-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σωτήρη,καλωσήρθες πρωτα απ'όλα στήν παρέα.
θέλω να σέ ρωτήσω κάτι:
Ποιός είναι ο λόγος πού νόμίζεις ότι τό σύμπαν είναι τέλειο καί λειτουργεί σάν καλοκουρδισμένη μηχανή;
Μήπως η αδυναμία μας,να έχουμε στήν διάρκεια τής ζωής μας (πού είναι εξαιρετικα μικρή) να παρατηρήσουμε ότι τίποτα στό σύμπαν δέν παραμένει σταθερό καί αναλοίωτο;
Τό σύμπαν,όχι μόνο δέν είναι τέλειο (άν εννοείς ώς πρός τή σταθερότητά του,όπως κατάλαβα) αλλά είναι ένα σύστημα εξαιρετικά βίαιο καί μή-προβλέψιμο.
Τίποτα σέ αυτό,δέν θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανη πού τό κούρδισμά της τό επέβλεψε κάποια ανώτερη νοήμον ύπαρξη.
.Δεν είναι η προσωπική μου γνώμη η παραπάνω, αυτό που συμπέρανα απο όσους ψήφισαν ναι και το αιτιολόγησαν προσπάθησα να συμπυκνώσω, λανθασμένα ίσως. Διαφωνώ στο ότι ο κόσμος γύρω μας δεν είναι 'καλοκουρδισμένος', αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους ή κάποιους από αυτούς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποίος τον 'κουρδισε' και σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος που ψήφισα ναι. Η γνώμη μου γενικότερα είναι πως δεν μπορώ να είμαι απόλυτος για κάτι το οποίο δεν μου δίνει αποδείξεις 'χειροπιαστές' ούτε υπερ ούτε κατά, άποψη όμως μπορώ να έχω.
Φιλικά Σωτήρης
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό σύμπαν,όχι μόνο δέν είναι τέλειο (άν εννοείς ώς πρός τή σταθερότητά του,όπως κατάλαβα) αλλά είναι ένα σύστημα εξαιρετικά βίαιο καί μή-προβλέψιμο.
Τίποτα σέ αυτό,δέν θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανη πού τό κούρδισμά της τό επέβλεψε κάποια ανώτερη νοήμον ύπαρξη.Α προπό (που λένε και οι Γάλλοι), ένα από τα ανεξήγητα παράδοξα δεν είναι που αυτός ο μικρός πλανήτης συντηρεί τόσο καιρό τη ζωή σε τόσο εχθρικό περιβάλλον;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τίποτα σέ αυτό,δέν θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανη πού τό κούρδισμά της τό επέβλεψε κάποια ανώτερη νοήμον ύπαρξη.Α προπό (που λένε και οι Γάλλοι), ένα από τα ανεξήγητα παράδοξα δεν είναι που αυτός ο μικρός πλανήτης συντηρεί τόσο καιρό τη ζωή σε τόσο εχθρικό περιβάλλον;
Είναι κι αυτό μια επιβεβαίωση της 'τυχαιότητας' (sic) που διακρίνει το σύμπαν Ηλία
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
όπως και τόσοι άλλοι πλανήτες..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν βρεθεί π.χ. η εξήγηση για την δημιουργία του Σύμπαντος δεν θα έχει αποδειχθεί και η μη ύπαρξη άλλης δύναμης?
