-
Άζωτο;
Σε τι εξυπηρετεί;
Που βάζεις;
-
Τα δικά μου πιεσόμετρα τα έχω χρόνια κ να πω την αλήθεια δεν θυμάμε ούτε καν πόσο τα είχαμε αγοράσει
Για χρήση αζώτου μπορείς να δεις την παρούσα συζήτηση:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 6%F9%F4%EF
Φιλικά
Νικόλας -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Εγώ, απερίφραστα και με αίσθημα μετάνοιας, δηλώνω ότι τα ελέγχω όποτε το θυμηθώ!Αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα.
Για παράδειγμα (μην με κράξτε!) ακόμα είμαι με τις 35+ που είχα από την πίστα των Σερρών, όπου είχα πάει στις 28/10/04...
Έκτοτε πρέπει (απλά) να έλεγξα τις πιέσεις 1 ή το πολύ 2 φορές...Καλά βρε δεν ντρέπεσαι;;;; Τώρα πρέπει να ξαναπάμε στην πίστα για ν' αλλάξεις λάστιχα...
Εγώ τα ελέγχω σε σχεδόν κάθε γέμισμα... Ιδίως από τότε που είδα ότι το εμπρός αριστερό χάνει λίιιιιγο αέρα... περίπου 0,3bar μεταξύ δύο γεμισμάτων... Τώρα που βάζω βενζίνη κάθε 15 και έπιασε και κρύο όλα ήταν ελαφρώς πεσμένα (0,1bar περίπου), αλλά το εμπρός αριστερό από 2,6 που του είχα βάλει επειδή ξέρω ότι χάνει πήγε στο 1,9...
Ευτυχώς που δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμα...
Όσο για την αξιοπιστία της μέτρησης... Στάνταρ 2 βενζινάδικα που έχω διασταυρώσει τις πιέσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με του πιεσόμετρο στο βουλκανιζατέρ του ξαδέρφου... Αλλιώς στο περίπου...
Αλήθεια, ένα αξιοπρεπές πιεσόμετρο χειρός σε λογική τιμή που μπορούμε να βρούμε;;;
-
Εγω τα ελεγχω καθε σαβ/κο με ηλεκτρονικο μετρητη χειρος με ακριβεια 0,1psi παρακαλω!! εκτος και αν κνω πολλα χιλιομετρα(πανω απο ενα γεμισμα) και τα ξαναελεγχω. Εχω τρομπα ποδος και προσθετω παντα ωστε να εχω ακριβεια 0,1 ασχετο αν ειναι στα ορια του σφαλματος(ψυχολογικοι λογοι ). markvag αν χανει λιιιιιιγο τοτε ισως φταει η βαλβιδα. Μπορει να εχει κολησει λιγο ειτε απο σκουρια ειτε απο δεν ξερω τι. Το εχω παθει 2 φορες σε καινουργια λαστιχα. Αλλαξε σε ενα λαστιχα! Τιποτα δε θα σου παρει
-
Έλεγχο κάθε 500 περίπου χιλιόμετρα πάντα με κρύα λάστιχα με πιεσόμετρο χειρός εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια.
Το πιεσόμετρο που χρησιμοποιώ τωρα είναι ένα ψηφιακό Radio Shack μου το έκαναν δώρο και δε ξέρω πόσο κοστίζει αλλά αν πάτε στο carefour στο Ίλιον έχει μέσα πρατήριο της Radio Shack.
Για να μη μπλέκεται με τις πιέσεις αν δε μπορείται να τις μετράτε με κρύα λαστιχα - δεν έχουμε όλοι ένα πρατήριο δίπλα μας- βάλτε στο πρατήριο παραπάνω αέρα από ότι πρέπει πηγαίνετε σπίτι σας και όταν κρυώσουν τα λάστιχα τα μετράτε και βγάζετε όσο αέρα 'περισέυει'. (Πάντα με την προυπόθεση ότι έχεται πιεσόμετρο χειρός.)
-
μεχρι και 7 psi εχω δει διαφορα απο διαφορα βενζιναδικα που κατα καιρους εχει τυχει να βαλω αερα.
παντα αφου βαλω αερα τον τσεκαρω με ενα ψηφιακο μετρητη ACCUTYRE που ειχα παρει απο Αμερικη και απο οτι εχω δει πωλειται και μεσω ιντερνετ.
-
δυστυχώς όποτε το θυμηθώ (τουλαχιστον ειμαι ειλικρινης...) παντως τωρα θα το καθιερώσω
-
προσωπικά βρίσκω τα πρατήρια με 'καλά' πιεσόμετρα και πάω πάντα στα ίδια. Σε διασταύρωσεις πιέσεων που έχω κάνει όλα ΟΚ. Η συχνότητα που μετράω ποικίλλει. Το καλοκαίρι πιο συχνά, αλλά γενικά από 2 με 7 εβδομάδες.
