-
Στο forum γράφουμε ελληνικά.
Αν δεν μπορείς να γράψεις ελληνικά, υπάρχουν μετατροπείς greeklish σε ελληνικά.
πχ
http://services.innoetics.com/greeklish/*Ο χρήστης *η μηχανή μετέτρεψε στα ελληνικά όσα ο antcx-7 σε greeklish ** έγραψε:
ξέρετε παιδιά είμαι κάτοχος του cx-7 εδώ και 2 χρονια σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι με το ρεζερβουάρ 'ελαζιστα' κατιό από το μισό η full έκδοση ζυγίζει 1700 κιλά πάει αυτό μετά, όσο αφορά τις καταναλώσεις με trip com να πούμε εδώ ότι sties περισσότερες περιπτώσεις είναι παραπλανητικές γιατί ο υπολογιστής κοιτάει όλα τα χρονικά και βγάζει μέσο ορο αυτών το καλλίτερο είναι βάζεις ένα ρεζερβουάρ ποσα λίτρα κάνει και βλέπεις. Εγώ έχω κάνει με 120 σταθερά 10.6 συνήθως δεν είναι αυτό το νούμερο όμως γιατί εδώ έχουμε ανηφόρες κατηφόρα συνεχεια οποτε γενικά σε ταξίδι 1000 χιλιμέτρων ο μέσος ορος με 130 είναι 11.5 με 12.5
.Όσο αφορά την συμπεριφορά στον δρόμο είναι αριστη δεν κουνάει ούτε χτυπάει φραπέ ούτε γέρνει σε στροφές και αν ξέρεις να το βάλεις και λίγο έχει μικρή διαφορα από GT άριστο λοιπόν για την ελλαδίτσα μας ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ : έχει αλήθεια μικρό lag χαμηλά αλλα αυτά τα αμάξια δεν τα στήνεις στο φανάρι να παίζεις μετά τα 60xlm στο δρόμο εκεί εκτελεί μέχρι και το lexus το 400hp ΕΚΤΟΣ DROMΟΥ: στην άμμο το έχω δοκιμάσει (ψιλή χρήση άμμο agiooi απόστολοι λακωνία νεάπολη βόειον) δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όπως είμαι στο δρόμο εκεί τη συνάντησα λόγο του tsc που δεν 'επενεργοποιοιτε' πλήρως αν μπεις και δεν στρίβεις το τιμόνι παρα πολύ να νομίζει ο εγκέφαλος ότι 'ολιστενει' και να σου κόψη το γκάζι όλα αν όμως μπεις σταματήσεις και πας να γυρίσεις μετά έχουμε άσχημο συνδυασμό (lag χαμηλά-tcs-εσρ-κόψιμο γκαζιού) τότε μια λύσει υπάρχει να ξυπνήσουν τα 260 hp βγάζεις την ασφάλεια του tcs και οργώνεις την παραλια ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ JEEP.Δεν έχω κάνει οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία, οπότε υπάρχουν κάποια λαθάκια, αλλά μπορείς να τα διορθώσεις μόνος σου...
Καλώς ήλθες και καλά ποσταρίσματα. -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ MAZDA CX-7 ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΛΥΤΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΨΕΙ!!!!ΠΑΩ ΣΥΧΝΑ ΧΑΛΚΙΔΗΚΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΩ ΕΙΝΑΙ 120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ!!!
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΤΥΦΟΡΕΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100/110 ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ 130/140 ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ!!!!ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΨΕΙ?????ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!! -
Καλημέρα.Γυρω στα 11,5 με 13l ανα 100km. Εαν εχεις απαλό πόδι μένεις και στα 12l. Eαν ο δρόμος δεν εχει κίνηση μπορεί να δεις και 11l/100km. Αυτά...
