-
Ελα ρε συ, τι pissing contest επιχειρήματα είναι αυτά ? Δηλαδή πρέπει να πάει φάση
1ο transistor-υπολογιστές
1η ατομική βόμβα (ωραία επιτεύγματα... tsar bomba εναντίον little boy )
1ος άνθρωπος στο φεγγάρι
1ος επιταχυντής σωματιδίωνκτλ. κτλ. ? Ανούσιο...
Η ουσία είναι ότι το σύστημα έφτασε στα όριά του το κάπου στα 1965-70. Πόσα από αυτά που λες έγιναν μετά το 1965-70 ? (ΟΚ για τα μπαλέτα ήταν διαχρονική η επικράτηση όπως και στο σκάκι (παρά το διάττοντα αστέρα Bobby Fisher) ξέχασες να το αναφέρεις ) Και μετά διαλυόταν σιγά-σιγά μέχρι το 1991, δεν το κατέστρεψε ο Gorby, να το σώσει προσπάθησε (και απέτυχε)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@REALZEUSΕλα ρε συ, τι pissing contest επιχειρήματα είναι αυτά ? Δηλαδή πρέπει να πάει φάση
1ος άνθρωπος στο φεγγάρι
Η ουσία είναι ότι το σύστημα έφτασε στα όριά του το κάπου στα 1965-70. Πόσα από αυτά που λες έγιναν μετά το 1965-70 ? (ΟΚ για τα μπαλέτα ήταν διαχρονική η επικράτηση όπως και στο σκάκι (παρά το διάττοντα αστέρα Bobby Fisher) ξέχασες να το αναφέρεις ) Και μετά διαλυόταν σιγά-σιγά μέχρι το 1991, δεν το κατέστρεψε ο Gorby, να το σώσει προσπάθησε (και απέτυχε)
Νάσο pissing contest μεν, δεν μπορώ να ακούω πίπες δε για δήθεν υστέρηση. Μέχρι και τα μέσα του 1980 όλα αυτά ίσχυαν... μετά είχανε κι αυτοί το ΠΑΣΟΚ τους και έγινε μπάχαλο η κατάσταση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ελα ρε συ, τι pissing contest επιχειρήματα είναι αυτά ? Δηλαδή πρέπει να πάει φάση
1ος άνθρωπος στο φεγγάρι
Νάσο pissing contest μεν, δεν μπορώ να ακούω πίπες δε για δήθεν υστέρηση. Μέχρι και τα μέσα του 1980 όλα αυτά ίσχυαν... μετά είχανε κι αυτοί το ΠΑΣΟΚ τους και έγινε μπάχαλο η κατάσταση.
βρε Δια,
ολα καλα με τις τσαροβομβες και τα μπαλετα. Αν και το κακομοιρο το σκυλί θα μπορουσε να μην το στειλουν επανω, publicity stunt ητανε, όπως και οι μουφες περι προσγειωσης του Γκαγκάριν. Με αλεξιπτωτο επεσε γιατι δεν ειχαν εμπιστοσυνη στο ντενεκε. Τωρα για τα καλυτερα αρματα μαχης... τα περισσοτερα ναι.Τελος παντων, όλα τα παραπανω καλα, στα οποια να προσθέσω και μεγαλα αλματα στην ιατρική, ειδικα στην οφθαλμολογία.
ΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ????
Τη σαπια υγεια του ηρωα της ΕΣΣΔ Κόρολεβ απο τα γκουλάγκ?
Αυτους που δε γυρισαν ποτε πισω, έστω και με σαπια υγεια, με μονο έγκλημα συζητήσεις όπως αυτη που κανουμε εδω??
Το γεγονος οτι η δικη μας διαφθορά και κομματοκρατια και νεποτισμος είναι παιδική χορωδία συγκρινομενη με τα εκει???
Τις ουρες στις πολεις για μια μαραμενη πατατα??? (στην επαρχία ηταν πολυ καλυτερα, έχω μαρτυριες).
Τον κακομοίρη τον πρίν τον Γκαγκάριν (ο Γκ ηταν τριτη επιλογη ώς Καζακστανος) που καηκε πατόκορφα (βρηκαν φλεβα για ορο μονο στην πατούσα) και αμα το εβγαζαν εξω το νεο δεν θα χανονταν απο τον ίδιο λογο και οι αντιστοιχοι Αμερικανοί?
