-
Ο χρήστης theios έγραψε:
σχετικά με το point system..οι βαθμοί ποινής διαγράφονται και αν ναί μετά από πόσα χρόνια?υπάρχει περίπτωση να θεωρηθείς υπότροπος? να έχεις δηλαδή 3 βαθμούς το 2000 πχ να παρεις άλλους 5 το 2002 και να δράσει αυτό πολλαπλασιαστικά? ή θα διαγραφούν όταν συμπληρωθεί η ανάλογη περίοδος για κάθε περίπτωση?
η διαγραφγ γινεται καθε 4 χρονια και μονο για αυτους που συμπληρωνουν την τετραετια.
δηλ αν καποιος το 98 πηρε 3 βαθμους και το 99 αλλους 9 το 2002 αφιαρουνται οι τρεις και το 2003 οι υπολοιποι 9.
στους 25 ''καιγεσαι'' και χανεις για 6 μηνες το διπλωμα ενω πρεπει να δωσεις ξανα εξετασεις για να ανακτησεις.
οποιος θελει να δει ποσους βαθμους ποινης εχει μπορει να παει στο υπ.μεταφορων στον χολαργο και να το μαθει απο το αρμοδιο γραφειο [ΣΕΣΟ] δινοντας μονο τον αρ.διπλωματος οδηγησης που εχει αυτο δε γινεται και τηλεφωνικα.
εαν κανεις εχει προσφατα παρει βαθμους ποινης μπορει να μην εμφανιστουν γιατι και κυριως απο τα δικαστηρια αργει η ενημερωση του συστηματος αρα ρωτηστε και ποτε εγινε η τελευταια ενημερωση.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
O Aρειος Παγος εκρινε οτι ειναι παρανομο να σου ζητανε να κατονομασεις ποιος οδηγουσε την ωρα της παραβασης.Δηλαδη οταν σου ζητανε να τους πεις ποιος οδηγουσε, εσυ πολυ απλα λες οτι ο Αρειος Παγος σου δινει το δικαιωμα να μην τους απαντησεις, και απο την στιγμη που δεν μπορουν να αποδειξουν ποιος οδηγουσε, ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρεπει να αθωωσουν τον ιδιοκτητη λογω αμφβολιων, δεν μπορουν δηλαδη να πουν οτι αφου δεν μας λες ποιος οδηγουσε θα το χρεωσουμε σε εσενα.
αυτο μπορουμε να το διαβασουμε καπου, ωστε να εχουμε κ στοιχεια οποτε ειναι να τα δειχνουμε?
-
To ειχαν αναφερει στις ειδησεις, στο in.gr νομιζω. Εξ'αλλου αυτο θα το πεις στο ΑΤ η στο δικαστηριο, οπου ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ξερουν (ασχετα αν συνεχιζουν να ζητανε να δηλωσεις ποιος οδηγουσε, για να πιασουν αυτους που δεν ξερουν).
-
εχω και εγω 2 δικαστηρια. το ενα με 135 και οριο 90 και το αλλο με 170 σε ιδιο οριο
ξερω οτι θα με ξεσκισουν. παντως ο αδερφος μου που ειχε κληση για υπερβολικη ταχυτητα και το δικαστηριο αργησε να γινει (4χρονια νομιζω αν και δεν ειμαι σηγουρος), οι ποντοι που πηρε διαγραφηκαν αυτοματως γιατι μετρανε απο την ημερομηνια παραβασης
-
Συμπληρώνοντας για το point system (Σ.Ε.Σ.Ο. σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς οδηγού)
-
Οι πόντοι παραγράφονται μόλις συμπληρωθεί χρονικό διάστημα 4 ετών, από την ημερομηνία της παράβασης, αν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των 25 βαθμών.
-
Ειδικά οι παραβάσεις που διαπράτονται από οδηγό, όταν αυτός οδηγεί όχημα Δημοσίας Χρήσης, διαγράφονται σε διάστημα 2 ετών.
-
Για τους οδηγούς, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τριετία από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας οδήγησης, σε κάθε παράβαση που έχει πόντους προσαυξάνονται κατά τρεις (3) επιπλέον.
