-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αφού σου δίνει δώρο τον εκτυπωτή μην μιλάς καθόλου!Καλούτσικο πακέτο ως προς την τιμή.
Δεν τον δίνει δώρο, περιλαμβάνεται στη τιμή. Ο εκτυπωτής σκέτος κοστίζει κανένα 50άρι €.
Zorz ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από τον δικό σου; Αυτό/παραπλήσιο μοντέλο δεν έχεις;
Την οθόνη φοβάμαι λίγο μη μου βγει μάπα (αν και φαντάζομαι θα είναι καλύτερη από την eizo που έχω τώρα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Στον windows explorer ( κοινώς, ανοίγεις έναν οποιονδήποτε φάκελο) tools -> folder options -> καρτέλα view -> check στο show hidden files, folders or drives
εννοεις δεξι κλικ σε εναν φακελο και παταμε explore
τουλαχιστον ετσι ειναι στα XP δεν ξερω στα 7 η ιδια διαδικασια ειναι?Άνοιξε την καρτέλα υπολογιστής-->οργάνωση-->Επιλογές φακέλων και αναζήτησης-->Προβολή-->Βρες την βούλα που λέει εμφάνηση κρυφών αρχείων
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Zorz ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από τον δικό σου; Αυτό/παραπλήσιο μοντέλο δεν έχεις;Την οθόνη φοβάμαι λίγο μη μου βγει μάπα (αν και φαντάζομαι θα είναι καλύτερη από την eizo που έχω τώρα.
Εγώ έχω τον ML-2525W, πιο μεγάλο μοντέλο. Ευχαριστημένος μέχρι τώρα.
Για την οθόνη, τσέκαρε τι πάνελ φοράει. Μην είναι κανένα TN της πλάκας γιατί παίζει να είναι και χειρότερη η οθόνη από την Eizo...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
ενδιαφέρομαι κι εγώ για mini itx pc, low budget solution αλλά ικανό να παίζει ταινίες hd
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... B3-00G.htm
τι λέει;με κανά τέτοιο κουτάκι http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 021N2E.htm
Κι εγώ για κάτι τέτοιο το σκεφτόμουν, με τη λογική ότι έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση, σκληρό έχω να του βάλω για λειτουργικό, μνημούλα δεν κοστίζει τίποτα, οπότε με 200- ευρουλάκια είμαστε κομπλέ για ένα μινι-HTPC που θα είναι συνέχεια on, θα υποστηρίζει remote access, θα κατεβάζει, θα έχει πάνω του εξωτερικούς σκληρούς με ταινίες, μουσική κλπ, και θα δίνει την τηλεόραση του σαλονιού την ευελιξία ενός PC.
Εδώ έχει ένα video review μαζί με άλλες αντίστοιχες μινι-ΙΤΧ - γενικά μια χαρά φαίνεται να τα πάει το AMD fusion:
http://www.youtube.com/watch?v=KxgvJbNE ... re=relatedψήνομαι πολύ σου λέω
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για την οθόνη, τσέκαρε τι πάνελ φοράει. Μην είναι κανένα TN της πλάκας γιατί παίζει να είναι και χειρότερη η οθόνη από την Eizo...TN είναι σίγουρα. Από κριτικές που έχω διαβάσει όλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι από το panel. Στα μείον της είναι η έλλειψη DVI και HDMI καθώς και η έλλειψη ρυθμίσεων κλίσης/ύψους. Τώρα, αν είναι καλό ή κακό TN, δεν ξέρω πως να το κρίνω
-
εν έτει 2012 θα πάρεις οθόνη χωρίς digital I/O ?
-
Αν σου πω ότι και το pc που πήρα προσφάτως για το γραφείο δεν έχει έξοδο dvi ή hdmi; 20 ευρώ είχε η μητρική. Θα δω διαφορά στο excel;
-
όχι αλλά η οθόνη είναι εξωτερικό περιφερειακό, μπορεί αύριο να τη χρειαστείς κάπου αλλού σε κανά άλλο pc για να βλέπεις ταινίες.
-
Σ' αυτό έχεις δίκιο. Είναι ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι. Απλά και η τιμή είναι πολύ χαμηλή (για οθόνη + εκτυπωτή τον οποίο μάλιστα χρειάζομαι αυτή τη στιγμή) και αναρωτιέμαι αν πράγματι είναι ευκαιρία ή να προσπεράσω.