Το να λες ανεκδοτα όπως αυτο που ανεφερα παραπανω στο μπανιο με την βρυση τερμα ανοιχτή?
Τα ποσοστά αλκοολισμού σε επιπεδα παναγια βόηθα?
Την καταπολεμηση της ανεργιας με το να εχεις 17 πορτιερηδες στο κεντρικο ξενοδοχειο στη Μοσχα πως το λεγαν δε θυμαμαι?
Τον κουρελή στρατό που πουλαγε οπλα στον εχθρο για τσιγάρα και δολλαρια να ζησει? (πιθανα να εχεις ακουσει για τους Brixmis, τι γινοτανε στην Αν Γερμανια)
Με τη γυναικα μας να πηδιέται στο διπλα δωματιο για μήλα, οδοντόκρεμα ή καλσον Μπίκ???Οταν μιλαμε για ένα 'προιόν' κοιτάμε παντα και το κόστος του. Ειδικα αν μιλαμε για το κοστος ανθρώπων και των ψυχών τους. Καλα τα περναγε η ηγεσια και οι γλυφοντες και ερποντες γυρω απο το κομμα. Οι υπόλοιποι τον πούλο. Εσυ πηγες Βουλγαρια παλια, γραφεις παραπάνω. Οι Βούλγαροι ερχόντουσαν εδω?
Σε αφηνω τωρα, γιατι μου χτυπάνε το κουδούνι....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οταν μιλαμε για ένα 'προιόν' κοιτάμε παντα και το κόστος του. Ειδικα αν μιλαμε για το κοστος ανθρώπων και των ψυχών τους.δεν νομίζω ότι μας πολυπαίρνει και τόσο βέβαια, αν αναλογιστείς ποιο είναι το κόστος για το Δυτικό τρόπο ζωής
-
Εχω ξαναναφέρει ότι η βασική διαφορά στο 'κόστος' μεταξύ υπαρκτού σοσιαλισμού και καπιταλισμού ήταν ότι στα ανατολικά κράτη ίσχυε το 'εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ'. Ενώ αντίθετα ο καπιταλισμός μπορεί να εξαθλιώσει 3 ηπείρους και περίπου 3 δις κόσμο (ή και παραπάνω), αλλά είναι μακριά, είναι μαύροι και δεν τους βλεπουμε. Άρα είναι σα να μην υπάρχουν.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τη σαπια υγεια του ηρωα της ΕΣΣΔ Κόρολεβ απο τα γκουλάγκ? Αυτους που δε γυρισαν ποτε πισω, έστω και με σαπια υγεια, με μονο έγκλημα συζητήσεις όπως αυτη που κανουμε εδω??Παροξυσμός του Στάλιν. Επίσης πήγε να χάσει τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο επειδή είχα καθαρίσει τους μισούς Στρατηγούς του και ευτυχώς που βρέθηκαν 2-3 ΚΕΦΑΛΙΑ και τον ξελάσπωσαν.
Το γεγονος οτι η δικη μας διαφθορά και κομματοκρατια και νεποτισμος είναι παιδική χορωδία συγκρινομενη με τα εκει???
Δεκτό.
Τις ουρες στις πολεις για μια μαραμενη πατατα???
Η πρώην 'πεθερά' (σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν παντρεύτηκα με την κοπέλα) ήταν Λιθουανή (κι αντικομμουνίστρια ως το κόκκαλο γιατί οι κόκκινοι είχαν φάει τον παππού της το 1917) κι έχω πιεί μερικούς αμπελώνες κρασί μαζί της. Μερικές φορές δεν υπήρχαν διάφορες λιχουδιές αλλά αυτό με τις πατάτες που λες είναι πέρα για πέρα λάθος από ότι έχω μάθει. Φαγητό πάντα υπήρχε (μιλάμε για δεκαετίες 50-60-70-80)
Τον κακομοίρη τον πρίν τον Γκαγκάριν (ο Γκ ηταν τριτη επιλογη ώς Καζακστανος) που καηκε πατόκορφα (βρηκαν φλεβα για ορο μονο στην πατούσα) και αμα το εβγαζαν εξω το νεο δεν θα χανονταν απο τον ίδιο λογο και οι αντιστοιχοι Αμερικανοί?
Περισσότεροι Αμερικανοί χάθηκαν συνολικά νομίζω. Οπότε δεν βλέπω που το κακό. Όποιος δοκιμάζει κάτι καινούριο βάζει το κεφάλι του στον ντορβά.
