-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Είναι εστία μόλυνσης. Τι να κάνει; Να το κρατήσει;
Διακριτικός και ήσυχος τρόπος ...
-
Εννοείται οτι δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (στο κέντρο της Αθήνας ζω, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου), το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να ασκήσουμε πίεση ώς πολίτες, για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και της κατάστασης αποσύνθεσης που επικρατεί γενικά. Δε νομίζω οτι η κατοχή όπλου θα βελτίωνε τα πράγματα (Αναφέρθηκε πολύ σωστά το 'παράδειγμα' των Η.Π.Α.). Μπορεί μερικοί να νοιώθουν μια φαινομενική 'ασφάλεια' με το όπλο, αλλα αυτό δεν είναι λυση, το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας θα παραμένει. Εκτός των άλλων είμαι σίγουρος οτι όλοι μας θα γνωρίζουμε μερικά άτομα, τα οποία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κρατήσουν όπλο στα χέρια τους...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι εστία μόλυνσης. Τι να κάνει; Να το κρατήσει;Snatch δεν έχεις δει εσύ? να σε επαναφέρει ο εντυ στην τάξη πάραυτα
-
Και αλλη δολοφονια εχθες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είναι εστία μόλυνσης. Τι να κάνει; Να το κρατήσει;
Snatch δεν έχεις δει εσύ? να σε επαναφέρει ο εντυ στην τάξη πάραυτα
Τα δόντια μόνο μην ξεχάσετε να βγάλετε απ' το πτώμα...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και αλλη δολοφονια εχθεςΠως να μην είσαι με τον kacey ρε γαμώτο; Μια βολή ανάμεσα στα μάτια στο καθίκι που πήγε να βγάλει μαχαίρι στην ηλικιωμένη κυρία!
-
Ο χρήστης Maverick93 έγραψε:
Εννοείται οτι δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (στο κέντρο της Αθήνας ζω, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου), το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να ασκήσουμε πίεση ώς πολίτες, για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και της κατάστασης αποσύνθεσης που επικρατεί γενικά. Δε νομίζω οτι η κατοχή όπλου θα βελτίωνε τα πράγματα (Αναφέρθηκε πολύ σωστά το 'παράδειγμα' των Η.Π.Α.). Μπορεί μερικοί να νοιώθουν μια φαινομενική 'ασφάλεια' με το όπλο, αλλα αυτό δεν είναι λυση, το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας θα παραμένει. Εκτός των άλλων είμαι σίγουρος οτι όλοι μας θα γνωρίζουμε μερικά άτομα, τα οποία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κρατήσουν όπλο στα χέρια τους...+1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και αλλη δολοφονια εχθες
Πως να μην είσαι με τον kasey ρε γαμώτο; Μια βολή ανάμεσα στα μάτια στο καθίκι που πήγε να βγάλει μαχαίρι στην ηλικιωμένη κυρία!
Πολύ γρήγορο - ανώδυνο...
-
Εννοούσα πριν την σκοτώσει... για να την προστατεύσεις αν το έβλεπες να συμβαίνει.
Τώρα το μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να έρθει σε συμπλοκή με την αστυνομία και να σκοτωθεί (και το λέω αυτό επειδή και να πιαστεί σε 10 χρόνια πάλι έξω θα είναι και θα κάνει τα ίδια).
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Αλήθεια αν, υποθετικό σενάριο, έμπαιναν στο σπίτι σου ληστές την ώρα που έλειπες και ήταν μέσα η οικογένειά σου (γυναίκα, παιδί κτλπ) και το παιδί σου έπαιρνε το όπλο του μπαμπά έριχνε μια στους ληστές σκότωνε έναν και οι ληστές μετά το σκότωναν. Εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος γιατί τώρα και οι ληστές πέφτουν σαν τις μύγες;
Και μην μου πεις ότι θα είχα κρύψει το όπλο, το παιδί δεν θα το έβρισκε κτλπ. Ξέρεις ότι αν έχεις όπλο στο σπίτι, το παιδί σίγουρα θα το βρει. Ούτε ότι το παιδί δεν θα πυροβολούσε. Το παιδί τον πατέρα θα αντέγραφε1ον
2ον μενω μονος. Αν ειχα οικογενεια, θα το σκεφτομουν αλλιως. Τωρα δεν εχει νοημα αυτη η κουβεντα.
