στο άσχετο για να δω αν λειτουργεί γιατί μου κάνει που και που νερά
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σ'ένα φανάρι σύντομης διαρκείας κορνάρει αυτός που ναι 15 αυτοκίνητα πίσω. Αφού θα το χάσει που θα το χάσει.....σκεφτεται αυτον που ειναι 2ος στο φαναρι και κορναρει για αυτόν.... λεμε καμια μ@#$α, να περάσει η ώρα....
αβυσσος η ψυχη των ελλήνων οδηγών που λέει και ενας ραδιοφωνικός παραγωγός.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Τώρα βέβαια εδώ άλλοι πατάνε κόρνα σε σαμαράκια και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να το υπομένουν.Δεν είναι άμοιροι ευθυνών φίλε μου οι κάτοικοι της περιοχής για τα σαμαράκια. Ή θα έχουν συμβάλλει στην τοποθέτησή τους, καθότι θέλουν να απομακρυνθεί η... πλέμπα από την περιοχή τους ή δεν θα έχουν πράξει τίποτα για να απομακρυνθούν από την περιοχή τους, γιατί πολύ απλά... τους βολεύουν... Μιλάω μόνο για αυτές τις περιπτώσεις (παράνομες 100%) και όχι για σαμαράκια δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία κτλ.
Όσο για το κορνάρισμα στα φανάρια, με έπιασα χτες να κορνάρω και συνειδητοποίησα σε ποια περίπτωση το κάνω: όταν ο κλασικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας έχει περάσει διπλοσειρά σε φανάρι που στρίβει αριστερά, έχει σταματήσει μπροστά απ' όλους και -μοιραία- δεν βλέπει το φανάρι... Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για φανάρι που με το ζόρι περνάνε 4-5 αυτοκίνητα, είναι απίστευτα εκνευριστικό... Πυροβολήστε με...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όσο για το κορνάρισμα στα φανάρια, με έπιασα χτες να κορνάρω και συνειδητοποίησα σε ποια περίπτωση το κάνω: όταν ο κλασικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας έχει περάσει διπλοσειρά σε φανάρι που στρίβει αριστερά, έχει σταματήσει μπροστά απ' όλους και -μοιραία- δεν βλέπει το φανάρι... Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για φανάρι που με το ζόρι περνάνε 4-5 αυτοκίνητα, είναι απίστευτα εκνευριστικό... Πυροβολήστε με...`Ετσι την πάτησε πριν χρόνια ένας γνωστός και αχρηστεύτηκε εντελώς το Polo του, ευτυχώς ο ίδιος όχι. Κινόταν στη Βουλιαγμένης και ένας σε κάθετο φανάρι που είχε βγει μπροστά και δεν είχε οπτική επαφή (με το φανάρι) άκουσε ένα κορνάρισμα από πίσω και θεώρησε ότι θα είχε ανάψει το πράσινο και ξεκίνησε.. έλα όμως που εκείνη την ώρα ερχόταν το παλληκάρι με ταχύτητα..και δεν πήρε πολύ για να βρεθεί αγκαλιά με την κολόνα..
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν είναι άμοιροι ευθυνών φίλε μου οι κάτοικοι της περιοχής για τα σαμαράκια. Ή θα έχουν συμβάλλει στην τοποθέτησή τους, καθότι θέλουν να απομακρυνθεί η... πλέμπα από την περιοχή τους ή δεν θα έχουν πράξει τίποτα για να απομακρυνθούν από την περιοχή τους, γιατί πολύ απλά... τους βολεύουν... Μιλάω μόνο για αυτές τις περιπτώσεις (παράνομες 100%) και όχι για σαμαράκια δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία κτλ.είμαι σε περιοχή που έχει σχολεία γύρω γύρω. εδώ λοιπόν ένα τετράγωνο παραπέρα έχει ένα σαμαράκι στο οποίο όλοι σταματάνε, μετά από 20 μέτρα όμως έχει διασταύρωση που οι κάθετοι έχουν στοπ. πολλοί δε σταματάνε στο στοπ και έχουν γίνει πολλά γερά τρακαρίσματα. τονίζω το γερά γιατί είναι περίεργο ο άλλος μόλις έχει βγει από σαμαράκι, δεν έχει την ταχύτητα, ασχέτως αν αυτός που πετάγεται παράνομα απ'το στοπ πηγαίνει σχετικά μαμιόντας γιατί έχει το περιθώριο να τον δει και να κόψει/σταματήσει ο διερχόμενος, άρα συμπέρασμα είναι ότι το σκίζει με το που βγαίνει απ'αυτό. Δλδ ό,τι και να του βάλεις του `Ελληνα οδηγού δεν πτοείται..
-
Δεν ξέρω αν έχει συμβεί (το άκουσα χθες στο ραδιόφωνο) αλλά αν έχει συμβεί είναι κορυφή.
Λοιπόν σε κεντρικό εμπορικό δρόμο ένας τύπος έχει διπλοπαρκάρει. Ο ιδιοκτήτης του κανονικά παρκαρισμένου πάει να φύγει και φυσικά δεν μπορεί. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και ξεσκίζεται στο κορνάρισμα και στο στόλισμα του 'παράνομου' οδηγού. Μετά από κανά τέταρτο ηχορύπανσης βγαίνει ένας τύπος από το κατάστημα που βρίσκεται μπροστά και του κάνει νόημα να περιμένει. Καντήλια ο άλλος αλλά ηρεμεί σχετικά και σταματάει το κορνάρισμα. Μετά από κάνα τέταρτο βγαίνει ο αγοραστής και εκεί που ο μπλοκαρισμένος είναι έτοιμος να του χιμήξει τον παρακολουθεί με απάθεια να φεύγει πεζός. Εκεί που ο δικός μας έχει σαστίσει και δεν ξέρει τί να κάνει σκάει μύτη από το πουθενά ένας τρίτος που δεν είχε εμπλακεί καθόλου στην ιστορία, παίρνει το διπλοπαρκαρισμένο και φεύγει. Και ο τύπος έχει μείνει στη μέση του δρόμου να κοιτάει....
Χωρίς κόρνα