Σκεψου το εξης: Εστω οτι εχουμε μια κρυσταλινη σφαιρα γεματη μικροοργανισμους που κατασκευασαμε στο εργαστηριο και την πεταμε απο ενα αεροπλανο σε μια τεραστια αδεια πισινα, την οποια στη συνεχεια σφραγιζουμε με τροπο τετοιο ωστε τιποτα να μη μπορει να μπει η να βγει. Η μπαλα στο μεταξυ εχει σπασει σε χιλιαδες μικρα κομματια, πανω στα οποια αναπτυσσονται οι μικροοργανισμοι που επεζησαν και, εστω οτι πολλες γενιες αργοτερα, εχουν εξελιχθει και αποκτησει καποιου ειδους νοημοσυνη και ισως τεχνολογια που τους επιτρεπει να εξετασουν τα κομματια της σφαιρας, να προσδιορισουν με σχετικη ακριβεια το σχημα απο το οποιο αυτα προεκυψαν και να συμπερανουν οτι τα 'νησια' τους προηλθαν απο τη θραυση μιας κρυσταλλινης σφαιρας. Η σφαιρα αυτη μπορει να εχει κατασκευαστει με ενα σωρο διαφορετικους τροπους απο ενα σωρο διαφορετικα νοημοντα οντα, τα οποια την εφτιαξαν και την πεταξαν για ενα σωρο πιθανους λογους. Ειναι δυνατον να κατανοησουν οι μικροοργανισμοι οντας παγιδευμενοι μεσα στην πισινα (η οποια γι αυτους μπορει και να μην εχει ορια, διοτι ακομα δεν τα εχουν βρει) πoιος τους κατασκευασε, με τι τεχνολογια, και τι ειχε στο μυαλο του; Θα φτασουν μεχρι ενα σημειο, ναι (οπως λεμε κι εμεις τωρα για big bang), αλλα απο κει και περα;...
Η φυσική του σήμερα,φυσικά δέν θεωρείται 'πλήρης'.Δέν έχει τελειώσει όμως η αναζήτηση γιά τήν 'τελική' θεωρεία,πού θα μας κάνει γνωστό καί τό χρονικό διάστημα πού μας διαφεύγει από τήν γέννεση του σύμπαντος.
Κάποια στιγμή,νά είστε σίγουροι,θά γίνει καί αυτό.Μπορεί να μήν έχουμε τήν τύχη να τό δούμε εμείς αυτοπροσώπως (είπαμε ότι ζούμε λίγο),αλλά θα γίνει.Ανδρεα, η φυσικη αυτο που εχει σε σχεση με τα μεγαλα αναπαντητα ερωτηματα (τα οποια παραμενουν αναπαντητα εκατονταδες η χιλιαδες χρονια) ειναι 'βασιμες θεωριες'. Οι περισσοτερες απορριπτονται η μια μετα την αλλη, αλλες συντομοτερα κι αλλες αργοτερα, ενω κανεις δε μας λεει οτι αυτη που απομενει ειναι η σωστη. Αυριο η σε 100 χρονια (που θα εχουμε τα απαραίτητα πειραματικα δεδομενα) μπορει να βγει καποια μελετη που θα τη διαψευσει. Εδω δεν εχει αποδειχθει ακομα αν το συμπαν συστελλεται η διαστελλεται, ενω οσα ερωτηματα απανταμε αλλα τοσα και περισσοτερα δημιουργουνται! Και οσο πιο πισω παμε στο χρονο με διαφορες υποθεσεις τοσο μειωνονται οι πιθανοτητες να προσεγγισσουμε τη **μια και μοναδικη αληθεια **διοτι τοσο αυξανονται τα πιθανα σεναρια που θα μπορουσαν να εχουν φερει το ιδιο αποτελεσμα. Ακομα και χρονομηχανη να εφευρεθει και να παμε οσο πιο πισω γινεται και να δουμε οτι καποια παραλλαγη της θεωριας του big bang ισχυει, πως στο καλο θα μαθουμε, αν αυτο ηταν τυχαιο γεγονος η προσχεδιασμενο απο καποια αλλη 'δυναμη' που ειναι ενα σκαλι πιο πανω απο τον δικο μας 'τοπο και χρονο';
Μέχρι εκείνη τη στιγμή,οφείλουμε όλοι μας να αφήνουμε κάποιο μικρό περιθώριο,στό να μπορεί να υπάρξει κάποια 'άυλη' καί γιά τήν ώρα 'μή-μετρήσημη ενεργειακά' ανώτερη καί νοήμον ύπαρξη.