(Κόκκινο: για τους παλιούς οδηγούς 7 πόντοι, για τους νέους 10)
-
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
2. Ειδικά οι παραβάσεις που διαπράτονται από οδηγό, όταν αυτός οδηγεί όχημα Δημοσίας Χρήσης, διαγράφονται σε διάστημα 2 ετών.Προσέχετε την 'ισονομία'; Οι επαγγελματίες οδηγοί κανονικά θα έπρεπε να είναι υποδείγματα, κι όχι να δικαιολογούνται ότι επειδή κάνουν πολλά χιλιόμετρα δέχονται και περισσότερες κλήσεις!
-
Προσέξτε μία λέπτομέρια: Μόνο όταν οδηγούν αυτά τα οχήματα (Δ.Χ.), δηλαδή μόνο κατά την εργασία τους.
Εάν ο επαγγελματίας οδήγος πηγαίνει βόλτα με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο (Ι.Χ.) ισχύει η 4ετία.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Τελικα ηρθε ο κλητηρας(μετα απο 3+ χρονια!!!)και ενημερωσε οτι δικαζομαι στις 27 Σεπτεμβριου....
Τι να περιμενω???325 ευρω και 9 ποντους στο διπλωμα σου για το ΣΕΣΟ.
τωρα βεβαια τα 50 με τα 127 αν ηταν σε κατοικημενη περιοχη μηπως ειναι λιγο υπερβολικα;;;;
εγω απο τοτε [1990 περιπου] που με στειλανε στο πρωτο μου δικαστηριο οταν περασα μεσα απο χωριο στην Καλαματας-Τριπολεως με 105 αντι για 50 εκατσα και το σκεφτηκα λιγο και ειπα οτι καλα μου εκαναν και μετα απο αυτο οχι βεβαια για το φοβο του προστιμου αλλα για τους κινδυνους που μπορει να υπαρξουν σε πεζους κλπ μειωνω ταχυτητα οχι παντα στα 50 του οριου ομως αναλογα με τις συνθηκες ισως λιγο παραπανω.
325€ ειναι λιγοτερα απο οσα περιμενα.....Μακαρι να ειναι μονο τοσα.
Τωρα στα του οριου...Η παραβαση εγινε στον κομβο Στερνας σε κατι ευθειες απο το Αργος μεχρι να βγεις στην εθνικη Τριπολεως Κορινθου...Αν εχουν βαφτισει αυτην την περιοχη κατοικημενη τοτε τους αξιζει μια μεγαλη ανοιχτη παλαμη...
50χλμ οριο σε αυτο τον δρομο ειναι τραγικο και οχι μονο κινδυνευεις εσυ,αλλα και τα αλλα οχηματα καθως κανενας απολυτως δεν πηγαινει με κατω απο 80-90.Ο δρομος εχει 2 λωριδες ανα κατευθυνση χωρις διαχωριστικο στη μεση βεβαια,αλλα δεν δικαιολογειται πουθενα το 50..
Αραγε αν εξηγουσα στον δικαστη την ολη κατασταση θα καταφερνα τιποτα??? -
Ιδέα:
Βίντεο της διαδρομής που να δείχνει ότι δεν υπάρχει πουθενά όριο 50 και ούτε σπίτια κοντά. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ιδέα:
Βίντεο της διαδρομής που να δείχνει ότι δεν υπάρχει πουθενά όριο 50 και ούτε σπίτια κοντά.Καλη ιδεα,αλλα δεν νομιζω να δεχθει ενα βιντεο που θα τραβηξω τωρα για μια ιστορια πριν απο 3 χρονια...
Απο την αλλη σκεφτομαι οτι και οι δικαστες ανθρωποι ειναι και θα ειναι σε θεση να καταλαβουν... -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Τελικα ηρθε ο κλητηρας(μετα απο 3+ χρονια!!!)και ενημερωσε οτι δικαζομαι στις 27 Σεπτεμβριου....
τωρα βεβαια τα 50 με τα 127 αν ηταν σε κατοικημενη περιοχη μηπως ειναι λιγο υπερβολικα;;;;
εγω απο τοτε [1990 περιπου] που με στειλανε στο πρωτο μου δικαστηριο οταν περασα μεσα απο χωριο στην Καλαματας-Τριπολεως με 105 αντι για 50 εκατσα και το σκεφτηκα λιγο και ειπα οτι καλα μου εκαναν και μετα απο αυτο οχι βεβαια για το φοβο του προστιμου αλλα για τους κινδυνους που μπορει να υπαρξουν σε πεζους κλπ μειωνω ταχυτητα οχι παντα στα 50 του οριου ομως αναλογα με τις συνθηκες ισως λιγο παραπανω.
