-
Έχω την εντύπωση ότι ο Κ.Ο.Κ. σε βγάζει νόμιμο σε τέτοια περίπτωση. Το ανώτατο όριο σε τέτοιο δρόμο είναι 110 χλμ/ώρα αν θεωρείται ταχείας κυκλοφορίας, ή 90 αν θεωρείται άλλο οδικό δίκτυο, άρα τα 80 είναι αποδεκτή ταχύτητα. Συνεπώς, είσαι νομιμότατος και είναι σίγουρα καλύτερο να βγεις 300-400 μέτρα πριν το φανάρι και να κινηθείς αριστερά κύριος με το φλας σου, παρά να κάνεις βεβιασμένες σφήνες την τελευταία στιγμή.
-
Το ποιο ειναι το ανωτατο οριο κ πως το εφαρμοζουμε, ειναι δουλεια της τροχαιας κ οχι δικια μας ωστε να κανουμε τα κινητα εμποδια αναπαυομενοι στη λογικη 'εγω παω με το οριο οποτε δε με κουναει κανεις'..
cson
Κρινεις ποσο νωρις πρεπει να βαλεις το αυτοκινητο σου στην αριστερη λωριδα, κ το βαζεις. Χωρις υπερβολες ομως του τυπου 'εχω κατσει στην αριστερη επειδη ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα στριψω'. Βαζεις φλας για να δειξεις οτι θες να στριψεις (απαραιτητως, ωστε να ξερει κ ο απο πισω τι πας να κανεις κ να καταλαβει οτι δεν εισαι αλλο ενα ζωο της αριστερης λωριδας). Κ αφηνεις τους απο πισω να πανε να !#&%@&$%&%).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ποιο ειναι το ανωτατο οριο κ πως το εφαρμοζουμε, ειναι δουλεια της τροχαιας κ οχι δικια μας ωστε να κανουμε τα κινητα εμποδια αναπαυομενοι στη λογικη 'εγω παω με το οριο οποτε δε με κουναει κανεις'..Συμφωνούμε δηλαδή ότι είναι νόμιμο, όπως φυσικά συμφωνούμε ότι να καθυστερείς την κυκλοφορία είναι επικίνδυνο. Η ένστασή μου είναι στο ότι είναι κατά πολύ χειρότερο να κάνει σφήνα χωρίς αύριο κάποιος για να μην χάσει το φανάρι, παρά να μου βγει λίγο νωρίτερα και να έχουμε και εγώ και αυτός τον έλεγχο της κατάστασης. Δηλαδή εννοώ να μην βγει πολύ νωρίτερα, αλλά ούτε και τελευταία στιγμή.
-
Αρα με καλυπτει ο ΚΟΚ στη κινηση αυτη αρκει να εχω για 400 μετρα ανοιχτο το αριστερο φλας...
Πολλοι νομιζουν οτι η καβαλας και η καθε καβαλας ειναι κλειστος αυτοκινητοδρομος.
-
Κοίταξε, το θέμα δεν είναι τι νομίζει κανείς, αλλά η πραγματικότητα. Στην αριστερή της Καβάλας σε συνθήκες νορμάλ κίνησης το βήμα είναι αρκετά πάνω από ογδόντα. Μπορεί να είσαι νόμιμος, αλλά πρέπει να συμβαδίζεις με την πραγματικότητα της ροής για να είσαι απόλυτα ασφαλής. Στην τελική, άμα θέλεις να βγαίνεις νωρίτερα, βγάζεις το φλασάκι σου και επιταχύνεις λίγο για να μην χρειαστεί να τσαρουχώσει ο πίσω, και τέλος καλό, όλα καλά.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ποιο ειναι το ανωτατο οριο κ πως το εφαρμοζουμε, ειναι δουλεια της τροχαιας κ οχι δικια μας ωστε να κανουμε τα κινητα εμποδια αναπαυομενοι στη λογικη 'εγω παω με το οριο οποτε δε με κουναει κανεις'..cson
Κρινεις ποσο νωρις πρεπει να βαλεις το αυτοκινητο σου στην αριστερη λωριδα, κ το βαζεις. Χωρις υπερβολες ομως του τυπου 'εχω κατσει στην αριστερη επειδη ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα στριψω'. Βαζεις φλας για να δειξεις οτι θες να στριψεις (απαραιτητως, ωστε να ξερει κ ο απο πισω τι πας να κανεις κ να καταλαβει οτι δεν εισαι αλλο ενα ζωο της αριστερης λωριδας). Κ αφηνεις τους απο πισω να πανε να !#&%@&$%&%).