Οταν θα υπάρξει μία 'τελική' φυσική θεωρεία (πού θα εμπεριέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ) τότε καί αυτό τό περιθώριο θά μηδενιστεί.Γιατι ομως μικρο περιθωριο και οχι μεγαλο; Τι ποσοστο του κοσμου μας (ο οποιος δεν ξερουμε καν που αρχιζει και που τελειωνει!) εχουμε εξερευνησει και ποσο μενει εντελως ανεξερευνητο; Και ποσο καλα ειναι τα ανιχνευτικα μας μεσα ωστε να ειμαστε βεβαιοι οτι **ολοι ** οι φυσικοι μας νομοι ισχυουν με τον ιδιο ακριβως τροπο παντου στο συμπαν, ακομα κι εκει που δε φτανουν τα ηλεκτρονικα μας ματια; Μ'αρεσει να εξηγω τα οσα αντιλαμβανομαι με βαση τους φυσικους νομους αλλα ο φυσικος συχνα νοιωθει τον κοσμο να καταρρεει κατω απο τα ποδια του αν του αμφισβητησεις αυτα που του εμαθαν στο σχολειο και το πανεπισημιο και συχνα δε θελει ουτε να σε ακουσει. Ο φιλοσοφος απο την αλλη ισως σκεφτει οτι τωρα μολις αρχισαμε την εξερευνηση, ακομα δεν εχουμε φυγει καλα καλα από το γαλαξια μας και νομιζουμε πως εχουμε κατακτησει το Συμπαν, οποτε καλο θα ηταν να κραταμε και μια (αρκετα μεγαλη) πισινη!
-
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ 'ΕΞΗΓΗΘΗΚΕ' ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ? ΠΟΣΑ ΤΕΥΧΗ ΤΩΝ 4ΤΡΟΧΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ? ΠΟΛΛΑ ΕΤΣΙ?
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΑΘΕΟΙ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ!!!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΒΛΑΚΑΣ ΟΧΙ ΑΠΙΣΤΟΣ!! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΠΙΛΑΤΟΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΡΑΒΙΝΟΙ) ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΙΛΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΦΟΝΟΙ, ΜΟΙΧΙΑΙ, ΠΟΡΝΙΑΙ, ΚΛΟΠΑΙ, ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑΙ, ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΙ.
ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ? ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΠΙΑ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ¨ΟΥΑΙ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΛΕΙΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΣΘΕ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ'
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ, ΨΑΞΤΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ 33 ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΚΛΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ, ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ.
ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΑΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ).ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 100 ΧΡΟΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΤΕ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ...ΗΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.Καλα, αν σε στεναχωρησε αυτο, φανταζομαι πως θα νοιωθεις οταν ξερεις οτι οι περισσοτεροι απο αυτους που δηλωσαν αθεοι πανε κανονικοτατα το Πασχα στην Ανασταση και ανταλασσουν μεταξυ τους 'ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ' και 'ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ'... Τουλαχιστον 'εδω μεσα' πεφτει λιγοτερη υποκρισια!
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ.......................................Αυτό κι αν είναι προσηλυτισμός. Μου θυμίζεις το 'μάθημα¨των θρυσκευτικών στα σχολεία
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
[Καλα, αν σε στεναχωρησε αυτο, φανταζομαι πως θα νοιωθεις οταν ξερεις οτι οι περισσοτεροι απο αυτους που δηλωσαν αθεοι πανε κανονικοτατα το Πασχα στην Ανασταση και ανταλασσουν μεταξυ τους 'ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ' και 'ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ'... Τουλαχιστον 'εδω μεσα' πεφτει λιγοτερη υποκρισια!Κοίταξε, και εγώ τα κάνω αυτά μόνο και μόνο για να μην στεναχωρήσω τους στενούς συγγενείς μου, ενώ παράλληλα επισκέπτομαι μερικές εκκλησίες στα ταξίδια μου θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική τους.
Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τέτοιου είδους παραδόσεις.
Άλλωστε αύριο μεθαύριο θα πρέπει να παντρευτώ (νυμφευτώ) σε εκκλησία μόνο και μόνο για να μην στεναχωρηθεί η σύντροφος και ο περίγυρος. Αποτελεί μέρος των αναγκαίων συμβιβασμών και δεν μπορώ να πω ότι με καταπιέζουν.