Τωρα στα του οριου...Η παραβαση εγινε στον κομβο Στερνας σε κατι ευθειες απο το Αργος μεχρι να βγεις στην εθνικη Τριπολεως Κορινθου...Αν εχουν βαφτισει αυτην την περιοχη κατοικημενη τοτε τους αξιζει μια μεγαλη ανοιχτη παλαμη...
50χλμ οριο σε αυτο τον δρομο ειναι τραγικο και οχι μονο κινδυνευεις εσυ,αλλα και τα αλλα οχηματα καθως κανενας απολυτως δεν πηγαινει με κατω απο 80-90.Ο δρομος εχει 2 λωριδες ανα κατευθυνση χωρις διαχωριστικο στη μεση βεβαια,αλλα δεν δικαιολογειται πουθενα το 50..
Αραγε αν εξηγουσα στον δικαστη την ολη κατασταση θα καταφερνα τιποτα???Ειναι κατοικημενη περιοχη και εχει σηματα (50 χλμ και 60χλμ).Περναει μεσα απο ενα χωριο με αρκετα θερμοκηπια,δεν θυμαμαι το ονομα .Ειναι κλασσικο σημειο ενεδρας για την τροχαια (την εχω πατησει και εγω ,δεν ειχα μαζι μου και το διπλωμα ,αστα να πανε ).
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
[.................
Αραγε αν εξηγουσα στον δικαστη την ολη κατασταση θα καταφερνα τιποτα???OXI!!
εκτος αν εισαι γιατρος και αποδειξεις οτι ειχες επειγον περιστατικο ή οτι πηγαινες την ετοιμογεννη γυναικα σου στο μαιευτηριο και αλλα συναφη.
παντως οι δικαστες εχουν ακουσει τοσα πολλα που αν δεν ειναι κατι αποδεδειγμενα σοβαρο δεν δινουν δεκαρα.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
- Ειδικά οι παραβάσεις που διαπράτονται από οδηγό, όταν αυτός οδηγεί όχημα Δημοσίας Χρήσης, διαγράφονται σε διάστημα 2 ετών.
Προσέχετε την 'ισονομία'; Οι επαγγελματίες οδηγοί κανονικά θα έπρεπε να είναι υποδείγματα, κι όχι να δικαιολογούνται ότι επειδή κάνουν πολλά χιλιόμετρα δέχονται και περισσότερες κλήσεις!
Όχι μόνο αυτό. Ένας παλιός οδηγός έχει «δικαίωμα» να περάσει με τρία κόκκινα ενώ ένας νέος σε δύο. Τι θα πει ότι στους νέους οδηγούς επιβάλλεται επί πλέον τρις βαθμοί ποινής σε κάθε παράβαση!!! Το αντίθετο θα ήταν πιο λογικό αν και καμία λογική δεν υπάρχει να χωρίζεις τους οδηγούς σε νέους και παλιούς. Αυτός που έβγαλε το νόμο μάλλον είχε δεινοπαθήσει στο στρατό και του έμεινε ο διαχωρισμός παλιού και στραβαδιού!!!
-
Πραγματικά, αυτή η ρύθμιση είναι τελείως αντίθετη σε κάθε διδαχή δικαίου. Πάντα εκείνος που έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ικανότητα, έχει μεγαλύτερη ευθύνη.
Πχ - Ο επαγγελματίας λεμβούχος θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα από τον δικαστή σε σχέση με έναν ερασιτέχνη που προκάλεσε ατύχημα με το φουσκωτό του.- Ο έμπειρος κυνηγός θα έχει μεγαλύτερη ευθύνη αν τραυματίσει κάποιον με το απασφαλισμένο όπλο του από κάποιον που τυχαία θα πέσει στα χέρια του ένα όπλο.
Στον ΚΟΚ αυτό έρχεται τούμπα, μάλλον υπέρ συμφερόντων ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων και λοιπών ομάδων πίεσης με οργανωμένα συμφέροντα, σωματεία και φίλους βουλευτές.
-
Τώρα δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι υπάρχουν ομάδες πίεσης στην Ελλάδα που καθορίζουν τις αποφάσεις; Που τα έχεις δει γραμμένα αυτά φίλε μου. Α πα πα πα θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα!!!