Η δουλειά τις Τροχαίας είναι να Παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο Κ.Ο.Κ.
Η δουλεία η Δικιά μας είναι να γνωρίζουμε τον Κ.Ο.Κ. και να τον Εφαρμόζουμε.
-
+1
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θελω μια διευκρινηση για το τι λεει ο Κ.Ο.Κ για το παρακατω.
Εισαι στη Καβαλας και προκειται σε 400 μετρα στο φαναρι να στριψεις αριστερα, κινησε με 80χλμ/ωρα(δεν εχω ιδεα ποσο ειναι το οριο σε αυτον το δρομο). Για αυτα τα 400 μετρα καθεσαι αριστερα και οι γρηγοροι πισω ωρύονται, τι ισχυει?Μπαινεις στην αριστερη με τροπο που να μην ενοχλησεις την κυκλοφορεια διατηρεις την ταχυτητα της λωριδας..και οταν πλησιαζεις στη λωριδα επιβραδυνσης στο φαναρι κοβεις αριστεροτερα και το πλησιαζεις σταματοντας... Τι προβλημα εχει αυτη η διαδικασια... γιατι να πηγαινεις με 80??? εαν η λωριδα κινηται πιο γρηγορα.. στη λωριδα επιβραδυνσης εχεις το μηκος να φρεναρεις...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
στη λωριδα επιβραδυνσης εχεις το μηκος να φρεναρεις...Όχι πάντα, μην σου πω συχνότερα όχι, καθώς συνήθως δεν ειναι μόνο το δικό μας αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο δρόμο, υπάρχουν κι αλλα.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Το αν ειναι γεματη η οχι φαινεται οσο πλησιαζεις και τοτε ενεργεις αναλογα... μεχρι και να σταματησεις... (δες τη λωριδα στη κηφισιας στη Φιλοθεη που την μεγαλωσαν επειδη φρακαραν οσοι ηθελαν να στριψουν αριστερα), μη λεμε τα αυτονοητα...
-
cson
Θεωρω οτι 400μ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση, για ταχυτητες 80-100-120.
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Η δουλειά τις Τροχαίας είναι να Παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο Κ.Ο.Κ.
Η δουλεία η Δικιά μας είναι να γνωρίζουμε τον Κ.Ο.Κ. και να τον Εφαρμόζουμε.
Τι σημαινει αυτο? Θεωρεις οτι μπορει καποιος να καθεται στην αριστερη λωριδα, ενω οι αλλες ειναι ελευθερες, επειδη 'παει με το οριο οποτε δεν κουνιεται'?
-
Σε παλαιότερό μου ποστ, είχα αναφέρει πως αυτός ήταν ο λόγος να φάω πρόστιμο, γιατί είχε άδεια την αριστερή και εγώ ταχύτητα μεγαλύτερη των αυτοκινήτων που κινούνταν στις άλλες λωρίδες, τα οποία βέβαια ήταν ελάχιστα.. Εθνική από Κηφισιά προς Πειραιά, στο ύψος της μεταμόρφωσης, 2 το βράδυ.. (ο δρόμος σχεδόν άδειος και 4 λωρίδες)
Βλέπω πολύ πίσω μου κάτι φώτα και δε δίνω σημασία.. σε 5 δευτερόλεπτα τα φώτα ήταν 100 μέτρα πίσω μου και έρχονταν μαλλιά.. Επειδή ακριβώς δίπλα μου στη μεσαία είχε άλλο αυτοκίνητο και κινούμασταν με παρεμφερείς σχετικά ταχύτητες (εγώ λίγο πιο γρήγορα στην αριστερή), επιταχύνω για να αδειάσω το δρόμο στον πίσω μου..
