-
Τι ακριβως μου ποσταρες ρε μανο
Σου πε ποτε ο alexis διαπραγματευση εκτος ευρω? να αρχισω να σου κουοταρω κι εγω random posts αν ειναι -
Η ανεργια θεριζει κατω απο 35...θα ελεγα οτι εκει η ανεργια ειναι κανονας για την πλειοψηφια πλεον.
Οι ανω των 35 συχνα εχουν ακομα την δουλιτσα τους αλλα με μειωμενο μισθο,καθυστερησεις,και σε πιο ακραιες περιπτωσεις δουλευουν τσαμπα κατι μηνες και ελπιζουν στην καλη νεράιδα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
κανείς δεν σου χαρίζει προνόμια Αλέξανδρε , ούτε καθορίζει την τύχη σου...
Όταν έχεις πανεπιστημιακά πτυχία από Ελλάδα (BSc) και Αγγλία (MSc), με ξένες γλώσσες και όλα τα προβλεπόμενα, αλλά δύο χρόνια τώρα δεν μπορείς να βρεις δουλειά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Αγγλία, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Άντε για την Αγγλία να πω ότι δεν ήταν εκεί για να το κυνηγήσει σωστά, αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο το κυνήγησε από κοντά με εκατοντάδες αναπάντητα βιογραφικά. Για τον αδερφό μου μιλάω. Επόμενο βήμα που;
Ειχα δει αρκετους με τετοια προσοντα Αλεξανδρε, ανεργους και 5-7 χρόνια πριν. Αρκετοι δεν δεχονταν να ξεκινησουν απο λοχίες, ήθελαν ανθυπολοχαγοι και πανω... ειχα και συναδελφο που κατεβηκε απο τη μανα Σαλονικη γιατι εκει δεν εβρισκε, ΤΙΠΟΤΑ και μιλαμε για πολυ πριν την κριση, το 2006. Εκατσε εδω στους χαμουτζήδες αρκετο καιρο πριν ξανα ανεβει πανω...
Λυπαμαι για τον αδερφό σου. Τι εχει σπουδασει? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμία χώρα πλέον. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και άνθρωποι με προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά! Αλλά ακόμα και να έβρισκαν, είναι άδικο για όσους για το Χ ή Ψ λόγο δεν έχουν κάποια προσόντα και πεινάνε. Κανονικά σιγουριά θα έπρεπε να υπάρχει παντού. Αρκεί να κάνεις σωστά αυτό που πρέπει.
- δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ γνωστό μου συμφοιτητή που να τελείωσε 1/2 χρόνο πριν και να μην απασχολείται...
- προσωπικά δουλεύω σταθερά πάνω από 4ετία χωρίς δίπλωμα και ποτέ δεν είχα τέτοιους μισθούς...
- σε προκήρυξη που έγινε για εργατικό προσωπικό καθαρισμού δεξαμενής δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ ελληναράς...
προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα , προφανώς για ένα νέο είναι δύο φορές πιο δύσκολα, αλλά αυτή η απαισιοδοξία εδώ μου κάθεται...
αν πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ μαζεύεις μπογαλάκια και ξενιτεύεσαι ... δεν θα γράψω πόσες φορές παραπάνω από τα 300 αμείβεται η αδερφή μου ως πρακτική για αρχιτέκτονα γιατι φοβάμαι μην φουντάρει κανείς...
Την ίδια σχολή τελειώσαμε (πριν 2 χρόνια τελείωσα εγώ) και σχεδόν κανένας από τους συμφοιτητές μου που έμμεινε στην Ελλάδα δεν βρήκε δουλέια. Ελάχιστοι βρήκαν δουλειές του τύπου δουλεύω 10-12 ώρες για ψύχουλα. Μόνο όσοι είχαν γνωριμίες είχαν καλύτερη τύχη - όπως πάντα άλλωστε. Αν ο κύκλος σου αποτελείται από τέτοιους ανθρώπους (δεν λέω ότι είναι κακό) μην βγάζεις συμπέρασμα για όλο τον κλάδο ο οποίος έχει τεράστιο πρόβλημα.