-
-
viewtopic.php?f=15&t=15651&p=1633834&hilit=mazda+cx7#p1633834 Yπαρχει ηδη θεμα στο οποιο μπορεις να βρεις οσα σε αφορουν,εχει γεμισει το κατασκευαστες και μοντελα με ακυρα θεματα.Καντε και μια αναζητηση πριν το ανοιξετε το ρημαδι.Φιλικα
-
Αν έχει τόση σημασία η κατανάλωση, λάθος αυτοκίνητα κοιτάς. Πάρε ένα μικρομεσαίο με τα μισά λεφτά και θα έχεις κάνει την οικονομία του αιώνα!
-
χαχα, μονο για τη συγκεκριμενη διαδρομη το θελεις;
εχεις υπολογισει ποσο θα καιει τα ΣΚ του καλοκαιριου με την κίνηση;
-
Φίλε αν τα φυσάς πάρτο αλλά αν προσέχεις τα ευρω-πουλάκια σου θα έλεγα να κοιτάξεις αλλού. Αυτό το εργαλείο πολύ καλό όμως για άλλη ήπειρο με τις τιμές που έχει εδώ το υγρό πυρ
-
ΔΕΝΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΧΩ ENA MATIZ CHEVROLET ΟΠΟΤΕ ΤΟ MAZDA ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗ!!!!!
-
Πω πω τσαντιστηκε . Λοιπον χωρις πλακα! Να το παρεις γιατι ειναι εξαιρετικο Σπορτιφ οδηγηση για τα δεδομενα, σε χωμα παει (οχι τπτ hard καταστασεις), οικονομια κανει αμα λαχει να'ουμε. Αξιοπιστο ειναι! Καλοταξιδος λοιπον
-
Καίει πιο πολλά σε σχέση με άλλα αντίστοιχης ιπποδύναμης, αεροδυναμικής, βάρους και όγκου? Here I want you, διότι αν ΝΑΙ τότες να κοιτάξει αλλαχού, αν ΟΧΙ τότενες να δει την τσέπη του και να αποφασίσει αυτός.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καίει πιο πολλά σε σχέση με άλλα αντίστοιχης ιπποδύναμης, αεροδυναμικής, βάρους και όγκου? Here I want you, διότι αν ΝΑΙ τότες να κοιτάξει αλλαχού, αν ΟΧΙ τότενες να δει την τσέπη του και να αποφασίσει αυτός.Ελα τωρα που καιει 'οικονομικο' ειναι
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
Καλημέρα.Γυρω στα 11,5 με 13l ανα 100km. Εαν εχεις απαλό πόδι μένεις και στα 12l. Eαν ο δρόμος δεν εχει κίνηση μπορεί να δεις και 11l/100km. Αυτά...Σωστα ειναι τα νουμερα, αλλα θα πρεπει να αποφευγεις προσπερασεις, επιταχυνσεις, και γενικα να αε πηγαινειμτο αυτοκινητο και οχι να το πηγαινεις εσυ...
Αν θες το αντιθετο, πραγμα ευκολο για το αυτοκινητο αυτο, θα δεις καταναλωση αεκετα μεγαλυτερη -
Καλησπέρα. Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Βλέπω όμως αγγελίες είτε στη Χρυσή Ευκαιρία είτε στο car.gr με πολύ χαμηλές τιμές. Αυτοκίνητα του 2008 ή του 2009 με τιμή αρκετά κάτω από τη μισή τιμή του καινούριου. Τόσο πολύ χάνει την αξία του και τόσο σύντομα; Αν είναι έτσι καινούριο δεν συζητιέται.
-
ένα 40-45% στην 5ετια είναι απολύτως λογικό, αν προσθέσεις και τη κρίση και κατάρρευση της αγοράς, οι τιμές που βλέπεις δεν είναι πιο κάτω, σαν %, απο οτι συμβαίνει σε όλα τα μτχ.
βάλε και τα τέλη, κατανάλωση που έχει το συγκεκριμένο με τη βενζίνη στο 1,6 και συμπληρώνεται η εικόνα.
