-
χμ... τελικά το ίδιο λέμε Εύα. Δηλαδή όχι ακριβώς, απλά λειτουργεί και με τους δύο τρόπους.
αν πάνε στην κολώνα που έχει το ίδιο χρώμα με το κούτελο του άλλου, χρειάζεται να 'σκαντζάρουν' αν δεν είναι ομόχρωμοι. (δική μου λύση)
αν πάνε στην κολώνα που έχει διαφορετικό χρώμα από το κούτελο του άλλου, χρειάζεται να 'σκατζάρουν' αν είναι ομόχρωμοι. (δική σου λύση)
λειτουργεί one way or another
αν διαβάσεις προσεκτικά το ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα θα το καταλάβεις.
-
Λοιπόν για να σας δυσκολέψω και να σας κάνω να σκεφτείτε και την άλλη λύση σας λέω ότι ΟΧΙ δεν είναι ακριβώς μισοί μπλε μισοί κόκκινοι και μάλιστα ο αριθμός είναι μονός οπότε ΔΕΝ χωρίζονται ακριβώς σε ζευγάρια...
-
Εύα σε κάθε πρόβλημα υπάρχουν συχνά περισσότερες από μια λύσεις. Και οι δυο που έχουν δοθεί είναι λογικά εφαρμόσιμες λιγότερο ή περισσότερο απλές στην εφαρμογή τους, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε κάποιος να βρει αυτή που ξέρεις εσύ.
Πιστεύω ότι πρέπει να υιοθετηθούν και οι δυο ως σωστές και να δώσει τον επόμενο γρίφο ο πρώτος που την κατέθεσε χρονικά.
Για να μας φύγει η περιέργεια εσύ ποια λύση ξέρεις; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χωριζόμαστε σε ζευγάρια, ο καθένας πάει στην κολώνα με το χρώμα στο κούτελο του άλλου. Αν το ζευγάρι πάει προς την ίδια κατεύθυνση, ξέρουν και οι δύο ότι έχουν το ίδιο χρώμα, το οποίο βλέπουν στο κούτελο του άλλου. Αν 'σπάσουν' ξέρουν ότι έχουν αντίθετα χρώματα, και μάλιστα ο καθένας το αντίθετο από αυτό στο κούτελο του άλλου.
σώωωωωωωπα!
Ο αλγόριθμός μου είναι βελτιστοποιημένος! Εσύ λες ότι το ζευγάρι πρέπει να πάει σε κάποια κολώνα, εγώ λέω ότι αρκεί να 'σπάσει' για να καταλάβουν όχι μόνο ότι έχουν διαφορετικό χρώμα, αλλά και ποιο χρώμα έχουν.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Χωριζόμαστε σε ζευγάρια, ο καθένας πάει στην κολώνα με το χρώμα στο κούτελο του άλλου. Αν το ζευγάρι πάει προς την ίδια κατεύθυνση, ξέρουν και οι δύο ότι έχουν το ίδιο χρώμα, το οποίο βλέπουν στο κούτελο του άλλου. Αν 'σπάσουν' ξέρουν ότι έχουν αντίθετα χρώματα, και μάλιστα ο καθένας το αντίθετο από αυτό στο κούτελο του άλλου.
σώωωωωωωπα!
Ο αλγόριθμός μου είναι βελτιστοποιημένος! Εσύ λες ότι το ζευγάρι πρέπει να πάει σε κάποια κολώνα, εγώ λέω ότι αρκεί να 'σπάσει' για να καταλάβουν όχι μόνο ότι έχουν διαφορετικό χρώμα, αλλά και ποιο χρώμα έχουν.
το ζευγάρι όμως δεν σπάει πάντα!
τέσπα, όπως λέει κι ο Εμμανουήλ πολύ τον κουράσαμε τον συγκεκριμένο γρίφο. Αν θέλετε να είμαι ο επόμενος, έχω έτοιμο τεμάχιο.
-
το ζευγάρι όμως δεν σπάει πάντα!
τέσπα, όπως λέει κι ο Εμμανουήλ πολύ τον κουράσαμε τον συγκεκριμένο γρίφο. Αν θέλετε να είμαι ο επόμενος, έχω έτοιμο τεμάχιο.
Μπουμπούνα το, τώρα που έχουμε ξεπήξει λίγο....