Ο πίσω ήταν περιπολικό και με έγραψε για 40+ χιλιόμετρα πάνω από το όριο, το οποίο στην Εθνική ήταν 90 (εγώ αρχικά πήγαινα 110-120 + 20 που πάτησα για να φύγω από τη μέση να αδείασω το δρόμο στον μπάτσο που πήγαινε καμία 150-160 για να με φτάνει με τέτοιο ρυθμό από πίσω..)
2 μήνες το δίπλωμα και 350 ευρώ, αν θυμάμαι καλά..
Αναφέροντας το περιστατικό εδώ μέσα, όλοι μου απάντησαν πως έπρεπε να είχα διατηρήσει σταθερή ταχύτητα που να ικανοποιεί το όριο (όσο γελοίο κι αν είναι - γιατί έτσι είναι οι νόμοι και σε αυτό το φόρουμ όλοι υπακούουν τους νόμους), ακόμη κι αν από πίσω μου ερχόταν πύραυλος της nasa..
Φυσικά με τον διοικητή δεν έβγαλα άκρη, γιατί δεν έλεγε να καταλάβει αυτό που του εξηγούσα..
-
Ο χρήστης iliaS2000 έγραψε:
Σε παλαιότερό μου ποστ, είχα αναφέρει πως αυτός ήταν ο λόγος να φάω πρόστιμο, γιατί είχε άδεια την αριστερή και εγώ ταχύτητα μεγαλύτερη των αυτοκινήτων που κινούνταν στις άλλες λωρίδες, τα οποία βέβαια ήταν ελάχιστα.. Εθνική από Κηφισιά προς Πειραιά, στο ύψος της μεταμόρφωσης, 2 το βράδυ.. (ο δρόμος σχεδόν άδειος και 4 λωρίδες)Βλέπω πολύ πίσω μου κάτι φώτα και δε δίνω σημασία.. σε 5 δευτερόλεπτα τα φώτα ήταν 100 μέτρα πίσω μου και έρχονταν μαλλιά.. Επειδή ακριβώς δίπλα μου στη μεσαία είχε άλλο αυτοκίνητο και κινούμασταν με παρεμφερείς σχετικά ταχύτητες (εγώ λίγο πιο γρήγορα στην αριστερή), επιταχύνω για να αδειάσω το δρόμο στον πίσω μου..
Ο πίσω ήταν περιπολικό και με έγραψε για 40+ χιλιόμετρα πάνω από το όριο, το οποίο στην Εθνική ήταν 90 (εγώ αρχικά πήγαινα 110-120 + 20 που πάτησα για να φύγω από τη μέση να αδείασω το δρόμο στον μπάτσο που πήγαινε καμία 150-160 για να με φτάνει με τέτοιο ρυθμό από πίσω..)
2 μήνες το δίπλωμα και 350 ευρώ, αν θυμάμαι καλά..
Αναφέροντας το περιστατικό εδώ μέσα, όλοι μου απάντησαν πως έπρεπε να είχα διατηρήσει σταθερή ταχύτητα που να ικανοποιεί το όριο (όσο γελοίο κι αν είναι - γιατί έτσι είναι οι νόμοι και σε αυτό το φόρουμ όλοι υπακούουν τους νόμους), ακόμη κι αν από πίσω μου ερχόταν πύραυλος της nasa..
Φυσικά με τον διοικητή δεν έβγαλα άκρη, γιατί δεν έλεγε να καταλάβει αυτό που του εξηγούσα..
βασικά εκεί που έπρεπε να επικεντρωθείς είναι ότι σε μέτρησε με ένα μη-πιστοποιημένο όργανο μέτρησης. Το κοντέρ του αυτοκινήτου δε θεωρείται αξιόπιστο σύστημα μέτρησης για άλλο όχημα πέραν του δικού σου.