Μεχρι κ το πτωμα εχει ξεφορτωθει ο kacey, τα εχει σκεφτει ολα
Γελα εσυ, εγω ομως εχω παρει τα μετρα μου κ τα εχω σκεφτει ολα. Το αν θα δουλεψει το πραγμα, ελπιζω να μη χρειαστει να το ανακαλυψω. Αφου δεν ξερεις ουτε που ζω, ουτε τι εχω τριγυρω, ουτε τιποτα, γιατι γελας? Κ κομποστοποιηση κανω αμα λαχει .
Μπορεί μερικοί να νοιώθουν μια φαινομενική 'ασφάλεια' με το όπλο, αλλα αυτό δεν είναι λυση, το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας θα παραμένει. Εκτός των άλλων είμαι σίγουρος οτι όλοι μας θα γνωρίζουμε μερικά άτομα, τα οποία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κρατήσουν όπλο στα χέρια τους...
Δεν ειναι η 'ασφαλεια' που σου προσφερει, ειναι το εξης απλο: αν καθε μερα εβγαινε στις ειδησεις οτι καποιος εκτελεσε ληστη, τον εστειλε στα θυμαρακια με συνοπτικες διαδικασιες ρε παιδι μου, κ μετα επεστρεψε σπιτι του χωρις συνεπειες μετα απο μια ημιωρη εξεταση απο τον εισαγγελεα, κ ψοφαγαν καθε τρεις+λιγο τετοιοι καριοληδες, να εισαι σιγουρος οτι και λιγοτερα περιστατικα θα ειχαμε, κ με λιγοτερο θρασος.
Κούραση πλέον με τα σενάρια
Εντάξει έχει απαντήσει 500 φορές ότι ζυγίζοντας την αυξημένη πιθανότητα να πάθει κάτι αυτός ή η οικογένειά του ή να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αρνητική κοινωνική επίπτωση και την αυξημένη πιθανότητα αποτροπής ή εξόντωσης του 'κακού', διαλέγει το όπλο.Κι εγώ διαφωνώ, αλλά με του να του παρατίθενται 1.000.000 διαφορετικά υποθετικά σενάρια με κάθε είδους περιπλοκή δεν αλλάζει το νόημα.
Μα γιατι, αφου ΠΡΕΠΕΙ να το πουμε 100 φορες για να το καταλαβουν ολοι, μη τους σταματας τωρα...
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Και μην μου πεις ότι θα είχα κρύψει το όπλο, το παιδί δεν θα το έβρισκε κτλπ. Ξέρεις ότι αν έχεις όπλο στο σπίτι, το παιδί σίγουρα θα το βρει. Ούτε ότι το παιδί δεν θα πυροβολούσε. Το παιδί τον πατέρα θα αντέγραφε
10 χρόνια πάντως που είχε ο πατέρας μου όπλο σπίτι ούτε που ήξερα που είναι ούτε που το είχα δει ποτέ.
-
Ελεύθερος με παρουσία μια φορά το μήνα στο τμήμα ο 24χρονος
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=1523843
-
Μεχρι να γινει η δικη βεβαια.
-
παρασταση θα δωσει ο συριζα κατα του νεου η οχι?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπορεί μερικοί να νοιώθουν μια φαινομενική 'ασφάλεια' με το όπλο, αλλα αυτό δεν είναι λυση, το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας θα παραμένει. Εκτός των άλλων είμαι σίγουρος οτι όλοι μας θα γνωρίζουμε μερικά άτομα, τα οποία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κρατήσουν όπλο στα χέρια τους...
Δεν ειναι η 'ασφαλεια' που σου προσφερει, ειναι το εξης απλο: αν καθε μερα εβγαινε στις ειδησεις οτι καποιος εκτελεσε ληστη, τον εστειλε στα θυμαρακια με συνοπτικες διαδικασιες ρε παιδι μου, κ μετα επεστρεψε σπιτι του χωρις συνεπειες μετα απο μια ημιωρη εξεταση απο τον εισαγγελεα, κ ψοφαγαν καθε τρεις+λιγο τετοιοι καριοληδες, να εισαι σιγουρος οτι και λιγοτερα περιστατικα θα ειχαμε, κ με λιγοτερο θρασος.