-
Λοιπόν η λύση που ξέρω εγώ:
μπαίνουν όλοι σε μια σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο....
ο πρώτος κάνει 5 βήματα μπροστά και κάθετε έτσι ώστε να αντικρίζει τους υπόλοιπους. Ο δεύτερος πάει και κάθεται δίπλα του...
Έστω ότι είναι και οι δύο του ιδίου χρώματος οπότε ο τρίτος πάει και κάθεται είτε δεξιά είτε αριστερά από τους δύο...
Εάν και ο τρίτος είναι ίδιο χρώμα ο επόμενος πάλι δεν έχει σημασία αν θα κάτσει δεξιά ή αριστερά...
Εάν ο τρίτος είναι άλλο χρώμα, ο τέταρτος (που δεν ξέρει τι χρώμα είναι) πάει και κάθεται ανάμεσα στον κόκκινο και τον μπλέ...Ο πέμπτος, ο έκτος, ο έβδομος κοκ. πάνε και κάθονται ανάμεσα από τον κόκκινο και τον μπλέ... Οπότε σταδιακά χωρίζονται σε κόκκινους μπλε...
Τώρα για να πάνε στις κολώνες οι δύο ακρινοί κοιτάνε το χρώμα του διπλανού τους και πάνε στην αντίστοιχη κολώνα... Οι εντελώς μεσαίοι αφού δουν ότι ο προηγούμενός τους έχει πάει πχ. στην μπλε κολώνα ενώ ο διπλανός τους είναι κόκκινος καταλαβαίνουν ότι είναι οι τελευταίοι του χρώματος και έτσι πάνε και αυτοί στην σωστή κολώνα...Ελπίζω να καταλάβατε....
Ο Krusenstern δικαιούται τη νίκη!
-
ιδού λοιπόν, για φανατικούς:
**|||||||||||
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Στις 10 θέσεις του παραπάνω σχήματος γράψτε έναν δεκαψήφιο αριθμό, ώστε το ψηφίο στην πρώτη θέση να δείχνει τον συνολικό αριθμό των μηδενικών ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ αριθμού, το ψηφίο στη θέση με την ένδειξη 1 να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 1 και ούτω καθεξής, μέχρι την τελευταία θέση, το ψηφίο της οποίας πρέπει να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 9 στον αριθμό. Η απάντηση είναι μοναδική.
**για πάμε!
-
Κάτσε γιατί όντας λίγο χαζή δεν κατάλαβα την εκφώνηση...
Χρησιμοποιόντας τους αριθμούς 0-9 από μια φορά εννοείς;
-
Αλλιώς....
9 0 0 0 0 0 0 0 0 0
???
(μ@λ@κι@ είπα αλλά μετά το σκέφτηκα )
-
[quote='Eva']Μπαίνουν όλοι σε μια σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο....
ο πρώτος κάνει 5 βήματα μπροστά και κάθετε έτσι ώστε να αντικρίζει τους υπόλοιπους. Ο δεύτερος πάει και κάθεται δίπλα του...
Έστω ότι είναι και οι δύο του ιδίου χρώματος οπότε ο τρίτος πάει και κάθεται είτε δεξιά είτε αριστερά από τους δύο...
Εάν και ο τρίτος είναι ίδιο χρώμα ο επόμενος πάλι δεν έχει σημασία αν θα κάτσει δεξιά ή αριστερά...
Εάν ο τρίτος είναι άλλο χρώμα, ο τέταρτος (που δεν ξέρει τι χρώμα είναι) πάει και κάθεται ανάμεσα στον κόκκινο και τον μπλέ...Ο πέμπτος, ο έκτος, ο έβδομος κοκ. πάνε και κάθονται ανάμεσα από τον κόκκινο και τον μπλέ... Οπότε σταδιακά χωρίζονται σε κόκκινους μπλε...
Τώρα για να πάνε στις κολώνες οι δύο ακρινοί κοιτάνε το χρώμα του διπλανού τους και πάνε στην αντίστοιχη κολώνα... Οι εντελώς μεσαίοι αφού δουν ότι ο προηγούμενός τους έχει πάει πχ. στην μπλε κολώνα ενώ ο διπλανός τους είναι κόκκινος καταλαβαίνουν ότι είναι οι τελευταίοι του χρώματος και έτσι πάνε και αυτοί στην σωστή κολώνα...
quote]Κορυφαίο, αλλά στηρίζεται στο ότι ξέρουν το πόσοι είναι στο κάθε χρώμα, αλλιώς οι δύο μεσαίοι μάλλον έχουν πρόβλημα, κάτσε να το σκεφτώ λίγο...