-
Ο χρήστης TDG έγραψε:
Προσέχετε την 'ισονομία'; Οι επαγγελματίες οδηγοί κανονικά θα έπρεπε να είναι υποδείγματα, κι όχι να δικαιολογούνται ότι επειδή κάνουν πολλά χιλιόμετρα δέχονται και περισσότερες κλήσεις!Δεν θα συμφωνήσω. Υποθέτω οτι το σκεπτικό του νόμου είναι το εξής:
-Οι επαγγελματίες οδηγοί διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα, επομένως στατιστικά είναι λογικό να γίνουν και περισσότερες παραβάσεις.
-Ο επαγγελματίας οδηγός χρειάζεται το δίπλωμά του περισσότερο απο τον ερασιτέχνη, καθώς είναι μέσο επιβίωσης γι'αυτόν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αραγε αν εξηγουσα στον δικαστη την ολη κατασταση θα καταφερνα τιποτα???Ειναι κατοικημενη περιοχη και εχει σηματα (50 χλμ και 60χλμ).Περναει μεσα απο ενα χωριο με αρκετα θερμοκηπια,δεν θυμαμαι το ονομα .Ειναι κλασσικο σημειο ενεδρας για την τροχαια (την εχω πατησει και εγω ,δεν ειχα μαζι μου και το διπλωμα ,αστα να πανε ).
Την τελευταια φορα που περασα απο εκει(Ιουλιο) κοιταζα προσεκτικα και δεν ειδα οριο 50 χλμ....
Επισης τα σπιτια που υπαρχουν ειναι κακρυα απο τον δρομο και πολυ αραια μεταξυ τους....
Ειναι παραλογο να ονομαζεται κατοικημενη η περιοχη και ακομα πιο παραλογο να εχουν τετοιο οριο...
Επισης πινακιδες που να γραφουν οτι ελεγχεται με τεχνικα μεσα η ταχυτητα δεν υπαρχουν επ'ουδενι. -
Πινακιδα που να λεει για ρανταρ και εγω δεν θυμαμαι.Πριν δυο χρονια εγραψαν γνωστη μου και της ηρθε χαρτι για δικαστηριο.Τι εγινε και ποσα πληρωσε δεν ξερω.Εγω εχω να κατεβω Αργος ενα χρονο απο αυτον τον δρομο(προτιμω Αχλαδοκαμπο ) αλλα μου φαινεται δυσκολο να εβγαλαν τις πινακιδες ,αφου για την τροχαια ειναι money in the bank αυτος ο δρομος γιατι ολοι τρεχουν εκει.Μεγαλη προσοχη θελει και στο κομματι που στριβεις δεξια για να παρεις τον δρομο για Αργος (παλαια ΕΟ Κορινθου Αργους).
Υ.Γ.Νομιζω οτι το χωριο λεγεται Πανοραμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Προσέχετε την 'ισονομία'; Οι επαγγελματίες οδηγοί κανονικά θα έπρεπε να είναι υποδείγματα, κι όχι να δικαιολογούνται ότι επειδή κάνουν πολλά χιλιόμετρα δέχονται και περισσότερες κλήσεις!
Δεν θα συμφωνήσω. Υποθέτω οτι το σκεπτικό του νόμου είναι το εξής:
-Οι επαγγελματίες οδηγοί διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα, επομένως στατιστικά είναι λογικό να γίνουν και περισσότερες παραβάσεις.
-Ο επαγγελματίας οδηγός χρειάζεται το δίπλωμά του περισσότερο απο τον ερασιτέχνη, καθώς είναι μέσο επιβίωσης γι'αυτόν.
Φοβερή λογική. Ο παλιός ή τέλος πάντων επαγγελματίας οδηγός μπορεί να σκοτώσει τρις φορές περνώντας κόκκινο σηματοδότη πριν του αφαιρέσουν το δίπλωμα ενώ ένας νέος μόνο δύο. Ο παλιός θα τους σκοτώσει και συντομότερα γιατί κάνει πολλά χιλιόμετρα και θα γίνουν οι παραβάσεις συντομότερα!!!!!!!!
-
Αμα σκοτωσεις καποιον δεν περιμενουν να συμπληρωσεις ποντους για να σου παρουν το διπλωμα...
Αμα δεν ειχε πινακιδα που να λεει για ρανταρ, πρεπει να σε αθωοσουν. Ειναι δικια σου υποχρεωση να (απο)δειξεις οτι δεν υπαρχει τετοια πινακιδα.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!