Κατά τα άλλα, να ξέρεις ότι αν ο άλλος (αστυνομικός) θέλει να σεγράψει, μπορεί πολύ εύκολα και μετά άντε βγάλε άκρη.
Και για να καταλάβεις: το ξέρεις ότι υπάρχει κλήση για 'απρόσεκτη οδήγηση'? Άντε απέδειξέ ότι δεν το έκανες... -
Η καβαλας θεωρειτε αυτοκινητοδρομος ?Δεν ισχυει η κινηση κατα στοιχους?Δε νομιζω να ισχυουν τα ιδια με την Ε.Ο.
Για αυτο αλλωστε η Ε.Ο. δεν εχει εξοδους στην αριστερη μερια.Μονο μια εχει στα ΚΤΕΛ. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για αυτο αλλωστε η Ε.Ο. δεν εχει εξοδους στην αριστερη μερια.Μονο μια εχει στα ΚΤΕΛ.Εκεί έχει έξοδο αριστερά επειδή το κράτος ή/και ο εργολάβος ήταν ηλίθιοι / ανίκανοι / δεν είχαν λεφτά. Δεν υπάρχει άλλος λόγος.
-
iliaS2000
α) η κληση ειναι περα για περα γτπ...Θα σου το ειχαμε πει κ τοτε, δεν νοειται 'σε μετρησα με το κοντερ του αυτοκινητου μου'.
β) ΑΦΟΥ επεσες σε μαλακες, που σε εγραψαν για το οριο ταχυτητας με αυτο το τροπο, τοτε ναι κατοπιν εορτης η γενικοτερη αποψη ηταν 'δεν επρεπε να τρεχεις'. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι δεν πρεπει να μενεις στην αριστερη 'επειδη πας με το οριο'.
-
Δεν είπα πουθενά ότι με μέτρησε με το κοντέρ.. με χτύπησε με ραντάρ κανονικά (απλά ήταν μέσα στο περιπολικό) και φυσικά με έγραψε για την ταχύτητα που είχα όταν επιτάχυνα για να φύγω από τη μέση..
Περνώντας, από τη γέφυρα στο Ολυμπιακό Χωριό, είδα το περιπολικό που περίμενε στα δεξιά σταματημένο, αλλά δε φαντάστηκα πως τα 120 ήταν καμία εξωφρενική ταχύτητα που υπήρχε λόγος να ανησυχώ στο συγκεκριμένο σημείο..
Ίσως επειδή το αυτοκίνητό μου προκαλεί κάπως με την εμφάνιση και μόνο, καθώς μηχανικά-εξατμίσεις κλπ, είναι όλα εργοστασιακά..
Αλλά σκεφτείτε πως οι μπάτσοι μπήκαν μέσα στο αμάξι, το έβαλαν μπροστά, ξεκίνησαν και με έφτασαν πριν τη γέφυρα Μεταμόρφωσης.. επομένως, για να με φτάσουν μετά από ένα χιλιόμετρο, καταλαβαίνει κανείς ότι τα ταχύμετρο δεν έδειχνε κανένα αστρονομικό νούμερο (ή γενικώς σκεφτείτε τη διαφορά στην ταχύτητα τη δική μου και του περιπολικού..)
Και στο τμήμα μου έβγαλαν το λάδι και στο τέλος μου χάρισαν μία βδομάδα στους 2 μήνες παρακράτησης του διπλώματος.. Θενξ..
Τους ενδιέφερε μόνο η υπέρβαση του ορίου.. δεν τους ενδιέφεραν καθόλου οι συνθήκες και ούτε καν μπήκαν στη διαδικασία να καταλάβουν σε ποιό σημείο με έγραψαν για 140 και για ποιό λόγο..