Τώρα αν υπήρχε θεός (που δεν υπάρχει ) σίγουρα θα μπορούσα να τον λατρέψω/προσκυνήσω/πικοινωνήσω και από το σπίτι μου. Αν και όλα αυτά μου φαίνονται εντελώς ειδωλολατρικά.
Σε γενικές γραμμές, το σημείο μηδέν, δηλαδή ο πάτος που έχω θέσει για τον εαυτό μου είναι όταν θα καταδεχθώ να ζητήσω βοήθεια από τα ... Θεία. Τότε θα ξέρω ότι απλά δεν τα κατάφερα στη ζωή μου.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.Καλό θα είναι να συνηθίζεις την ιδέα....Οι εποχές αλλάζουν...
σε 50 χρόνια η ψηφοφορία θα είναι 40-60 και σε 100 30-70 κλπ κλπ...
-
Σκεψου το εξης: Εστω οτι εχουμε μια κρυσταλινη σφαιρα γεματη μικροοργανισμους που κατασκευασαμε στο εργαστηριο και την πεταμε απο ενα αεροπλανο σε μια τεραστια αδεια πισινα, την οποια στη συνεχεια σφραγιζουμε με τροπο τετοιο ωστε τιποτα να μη μπορει να μπει η να βγει. Η μπαλα στο μεταξυ εχει σπασει σε χιλιαδες μικρα κομματια, πανω στα οποια αναπτυσσονται οι μικροοργανισμοι που επεζησαν και, εστω οτι πολλες γενιες αργοτερα, εχουν εξελιχθει και αποκτησει καποιου ειδους νοημοσυνη και ισως τεχνολογια που τους επιτρεπει να εξετασουν τα κομματια της σφαιρας, να προσδιορισουν με σχετικη ακριβεια το σχημα απο το οποιο αυτα προεκυψαν και να συμπερανουν οτι τα 'νησια' τους προηλθαν απο τη θραυση μιας κρυσταλλινης σφαιρας. Η σφαιρα αυτη μπορει να εχει κατασκευαστει με ενα σωρο διαφορετικους τροπους απο ενα σωρο διαφορετικα νοημοντα οντα, τα οποια την εφτιαξαν και την πεταξαν για ενα σωρο πιθανους λογους. Ειναι δυνατον να κατανοησουν οι μικροοργανισμοι οντας παγιδευμενοι μεσα στην πισινα (η οποια γι αυτους μπορει και να μην εχει ορια, διοτι ακομα δεν τα εχουν βρει) πoιος τους κατασκευασε, με τι τεχνολογια, και τι ειχε στο μυαλο του; Θα φτασουν μεχρι ενα σημειο, ναι (οπως λεμε κι εμεις τωρα για big bang), αλλα απο κει και περα;...
Όταν ήσουν 2 χρονών ήξερες πως δουλεύει το αυτοκίνητο…??δύσκολο…πέρασαν κάποια χρόνια (δεν ρωτάω πόσα ... ) και έμαθες…
Έτσι πέρασαν και κάποια εκατομμύρια, δισεκατομμύρια χρόνια και σιγά σιγά ο άνθρωπος πλησιάζει…
Μ'αρεσει να εξηγω τα οσα αντιλαμβανομαι με βαση τους φυσικους νομους αλλα ο φυσικος συχνα νοιωθει τον κοσμο να καταρρεει κατω απο τα ποδια του αν του αμφισβητησεις αυτα που του εμαθαν στο σχολειο και το πανεπισημιο και συχνα δε θελει ουτε να σε ακουσει. Ο φιλοσοφος απο την αλλη ισως σκεφτει οτι τωρα μολις αρχισαμε την εξερευνηση, ακομα δεν εχουμε φυγει καλα καλα από το γαλαξια μας και νομιζουμε πως εχουμε κατακτησει το Συμπαν, οποτε καλο θα ηταν να κραταμε και μια (αρκετα μεγαλη) πισινη!
Δεν ξέρω πόσους φυσικούς έχεις γνωρίσει αλλά η δικιά μου άποψη είναι ότι δεν νιώθει τίποτα από ότι περιγράφεις, ένας φυσικός....απλά έχει υπομονή για να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά ...αύριο ή σε 100 χρόνια..θα το κάνει όμως!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ.......................................