Το να λες ανεκδοτα όπως αυτο που ανεφερα παραπανω στο μπανιο με την βρυση τερμα ανοιχτή?
Δικτατορία υπήρχε, δεν αντιλέγω.
Τα ποσοστά αλκοολισμού σε επιπεδα παναγια βόηθα?
Δεν είναι θέμα συστήματος. Σε όλη τη Β. Ευρώπη ισχύει. Μια βόλτα από Λονδίνο Σάββατο βράδυ θα σε πείσει. Κάτι ξέρω... εκεί μεγάλωσα.
Την καταπολεμηση της ανεργιας με το να εχεις 17 πορτιερηδες στο κεντρικο ξενοδοχειο στη Μοσχα πως το λεγαν δε θυμαμαι?
Δεν με ενοχλεί κάτι τέτοιο αρκεί να υπάρχει τρόπος να τραφούν.
Τον κουρελή στρατό που πουλαγε οπλα στον εχθρο για τσιγάρα και δολλαρια να ζησει? (πιθανα να εχεις ακουσει για τους Brixmis, τι γινοτανε στην Αν Γερμανια)
Ε... αυτό μου θυμίζει τώρα το σκηνικό που έχω δει μπροστά στα μάτια μου σε άσκηση να μας δίνουν οι Αμερικανοί φυσίγγια με αντάλλαγμα σάντουιτς για να γλυτώσουν την οδοντόκρεμα που έτρωγαν εκείνοι. Με άλλα λόγια καμία σχέση με την πραγματικότητα, απλά παρεμβατικές συμπεριφορές.
Με τη γυναικα μας να πηδιέται στο διπλα δωματιο για μήλα, οδοντόκρεμα ή καλσον Μπίκ???
Σάμπως εδώ πηδιόντουσαν για λιγότερα τότε...
Εσυ πηγες Βουλγαρια παλια, γραφεις παραπάνω. Οι Βούλγαροι ερχόντουσαν εδω?
Όχι, δεν μπορούσαν καν. Ίσως αν έρχονταν θα έβλεπαν ότι δεν είναι παράδεισος ούτε κι εδώ. Βέβαια τώρα τα λούζονται όλα αυτά και εύχονται να μην είχαν αλλάξει τα πράγματα αλλά ας ζήσουν με 200 Ευρώ το μήνα μιας και μου θέλανε καπιταλισμό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
1ος τεχνητός δορυφόρος στο διάστημα.
1ο ζωντανό πλάσμα στο διάστημα.
1ος άνθρωπος στο διάστημα.
1ος διαστημικός σταθμός
Σχεδόν όλα τα ρεκορ παραμονής στο διάστημα.
Τα καλύτερα και περισσότερα μαχητικά α/φ στον κόσμο.
Τα καλύτερα και περισσότερα άρματα μάχης στον κόσμο.
Οι ισχυρότερες και περισσότερες υδρογονοβόμβες στον κόσμο.
Ο μεγαλύτερος στόλος πυρηνικών υποβρύχιων στον κόσμο.
1οι σε κβαντική φυσική, μαθηματικά κλπ παγκοσμίως.
1οι σε μπαλέτα και όπερες στον κόσμο.
Μηδενική ανεργία.
Μηδενικό ποσοστό αστέγων.
Από τα μεγαλύτερα ποσοστά μόρφωσης παγκοσμίως.
Πρόσβαση στην Υγεία, Παιδεία κλπ σε όλους.Κατά τα άλλα πίσω είχαν μείνει οι καημένοι Σοβιετικοί μωρέ... για αυτό έπεσαν! Το σύστημα δε βοηθούσε την ανάπτυξη... Ευτυχώς βοηθά η Μπαναγιά στην δύση και πάμε μπροστά!
Η Ρωσσια επινε στην κυριολεξια το αιμα του λαου της, για να φτιαχνει βομβες ,αεροπλανα και διαστημοπλοια.
Ολα στον βωμο της νικης στον τοτε Ψυχρο πολεμο και γιαυτο κατερευσε οικονομικα.
Οι ΗΠΑ απτην αλλη επαιξε πιο εξυπνα,εβγαλε ενα Ελβις ,5-6 ηθοποιαρες ,εφτιαξε το Χολιγουντ και κονομαγε πολλα περισσοτερα ,αφου τα προιοντα της εκανα τον γυρω της ευρωπης ,χωρις να πινει το αιμα του λαου της.Και στο κατω κατω,τι να τα κανω τα διαστημοπλοια και τα αεροπλανα οταν με αναγκαζεις να κυκλοφορω με αχρηστα οχηματα και με ταιζεις με το φαι στην ζυγαρια.
