@kacey
Το να έρθεις να μου επαναλάβεις τι λέω ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι είναι περιττό και ταυτόχρονα κωμικό, μάλλον υποψιάζεσαι ότι τα ψιλοξέρω ΙΣΩΣ και καλύτερα από σένα.
Μας είπες τι λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και μάλιστα με έμφαση : σου απάντησα ότι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δε λέει τίποτα τέτοιο ούτε ρητώς, ούτε πλαγίως. Και άλλοι σε ρώτησαν να μας πεις σε ποιο άρθρο το Σύνταγμα το λέει αυτό.
Αντί να μας πεις πού το λέει λοιπόν μου επανέλαβες την δική μου ανάλυση - χοχοχο - για να θεμελιώσεις την υπερνομοθετική ισχύ της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης του κατηγορουμένου (όπως ειρωνικά προέβλεψα ότι θα κάνεις ). Αν δεν την είχα κάνει την ανάλυση και σε ρώταγα απλώς που λέει το Σύνταγμα αυτό που μας ανακοίνωσες να υποθέσω ότι θα απαντούσες ό,τι ακριβώς έγραψα κι εγώ, σωστά ; Σε πρόλαβα
Επίσης να σου πω ότι υπερνομοθετική ισχύς δε σημαίνει απαραίτητα και συνταγματική ισχύς (εξ'ου και περιμένω την άποψή σου για τις σχέσεις Συντάγματος και διεθνούς δικαίου ).
Δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο εκτός από τη συγκεκριμένη σαχλαμαρίτσα που είπες (και με ύφος και κεφαλαία μη τυχόν και κάνας αδαής δεν ξέρει ούτε τα βασικά : τι λέει δηλ. το Σύνταγμά μας) , δεν πήρα θέση για τίποτα άλλο, με απλή γνώση ελληνικών αυτό βγαίνει από το κείμενό μου. Ο λόγος που ασχολήθηκα μόνο με αυτό ; α) γιατί ο drdino ρώτησε που το λέει το Σύνταγμα β) γιατί έτσι μου γουστάρει.
Το ανακριτικό στυλ της κωλάρας '...με ένα ναι ή με ένα όχι' καλύτερα να το κρατήσεις για τους μπάτσους με τους οποίους ψυχαγωγείσαι πουλώντας μαγκιές.
Κάποια στιγμή αν βρω χρόνο μπορεί να γράψω και περαιτέρω για το κατά πόσο είναι σύννομη η πρόσκληση ή υπόδειξη στον ιδιοκτήτη του οχήματος, με το οποίο τελέστηκε παράβαση, να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνει αν εκείνος είναι ο παραβάτης οδηγός ή τρίτος (αν σε ενδιαφέρει προσωπικά τη θεωρώ προβληματική αλλά πρέπει να μας πεις από που προκύπτει ότι 'δεν μπορούν να σου ζητήσουν...μπλα μπλα', αυτό ποιος το λέει ο koutsan και ο kacey ; Εγώ μπορεί να το λέω αλλά η σχετική ΚΥΑ, ως ελληνικό δίκαιο εν ισχύ έχει διαφορετική άποψη, μήπως έχει ακυρωθεί από τα δικαστήρια και δεν το ξέρω ; Μπορεί, και μακάρι για να είμαι ξεκάθαρος. αλλά περιμένω να μου πεις σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Μόνο μη μου πεις τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του ΑΠ, την ξέρω, κατά βάση συμφωνώ μαζί της αλλά η γνώμη του Εισαγγελέα ούτε εισάγει δίκαιο, ούτε ακυρώνει ήδη υπάρχον).
Σε γενικές γραμμές άσε τα 'όχι βέβαια' και τα 'δεν παίζει αυτό που λες' γιατί εκτός από το ότι με αυτά κομίζεις ΜΗΔΕΝΙΚΑ επιχειρήματα για να θεμελιώσεις τη νομική σου άποψη, επίσης αγνοείς και τα στοιχειώδη από νομικά και έχεις πέσει με τα μούτρα και διατυπώνεις απόψεις δεξιά κι αριστερά με στόμφο χωρίς όμως να επιχειρηματολογείς.
Πχ αν ήθελα να υπερασπιστώ την αντίθετη άποψη (αλλά δεν θέλω ) θα μπορούσα να σου πω ότι στο ποινικό ο κατηγορούμενος τυγχάνει ιδιαίτερης προστασίας (για προφανείς λόγους υπεράσπισης) και δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό ότι προστατευτικές διατάξεις που αφορούν ποινικές διαδικασίες εφαρμόζονται υποχρεωτικά κατ'αναλογία και σε διαδικασίες διοικητικού χαρακτήρα, όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά, όπως άφησες να διαφανεί λες και δεν χωρεί συζήτηση επ'αυτού. Μπορεί κάλλιστα και να εφαρμοστούν σε κάποιες περιπτώσεις και όχι σε κάποιες άλλες, μπορεί να αντλήσεις επιχειρήματα από αυτές και να προσπαθήσεις να δείξεις ότι και εδώ χρειαζόμαστε την χ, ψ εγγύηση, αλλά θέλει κάτι παραπάνω από ένα 'όχι βέβαια' για να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα. Ελπίζω πάντως να βλέπεις δια γυμνού οφθαλμού το χάος που χωρίζει τις 2 διαδικασίες ποινική - διοικητική (στην πρώτη μπορεί να φτάσεις να περάσεις όλη σου τη ζωή στη φυλακή - στη δεύτερη θα χάσεις κάνα δίπλωμα : ε δεν το λες και αυτονόητο ότι και στις 2 περιπτώσεις πρέπει σώνει και καλά να ισχύουν οι ίδιες εγγυήσεις).
Αν έχεις θεμελίωση (νομοθετικές διατάξεις, αρχές, νομολογία ή την προσωπική σου νομική επιχειρηματολογία) δώσ'τη άσε όμως τα ξερά βαρύγδουπα συμπεράσματα για τους μπάτσους.