Το παραμύθι ότι όταν είσαι καλός σε κυνηγάνε δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για κάθε δουλειά θα υπάρχουν πάντα πάρα πολλοί με τα ίδια ή περισσότερα προσόντα από σένα.
Είμαι τώρα στη Δανία, με πολυ ισχυρό κοινωνικό κράτος, χαμηλά ποσοστά ανεργίας (ειδικά στους μηχανικούς). Ακόμα και εδώ το να βρείς δουλειά πλέον είναι αρκετά δύσκολο.
Αν θες απάντησε μου, τη δουλειά χωρίς πτυχίο που έχεις εδώ και τέσσερα χρόνια με τον καλό μισθό την βρήκες μόνος σου; -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λυπαμαι για τον αδερφό σου. Τι εχει σπουδασει?Πτυχίο ναυτηλιακά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μεταπτυχιακό international finance στο Reading University.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λυπαμαι για τον αδερφό σου. Τι εχει σπουδασει?
Πτυχίο ναυτηλιακά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μεταπτυχιακό international finance στο Reading University.
ουτε καν λοχιας, απο θαλαμοφυλακας γερμανικο πρεπει να ξεκινησει... και μετα the sky's the limit. Δυσκολα εδω τωρα, και θελει πολυ αντερο. ειχα ενα φιλαρακο που ηταν σε τετοια δουλεια... Αγγλια λογικα παιζει καλυτερα.καλη τυχη.
-
H πλάκα είναι ότι στα 35 θα μας ζητάν προυπηρεσία και θα απορούν τι κάναμε τόσα χρόνια.
-
Να 'σαι καλά Θοδωρή.
-
Αυτός που μου το έστειλε εστίασε στον τίτλο, εγώ στα 'δεν έχει γίνει τπτ από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει λόγω μνημονίου η χώρα, πλην των οριζοντίων μέτρων.' και 'να 'μαστε σοβαροί, πιά.'.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
H πλάκα είναι ότι στα 35 θα μας ζητάν προυπηρεσία και θα απορούν τι κάναμε τόσα χρόνια.κλαυσιγελως.......δυστυχως...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτός που μου το έστειλε εστίασε στον τίτλο, εγώ στα 'δεν έχει γίνει τπτ από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει λόγω μνημονίου η χώρα, πλην των οριζοντίων μέτρων.' και 'να 'μαστε σοβαροί, πιά.'.
Οι κακοί ξένοι φταίνε, θέλουν να μας καταστρέψουν, αρχίζοντας από τα 'κεκτημένα' μας.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα μετρα που (συμφωνα με την τροικα) επρεπε , κατα προτεραιοτητα , να εφαρμοσθουν εφαρμοσθηκαν. Για παραδειγμα , στο ενδεχομενο της μη ψηφισης του μνημονιου-2 , η τροικα 'απειλησε' με μη εκταμιευση της δοσης.
Οποια μετρα του μνημονιου δεν εχουν εφαρμοσθει ακομη ειναι (συμφωνα με την τροικα) 2ης , 3ης , κτλ προτεραιοτητας.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμία χώρα πλέον. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και άνθρωποι με προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά! Αλλά ακόμα και να έβρισκαν, είναι άδικο για όσους για το Χ ή Ψ λόγο δεν έχουν κάποια προσόντα και πεινάνε. Κανονικά σιγουριά θα έπρεπε να υπάρχει παντού. Αρκεί να κάνεις σωστά αυτό που πρέπει.
- δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ γνωστό μου συμφοιτητή που να τελείωσε 1/2 χρόνο πριν και να μην απασχολείται...
- προσωπικά δουλεύω σταθερά πάνω από 4ετία χωρίς δίπλωμα και ποτέ δεν είχα τέτοιους μισθούς...
- σε προκήρυξη που έγινε για εργατικό προσωπικό καθαρισμού δεξαμενής δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ ελληναράς...
προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα , προφανώς για ένα νέο είναι δύο φορές πιο δύσκολα, αλλά αυτή η απαισιοδοξία εδώ μου κάθεται...
αν πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ μαζεύεις μπογαλάκια και ξενιτεύεσαι ... δεν θα γράψω πόσες φορές παραπάνω από τα 300 αμείβεται η αδερφή μου ως πρακτική για αρχιτέκτονα γιατι φοβάμαι μην φουντάρει κανείς...
Την ίδια σχολή τελειώσαμε (πριν 2 χρόνια τελείωσα εγώ) και σχεδόν κανένας από τους συμφοιτητές μου που έμμεινε στην Ελλάδα δεν βρήκε δουλέια. Ελάχιστοι βρήκαν δουλειές του τύπου δουλεύω 10-12 ώρες για ψύχουλα. Μόνο όσοι είχαν γνωριμίες είχαν καλύτερη τύχη - όπως πάντα άλλωστε. Αν ο κύκλος σου αποτελείται από τέτοιους ανθρώπους (δεν λέω ότι είναι κακό) μην βγάζεις συμπέρασμα για όλο τον κλάδο ο οποίος έχει τεράστιο πρόβλημα.
Το παραμύθι ότι όταν είσαι καλός σε κυνηγάνε δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για κάθε δουλειά θα υπάρχουν πάντα πάρα πολλοί με τα ίδια ή περισσότερα προσόντα από σένα.
Είμαι τώρα στη Δανία, με πολυ ισχυρό κοινωνικό κράτος, χαμηλά ποσοστά ανεργίας (ειδικά στους μηχανικούς). Ακόμα και εδώ το να βρείς δουλειά πλέον είναι αρκετά δύσκολο.
Αν θες απάντησε μου, τη δουλειά χωρίς πτυχίο που έχεις εδώ και τέσσερα χρόνια με τον καλό μισθό την βρήκες μόνος σου;δεν είπα οτι έχω καλό μισθό , είπα ότι έχω καλύτερο από τα 300ευρά... την βρήκα μόνος μου , στην 3τη συνέντευξη που πήγα...
όταν λες καλός μισθό εννοείς την σύμβαση ? αν ναι , δεν έχεις και πολύ επαφή με την πραγματικότητα...
προχθές βρήκε φίλη μου δουλεία σε εταιρεία με πάνελ φωτ/κων ... ένα μάθημα για δίπλωμα ακόμα και παρουσίαση διπλωματικής... προφανώς και δεν έχει γνωστό...
η αδερφή μου στην Στουτγάρδη δουλέυει σε ένα από τα καλύτερα αρχ/κα γραφεία... μάντεψε, πάλι χωρίς κανέναν γνωστό ...
εκεί ναι , έχει και σοβαρούς μισθούς , εδώ πολύ πιο μικρούς αλλά από το να κάθομαι μαζεύω εμπειρία και φτιάχνω βιογραφικόμην μιλήσω για δουλείες και μισθούς στην Ελβετία , ειδικά για πολιτικούς μηχανικούς
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Τα μετρα που (συμφωνα με την τροικα) επρεπε , κατα προτεραιοτητα , να εφαρμοσθουν εφαρμοσθηκαν. Για παραδειγμα , στο ενδεχομενο της μη ψηφισης του μνημονιου-2 , η τροικα 'απειλησε' με μη εκταμιευση της δοσης.
Αυτό έχεις καταλάβει? Ότι τα εφαρμόσαμε αυτά που έπρεπε π.χ. στο μνημόνιο-Ι, αλλά οι κακοί ξένοι μας είπαν 'τέλεια, τώρα όμως θα εφαρμόσετε κι αυτά εδώ αν θέλετε κι άλλη δόση!'?...
Το 'παράδειγμα' που λες σε τι αναφέρεται?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν είπα οτι έχω καλό μισθό , είπα ότι έχω καλύτερο από τα 300ευρά... την βρήκα μόνος μου , στην 3τη συνέντευξη που πήγα...