Αυτό κι αν είναι προσηλυτισμός. Μου θυμίζεις το 'μάθημα¨των θρυσκευτικών στα σχολεία
Και όλα αυτά σε κεφαλαία γράμματα ε??
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ÌÅÔÁ ÂÁÈÅÉÁÓ ÌÏÕ ËÕÐÇÓ ÅÉÄÁ ÏÔÉ Ó×ÅÄÏÍ ÏÉ ÌÉÓÏÉ ÊÕÑÉÏÉ ÁÕÔÏÕ ÔÏÕ ÖÏÑÏÕÌ ÄÇËÙÓÁÍ ÁÈÅÏÉ, ÊÁÉ ÐÏËÕ ÓÔÅÍÁ×ÙÑÇÈÉÊÁ. ÌÐÏÑÅÉ ÍÁ ÌÇÍ ÓÁÓ ÃÍÙÑÉÆÙ ÐÑÏÓÙÐÉÊÁ ÔÏÍ ÊÁÈÅÍÁ ÓÁÓ, ÁËËÁ ÙÓ ÁÄÅËÖÉÁ ÌÏÕ, ÓÕÍÁÍÈÑÙÐÏÉ ÌÏÕ ÌÅ ÐÅÉÑÁÎÅ.
..............ÄçëáäÞ ìå ëßãá ëüãéá åîáéñïýíôáé ôùí áðüøåùí êáé ôçò èñçóêåßáò ôïõò óôï öüñïõì Ìùáìåèáíïß ÂïõäéóôÝò êá ìÞ ðéóôåýïíôåò óôïí ïñèïäïîï ÷ñéóôéáíéóìü ?
ÌÞðùò íá äçëþíïõìå êáé èñÞóêåõìá ?
×ñéóôéáíïýò Ïñèüäïîïõò ìáò âáöôßóáíå óå çëéêßá ðïõ äåí åß÷áìå Üðïøç êáé êáíÝíáò äåí ìáò ôçí æÞôçóå .ÌåãÜëï ôï óöÜëìá áõôü .....
Óáí Üíèñùðïé Ý÷ïõìå ðÜíù áðï üëá ôï äéêáßùìá íá ìáèáßíïõìå êáé íá áíáêáëýðôïõìå ôï óùóôü -ìÝóá áðï ôï ëÜèïò åíßïôå- êáé íá åðéëÝãïõìå áõôü ðïõ ìáò äßíåé ôçí øõ÷éêÞ çñåìßá êáé ãáëÞíç .Áí óå ìåñéêïýò ôçí ðñïóöÝñåé ï ×ñéóôüò åíôÜîåé áí óå ìåñéêïýò ôçí ðñïóöÝñåé ï Âïýäáò Þ ôï íá ìçí ðéóôåýïõí êáíÝíá èåü ôé èá ãßíåé èá ôïõò áðïîåíþóïõìå?
Ôé äéáâÜæïõìå ôüôå ?
ÄçëáäÞ ôüóïé Üíèñùðïé äéáöïñåôéêþí èñçóêåéþí ðïõ Ýêáíáí ïéêïãÝíåéåò êáé äþóáíå ôï äéêáßùìá óôá ðáéäéÜ ðïõ Ýêáíáí íá áðïöáóßóïõí ôçí èñçóêåßá ðïõ èá ôá åîÝöñáæå ðñáãìáôéêÜ ôß åßíáé âëÜóöçìïé êáé êáôáêñéôÝïé ?
