-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορώ να πάρω ένα μεταχειρισμένο σύστημα από 6κύλινδρο αμάξι.Μπαίνει αυτό σε 4κύλινδρο;
Δηλαδή θα υπάρχει πρόβλημα αν οι καλωδιώσεις για τα 2 μπεκ μείνουν αχρησιμοποίητες;Κανένα πρόβλημα.
-
Μια ερώτηση και από μένα για να βεβαιωθώ ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα.
ΚΤΕΟ κανονικό είχα περάσει τον Ιούνιο του 2010. ΚΤΕΟ για υγραέριο πέρασα το 2011 (τότε έγινε η εγκατάσταση).
Να υποθέσω ότι τώρα θα περάσω σε λίγες μέρες τόσο το κανονικό όσο και το κτέο για το υγραέριο μαζί...;
Ευχαριστώ ! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
ΚΤΕΟ κανονικό είχα περάσει τον Ιούνιο του 2010. ΚΤΕΟ για υγραέριο πέρασα το 2011 (τότε έγινε η εγκατάσταση).
Να υποθέσω ότι τώρα θα περάσω σε λίγες μέρες τόσο το κανονικό όσο και το κτέο για το υγραέριο μαζί...;
Ευχαριστώ !Aκριβώς έτσι. Επίσης, ρώτα μήπως χρειάζεται να πάρεις βεβαίωση καλής λειτουργίας του συστήματος υγραεριοκίνησης, από τον εγκαταστάτη σου.
-
Σιγουρα χρειαζεται η βεβαιωση και μαλιστα χρεωνεται απο τους περισσοτερους εγκαταστατες γυρω στο 20ευρω!
-
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Σιγουρα χρειαζεται η βεβαιωση και μαλιστα χρεωνεται απο τους περισσοτερους εγκαταστατες γυρω στο 20ευρω!όντως έτσι έχουν τα πράγματα! Ευχαριστώ κύριοι
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ευχαριστώ !εγω νομιζω πως το 13 πρεπει να περάσεις κτεο
οταν πηγες για το υγραεριο, περασες όλο το αμαξι, οποτε μετραν απο την αρχη τα δυο χρονια! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ευχαριστώ !εγω νομιζω πως το 13 πρεπει να περάσεις κτεο
οταν πηγες για το υγραεριο, περασες όλο το αμαξι, οποτε μετραν απο την αρχη τα δυο χρονια!οχι, δεν το κανουν αυτο, τουλαχιστον οχι απο μονοι τους.
αν το ζητησεις και πληρωσεις κατι λιγα παραπανω, σου δινουν ΚΑΙ χαρτι ΚΤΕΟ.
Αλλιως σου δινουν μονο τη βεβαιωση για το ΥΠ.Μεταφορων να αλλαξεις την αδεια -
ακυρο
-
Eρώτηση:
Αυτοκίνητο μοντελο 2007, 102 άλογα, δεν είναι καλύτερα να μπει εγκεφαλος EOBD?
Ένας εγκαταστάτης μου είπε: ΟΒD ενδείκνυται μόνο για turbo κινητηρες (TSI) ή FSI ή για πολλά άλογα.
'Αλλος είπε αφού είναι μοντέλο 2007 προτείνει με ΕΟΒD, π.χ. brc plug&drive αντί sequent 24.
Επίσης διαφωνία υπάρχει με την λαδιέρα. Άλλος τη θεωρεί απαραίτητη, άλλος αδιάφορη, άλλος ότι μπορεί να κάνει και ζημιά.(για μηχανική μιλάω, η ηλεκτρονική είναι πανάκριβη).
Επίσης άλλος λέει ότι η τρύπα στο καπάκι του ρεζερβουάρ μπορεί να σκουριάσει από τη βροχή, οπότε καλύτερα να γίνει στο προφυλακτήρα.
Πάντως χωρίς ΟΒD δεν θα πρέπει να πηγαίνω για ρύθμιση που και που? -
Στο εμπόριο υπάρχουν καλώδια για να συνδεσεις τον εγκεφαλο του αεριου σε laptop (οτι φίσα και αν εχει).Και τα προγραμματα ρυθμισης βρισκεις.Το θεμα δεν ειναι αυτο.Αντε και τα πηρες.Εχεις τις γνωσεις για να κανεις τις σωστες ρυθμισεις ή θα γινει πυραυλος το αυτοκίνητό σου?Δεν νομίζω οτι σηκώνει πειραματισμούς αυτο το θεμα.Εκτος φυσικά αν εχεις τις απαραιτητες τεχνικες γνωσεις οπως καποιοι (λιγοι) σε αυτο το φορουμ.
