-
Κάποιοι έχετε χάσει την αίσθηση της ταχύτητας και απλώς συγκρίνετε νούμερα...
-
πλαι και πισω μου θυμιζει λιγο το R8
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918, η δε F12 (δικίνητη, προσθιομήχανη) έχει 0-200 σε 8,5s σύμφωνα με την Ferrari.
Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τιμές κατανάλωσης! Αν έχει τέτοιες επιδόσεις με κατανάλωση Boxster θα είναι μεγάλο επίτευγμα!Έτσι είναι. Ως συνήθως η Πόρσε δεν πάει για τις απόλυτες επιδόσεις (ειδικά όταν περιμένουμε τα τέρατα των 1000 ίππων από Ferrari και Mclaren) αλλά για συνδυασμό οικονομίας και ταχύτητας.
και πρακτικότητας
-
Ωραία είναι !!! Έχουν κολλήσει και το i phone - 14 στην κεντρική κονσόλα ...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Κάποιοι έχετε χάσει την αίσθηση της ταχύτητας και απλώς συγκρίνετε νούμερα...Μα ποιος είχε την αίσθηση ΑΥΤΗΣ της ταχύτητας εδώ μέσα για να την χάσει; Κατά τα άλλα υπερατου, youtuboμαχίες, επισημοτεστομαχίες...
Ένα κορυφαίο αμάξι είναι από μια κορυφαία εταιρεία, προσανατολισμένο αλλού...
-
το πραγματικό ερώτημα είναι άλλο...
επειδή την βλέπω αρκετά χαμηλή , άραγε θα καβαλάει το πεζοδρόμιο έξω από το Αθηνών Αρένα... ?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Κάποιοι έχετε χάσει την αίσθηση της ταχύτητας και απλώς συγκρίνετε νούμερα...+απειρο
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ωραία είναι !!! Έχουν κολλήσει και το i phone - 14 στην κεντρική κονσόλα ... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918Οντως δεν απεχει πολυ, μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες ...
Τα 200km/h ειναι 55 μετρα το δευτερολεπτο, οποτε στα 6 δεκατακια που εχουν διαφορα, οταν η 918 πιανει τα 200km/h η MP4 και η 456 ειναι καμια 30αρια μετρα πισω. 30 μετρα δια 4 μετρα κοντρομαθηματικης καροτσας στο συστημα SI, μας κανουν 7,5 καροτσια ή αλλιως 1,5 κολωνα
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918
Οντως δεν απεχει πολυ, μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες ...
Τα 200km/h ειναι 55 μετρα το δευτερολεπτο, οποτε στα 6 δεκατακια που εχουν διαφορα, οταν η 918 πιανει τα 200km/h η MP4 και η 456 ειναι καμια 30αρια μετρα πισω. 30 μετρα δια 4 μετρα κοντρομαθηματικης καροτσας στο συστημα SI, μας κανουν 7,5 καροτσια ή αλλιως 1,5 κολωνα
Σωστος!
Aρα, συμπεραινουμε οτι οι κολωνες απεχουν μεταξυ τους 20μετρα...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Δεν νομιζω οτι το μετρας σωστα. Πως βγαζεις τα 30 μετρα πισω? Μιλαμε για 0-200km/h κι οχι 0-200m
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918
Σωστος!
Aρα, συμπεραινουμε οτι οι κολωνες απεχουν μεταξυ τους 20μετρα...
Εξαρταται απο το αν ειναι ορθιες ή ξαπλωμενες...
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Δεν νομιζω οτι το μετρας σωστα. Πως βγαζεις τα 30 μετρα πισω? Μιλαμε για 0-200km/h κι οχι 0-200m
Οπως νομιζεις
-
Μ' αρεσεις....
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Οπως νομιζεις
Κι εγώ νομίζω πως δεν το μετράς σωστά. Νομίζω πως χονδρικά η απόσταση είναι 15 μέτρα . Η Porsche θα έχει καλύψει 245 μέτρα περίπου σε 8,9 sec και τα άλλα 2 θα έχουν καλύψει στον ίδιο χρόνο 230 μέτρα περίπου.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Δεν το μετρας σωστά.
Το αυτοκίνητο που έπιασε πρώτο τα 200km/h δεν σημαίνει οτι είναι απαραίτητα και μπροστά απο αυτό που έπιασε 2ο τα 200km/h τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (πόσο δε γνωρίζεις και την ακριβή απόσταση που έχουν). Σκέψου πχ αν το 2ο έπιασε πρώτο τα 160km/h, τώρα (στα 200km/h) πολύ πιθανόν να είναι μαζί... Έχουμε διαφορετικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κλιμακώσεις, βάρη κλπ... δεν είναι γραμμική η διαφορά...
Αυτό που λες θα γινόταν αν τα χώριζαν 0.6 sec σε συγκεκριμένο σημείο (πχ 400μ ή 1000μ) περνώντας αυτό το σημείο με την συγκεκριμένη ταχύτητα... -
ούτε εγώ κατάλαβα τί υπολόγισε ο Καμπάς.
για να υπολογίσεις απόσταση πρέπει να έχεις γνωστή την επιτάχυνση, που εν πρώτοις πρέπει να θεωρήσεις γραμμική -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οπως νομιζεις
Κι εγώ νομίζω πως δεν το μετράς σωστά. Νομίζω πως χονδρικά η απόσταση είναι 15 μέτρα . Η Porsche θα έχει καλύψει 245 μέτρα περίπου σε 8,9 sec και τα άλλα 2 θα έχουν καλύψει στον ίδιο χρόνο 230 μέτρα περίπου.
Ναι αλλά στην κοντρομαθηματική, όταν πατάς με κάποιον και του ρίχνεις 15 μέτρα πας στα φόρουμ και γράφεις για 1,5 κολώνα. Το βεβαιώνουν και όλοι οι φίλοι σου, βγάζοντας εντελώς ψεύτη τον άλλον ο οποίος επιμένει πως η διαφορά στο τέλος ήτανε μισή καρότσα και αν.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ούτε εγώ κατάλαβα τί υπολόγισε ο Καμπάς.
για να υπολογίσεις απόσταση πρέπει να έχεις γνωστή την επιτάχυνση, που εν πρώτοις πρέπει να θεωρήσεις γραμμικήΕγώ υπολόγισα με βάση μέση επιτάχυνση απο τις διαφορές ταχύτητας αρχής τέλους. Είναι μια παραδοχή για θεωρητική συζήτηση χωρίς να είναι φυσικά σωστή απαραιτητα στην πραγματικότητα. Κι εγώ δεν έχω καταλάβει τι υπολόγισε ο Καμπάς
-
edit: σταθερή επιτάχυνση ήθελα να γράψω, προφανώς και με οποιαδήποτε επιτάχυνση μπορείς να κάνεις υπολογισμούς εφόσον ξέρεις την συνάρτηση της
Porsche Forum