Aug 30, 2012, 11:29 AM

Ο χρήστης heras έγραψε:

Γιατι πουλας τοτε? Για να κανεις χαβαλε? Ολοι πουλαμε για καποιον λογο και ολοι θελουμε να πουληθει το αυτοκινητο μας και οχι να ξεροσταλιαζει στο δρομο ή στο παρκινγκ

Τώρα πετάς τη μπάλα εκτός γηπέδου. Τέλοσπάντων, ας απαντήσω.
Πουλάς για να πας σε κάτι άλλο το οποίο είναι καλύτερο για σένα (με ότι μπορεί να σημαίνει το 'καλύτερο' για τον καθένα).
Το 'πουλάς' δε σημαίνει ότι κάνεις και χάρη στον άλλο όπως και αυτός δε σου κάνει χάρη και σου δίνει 'έτσι' τα ωραία του λεφτά.

Τα έγραψε και άλλος πιο πάνω. Αξία πώλησης αυτοκινήτου 40.000€-50.000-60.000€ και θα το πάρεις αβίαστα test drive χωρίς καμία δέσμευση. Μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας.

Τέλος...ειλικρινά έχω μία πραγματική απορία: τι περισσότερο περιμένεις να καταλάβεις στο να το οδηγήσεις εσύ (όσο αναφορά τα προβλήματα που ίσως καταλάβεις ως αγοραστής), που δε θα τα καταλάβεις όταν το αμάξι είναι εν στάση ή που δε θα αντιληφθεί ο μηχανικός κατά τον τεχνικό έλεγχο??

Να σου υπενθυμίσω ότι η λογική του test drive είναι γιατί μπαίνεις σε ένα εντελώς νέο και άγνωστο αμάξι για το αγοραστικό κοινό και θες να δεις τι αίσθηση σου δίνει, πόσο πληροφοριακό τιμόνι έχει κτλ.
Συν του ότι ακόμα και εκεί που νομίζεις ότι το παίζουν 'large' και στο δίνουν να πας βόλτα, υπογράφεις ένα χαρτί που ό,τι πάθει κατά τη διάρκεια που το οδηγείς, αναλαμβάνεις την πλήρη κάλυψη των ζημιών. Δεσμεύεσαι δηλαδή ότι θα το φτιάξεις με δικά σου έξοδα αν γίνει μλκια.

Αλλά οκ, ξέρουμε να λέμε 'τσάμπα μαγκιές' και να απαιτούμε test drive του μεταχειρισμένου (συγκεκριμένου) αυτοκινήτου (που θέλουμε να αγροάσουμε) που ανήκει σε ιδιώτη χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση από τον εμάς (δηλαδή υποψήφιο αγοραστή).
Μάλλον μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο, έτσι?