-
Αυτά είναι ωραία!
-
Δεν με νοιάζει γενικα η εμφάνιση, αλλα αυτο το πράγμα παραείναι χάλια.
- Αμα το βάλεις στο δυνατό και σκυψεις λίγο, κανει και για σεσουάρ???
- Βαζεις μπαλόνια τα γεμιζεις ζεστο αέρα, πας και τα ξεφουσκώνεις στα άλλα δωμάτια, έχεις θέρμανση στιγμιαία και οικονομική
- Σκύβεις να βάλεις ξύλα και γεμιζεις καψιματα στρογγυλα, σαν να σου έκαναν βεντουζες με χιτώνια στο προσωπο
- Ψηνεις 5 μπουτια γαλοπουλα/ σουβλακια /σαρδελες κλπ εύκολα, τα βαζεις στις τρυπες και σε λιγο έτοιμα
- Κάνεις προποπνηση πινγκ πονγκ, πετας μπαλακι στο πετάει καυτό απο την αλλη μεριά.
- Μοιάζει με hot rod εξατμίσεις
-
Γύρισα από την Έκθεση (στη Θεσσαλονίκη).
Ένα ολόκληρο περίπτερο είναι γεμάτο με λέβητες, σόμπες και τζάκια και σαν να μην έφτανε αυτό, γύρω γύρω από τα περίπτερα έχει τζάκια και σόμπες - τόσο πολλά δεν έχω δει πουθενά.Μηχανήματα για να κόβεις ξύλα, ότι μπορείς να φανταστείς.
Έκθεση ξύλου έπρεπε να ονομασθεί....και υγραέριο.
Μπαίνοντας, πολλά αμάξια με υγραέριο.Το ΔΝΤ έχει επηρεάσει σημαντικά την ΔΕΘ.
-
και γω πηγα σημερα στη ΔΕΘ. Χορταινε σομπες και λεβητες το ματι σου! Αλλα κατα ενα περιεργο τροπο δεν ειδα καμια γνωστη φιρμα, απο αυτες που συζηταμε εδω. Αγνωστες μαρκες, ξενες αλλα και ελληνικες που παρα πολλες θυμιζουν αντιγραφες αυτψν που συζηταμε ή βλέπουμε στο ιντερνετ. Πχ, NORDICA ειχε ενας εκθετης αλλα 2-3 κοματια απο τα ακριβα. Γυρω γυρω καποιες που θυμιζαν Nordica αλλα αλλη ονομασια ( μου διαφγευγει τωρα). Ουτε καν prity, thorma, skladova κλπ. Σαν μοντελα ειδα παρα πολλα που τις θιυμιζουν, τι φιρμα οχι. Δεν ξερω τι γινετε... Εψαχνα να δω για εταιριες με καπναγωγους, μπουρια κλπ. Τιποτα...
Γενικοτερα η ΔΕΘ εχει χαλασει παρα πολυ. Καμια σχεση με παλια, τοσο σε εκθετες αλλά και ποικιλια. Μονο τα γκομενακαι και οι γυναικαρες σε καποια σημεια μου φτιάξαν τη διαθεση...
-
Όλες οι prity εκεί ήταν.
Μου άρεσε ο λέβητας Radijator FK3.
-
Ναι, ειδα κανα δυο, το ονομα prity Ομως δεν φιγουραρε πουθενα σε περιοπτη θέση.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με λίγα λόγια: Γυρνάει αέρα κ τον βγάζει ζεστό, αλλά δεν εξαλείφει το βασικό μειονέκτημα του ανοιχτού τζακιού, δλδ την ανεξέλεγκτη καύση. Για το αισθητικό θέμα, δεν μιλάω καν.
Δίνεις που δίνεις τα λ7, δώσε άλλα τόσα κ κάνε το τζάκι σου ενεργειακό. Την διαφορά στα λ7 θα την βγάλεις τον πρώτο χρόνο, από την διαφορά στα ξύλα που θα κάψεις κ στο πετρέλαιο που δεν θα κάψεις.για εμας που ειμαστε στο ενοικιο και δεν μπορουμε να αλλαξουμε τζακι? βασικα το ξερω οτι δεν θα αλλαξει η ανεξελεγκτη καταναλωση ξυλου, αλλα θα προσφερει περισσότερη ζέστη στο σπιτι? ή πεταμενα χρηματα?
-
Είπαμε: Ξεπερνάμε την αισθητική, το 'εγώ το θέλω το τζάκι' κλπ κλπ κ επικεντρωνόμαστε στην απόδοση, οκ?
Έχει την ίδια απόδοση με ένα ηλεκτρικό αερόθερμο, το οποίο όμως κάποτε θα ζεστάνει τον χώρο, ενώ το ανοιχτό τζάκι όχι.
