-
Νωρις το πηρες πρεφα
Εχετε κανα αντιτυπο?
-
Ουτε που το ηξερα το οργιο! Και, ναι, μολις ανακαλυψα οτι εχουμε ενα αντιτυπο (στο σπιτι...)
Θυμηθηκα και το σκηνικο: το εκανε δωρο στην Α. μια φιλεναδα της! Ευκαιρια να το διαβασω
Λεγεται: 'Το σταυροδρομι των ψυχων'Ευτυχως που δεν τα εγραψε αυτα πριν 4 χρονια. Ειχα χρονο, διαθεση και, κυριως, αρμοδιοτητα να της απαντησω οπως της αξιζει
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ουτε που το ηξερα το οργιο! Και, ναι, μολις ανακαλυψα οτι εχουμε ενα αντιτυπο (στο σπιτι...)
Θυμηθηκα και το σκηνικο: το εκανε δωρο στην Α. μια φιλεναδα της! Ευκαιρια να το διαβασω
Λεγεται: 'Το σταυροδρομι των ψυχων'Ευτυχως που δεν τα εγραψε αυτα πριν 4 χρονια. Ειχα χρονο, διαθεση και, κυριως, αρμοδιοτητα να της απαντησω οπως της αξιζει
καποιοι ανθρωποι, δεν θα μαθουν ποτε ΠΟΣΟ τυχεροι ειναι ....
-
Μην αγχωεσαι, της γραψανε τοσοι που στο τελος κατεβασε τη σελιδα
-
'Οι μεταμορφώσεις του Πίκτορ', Herman Hesse. Ένα γλυκό,ερωτικό και λίγο μελαγχολικό παραμύθι που απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά.
Του ιδίου συγγραφέα το μόνο μυθιστόρημα που μου άρεσε ήταν το 'Νάρκισσος και Χρυσόστομος', ευχάριστο βιβλίο.Τώρα διαβάζω για 4η φορά , το Ταξίδι του Σελίν και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο άλλο βιβλίο, πλην της Συνέντευξης μεταφρασμένο στα ελληνικά για να αγοράσω.
-
Το τελειωσα χθες!!! Πολυ δυνατο!!!
-
Elaborate on Jo Νesbo please..., γιατί σκεφτόμουν να διαβάσω το Nemesis που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του ή κάτι του Henning Mankell, επηρεασμένος και από τον επιθεωρητή Wallender του τελευταίου, που έχει γίνει και τηλ. σειρά (ΝΕΤ, «Επιθεωρητής Βαλάντερ» με τον Kenneth Branagh).
Παρενθετικά, καλούτσικη σειρά, μάλλον είναι σε επανάληψη. Το ίδιο κανάλι είχε μεταδώσει συνέντευξη με τον Mankell στο σπίτι του έξω από το Γκέτεμποργκ. Το αστείο είναι ότι σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς (που βασίζεται στα βιβλία του Mankell), που το μετέδωσαν τον Οκτώβρη, το σπίτι που δείχνει (η περιγραφή του οποίου υπάρχει προφανώς στο βιβλίο, για όποιον είδε την τηλ. σειρά είναι το σπίτι στο οποίο μένει ο ηλικιωμένος πολιτικός, αν θυμάμαι καλά, που δολοφονείται) μοιάζει απίστευτα με το πραγματικό σπίτι του Mankell. Δηλαδή, όταν έγραφε την περιγραφή του σπιτιού ο συγγραφέας ουσιαστικά περιέγραφε το ίδιο του το σπίτι (εντάξει, όλοι οι συγγραφείς το κάνουν αυτό, τις εμπειρίες / βιώματά τους χρησιμοποιούν).
Ακόμη πιο παρενθετικά: Βλέπετε τις συνεντεύξεις του Ανταίου Χρυσοστομίδη και της Μικέλας Χαρτουλάρη με διάσημους συγγραφείς (τελειωμό δεν έχουν οι επαναλήψεις...); Αν όχι, για κοιτάξτε το... Γιατί εντάξει, πιπιλίζουμε ότι η τηλεόραση είναι χάλια (και ίσως αυτό να είναι αλήθεια), αλλά έχει και «διαμαντάκια» (η συνέντευξη με τον Mankell που αναφέρω παραπάνω, ωστόσο, δεν ήταν στα πλαίσια αυτής της εκπομπής).