Έχει βάση αυτό που λές, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος τους θα αποθαρρύνονταν. Με τον κίνδυνο όμως να ξεφύγει τελείως η κατάσταση. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη αποθρασυνθεί. Μπουκάρουν και σκοτώνουν χωρίς ενδοιασμό, ακόμα και όταν απέναντί τους βρίσκεται μιά ηλικιωμένη που δεν αποτελεί απειλή για αυτούς. Δεν πιστεύω οτι αυτός που έχει ήδη φτάσει σε τέτοιο σημείο, θα πτοηθεί από την πιθανότητα να έχουμε εγώ, εσύ ή ο καθένας όπλο στην κατοχή μας. Ακόμα και αν όλοι μας μπορούσαμε να έχουμε όπλο, με την κατάσταση ως έχει, έναν θα τρώγαμε, άλλοι δύο θα εμφανίζονταν στην πιάτσα... Εννοείται οτι πάρχουν περιπτώσεις, που η κατοχή όπλου πραγματικά προσφέρει ασφάλεια. Σε μία μεγάλη πόλη όμως, την Αθήνα για παράδειγμα, που γίνεται χαμός, η αποτελεσματική αστυνόμευση (που δυστυχώς έιναι σχεδόν ανύπαρκτη ή ελλιπής σε πολλές περιοχές), θα ήταν η καλύτερη λύση.
-
Όμορφα τα λες. Αν όμως σε εκπαιδεύσω καλά στον χειρισμό ενός Glock 9mm και μπει ένας διαρρήκτης σπίτι σου και αρχίσει να χτυπάει το γέρο πατέρα σου, θα το σήκωνες ή όχι το πιστόλι φίλε Μάβερικ;
-
Λες οτι αυτος που σκοτωνει μια γρια που δεν ειναι απειλη, εχει φτασει σε τετοιο σημειο που δεν θα πτοηθει απο τη πιθανοτητα να βρεθει απεναντι απο ενα οπλο? Εγω σου λεω οτι αν αυτος ο ενας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ακουει οτι ο γνωστος του ο Μπαμπης ο Σουγιας, ο αδερφος του ο Γιαννης ο Πεταλουδας και ο παλιος της πιατσας Γαμικος Γαμικος, επεσαν ανασκελα με 3 σφαιρες ο καθενας, θα το παρατησει το αθλημα. Μη κοιτας τωρα που αυτη η πιθανοτητα (να βρεθει οπλο απεναντι του) ειναι 1 στις 10.000, σκεψου το αν η οπλοκατοχη (κ οχι οπλοφορια, ξαναλεμε) ηταν μερος της καθημερινοτητας μας.
Μη ξεχνας οτι ο λογος που εχουν αυξηθει κατακορυφα τα εγκληματα κατα ιδιωτων/πολιτων (με σκοπο τη κλοπη/ληστεια) εχουν αυξηθει κατακορυφα, ειναι τα σοβαρα μετρα που εχουν παρει τραπεζες/οργανισμοι που διακινουν χρημα κ τα οποια κανουν εξαιρετικα δυσκολο να τα κλεψεις χωρις να σε πιασουν. Κ εσυ μου λες οτι αν καταλαβαιναν οτι σε ΚΑΘΕ εισβολη υπηρχε μια 50-50 πιθανοτητα να βγουν σε bodybag, δεν θα το ξανασκεφτοταν η συντριπτικη πλειοψηφια τους? Οχι ρε φιλε.
Για το θεμα της εκπαιδευσης κ χρησης. Κοιτα, δεν μπορω να σκεφτω το τι θα εκανε 'ο καθε μαλακας' με ενα οπλο. Κ εχω βαρεθει να διαβαζω περι καουμποιδων κλπ. Εγω θεωρω αυτονοητο οτι οποιος μπει στη διαδικασια αυτη, της κατοχης οπλου με σκοπο την αυτοπροστασια του, θα μπει κ στον κοπο να ΜΑΘΕΙ τι και πως κ ποτε κ με ποιο τροπο το χρησιμοποιουμε.
Σε καθε περιπτωση παντως προτιμω να εχω το μεσο κ τη δυνατοτητα αντιδρασης, κ ας μην καταφερω να τα χρησιμοποιησω, παρα να ειμαι ερμαιο της διαθεσης του καθε καθαρματος.
-
Φίλε kacey και οι μαφιόζοι αντιμετωπίζουν χειρότερες πιθανότητες στο θέμα bodybag, αλλά 'νεοσύλλεκτοι' βρίσκονται πάντα όσο οι συνθήκες δεν αλλάζουν. Σύν το οτι αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει δεν έχει και πολλά να σκεφτεί. Από εκεί και πέρα, η πραγματικότητα που ζούμε είναι άθλια, μπορούμε να διαλέξουμε αν θα γίνουμε τελείως ζούγκλα ή αν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο - δεν λέω να τους αφήσουμε να αλωνίζουν. Είμαι αφελής? Ίσως... Όπως και να χει, όπως έιπες πριν 1-2 σελίδες, ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο. Και ελπίζει για το καλύτερο (διευκρίνηση: δικιά μου προσθήκη το τελευταίο).