-
Ναι αλλά εδώ μιλάμε για 60% και παραπάνω στην τριετία. Υπάρχουν αγγελίες για 12 - 15.000 σε αυτοκίνητα του 2008. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικό.
-
από Astrahan1962 » 12/11/11 8:05
Ναι αλλά εδώ μιλάμε για 60% και παραπάνω στην τριετία. Υπάρχουν αγγελίες για 12 - 15.000 σε αυτοκίνητα του 2008. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικό.
Δεν είναι υπερβολή αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αυτή είναι πλέον η αντιμετώπιση της αγοράς για αυτοκίνητα υψηλού σχετικά κυβισμού και βενζινοβόρα, ιδιαίτερα τζιπούρες, κάμπριο κ.α. Τι περίμενες δηλαδή με την βενζίνη στο 1,65 ακατέβατα, τα τέλη κυκλοφορίας και τις ειδικές εισφορές, τις μετατροπές υγραερίου να είναι επίφοβες για τεράστια μερίδα του αγοραστικού κοινού και το πετρέλαιο ελεύθερο πλέον παντού, να κρατάνε τιμή?
Άρα, σκέψου το ως μετάχειρο για αγορά-κελεπούρι. Θα γλιτώσεις ένα τσουβάλι χρήματα. -
Υπάρχουν πάρα πολλά σε τέτοιες τιμές. Δεν μπορεί να είναι όλα προβληματικά. Οπότε νομίζω ότι το μεταχειρισμένο είναι πολύ καλύτερη λύση. Ευχαριστώ.
-
δεν είναι 3ετία αλλά 4ετια. τα περισσότερα είναι αγορασμένα απο οτι βλέπω τους πρώτους μήνες του 08 και πλέον είμαστε 1,5 μήνα πριν το 12.
απο τα 15 που ζητάνε, άμα το δώσουν 12 εγώ εκτιμώ οτι θα κάνουν πάρτυ.
προσωπικά πάνω απο 10 δεν θα έδινα. όχι γιατί είναι κακό αυτοκίνητο κλπ αλλά γιατί οι συνθήκες είναι τέτοιες πλέον(έχει 11,5κ τεκμήριο!).
αν σκεφτείς οτι BMW Τouareg Volvο παίζουν στα 15 καταλαβαίνεις οτι όχι μόνο δεν είναι τσάμπα αλλά έχει και έντονο ανταγωνισμό. -
Για όσους από εμάς έχουμε κέφια να σπάμε την μονοτονία μας και την μιζέρια μας στις δύσκολες μέρες της κρίσης σας στέλνω το παρακάτω:
OBD (on Board Diagnostics), μικρές Bluetooth συσκευές που συνδέονται σε υπάρχουσα ειδική φύσα του αυτοκινήτουμας, κάτω από το τιμόνι, κοντά στα ποδωστήρια) και στέλνουν σήματα παρακολούθησης λειτουργιών σε κινητό τηλέφωνο (Real-TIme).
Παρακολουθούμε λοιπόν Real Time, στο οποιοδήποτε ANDROID κινητό μας, περίπου 100 λειτουργίες του κινητήρα και των αισθητήρων του αυτοκινήτου μας (θερμοκρασίες κνητήρα, θερμοκρασία εξωτερική, στροφές, ιπποδύναμη, επιταχύνσεις, κλίσεις, καταναλώσεις στιγμιαίες και μέσες, εκπομπές διοξειδίου, στάθμες καυσίμων, πιέσεις κινητήρα και turbo, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ).