Δηλαδή, σε σχέση με το βιβλίο του Jo Νesbo: α) από χαρακτήρες πως πάμε, β) είναι απλά ποιος το έκανε το έγκλημα, ή το τοποθετεί στη συγκεκριμένη κοινωνία, κλπ. γ) έχει περιγραφές σπιτιών, κλπ. μιας σελίδας (αν ναι, άστο καλύτερα), δ) έχει πλοκή που χρειάζεται να κρατάς σημειώσεις, ε) μετάφραση καλή?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. Βρήκα βιβλία τους σε κοντινή δημόσια βιβλιοθήκη, που ήδη είμαι εγγεγραμένος. Σε ελληνική μετάφραση. Δε με πειράζει (αν είναι στα αγγλικά το προτιμώ, καθώς στη μετάφραση χάνεις πολλά), καθώς και οι δύο δεν γράφουν στα αγγλικά (δεν κάνω λάθος, έτσι; αυτοί οι σκανδιναβοί είναι απίστευτα καλοί στα αγγλικά, δε θα μου προκαλούσε έκπληξη άν έγραφαν στα αγγλικά). Οπότε, θα έρθει και δωρεάν η ανάγνωση...Συνδρομή σε μια βιβλιοθήκη, ίσως το καλύτερο δωρεάν πράγμα (σχόλιο που ταιριάζει και σε μια άλλη συζήτηση σε αυτό το φόρουμ σχετικά με φτηνά πράγματα που αξίζουν τα χρήματά τους).
Jacob
-
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20303220
'Book Mountain' lets Netherlands readers explore pyramid of paper
13 November 2012 Last updated at 01:12 GMT Help
A new public library in the Netherlands called Book Mountain has been winning plaudits from architects for its striking design.A mountain of 50,000 books covered by a glass shell, the building just outside Rotterdam is shaped like a pyramid.
Anna Holligan went along to visit what its architects think could be the world's biggest bookcase.
πού είσαι κουτσάν
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Δηλαδή, σε σχέση με το βιβλίο του Jo Νesbo: α) από χαρακτήρες πως πάμε, β) είναι απλά ποιος το έκανε το έγκλημα, ή το τοποθετεί στη συγκεκριμένη κοινωνία, κλπ. γ) έχει περιγραφές σπιτιών, κλπ. μιας σελίδας (αν ναι, άστο καλύτερα), δ) έχει πλοκή που χρειάζεται να κρατάς σημειώσεις, ε) μετάφραση καλή?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Jacob
Συγγνωμη για την καθυστέρηση αλλα δεν ειχα δει το ποστ σου.
Ο χιονανθρωπος ηταν το 1ο βιβλιο του Νεσμπο που διαβασα. Και ηδη πηρα το Νεμεσις και το Αστερι του Διαβολου.
Ο Χιονανθρωπος ειναι στην εποχη του σημερα αλλα σε διαφορα σημεια του βιβλιου εχει αναδρομες 25 χρονων πισω που δενουν τελεια με την πλοκη. Φυσικα δεν ειναι μονο ποιος εκανε το εγλημα (πολλες ανατροπες) αλλα μια ιστορια που σε βαζει σε σκεψεις και λες γιατι το κανε ρε γαμωτο?
Αναφορες σε σπιτια εχει τοσο ωστε να σε βαλει καλα στο κλιμα για το που ειναι καποιος.Οχι κατι ιδιαιτερο δλδ. Αυτο με τις σημειωσεις δεν το ειχα σκεφτει!! Επειδη εχει αρκετα ονοματα του στυλ Ουτερσεν-Χαλγκσεν κλπ κλπ καπου λιγο (ειδικα στην αρχη) μπερδευεσαι με το ποιος ειναι ποιος..Εγω γυριζα λιγες σελιδες πισω αλλα τωρα ισως εχω και ενα χαρτακι με ενα στυλο διπλα μου
Θα σου προτεινα να το διαβασεις!!