ôï ôé åßìáé êáé ôé èåü ðéóôåýù åßíáé äéêáßùìÜ ìïõ üðùò êáé ôï íá óõæçôÞóù ãéá áõôü êáé ìå áíèñþðïõò ðïõ äåí Ý÷ïõí ôçí ßäéá èñçóêåßá ìå ìÝíá .Éóùò íá ãßíù êáëýôåñïò êáé íá îåöýãù áðï ôéò üðïéåò ðáãßäåò / ðáñùðßäåò ðïõ åíäå÷ïìÝíùò ìå âÜëåé ç ôõöëÞ ðßóôç ....êáé íá æÞóù êÜíïíôáò ðñáãìáôéêÜ êáëü ü÷é 'õðïôéèÝìåíï êáëü'. -
[Êáëá, áí óå óôåíá÷ùñçóå áõôï, öáíôáæïìáé ðùò èá íïéùèåéò ïôáí îåñåéò ïôé ïé ðåñéóóïôåñïé áðï áõôïõò ðïõ äçëùóáí áèåïé ðáíå êáíïíéêïôáôá ôï Ðáó÷á óôçí Áíáóôáóç êáé áíôáëáóóïõí ìåôáîõ ôïõò '×ÑÉÓÔÏÓ ÁÍÅÓÔÇ' êáé 'ÁËÇÈÙÓ ÁÍÅÓÔÇ'... Ôïõëá÷éóôïí 'åäù ìåóá' ðåöôåé ëéãïôåñç õðïêñéóéá!Åãþ ãéáôß ôïõò ðåñéóóüôåñïõò äçëþíïíôåò Èåïóåâïýìåíïõò Åëëçíåò
ôïõò áêïýù íá âñßæïõí ôïí õéü ôïõ Èåïý ôïõò ,ôçí ÌçôÝñá ôïõ õéïý ôïõ êáé üëïõò üóïõò Ý÷ïõí áíáêõñç÷èåß þò Áãéïé áðï ôçí èñçóêåßá ôïõò ?
Íá ÷áñþ óåâáóìü .....Êáé áí ðñáãìáôéêÜ íéþèåéò êáé ðñÜôåéò üôé óïöÜ äßäáîå ï ×ñéóôüò óáí ïíôüôçôá óôïí ðëáíÞôç áõôü êáôáôý÷ç åßíáé êáé áõôÜ ðïõ äßíïõí ôï óåâáóìü .Ï÷é ïé ÷åéñáøßåò êáé ïé åõ÷Ýò .
Êáé áí ðñáãìáôéêÜ ôïí ðéóôåýåéò êáé æåßò ìÝóá óôçí åëåõèåñßá óïõ ÷ùñßò íá ðñïóâÜëåéò ôçí åëåõèåñßá ôùí Üëëùí ôüôå äåí ÷ñåéÜæåôáé ôçí ðáñïõóßá óïõ óôçí åêêëçóßá ìðïñåß íá óå âëÝðåé áðï üðïõ âñßóêåôáé êáé íá ôï ö÷áñéóôéÝôáé ðïëý ðåñéóóüôåñï áðï ôï Üíáìá åíüò êåñéïý üðïõ öïñþíôáò ôá êáëÜ óïõ êÜíåéò Ýíá óôáõñü êáé óôçí óõíÝ÷åéá áó÷ïëåßóáé ìå ôï Üí åßíáé ùñáßåò Þ ùñáßïé üëïé áõôïß ðïõ Ý÷ïõí Ýñèåé íá êÜíïõí üôé êáé åóý .....ãéá ôçí éóôïñßá äåí Ý÷ù áêïýóåé ðïôÝ Ìùáìåèáíü íá âñßæåé ôïí ÌùÜìåè Þ êÜðïéï ÂïõäéóôÞ ôïí Âïýäá ... ôåëéêÜ ðïéïé åßíáé ïé ðéóôïß êáé
ðïéïß ïé äÞèåí?