Αν συγκρίνουμε την 'απόδοση' του ανοιχτού τζακιού με ή δίχως την συσκευή, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ΜΕ την συσκευή η απόδοση είναι μεγαλύτερη. -
Καλημέρα κ πάλι είχα γράψει παραπάνω ενα ερώτημα για 2 σόμπες η μία ήταν η issota της la nordica κ η αλλη η dovre 760cb ενώ ήμουν αποφασισμένη τελικά για την dovre 1500ε τιμή τώρα βρίσκομαι πάλι σε δείλιμα μήπως αυτη η σόμπα http://kalogiropoulos.gr/gr/disco-8.5-kw.html της edil kamin παρόλο που είναι λιγότερα kw είναι καλύτερη επείδη βγάζει ζεστό αερα κ αν είναι καλό να βγάζει αέρα. Το σπίτι μου είναι μακρόστενο κ γ αυτο προβληματίζομαι κ τα δωμάτια μεγάλα, μόνωση έχει καλή εκτός απο τα παράθυρα που ειναι πιο παλια. Βοήθειααα παρακαλώ
-
Ο κύβος εριφθει ....
Jolly mec
Universaljolly esagono
Δεν θα πείραξω το τζακι , θα αλλάξω μόνο την κασέτα .
Τωρα για το αν αξίζει να βγάλω αεραγωγο που να πηγαίνει στα υπνοδωματια ....
Περιμένω τον τεχνικό να μου πει ....Πιστεύω μεχρι τελος Οκτώβρη να το έχω περάσει .
Ευχαριστώ τον ililia που παρότι δεν τον γνωρίζω και παρότι δεν έχουμε ποτε συνομιλήσει
με βοήθησε με την επιλογή της μάρκας (jolly mec ) -
ε πες μας τιποτα ωρε...
τιμη...
διαστάσεις...
φτιάξε μας λίγο...
-
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
ε πες μας τιποτα ωρε...τιμη...
διαστάσεις...
φτιάξε μας λίγο...
την τιμή θα την διαπραγματευτω αυτή την εβδομάδα ,
Πάντως ξεκινάει απο τις 3565 (χωρίς έκπτωση )- τα περαστικά ...
Οι διαστάσεις είναι : πλάτος 80
Βάθος 55
Ύψος 54Το θέμα μου ηταν ότι επειδή έχω μεγαλο τζακι , δεν ήθελα να το κάνω ούτε θερμαστρα ούτε φούρνο μικρο κυμάτων ..... Χαχαχαχαχαχα
Θέλω να βλέπω φλόγα .....
Επίσης μου άρεσε που έχει υγροποιητη για να μην ξεραινεται ο αέρας + πολλά αλλα καλούδια caldo control κλπ.
Μου αρέσει πολυ να βλέπω το τζακι να καίει συνέχεια και δεν το κρύβω ότι θα το ξεσκισω αυτο το χειμώνα .....
Με το ανοιχτο που είχα (έχω) πρέπει να εισαι πάνω Απ τη φωτια συνέχεια και να την προσεχείς μην σβήσει αλλα και να την τροφοδοτείς. ...
Θα ήμουν πολυ ευχαριστημένος εάν μπορούσα να κατέβασω και στον κατω όροφο ένα αγωγό .... Αλλα δεν έχω γνώσεις ακόμα ....
-
Και γιατί δεν παίρνεις κανονικό monobloco με τόσα λεφτά?
-
Γιατι θα πρέπει να γκρεμισω το τζακι ....
-
αντε καλοριζικο! κορυφαιο μηχανημα. αν και με τα μισα λεφτα επαιρνες κατι αλλο αντιστοιχα ποιοτικο, με λιγοτερα καλούδια ομως.
-
Κατέβασε αεραγωγούς στον κάτω όροφο τώρα που θα έχεις μερεμέτια γιατί αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ.
-
Έναν αεραγωγο θέλω να κατέβασω αλλα θα κανει 2 3 σπασιματα συνολικό μήκος 6 με 7 μέτρα λέτε να έχω θέμα ;
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
αντε καλοριζικο! κορυφαιο μηχανημα. αν και με τα μισα λεφτα επαιρνες κατι αλλο αντιστοιχα ποιοτικο, με λιγοτερα καλούδια ομως.ευχαριστώ πολυ !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Έναν αεραγωγο θέλω να κατέβασω αλλα θα κανει 2 3 σπασιματα συνολικό μήκος 6 με 7 μέτρα λέτε να έχω θέμα ;Αν βάλεις μεγαλύτερη διατομή δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Μεγαλύτερη απο τι ;
Επίσης το τζακι κολλάει στον εξωτερικο τοίχο και σκέφτομαι για να μην τρυπησω πλακα , να κάνω μια εξωτερική γκελα .....
Ξυλόσομπα