-
Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες, θα το διαβάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Jacob
-
Μου έρχεται δώρο από ελλάδα το παρακάτω
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=26040
Μεταδημοκρατία
Post-DemocracyΣυγγραφέας: Crouch Colin
-
Α ναι τον ξέρω τον Colin Crouch
Είναι Διεθνής Μαιτρ και έχει γράψει το 'How to defend in chess' http://www.amazon.com/How-Defend-Chess- ... 917&sr=1-7
το 'Pawn chains' http://www.amazon.com/PAWN-CHAINS-Colin ... B001QPGBQ0, το 'Analyse your chess' http://www.amazon.com/Analyse-Your-Ches ... 60&sr=1-11Δε λένε και πολλά, μην έχεις μεγάλες προσδοκίες
-
Καλυτερα να παιζει σκακι παρα να συγγραφει δλδ?
Ξερεις ποια το στελνει -
Προφανώς δεν είναι ο ίδιος έτσι ; Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, απλή συνωνυμία είναι κι εγώ - εντελώς τυχαία - ήξερα μόνο το σκακιστή
Ναι κάτι μου πέρασε από το μυαλό.
-
Οποια συμπτωσις να ξερεις τον σκακιστη
To φανταστηκα, αλλωστε οι σκακιστες απο πολιτικης αποψης ειναι γτπ -
http://www.greekbooks.gr/books/logotehn ... on.product
Εξαιρετικό !!!!
-
Διάβασα το νυχτερινό δελτίο του Μάρκαρη και εκτός του ότι είχε υπεργαμάτη πλοκή και φοβερή εξέλιξη της υπόθεσης, γαμήθηκα και στο γέλιο με το ψιλοειρωνικό-αυτοσαρκαστικό ύφος του συγγραφέα.
Η προηγούμενη απόπειρα σε αστυνομικά εκτός από τα γνωστά καλά του Μαρή ήταν το επίγραμμα θανάτου το οποίο βρήκα πολύ κακό (ο δολοφόνος έκανε μπαμ πριν φτάσω στις μισές σελίδες και η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν αρκετά βαρετή).
Έχει διαβάσει κανείς κάποιο από τα άλλα δυο αστυνομικά του; (άμυνα ζώνης - ο Τσε πέθανε)
-
ο Τσε αυτοκτόνησε.
καλό
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Διάβασα το νυχτερινό δελτίο του Μάρκαρη και εκτός του ότι είχε υπεργαμάτη πλοκή και φοβερή εξέλιξη της υπόθεσης, γαμήθηκα και στο γέλιο με το ψιλοειρωνικό-αυτοσαρκαστικό ύφος του συγγραφέα.Η προηγούμενη απόπειρα σε αστυνομικά εκτός από τα γνωστά καλά του Μαρή ήταν το επίγραμμα θανάτου το οποίο βρήκα πολύ κακό (ο δολοφόνος έκανε μπαμ πριν φτάσω στις μισές σελίδες και η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν αρκετά βαρετή).
Έχει διαβάσει κανείς κάποιο από τα άλλα δυο αστυνομικά του; (άμυνα ζώνης - ο Τσε πέθανε)
H amuna zwnis exei akoma kaluterh plokh kai sarkasmo
-
+1 για την Άμυνα Ζώνης'
και τα δύο βιβλία έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, νομίζω στα κρατικά κανάλια. Ατυχής η μεταφορά του 'Νυχτερινού δελτίου', πολύ καλή η 'Άμυνα ζώνης' στη μικρή οθόνη, και με τον Μ. χατζησάββα πολύ καλό.
Γενικά τα αστυνομικά του Μάργαρη έχουν ικανοποιητική πλοκή, χιούμορ, ωραία σκιαγραφημένους χαρακτήρες και ρεαλιστικούς διαλόγους (συνήθως το τελευταίο).
Ο Μαρής καλός, αλλά, κατά τη γνώμη μου τίποτα περισσότερο. Ιδανικός, βέβαια, για την αρχική 'μύηση' στο αστυνομικό διήγημα/μυθιστόρημα.
Jacob
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...