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Κάτσε γιατί όντας λίγο χαζή δεν κατάλαβα την εκφώνηση...Χρησιμοποιόντας τους αριθμούς 0-9 από μια φορά εννοείς;
όχι. Όποιον θέλεις και όσες φορές θέλεις. Τα 0-9 της εκφώνησης είναι για να σου δείξουν ότι το πρώτο κουτάκι θα περιγράφει το πλήθος των μηδενικών του αριθμού, το δεύτερο κουτάκι το πλήθος των '1' του αριθμού κ.ο.κ.
κάνω έντιτ το αρχικό ποστ για να μην μπερδεύεστε.
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Αλλιώς....9 0 0 0 0 0 0 0 0 0
???
όχι. Ο αριθμός που έγραψες, μας λέει ότι: 'κύριοι, έχω 9 μηδενικά και κανένα άλλο ψηφίο'. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, γιατί έχει και ένα εννιάρι
-
Eva, ισχύει... αν δεν ξέρεις πόσοι είναι έχεις πρόβλημα, εκτός και αν κάνεις κάποιο τρικ του στυλ όταν ο μεσαίος που δεν ξέρει που πάει και κάνει λάθος, κάποιος φεύγει από την κολώνα και ξαναγυρνά για να του το υποδείξει ή κάπως έτσι....
-
6 2 1 0 0 0 1 0 0 0 !
-
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!
τα εύσημα στον slivi πάντως, και σειρά του για γρίφο, το βρήκε πρώτος και μου το έστειλε Pm.
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Eva, ισχύει... αν δεν ξέρεις πόσοι είναι έχεις πρόβλημα, εκτός και αν κάνεις κάποιο τρικ του στυλ όταν ο μεσαίος που δεν ξέρει που πάει και κάνει λάθος, κάποιος φεύγει από την κολώνα και ξαναγυρνά για να του το υποδείξει ή κάπως έτσι....Ρε παιδιά αφού το εξηγώ...
Δεν έχει σημασία πόσοι είναι.... Φεύγοντας από δεξιά και αριστερά θα μείνουν δύο στη μέση (ένας μπλέ και ένας κόκκινος)
Έστω ότι είσαι ο κόκκινος. Βλέπεις αυτόν που είναι από δίπλα σου να φεύγει και να πάει στην κόκκινη κολώνα (βασισμένος στο χρώμα που έχει το δικό σου κούτελο) και κοιτώντας ότι ο άλλος από την άλλη μεριά σου είναι μπλέ καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι ο τελευταίος κόκκινος και πας στην κόκκινη κολώνα!
Το ίδιο ισχύει και για τον μπλε....
Μάλλον εγώ δεν το εξηγώ σωστά.... -
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Δεν έχει σημασία πόσοι είναι.... Φεύγοντας από δεξιά και αριστερά θα μείνουν δύο στη μέση (ένας μπλέ και ένας κόκκινος)Βρε θα μας τρελάνεις... δεν είπες ότι δεν είναι ισοπληθείς οι ομάδες και μάλιστα έχουν περιττό συνολικό πληθάριθμο? Πως λοιπόν μένουν δύο στη μέση; Πάντως είναι πανέξυπνο, θυμίζει bubbleshort...
-
ιδού λοιπόν, για φανατικούς:**|||||||||||
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Στις 10 θέσεις του παραπάνω σχήματος γράψτε έναν δεκαψήφιο αριθμό, ώστε το ψηφίο στην πρώτη θέση να δείχνει τον συνολικό αριθμό των μηδενικών ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ αριθμού, το ψηφίο στη θέση με την ένδειξη 1 να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 1 και ούτω καθεξής, μέχρι την τελευταία θέση, το ψηφίο της οποίας πρέπει να δείχνει τον συνολικό αριθμό των 9 στον αριθμό. Η απάντηση είναι μοναδική.
**για πάμε!
|6|2|1|0|0|0|1|0|0|0|
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9???
-
σωστός Νικόλα, αλλά σε πρόλαβε η Εύα για 14 λεπτά
QUIZ!!!!!!