όταν λες καλός μισθό εννοείς την σύμβαση ? αν ναι , δεν έχεις και πολύ επαφή με την πραγματικότητα...
προχθές βρήκε φίλη μου δουλεία σε εταιρεία με πάνελ φωτ/κων ... ένα μάθημα για δίπλωμα ακόμα και παρουσίαση διπλωματικής... προφανώς και δεν έχει γνωστό...
η αδερφή μου στην Στουτγάρδη δουλέυει σε ένα από τα καλύτερα αρχ/κα γραφεία... μάντεψε, πάλι χωρίς κανέναν γνωστό ...
εκεί ναι , έχει και σοβαρούς μισθούς , εδώ πολύ πιο μικρούς αλλά από το να κάθομαι μαζεύω εμπειρία και φτιάχνω βιογραφικόμην μιλήσω για δουλείες και μισθούς στην Ελβετία , ειδικά για πολιτικούς μηχανικούς
Μισθό εννοώ τα χρήματα που παίρνεις για τη δουλειά που κάνεις. Μπράβο σου για τη δουλειά που βρήκες μόνος σου και μπράβο και στη φίλη σου και στην αδερφή σου.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ένας μηχανικός (ειδικά νέος) στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεί δουλειά. Οι 2-3 περιπτώσεις που ξέρεις ή ξέρω δεν σημαίνουν τίποτα για το σύνολο.
Επίσης μεγάλη δυσκολία υπάρχει πλέον και σε όλη την Ευρώπη.
Αν ψάχνεις φυσικά για δουλειά σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης με πτυχίο και μεταπτυχιακό μηχανικού συν ξένες γλώσσες τελικά κάπου θα βρείς. Εσύ αυτό μπορείς να το θεωρείς ως επιτυχία ή ότι δεν κυνηγάς εσύ αλλά σε κυνηγάνε.Απ'την πλευρά μου βλέπω ότι έχεις κάνει τόσα χρόνια σπουδές (και τόσα έξοδα) και αναγκάζεσαι να φύγεις από τη χώρα σου για να πας οπουδήποτε, χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες επιλογής, απλά για να δουλέψεις.
Και αν αυτή είναι η κατάσταση για τους μηχανικούς που γενικά έχουν περισσότερες επιλογές, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται για ανθρώπους που σπούδασαν κάτι διαφορετικό. -
Οποια μετρα του μνημονιου δεν εχουν εφαρμοσθει ακομη ειναι (συμφωνα με την τροικα) 2ης , 3ης , κτλ προτεραιοτητας.
'Έχουν μετρήσει ακριβώς το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ'... Πολύ αμφιβάλλω για το ακριβώς. Ακόμα και για το περίπου.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου για την αλήθεια των όσων λέει η κα Αρβελέρ.
Ίσως αυτά που λέει ότι θα κάνουν να σώσουν το ευρώ, ίσως και όχι.
Ίσως η έξοδός μας, μας καταστρέψει, ίσως κι όχι.
Πάντως οι πολιτικοί δεν διακρίνονται κι ιδιαίτερα για τις ορθολογιστικές τους αποφάσεις ή για την ικανότητά τους να προβλέπουν. Αλλιώς δεν θα γίνονταν, πολεμικές ή οικονομικές, καταστροφές.
Τώρα για το ότι 'μας θέτουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά ώστε ν' αναγκαστούμε να βγούμε έξω από το ευρώ', είναι μια πολύ λογική εξήγηση του μνημονίου συνολικά, γιατί οικονομική εξήγηση δεν έχει.Όσο για το ότι 'τα μέτρα του μνημονίου εφαρμόσθηκαν'...το κράτος είναι εξαιρετικά άχρηστο αυτή τη στιγμή...ενώ η λογική έλεγε ότι ότι θα πρεπε να τρέχει σαν να του 'χαν βάλει νέφτη...