@REALZEUS
Υπερβολικά όμορφα (τώρα που τα ξαναβλέπω, μοιαζει λες και γράφω ακόμα εκθέσεις στο σχολείο). Το όπλο ακόμα πιστεύω πως δε θα με βοηθούσε αν κάποιος μπουκάρει σπίτι μου. Είναι άσχετος και τρομάζει? Τον κάνω καλά και χωρίς όπλο. Είναι αδίστακτος και έμπειρος? Την πάτησα με όπλο ή χωρίς. Με αλλα λόγια, όχι δε θα το σήκωνα, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα. Ακόμα και άν το σήκωνα όμως, θα ερχόσουν στο δικαστήριο να στηριξεις το δίκιο μου? Τώρα το να με εκπαιδεύσεις καλά στο χειρισμό του Glock φαντάζομαι θα ναι αρκετά εύκολο. Το να μου μάθεις πώς και πότε να το χρησιμοποιώ όμως είναι άλλη υπόθεση. Χωρίς παρεξήγηση, κουβέντα κάνουμε και στην τελική ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί πιο σωστό. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε καθε περιπτωση παντως προτιμω να εχω το μεσο κ τη δυνατοτητα αντιδρασης, κ ας μην καταφερω να τα χρησιμοποιησω, παρα να ειμαι ερμαιο της διαθεσης του καθε καθαρματος.Ναι, αλλά αν εσένα εκείνη την ημέρα σε πονούσε το αριστερό @@δι και έπιανες το όπλο με το αριστερό χέρι, οπότε όταν πυροβολούσες αστοχούσες, και η σφαίρα εξοστρακιζόταν, και τελικά χτυπούσε τη μάνα του αγοριού που μένει απέναντι, και ναι μεν κατάφερνες να κατηγορηθεί ο ληστής γι αυτό αλλά στο παιδί έμεναν τραύματα, και 18 χρόνια αργότερα που θα έπιανε την κόρη σου για γκόμενα τελικά του έβγαιναν τα ψυχολογικά και τη σάπιζε στο ξύλο στον πρώτο τσακωμό, τοοοοοοτε τι θα σκεφτόσουν; Ότι καλά είχες κάνει 18 χρόνια νωρίτερα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε καθε περιπτωση παντως προτιμω να εχω το μεσο κ τη δυνατοτητα αντιδρασης, κ ας μην καταφερω να τα χρησιμοποιησω, παρα να ειμαι ερμαιο της διαθεσης του καθε καθαρματος.
Ναι, αλλά αν εσένα εκείνη την ημέρα σε πονούσε το αριστερό @@δι και έπιανες το όπλο με το αριστερό χέρι, οπότε όταν πυροβολούσες αστοχούσες, και η σφαίρα εξοστρακιζόταν, και τελικά χτυπούσε τη μάνα του αγοριού που μένει απέναντι, και ναι μεν κατάφερνες να κατηγορηθεί ο ληστής γι αυτό αλλά στο παιδί έμεναν τραύματα, και 18 χρόνια αργότερα που θα έπιανε την κόρη σου για γκόμενα τελικά του έβγαιναν τα ψυχολογικά και τη σάπιζε στο ξύλο στον πρώτο τσακωμό, τοοοοοοτε τι θα σκεφτόσουν; Ότι καλά είχες κάνει 18 χρόνια νωρίτερα;
**Κούραση πλέον με τα σενάρια **
Εντάξει έχει απαντήσει 500 φορές ότι ζυγίζοντας την αυξημένη πιθανότητα να πάθει κάτι αυτός ή η οικογένειά του ή να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αρνητική κοινωνική επίπτωση και την αυξημένη πιθανότητα αποτροπής ή εξόντωσης του 'κακού', διαλέγει το όπλο.Κι εγώ διαφωνώ, αλλά με του να του παρατίθενται 1.000.000 διαφορετικά υποθετικά σενάρια με κάθε είδους περιπλοκή δεν αλλάζει το νόημα.
Κ σε βαθος χρονου 18αετιας...Ουτε business plan για τις μεγαλυτερες εταιριες δεν πανε τοσο μακρυα.
ΣΧΙ-ΖΟ-ΦΡΕ-ΝΕΙ-Α, τριαλαλιλαλοοοοο
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.