Κατι άλλο τωρα. Τελικά στο Astra G 1.4( μοντ. 2000) με την αυξημένη κατανάλωση δόθηκε λύση αλλάζοντας τον πνεύμονα με μικρότερο.Απο τα 11+ λιτρα έπεσε στα 9.5 (με BRC συστημα παντα). Ο ιδιοκτητης του ελπιζει να μεινει εκει -
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
Στο εμπόριο υπάρχουν καλώδια για να συνδεσεις τον εγκεφαλο του αεριου σε laptop (οτι φίσα και αν εχει).Και τα προγραμματα ρυθμισης βρισκεις.Το θεμα δεν ειναι αυτο.Αντε και τα πηρες.Εχεις τις γνωσεις για να κανεις τις σωστες ρυθμισεις ή θα γινει πυραυλος το αυτοκίνητό σου?Δεν νομίζω οτι σηκώνει πειραματισμούς αυτο το θεμα.Εκτος φυσικά αν εχεις τις απαραιτητες τεχνικες γνωσεις οπως καποιοι (λιγοι) σε αυτο το φορουμ.Μα γι αυτό είπα να μπει σύστημα με OBD. To Θεμα είναι αν είναι συμβατό με τέτοιο κινητηρα (2007, 102 ίπποι)
-
Σήμερα πήγα για τη τελική ρύθμιση, μετά από 1500 χλμ, όπου μεταξύ άλλων μειώσαμε και τη κατανάλωση κατά 10% σύμφωνα με τα όσα έβλεπα στην οθόνη. Ο χρόνος θα δείξει.
-
Σημερα τελειωσε το αεριο.
Ειπα λοιπον στη γυναικα μου να βάλει 5€ απο ενα πρατηριο που ειναι πανω στο δρομο της.Ειναι αυτος που ειχα αναφερει παλαιοτερα οτι εβαζα και σταματησα να βαζω επειδη ηταν ανεξηγητα πιο ακριβος απο εναν αλλο που το δινει 0,70€.
Πηγε λοιπον να βαλει 5€ και ΔΕΝ της εβαλαν
της ειπε οτι δεν μπορει να βαλει 5€ γιατι δεν μπορουσε να πργραμματισει την αντλια για τετοιο ποσοτο πρατηριο ειναι ενα Kaoil στο δρομο απο Λαρισα προς Τυρναβο, στη Γιαννουλη (τελευταια του τιμη 0.787€)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σημερα τελειωσε το αεριο.
Ειπα λοιπον στη γυναικα μου να βάλει 5€ απο ενα πρατηριο που ειναι πανω στο δρομο της.Ειναι αυτος που ειχα αναφερει παλαιοτερα οτι εβαζα και σταματησα να βαζω επειδη ηταν ανεξηγητα πιο ακριβος απο εναν αλλο που το δινει 0,70€.
Πηγε λοιπον να βαλει 5€ και ΔΕΝ της εβαλαν
της ειπε οτι δεν μπορει να βαλει 5€ γιατι δεν μπορουσε να πργραμματισει την αντλια για τετοιο ποσοτο πρατηριο ειναι ενα Kaoil στο δρομο απο Λαρισα προς Τυρναβο, στη Γιαννουλη (τελευταια του τιμη 0.787€)
Δεν μπορει να αρνηθεί να σου βάλει ούτε ένα € μου αν ειναι αυτο στη παλια εθνικη έχει fgas πινακίδα ; Νομίζω οτι αγοράζει απο τον Φαρμάκη !! Περίεργο να ειναι τόσο ψηλα ή τιμη του
-
παιδες χθες πήγα Θεσσαλονίκη και δίπλα μου παρκάρει ένα HUMMER με τάπα υγραερίου στα πλάγια...επαθα πλάκα το θηρίο...πρωτη φορά είδα τετοιο αυτοκίνητο με υγραέριο. ιδου και φωτο:
-
δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ... αλλά τις προάλλες έβαζε ένα τέτοιο στην Μεταμόρφωση
-
Σα κι αυτο?
-
Σημερα φουλαρα με λιγοτερο απ 20€
0,70€ το ειχε και ηταν η πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο που βρηκα ουρα (ήμουν 8ο αυτοκινητο)
Τον αλλον που δεν εβαλε 5€ στη γυναικα μου σκεφτομαι να του κανω καταγγελια.
Τη Δευτερα θα το ψαξω με τις υπηρεσίες -
Μη λετε για 0,7 ευρω το λιτρο γιατι μελαγχωλω.... Ηρακλειο Κρητησ 95.9................
-
0,78 στον παράδρομο ε.ο. Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανιών, όπου και φούλαρα και το θεωρώ καλή τιμή σε σχέση με το τι παίζει στην πόλη. Με λιγότερα από 28 ευρώ έκανα 410 χλμ.
Υγραεριοκίνηση!