Ενώ είχαμε τόσο καιρό να του μειώσουμε το λίπος και να το ψιλογυμνάσουμε έστω, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ + 100 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ, ΕΜΕΙΣ:το διατηρούμε ακόμα μπουχέσα...
φοβόμαστε να του κόψουμε τα λιπαρά μπας και...χλωμιάσει...
το ίδιο δηλώνει αδυναμία να περπατήσει...λόγω δίαιτας... (δίαιτα=τα σουβλάκια χωρίς κρεμμύδι), και βρίσκει πλήρη κατανόηση από συμπολίτευση και αντιπολίτευση...
ο μπουχέσας εξακολουθεί να τρέφεται από..το μπαμπά...(=τον ιδιωτικό τομέα)...που μπορεί να μην έχει να φάει, πλέον, ο ίδιος, αλλά το παντεσπάνι του παιδιού (τη διατροφή του οποίου αναγκαστικά έχει αναλάβει από το πολιτικό σύστημα) δεν παύει να του το εξασφαλίζει..και περιμένουμε να ανταγωνιστεί το γερμανικό κρατικό μηχανισμό, που:
κάνει το κατοστάρι σε 10 seconds
κάνει το πενηντάρι στην πισίνα σε 20 δευτερόλεπτα
καπάκι, ρίχνει και μια ποδηλατάδα Tour de France και βγαίνει στην πεντάδα
κι όλα αυτά μ' ένα λουκάνικο και μια μπύρα (άντε και λίγη ντόπα..)Και περιμένουμε αυτοί οι δυο να 'ναι στην ίδια ομάδα...στο ίδιο νόμισμα...Οκ...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και περιμένουμε αυτοί οι δυο να 'ναι στην ίδια ομάδα...στο ίδιο νόμισμα...Οκ...
Βλέπω άρχισες να καταλαβαίνεις τζιτζίκι
-
Τα μετρα που (συμφωνα με την τροικα) επρεπε , κατα προτεραιοτητα , να εφαρμοσθουν εφαρμοσθηκαν. Για παραδειγμα , στο ενδεχομενο της μη ψηφισης του μνημονιου-2 , η τροικα 'απειλησε' με μη εκταμιευση της δοσης.Οποια μετρα του μνημονιου δεν εχουν εφαρμοσθει ακομη ειναι (συμφωνα με την τροικα) 2ης , 3ης , κτλ προτεραιοτητας.
Εγώ γιατί ακόμα περιμένω ν' ανοίξουν κάποια κλειστά επαγγέλματα και να φορολογηθούν γιατροί κ δικηγόροι (όχι μόνον, αλλά για ν' αρχίσουμε από τα εύκολα) για τα πραγματικά τους εισοδήματα? Γιατί στήνομαι στην ουρά στις δου για να πάρω φορολογική ενημερότητα κ γιατί ακόμα περιμένω το (έχω χάσει το μέτρημα) φορολογικό νομοσχέδιο κ η κατάργηση του κβσ πάει όλο κ πιό πίσω?
Έχεις δει καμιά μεταρρύθμιση να έγινε? Αν ναι πες μου ποιά, να χαρώ! -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
μπλα, μπλα,...
Ξέχασα κανέναν;
Εσένα.
Μην πεις 'μα εγώ...' διότι το ίδιο θα πουν και όλοι όσοι ανέφερες.
Βλέπεις, το καλό και το κακό με τη συλλογική ευθύνη είναι ότι δεν επιδέχεται εξαιρέσεις.Αμάρτησα για το παιδί μου
Α, ώστε κάνεις το αρχαιότερο επάγγελμα. (βρε τι μαθαίνει κανείς στα φόρα)
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Και περιμένουμε αυτοί οι δυο να 'ναι στην ίδια ομάδα...στο ίδιο νόμισμα...Οκ...
Βλέπω άρχισες να καταλαβαίνεις τζιτζίκι
Προφανώς, έχεις διαβάσει ελάχιστα από τα ποστς μου.
Μυρμήγκι, αντί να δουλεύεις φορουμάρεις; Πώς θα ζήσουμε;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)