ΖΩΑ !!Υ.Γ: για να προλάβω τυχόν σχόλια περί ολυμπιακού χωριού, να πω απλά ότι κατέβαινα από το πατρικό μου στη Ν.Ερυθραία, στο σπίτι μου στη Ν.Σμύρνη.. καμία σχέση με κόντρες και ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ μου.. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Για αυτο αλλωστε η Ε.Ο. δεν εχει εξοδους στην αριστερη μερια.Μονο μια εχει στα ΚΤΕΛ.
Εκεί έχει έξοδο αριστερά επειδή το κράτος ή/και ο εργολάβος ήταν ηλίθιοι / ανίκανοι / δεν είχαν λεφτά. Δεν υπάρχει άλλος λόγος.
Nαι το φανταζομαι...Απλα το εγραψα σαν παραδειγμα.
Αλλα στη Καβαλας ας πουμε δεν επιτρεπεται να προσπερασεις καποιον απο το δεξιο ρευμα?Δεν ειναι αυτοκινητοδρομος.
Αρα εχει εξοδους αριστερα και διασταυρωσεις... -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Για αυτο αλλωστε η Ε.Ο. δεν εχει εξοδους στην αριστερη μερια.Μονο μια εχει στα ΚΤΕΛ.
Εκεί έχει έξοδο αριστερά επειδή το κράτος ή/και ο εργολάβος [s]ήταν ηλίθιοι / ανίκανοι / δεν είχαν λεφτά[/s] ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. Δεν υπάρχει άλλος λόγος.
Στο διόρθωσα...
-
Επικές στιγμές χθες βράδυ...
Είχαν πάει να δω μία ταινία σε θερινό κινηματογράφο του Ν. Ψυχικού, δίπλα στην Κηφισίας. Μέχρι να ξεκινήσει η προβολή καθόμασταν στην ταράτσα της πρόσοψης, όπου υπάρχει κάτι σα φουαγιέ. Κάποια στιγμή ακούμε συνεχώμενα κορναρίσματα. Τι είχε γίνει? Δίπλα από τον κινηματογράφο υπάρχει μία θέση πάρκινγκ. Είχε πάει λοιπόν κάποιος έξυπνος με ένα χρυσό jeep wrangler, και είχε παρκάρει ακριβώς μπροστά, αλλά και όχι κολητά στο πεζοδρόμιο. Ήδη λοιπόν ενοχλούσε την κυκλοφορία του στενού. Θέλει λοιπόν ο άνθρωπος που έχει το αμάξι του στο πάρκινγκ να φύγει, και έχει τον κουβά μπροστά του. Κορνάρει για πολύ ώρα, αλλά τίποτα. Ρωτάνε όσους ήμασταν στον κινηματογράφο, αλλά κανείς μας δεν ήταν ο ιδιοκτήτης. Σε διπλανά μαγαζιά, το ίδιο. Αφού είχε περάσει αρκετή ώρα (ίσως και πάνω από 20 λεπτά) πάει ο άνθρωπος και βλέπει ότι το παράθυρο του jeep ήταν λίγο ανοιχτό. Ταυτόχρονα το αμάξι που ήταν παρκαρισμένο νόμιμα από πίσω του έφευγε. Οπότε κατάφερε άνοιξε την ασφάλεια, άνοιξε την πόρτα, έλυσε χειρόφρενο και έβγαλε ταχύτητα και το άφησε να κυλίσει πίσω. Βέβαια με κλειδωμένο τιμόνι και τροχούς ελαφρώς στριμένους το αμάξι μπήκε όλο και περισσότερο στο δρόμο. Οπότε δένει χερόφρενο, κλείνει πόρτα κτλ και μπάινει στο αμάξι του και φεύγει...
Είχαμε λιώσει στο γέλιο. Δυστυχώς όταν τελείωσεη προβολή το jeep είχε εξαφανιστεί, οπότε δεν είδαμε τα μούτρα του ζώου ιδιοκτήτη. Θα χε πολύ πλάκα πάντως να τον βλέπαμε να αναρωτιέται πως κατέλληξε εκεί το αμάξι του. Ακόμα πιο πλάκα θα είχε να του το είχε σηκώσει η τροχαία επειδή εμπόδιζε.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]