Ïé Üèåïé äåí ðáßæïõí åäþ Üëëùóôå ðïéïí íá âñßóïõí . -
Γιατι ομως μικρο περιθωριο και οχι μεγαλο; Τι ποσοστο του κοσμου μας (ο οποιος δεν ξερουμε καν που αρχιζει και που τελειωνει!) εχουμε εξερευνησει και ποσο μενει εντελως ανεξερευνητο; Και ποσο καλα ειναι τα ανιχνευτικα μας μεσα ωστε να ειμαστε βεβαιοι οτι **ολοι ** οι φυσικοι μας νομοι ισχυουν με τον ιδιο ακριβως τροπο παντου στο συμπαν, ακομα κι εκει που δε φτανουν τα ηλεκτρονικα μας ματια; ** Μ'αρεσει να εξηγω τα οσα αντιλαμβανομαι με βαση τους φυσικους νομους αλλα ο φυσικος συχνα νοιωθει τον κοσμο να καταρρεει κατω απο τα ποδια του αν του αμφισβητησεις αυτα που του εμαθαν στο σχολειο και το πανεπισημιο και συχνα δε θελει ουτε να σε ακουσει. ** Ο φιλοσοφος απο την αλλη ισως σκεφτει οτι τωρα μολις αρχισαμε την εξερευνηση, ακομα δεν εχουμε φυγει καλα καλα από το γαλαξια μας και νομιζουμε πως εχουμε κατακτησει το Συμπαν, οποτε καλο θα ηταν να κραταμε και μια (αρκετα μεγαλη) πισινη!
Aγαπητή Μιchelle,
γιατί πιστεύεις οτι ο Φυσικός νοιώθει τον κόσμο να καταρρέει αν συναντήσει αμφισβητήσεις; Όλη η Φυσική επιστήμη στιρίζεται στο γεγονος οτι κάποιοι αμφησβήτησαν νόμους. Η περιέργεια για την ανακάλυψη του αγνώστου είναι αυτή που γεννάει νέες θεωρίες και λύνει απορίες. Απο τη δική μου εμπειρία ο Φυσικός είναι αυτός που ποτέ δεν θα κλονιστεί σε μία νέα θεωρία, αλλά θα την καλοδεχτεί σαν ένα νέο παιχνίδι να έχει να παίξει
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Έχετε δει το τέλος της ταινίας 'Οι μάγκες με τα μαύρα'; Δείχνει, με λίγα λόγια, το σύμπαν μας να είναι κλεισμένο μαζί με άλλα σύμπαντα μέσα σε ένα βώλο με τον οποίο παίζουν δυο τριδάκτυλα όντα...
-
Την μεγαλυτερη αληθεια απο θεωριες θρησκειων την εχω διαβασει στον Βουδισμό......
'Αιτία του πονου του ανθρωπου ειναι η επιθυμία'
Τωρα οπως ξαναειπα, η θρησκει και η εκκλησια στην Ελλαδα θεωρώ οτι ειναι μια παραδοση της χωρας μας, την οποια ολοι ακολουθουμε συνειδητα ή ασυνειδητα.
Οπως καποιος ειπε , ολοι μας παμε στην ανασταση και ανταλλασουμε ευχες.... δεν ειναι αναγκη να προκαλουμε οπως εκανε καποιος συγχωριανος μου που δηλωνε αθεος ,και για να τον ''πιστεψουμε'' ετρωγε σουβλακια την μεγαλη Παρασκευη απεναντι απο την εκκλησια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οπως καποιος ειπε , ολοι μας παμε στην ανασταση και ανταλλασουμε ευχες.... δεν ειναι αναγκη να προκαλουμε οπως εκανε καποιος συγχωριανος μου που δηλωνε αθεος ,και για να τον ''πιστεψουμε'' ετρωγε σουβλακια την μεγαλη Παρασκευη απεναντι απο την εκκλησια.
Συμφωνώ 100%
Ούτε όμως θα πρέπει να ντρέπομαι να φάω σουβλάκια (αν το θέλω πραγματικά) επειδή είναι Μ.Παρασκεύη και είμαι απέναντι από εκκλησία -
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ΜΕΤΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΥΠΗΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.Απολογητάκο μουυυυυυυυυ...
Κατ'αρχάς, μάθε πρώτα Ελληνικά. Δεύτερον, μάθε ότι είναι γελοίο και αγενές να γράφεις με κεφαλαία. Τρίτον, πώς μας λες ότι διάβασες την Αγία Γραφή; Δεν είναι δυνατόν να είναι κανείς γνώστης της Ελληνικής γλώσσης και των ιστορικών πηγών της περιόδου κατά την οποίαν γράφτηκαν αυτές οι αηδίες που απαρτίζουν την Α.Γ. και να μην αηδιάζει από αποσπάσματα όπως:
ΚΑΙ ΦΑΓΕΣΘΕ ΤΑΣ ΣΑΡΚΑΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΣΑΡΚΑΣ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΥΜΩΝ ΦΑΓΕΣΘΕ.