Στον κομμουνισμο φιλε μου δεν υπαρχει αναπτυξη,γιατι η ζωη ειναι το ιδιο μονοτονη,ενα ρολοι που γυρναει χωρις να σταματαει..Ολοι δουλευουν και ολοι συτιζονται και στεγαζονται απο το κρατος για το κρατος.
Στον κομμουνισμο δεν κανεις ονειρα. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Η Ρωσσια επινε στην κυριολεξια το αιμα του λαου της, για να φτιαχνει βομβες ,αεροπλανα και διαστημοπλοια.Ε ναι... γνωστοί αι κομμουνισταί-βρυκόλλακες.
εβγαλε ενα Ελβις ,5-6 ηθοποιαρες
Τι να μας πούνε οι ηθοποιάρες, όταν οι άλλοι πεδουσαν ρωσίδες μουνάρες... (Ιδεολογικό επιχείρημα αντίστοιχου επιπέδου)!!! Για να σου απαντήσω σοβαρά, ρώτα έναν ηθοποιό του θεάτρου και θα σου πει ποίες δύο μεγάλες σχολές υπάρχουν παγκοσμίως... η Αγγλική και η Ρωσική!
με αχρηστα οχηματα και με ταιζεις με το φαι στην ζυγαρια.
Νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο από τους άστεγους του Χάρλεμ που τρώνε από τα σκουπίδια και σκοτώνουν για 1 δολλάριο...
Στον κομμουνισμο δεν κανεις ονειρα.
Εσύ κι εγώ τι όνειρα κάνουμε;
-
σε παρακαλώ, μεγάλη επιτυχία της ανθρωπότητας το hollywood
-
Κοίτα, επί της ουσίας ο ΧρήστοςΣ8 αναφέρεται στη σημερινή πολιτιστική και τεχνολογική επικράτηση των ΗΠΑ, ακόμα και στο γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι η σύγχρονη lingua franca (τρομερά σημαντικό επίτευγμα και αυτό δε συνέβη τα 150 χρόνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας αλλά τα 50 χρόνια μετά το Β΄ ΠΠ). Και σε αυτό έχει παίξει ακόμα και το Holywood το ρόλο του (και ας βγάζει 95% σκουπίδια, δεν έχει σημασία για τον εν λόγω σκοπό)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σε παρακαλώ, μεγάλη επιτυχία της ανθρωπότητας το hollywoodΠαίζει και στην Επίδαυρο... πίνοντας coca cola... για τόση κουλτούρα μιλάμε!!!
-
Πάντως το show biz τα αμερικανάκια το κάνανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπίζνα. Και μάλιστα πέρα από τα φράγκα που βγάζουν, και με αμέτρητες προεκτάσεις σε επίπεδο προτύπων, προπαγάνδας, διάδοσης της γλώσσας και της κουλτούρας τους κ.α.
Ποιός δεν έχει χαζέψει ταινίες του χόλιγουντ ή δεν έχει μάθει αμερικάνικα τραγούδια?Ούσα ντουζ πουάντς εδώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κοίτα, επί της ουσίας ο ΧρήστοςΣ8 αναφέρεται στη σημερινή πολιτιστική και τεχνολογική επικράτηση των ΗΠΑ, ακόμα και στο γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι η σύγχρονη lingua franca (τρομερά σημαντικό επίτευγμα και αυτό δε συνέβη τα 150 χρόνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας αλλά τα 50 χρόνια μετά το Β΄ ΠΠ). Και σε αυτό έχει παίξει ακόμα και το Holywood το ρόλο του (και ας βγάζει 95% σκουπίδια, δεν έχει σημασία για τον εν λόγω σκοπό)Μα γιαυτον τον λογο το ανεφερα .
Εφερε σημαντικα κερδη στις ΗΠΑ και καθιερωθηκε σαν μια τεραστια βιομηχανια με πολλα παρακλαδια. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Η Ρωσσια επινε στην κυριολεξια το αιμα του λαου της, για να φτιαχνει βομβες ,αεροπλανα και διαστημοπλοια.
Ολα στον βωμο της νικης στον τοτε Ψυχρο πολεμο και γιαυτο κατερευσε οικονομικα.