Επίσης μπορούμε από το κινητό να κάνουμε καταγραφή VIDEO του δρόμου μπροστά και της οδήγησής μας και να φαίνονται δίπλα στο Video όλα τα όργανα μετρήσεων με κρίσιμες πληροφορίες ώστε να βελτιώσουμε το στυλ μας και την κατανάλωσή μας (ή να το κάνουμε τελείως «κάγκουρο»…δεν θα το ήθελα...)Αγόρασα λοιπόν από εδώ, αυτό το μοντέλο Bluetooth OBD2 (παίζει ΑΕΡΑ – δείχνω Real Demo σε όποιον θέλει, αν βρω χρόνο μπορεί να ανεβάσω κανένα videάκι).. http://www.1topstore.com/product_info.php?currency=EUR&products_id=12662
Φυσικά υπάρχει και αυτό το μοντέλο που είναι μικρότερο σε μέγεθος.. http://www.1topstore.com/product_info.php?products_id=16026 Στην αγορά, ψάχνοντας στο Google, μπορεί κάποιος να βρει αρκετά μοντέλα Bluetooth OBD2. Το κόστος είναι πολύ μικρό (εμένα, το παραπάνω που αναφέρω, με μεταφορικά από USA, μου στοίχισε 20,1 ευρώ και ήρθε σε 5 ημέρες).Για εφαρμογές που το υποστηρίζουν οι καλύτερες παίζουν με ANDROID και είναι ΟΛΕΣ δωρεάν στο Android Market, πχ https://market.android.com/details?id=org.prowl.torquefree&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5wcm93bC50b3JxdWVmcmVlIl0. Κάποιες στο Android Market είναι με την !!υπερβολική!! χρέωση των 3,5 ευρώ!!!! , πχ https://market.android.com/details?id=org.prowl.torque&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwib3JnLnByb3dsLnRvcnF1ZSJd
Γιατί λοιπόν το αγόρασα και τι καταφέρνω?
Έχοντας τοποθετήσει 2DIN multimedia στην κεντρική κονσόλα είχα απεγκαταστήσει το εργοστασιακό CD player. Μαζί με αυτό όμως έχασα και το σχετικό πλήκτρο με το οποίο στο άνω Led του ταμπλώ βλέπω τρέχουσα ώρα και ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Μην γνωρίζοντας λοιπόν πλέον τι κατανάλωση έχω (τον τελευταίο καιρό μάλιστα δείχνει χαμηλότερη από ότι παλαιότερα) έψαχνα να βρω εναλλακτικές λύσεις. Κατάλαβα ότι με συσκευές OBD αυτό είναι εφικτό. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η συσκευή αυτή δεν είναι μόνο για MAZDA CX-7. Από το 1996 και μετά όλοι οι κατασκευαστές ακολουθούν το ίδιο πρωτόκολλο ανάγνωσης δεδομένων από αισθητήρες. Υπάρχει δηλαδή σχετική φύσα υποδοχής σε ΟΛΑ τα σύγχρονα αυτοκίνητα (>1996).
Με την συσκευούλα αυτή λοιπόν (σε μέγεθος κουτιού σπίρτων) βλέπω άπειρες μετρήσεις του αυτοκινήτου μου στο κινητό μου (κάποιες ιδιαίτερα κρίσιμες και αξιοποιήσιμες). Μάλιστα διέκρινα ότι στην καθημερινή διαδρομή μου προς το γραφείο σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής (βλέπω πάνω σε google map την κατανάλωση) καίω περισσότερο. Προσπάθησα αρκετές φορές και τελικά αντιλήφθηκα τι έκανα λάθος και νομίζω ότι το βελτίωσα. Όλα αυτά είναι φυσικά υποκειμενικά, σε κάποιον μπορεί να ακούγονται περιττά (ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες που βρίσκουν ανούσιο το κείμενο, απλά εγώ εντυπωσιάστηκα με τις δυνατότητες των OBD).Καλες Μετρήσεις λοιπόν (και όχι καλά γκάζια…είμαστε εναντίον της άθλιας επικίνδυνης οδήγησης και υπέρ της προστασίας οδηγού, επιβατών, πεζών, περιβάλλοντος).
Mazda CX-7