-
Κάθε εβδομάδα εκτός αν κάνω πολλά χιλιόμετρα οπότε τα ξανά τσεκάρω.
Το κακό είναι ότι στην πλειοψηφία των πρατηρίων μετά που θα βάλεις καύσιμο πρέπει να βάλεις μπροστά και να τσουλήσεις μερικά μέτρα μέχρι την παροχή αέρα. Σπάνια τουλάχιστον στα μέρη μας βρίσκεις αποσπώμενες συσκευές ώστε να κάνεις τον έλεγχο – πλήρωση όση ώρα περιμένεις μέχρι να βάλει ο υπάλληλος το καύσιμο. -
Για πιεσόμετρα ή στην Σπ. Πάτση ή στην Αχαρνών στο ύψος της Γαλατσίου. Με 8 ευρώ βρίσκεις κάτι καλό...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
markvag αν χανει λιιιιιιγο τοτε ισως φταει η βαλβιδα. Μπορει να εχει κολησει λιγο ειτε απο σκουρια ειτε απο δεν ξερω τι. Το εχω παθει 2 φορες σε καινουργια λαστιχα. Αλλαξε σε ενα λαστιχα! Τιποτα δε θα σου παρειΔεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Λαστιχά έχω 2ο ξάδερφο και το έχει δει... Η βαλβίδα είναι ΟΚ (ο κλασσικός έλεγχος με το σάλιο... ) και δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά κανένα καρφί... Ούτως ή άλλως όμως τα έχουν φάει τα ψωμιά τους τα λάστιχα, οπότε σε λίγο θα αλλαχτούν...
Συνήθως χάνει 0,2-0,3bar την εβδομάδα... Δεν είναι και δραματικό... Ούτως ή άλλως το ελέγχω...
-
μήπως έχεις στραβή ή ακόμα χειρότερα ραγισμένη ζάντα ??? είναι το χειρότερο σενάριο αλλά για έλεγξε το διότι το έχω δει κ αυτό!
Τέλος που ελέγξατε την βαλβίδα? εκεί που μπαίνει το καπάκι (που βάζεις κ αέρα) ή/και στην βάση της στην ζάντα?
α! υπάρχει περίπτωση τόσο εσύ ή κάποιος άλλος που το οδηγέι να το στιμώχνει στο ζεδρόμιο (το ελαστικό) οπότε σχηματίζει κενό με την ζάντα κ ψιλοχάνει....
-
ΕΊναι γεγονός οτι σε πολλά βαενζινάδικα τα πιεσόμετρα δεν λειτουργούν σωστά. Μάλλον επιδή πέφτουν κάτω συχνά και χτυπιούνται. Πάντως τα χειρός είναι αρκετά μικρά και δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο αυτοκίνητο.
Σημ. Αν κάποιος είχε ποτέ LADA 2105 , θα έβρισκε μέσα στα εργαλεία του ενα μικρό της MICHELIN. Τώρα , αν δεν το βρείτε στα περιοδικά μοτοσυκλέτας υπάρχει καταχώρηση καταστήματος με off-road αξεσουάρ για μηχανές BMW και έχει ενα πολύ καλό πιεσόμετρο. Αν θυμάμαι καλά είναι κοντά στην πλατεία καραισκάκη. -
Έχω σπίτι μου κομπρεσέρ (μικρό βέβαια) και έχω πάρει και ένα entry-level όργανο για φούσκωμα ελαστικών με το πιεσόμετρο ενσωματωμένο. Βέβαια, δεν το εμπιστεύομαι απόλυτα, αν και δεν έχω ελέγξει την απόκλισή του. Μένω μακριά απ' το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ και για να τα φουσκώσω εδώ και να τα μετρήσω εκεί θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα, οπότε θα ανεβάσουν θερμοκρασία. Αλλά τι να κάνω, έτσι είναι η ζωή, θέλει παραχωρήσεις. Πάντως ψήφισα μία φορά το μήνα, αν και τυχαίνει να το κοιτάω και κάθε 1,5 ή 2 μήνες... Πάντως στα βενζινάδικα το έχω κόψει. Άλλα αντί άλλων δείχνουν!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
μήπως έχεις στραβή ή ακόμα χειρότερα ραγισμένη ζάντα ??? είναι το χειρότερο σενάριο αλλά για έλεγξε το διότι το έχω δει κ αυτό!Υποθέτω ότι αυτό (το στραβή) θα το καταλάβαινα και στο τιμόνι... Για το ραγισμένη, δε νομίζω...
Τέλος που ελέγξατε την βαλβίδα? εκεί που μπαίνει το καπάκι (που βάζεις κ αέρα) ή/και στην βάση της στην ζάντα?
Και στα δύο...