Οι ΗΠΑ απτην αλλη επαιξε πιο εξυπνα,εβγαλε ενα Ελβις ,5-6 ηθοποιαρες ,εφτιαξε το Χολιγουντ και κονομαγε πολλα περισσοτερα ,αφου τα προιοντα της εκανα τον γυρω της ευρωπης ,χωρις να πινει το αιμα του λαου της.H ΕΣΣΔ και οχι Ρωσσια
εβγαλε και τον -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κοίτα, επί της ουσίας ο ΧρήστοςΣ8 αναφέρεται στη σημερινή πολιτιστική και τεχνολογική επικράτηση των ΗΠΑ, ακόμα και στο γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι η σύγχρονη lingua franca (τρομερά σημαντικό επίτευγμα και αυτό δε συνέβη τα 150 χρόνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας αλλά τα 50 χρόνια μετά το Β΄ ΠΠ). Και σε αυτό έχει παίξει ακόμα και το Holywood το ρόλο του (και ας βγάζει 95% σκουπίδια, δεν έχει σημασία για τον εν λόγω σκοπό)Να με συγχωρείς Νάσο αλλά όσο και αν σε συμπαθώ, εδώ θα φάμε τα μουστάκια μας. Αν δεν ήταν η Αγγλία να κατακτήσει το μισό κόσμο, εκεί ακόμα την γλώσσα τον Μάγιας και των Ινδιάνων θα μιλούσαν, άντε Ισπανικά στην καλύτερη. Η Αγγλική έγινε διεθνής επί Empire. Απλά τώρα πια επεκτάθηκε πλήρως. Βέβαια όλα αυτά στον δυτικό κόσμο. Στον άλλο μισό κόσμο (γεωγραφικά), η Ρωσική είναι η διεθνής γλώσσα! (Είχα στρατιώτες από εκεί οι οποίοι μάλιστα είχαν υπηρετήσει και στον Κόκκινο Στρατό ή σε Στρατούς του Συμφώνου της Βαρσοβίας και μου έλεγαν ότι όπως έχουμε εμείς τα αγγλικά και τους Αμερικάνους, έχουν εκείνοι τα ρωσικά και τους Ρώσους... Μας πρήξατε με τον Μπους και τα F16 στην τιβί έλεγαν! Εκεί ακούγαμε για Gorbachov και MiG 29 καθημερινά). Για αυτό σου λέω, άσε το Hollywood! Η Ινδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, ακόμα ακόμα και οι ΗΠΑ μιλάνε αγγλικά επειδή εκεί πήγαν και τους τα έμαθαν οι... ΑΓΓΛΟΙ!!!
-
Καλά ντε, που σου θίξαμε την αυτοκρατορία
Κίνα-Κορέα-Ιαπωνία-Λατινική Αμερική-Δυτική Ευρώπη μιλάνε Αμερικανικά
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά ντε, που σου θίξαμε την αυτοκρατορίαΚίνα-Κορέα-Ιαπωνία-Λατινική Αμερική-Δυτική Ευρώπη μιλάνε Αμερικανικά
Κίνα; Όπως Ταιβάν; Όπως Σινγκαπούρη; Όπως Μεγάλη Βρετανία;
Ιαπωνία; Ε ναι... αυτή έχασε τον πόλεμο.
Οι γείτονες των Γιάνκηδων μιλάνε αμερικάνικη διάλεκτο της Αγγλικής γλώσσας; Κρίμα να μιλάνε βλάχικα και είναι καλά παιδιά...Δυτική Ευρώπη μιλάει british english!
-
Ε.Σ.Σ.Δ. σε φωτογραφίες ...