Λευιτικόν 26.29
ΚΑΙ ΦΑΓΗ ΤΑ ΕΚΓΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΚΡΕΑ ΥΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΣΟΥ ΟΣΑ ΕΔΩΚΕΝ ΣΟΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΝ ΤΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΗ ΘΛΙΨΕΙ ΣΟΥ Η ΘΛΙΨΕΙ ΣΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ.
Δευτερονόμιον 28.53
Για να μην πω τίποτα για τα μισογυνικά του Σαούλ/Παύλου ή τα μισελληνικά των Εβραίων 'προφητών' και των 'τριών ιεραρχών' (και άλλων βρωμερών 'αγίων' υποκειμένων)...
Αλήθεια, μήπως πιστεύεις και στην αντικειμενικότητα και αυθεντικότητα πηγών όπως εκείνη η ανεκδιήγητη βιντεοκασσέτα που οι θεολόγοι δείχνουν στα λυκειόπαιδα όταν τα πάνε στη 'Χριcτιανική Αγωγή' με την οποία ένα πρώην μέλος ενός αποτυχημένου συγκροτήματος το οποίο έφερε το όνομα ΑΧΑΤΑΚ και ήτο κακέκτυπο των KISS προειδοποιεί για την κατρακύλα στο Σατανισμό (που κι αυτός εβραιοχριcτιανικό δημιούργημα είναι) που επιφέρει η προτίμηση προς τη ροκ μουσική;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ôçí ìåãáëõôåñç áëçèåéá áðï èåùñéåò èñçóêåéùí ôçí å÷ù äéáâáóåé óôïí Âïõäéóìü......'Áéôßá ôïõ ðïíïõ ôïõ áíèñùðïõ åéíáé ç åðéèõìßá'
Ôùñá ïðùò îáíáåéðá, ç èñçóêåé êáé ç åêêëçóéá óôçí Åëëáäá èåùñþ ïôé åéíáé ìéá ðáñáäïóç ôçò ÷ùñáò ìáò, ôçí ïðïéá ïëïé áêïëïõèïõìå óõíåéäçôá Þ áóõíåéäçôá.
Ïðùò êáðïéïò åéðå , ïëïé ìáò ðáìå óôçí áíáóôáóç êáé áíôáëëáóïõìå åõ÷åò.... äåí åéíáé áíáãêç íá ðñïêáëïõìå ïðùò åêáíå êáðïéïò óõã÷ùñéáíïò ìïõ ðïõ äçëùíå áèåïò ,êáé ãéá íá ôïí ''ðéóôåøïõìå'' åôñùãå óïõâëáêéá ôçí ìåãáëç Ðáñáóêåõç áðåíáíôé áðï ôçí åêêëçóéá.
Áõôü áêñéâþò åßíáé êáé ôï ìåãÜëï ðñüâëçìá ôùí áíèñþðùí ..ç åðéèõìßá ç áêáôÜó÷åôç åðéèõìßá . Êáé ï ×ñéóôéáíéóìüò ÷ñçóéìïðïéÞèçêå óáí ôçí êáëýôåñç äéêáéïëïãßá ãéá íá åêðëçñùèïýí áõôÝò ïé åðéèõìßåò
Óôáõñïöïñßåò , êõíÞãéá ìáãéóóþí áöáíéóìü Üëëùí ðïëéôéóìþí ôá ÷Üëéá ôùí äéêþí ìáò ðáðÜäùí ðïõ ðñïõðÞñ÷áí êëð êëð
*ÌÞðùò äåí äßíáôå êáé ðïëý ðñïóï÷Þ óôï åí ëüãù ðáëçêÜñé ãéáôß ìïõ êÜíåé ðåñéóóüôåñï ãéá ðñïóðÜèåéá åðßäåéîçò êáé áðüóðáóçò ðñïóï÷Þò ðáñÜ ãéá áðüäåéîç áèåéóìïý
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?