α! υπάρχει περίπτωση τόσο εσύ ή κάποιος άλλος που το οδηγέι να το στιμώχνει στο ζεδρόμιο (το ελαστικό) οπότε σχηματίζει κενό με την ζάντα κ ψιλοχάνει....
Αυτό συμβαίνει που και που, αλλά δεν δικαιολογεί την σταθερή απώλεια πίεσης... Αυτό που υποπτεύομαι είναι να είναι κάποια απειροελάχιστη τρύπα που δεν φαίνεται με τίποτα και χάνει λίγο λίγο...
-
ίσως ο παλιός καλός τρόπος που χώναμε όλο το ελαστικά μέσα σε 'γούρνα' με νερό κ ψάχνουμε για φυσαλίδες ίσως να βοηθήσει!
Καλή επιτυχία -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
ίσως ο **παλιός καλός τρόπος **που χώναμε όλο το ελαστικά μέσα σε 'γούρνα' με νερό κ ψάχνουμε για φυσαλίδες ίσως να βοηθήσει!
Καλή επιτυχίαΓιατί, υπάρχει κάποιος νεότερος?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ίσως ο **παλιός καλός τρόπος **που χώναμε όλο το ελαστικά μέσα σε 'γούρνα' με νερό κ ψάχνουμε για φυσαλίδες ίσως να βοηθήσει!
Καλή επιτυχίαΓιατί, υπάρχει κάποιος νεότερος?
Ναι, σάλιο... Πρέπει να έχεις μεγάλη παραγωγή όμως για να καλύψεις όλα τα λάστιχα... Συνήθως μόνο στα ύποπτα σημεία...
@mad n: Όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν μ' ενοχλεί αφενός γιατί ούτως ή άλλως τα ελέγχω τα λάστιχα σε κάθε γέμισμα και αφετέρου γιατί είναι κοντά η μέρα που θα καταλήξουν στα σκουπίδια...
-
OK τότε να ευχηθώ καλορίζικα τα νέα ελαστικά!!!
-
καινουργια λαστιχα πριν εναμιση μηνα και παω σαββατοκυριακο στο εξοχικο μου.
ολη νυχτα εριχνε καρεκλες και το πρωι που ξυπναω βλεπω τον εμπρος δεξι τροχο πλακα
βαζω μπροστα το κομπρεσερ και το φουσκωνω ενω ταυτοχρονα το σηκωνω στο γρυλο και ελεγχω εξονυχιστικα το πελμα για τυχον ιχνη απο καρφι κλπ στην συνεχεια ελεγχω και την βαλβιδα για διαρροη με το σαλιο και την κουναω και λιγο δεξια αριστερα μηπως δεν εχει πατησει καλα ή ειναι κομμενη ........ αφου δεν βλεπω τιποτα ορατο [στο ματι τουλαχιστον] το κατεβαζω και το αφηνω.
μετα απο ωρες και αφου εκανα και καποιες διαδρομες 25-30 χιλ βλεπω οτι δεν εχει χασει καθολου.
γυρναω αθηνα και μεχρι σημερα καμμια απωλεια
εαν λοιπον αποκλεισουμε οτι ηρθε καποιος τη νυχτα με καταρρακτωδη βροχη μεσα στην αυλη του σπιτιου μου οπου εδω και πολλα χρονια δεν εχω με κανεναν κανενα απολυτως προβλημα και μου ξεφουσκωσε το λαστιχο τι αλλο θα μπορουσε να ειχε συμβει;;;;;;;
το πρωι της ιδιας ημερας εκανα μια επισκεψη στο βουλκανιζατερ για ελεγχο ζυγοσταθμισης αφου μετα απο 5000 χιλ ειχα ενα μικρο κραδασμο στα 110χιλ στο τιμονι και βιδωσα ενα νεο καπακι στην βαλβιδα του τροχου που το ιδιο βραδυ εχασε ολον του τον αερα αφου το παλιο ειχε χαθει ή δεν ειχε μπει οταν εβαλα τα λαστιχα...... δεν ξερω αν εχει καμμια σχεση ομως το αναφερω!!
-
στην τελευταία αλλαγή ελαστικών κ εμένα ένα ελαστικό έχανε αέρα αλλα όχι συστηματικά!
Τελικά με τα πολλά διαπίστωσα ότι μερικές φορές όταν έβαζα αέρα κόλαγε η βαλβίδα κ έχανε ελάχιστα! Αν το κούναγα με το χέρι σταμάταγε!
Τελικά πήγαν μου την άλλαξαν δωρεάν (ελατωματική βλέπεις) κ όλα καλά!Α! σαν βαλβίδα εννοώ το κεντρικό τμήμα αυτό που πρέπει να το πιέσουμε για να βγει αέρας κ όχι ολόκληρη την βαλβίδα!
Δεν κάνεις έναν έλεγχο???
Ελέγξατε τα λάστιχά σας τώρα με το πολύ κρύο?