-
Περί πατάτας και πείνας στη ΕΣΣΔ :
Όταν μπήκαμε στο σπίτι της Βέρα, φιλενάδα της Βάριενκα, όλοι ήταν στρωμένοι στο τραπέζι, καμιά δεκαπενταριά άτομα, και μόνο εμάς περίμεναν. Όλα ήταν πανέμορφα. Το τραπέζι ήταν φίσκα από τα φαγητά, τα ποτά και τους μεζέδες. Μου έκανε εντύπωση, γιατί δε θυμάμαι, κανένα σπίτι, καμιά γιορτή που ετοιμάζουν αυτοί οι άνθρωποι, που να θύμιζε κάποια φτώχεια. Βέβαια ήξερα πως οι σοβιετικοί άνθρωποι ό,τι είχαν τα βάζαν πάνω στο τραπέζι. Δεν τους ένοιαζε καθόλου τι θα γίνει το αύριο. Θα περάσουν χρόνια ώσπου να αφομοιώσω αυτή τη δυ-σκολονόητη σοβιετική πραγματικότητα. Πέταξε φευγαλέα για λίγο ο νους μου στην καταραμένη σοφίτα της Φρανκφούρτης όταν μαζευόμαστε τα βράδια κάποιες παρέες να γιορτάσουμε και μεις κάποια μικρή γιορτή. Πώς να συγκρίνω όμως εκείνα τα τραπέζια μ' αυτά εδώ των σοβιετικών που νομίζαμε ότι πεινάνε; Και εκεί είχα φίλους ευκατάστατους που είχαν μαγαζιά και εμπορεύονταν. Έπρεπε να κάνουν όμως σκληρή οικονομία για να αποταμιεύουν κάποια λεφτά γιατί το αύριο ήταν άγνωστο.
- Πρόποση, θέλουμε ο Έλληνας να κάνει πρόποση, άρχισαν ρλοι να φωνάζουν τριγύρω μου.
Πήρα το ποτήρι με τη βότκα και σηκώθηκα.
-
Και βεβαίως θα πιω αυτό το ποτήρι για την υγεία της Βέρα, που είναι η καλύτερη φίλη της Βάριενκά μου. Πίνω όμως και για τη δική σας την υγεία φίλοι μου, που γνωριζόμαστε απόψε σ' αυτή την πανέμορφη βραδιά με αυτό το πλούσιο τραπέζι που μας ετοίμασε η φίλη μας η Βέρα. Να είστε πάντα ωραίοι και ανοιχτόκαρδοι και ποτέ να μη σας λείπει το χαμόγελο. Όπως τώρα, αυτή τη στιγμή που βλεπόμαστε στα μάτια. Όταν μετά από λίγο έπαιξε η μουσική και χορεύαμε με τη Βάριενκα, μου ψιθύρισε κάποια στιγμή.
-
Γιατί το είπες αυτό πως η Βέρα μας ετοίμασε πλούσιο τραπέζι; Θα νομίσει ότι την κοροϊδεύεις. Όταν της είπα ότι θα 'ρθω στα γενέθλιά της με το φίλο μου τον Έλληνα, ξέρεις τι γύρισε και μου είπε; Ελάτε, μόνο μην ντροπιαστούμε στα μάτια του γιατί αυτός είναι Ευρωπαίος και αυτοί εκεί να ξέρεις είναι μαθημένοι στα πλούτη. (σελ 304-305)
ΕΣΣΔ: Με το χέρι στην καρδιά. Ιωάννου, Μπάμπης
15 ευρουλάκια κάνει ....
Μερικά αποσπάσματα θα βρείτε εδώ:
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από την ανάγκη που διαπίστωνε ο συγγραφέας ότι οι απλοί άνθρωποι παραπληροφορημένοι από την αντισοβιετική προπαγάνδα είχαν ανάγκη να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι ποια ήταν η πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ. Διάφορα ερωτήματα είχαν τεθεί και στον ίδιο το συγγραφέα από το φιλικό του περιβάλλον. Πώς έζησες εκεί; Πείνασες; Δυστύχησες, σε παρακολουθούσε η αστυνομία ή όλα αυτά είναι υπερβολές; Ερωτήματα όπως: Ποια ήταν η καθημερινότητα στη Σοβιετική Ένωση; ποια χώρα ήταν αυτή; **πώς ζούσαν άραγε οι απλοί άνθρωποι; **Τέτοια ερωτήματα, με ορισμένη δυσπιστία, έθετε και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν βρέθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1968. Δυο δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση και σε συμβολικό επίπεδο της διαδικασίας αντεπαναστατικών ανατροπών και καπιταλιστικής παλινόρθωσης το 1991 και με την αστική προπαγάνδα να οργιάζει πως είναι έγκλημα να ζουν οι εργάτες χωρίς καπιταλιστές, είναι εύλογο στους εργαζόμενους και στη νεολαία να γεννιούνται ερωτήματα με τα οποία ασχολείται ο συγγραφέας. 'Με το χέρι στην καρδιά' ο συγγραφέας δίνει ολοζώντανες πολλές πλευρές και απαντήσεις για την καθημερινότητα στη Σοβιετική Ένωση.
Capitalism vs Communism Mother of all topics