Μάλλον το δεύτερο θα κάνω... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θα δω διαφορά στο excel;Ναι!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θα δω διαφορά στο excel;
Ναι!
Έχω στο PC και στην οθόνη (5 ετών πλέον και τα 2) και D-Sub και DVI. Τα δοκίμασα και δεν είδα ΚΑΜΙΑ διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στα δύο. Έτσι έβαλα το D-Sub για να έχω τουλάχιστον 75 Hz refresh rate (για να μη μου κόβει FPS ντε ) αντί για τα τραγικά 60 Hz του ψηφιακού.
Την καλή εποχή των Matrox και Sony Trinitron είχα 120 Hz refresh και εικόνα κρύσταλλο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα δω διαφορά στο excel;
Ναι!
Έχω στο PC και στην οθόνη (5 ετών πλέον και τα 2) και D-Sub και DVI. Τα δοκίμασα και δεν είδα ΚΑΜΙΑ διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στα δύο. Έτσι έβαλα το D-Sub για να έχω τουλάχιστον 75 Hz refresh rate (για να μη μου κόβει FPS ντε ) αντί για τα τραγικά 60 Hz του ψηφιακού.
Την καλή εποχή των Matrox και Sony Trinitron είχα 120 Hz refresh και εικόνα κρύσταλλο...
Τοτε ησουν και πιο νεος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα δω διαφορά στο excel;
Ναι!
Τοτε ησουν και πιο νεος
Για αυτό τα βλέπω τώρα πιο θολά;
Έγραψες Βασίλη!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω στο PC και στην οθόνη (5 ετών πλέον και τα 2) και D-Sub και DVI. Τα δοκίμασα και δεν είδα ΚΑΜΙΑ διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στα δύο. Έτσι έβαλα το D-Sub για να έχω τουλάχιστον 75 Hz refresh rate (για να μη μου κόβει FPS ντε ) αντί για τα τραγικά 60 Hz του ψηφιακού.Την καλή εποχή των Matrox και Sony Trinitron είχα 120 Hz refresh και εικόνα κρύσταλλο...
Σβήσ'το όσο προλαβαίνεις, γιατί έγραψες...
Μέσω D-Sub 15 η κάρτα γραφικών μετατρέπει το σήμα σε αναλογικό με ένα DAC και η οθόνη στη συνέχεια το περνάει από ένα ADC και το ξανακάνει ψηφιακό. Όσο και να έχει, είναι περιττή διαδρομή. Επίσης, για μικρότερες αναλύσεις (πχ. 1280*1024) μπορεί να είναι επαρκές το καλώδιο VGA, για μεγαλύτερες όμως δεν έχει επαρκές bandwidth. Γι αυτό και οι μεγάλες κι ακριβές οθόνες της εποχής είχαν και χωριστή σύνδεση με 5 BNC.
Το refresh rate έχει τη σημασία που του δίνεις μόνο στις CRT οθόνες που η λυχνία σκανάρει την οθόνη και έχεις flickering. Στις LCD, ολόκληρη η οθόνη είναι συνεχώς φωτισμένη, δεν έχεις αυτά τα προβλήματα και ο χρόνος απόκρισης μετράει μόνο αν παίζεις παιχνίδια FPS.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θα δω διαφορά στο excel;
Ναι!
+1
-
http://i40.tinypic.com/2vahwf5.gif
Που θα βρω ενα τετοιο? -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σβήσ'το όσο προλαβαίνεις, γιατί έγραψες...
Μέσω D-Sub 15 η κάρτα γραφικών μετατρέπει το σήμα σε αναλογικό με ένα DAC και η οθόνη στη συνέχεια το περνάει από ένα ADC και το ξανακάνει ψηφιακό. Όσο και να έχει, είναι περιττή διαδρομή. Επίσης, για μικρότερες αναλύσεις (πχ. 1280*1024) μπορεί να είναι επαρκές το καλώδιο VGA, για μεγαλύτερες όμως δεν έχει επαρκές bandwidth. Γι αυτό και οι μεγάλες κι ακριβές οθόνες της εποχής είχαν και χωριστή σύνδεση με 5 BNC.
Το refresh rate έχει τη σημασία που του δίνεις μόνο στις CRT οθόνες που η λυχνία σκανάρει την οθόνη και έχεις flickering. Στις LCD, ολόκληρη η οθόνη είναι συνεχώς φωτισμένη, δεν έχεις αυτά τα προβλήματα και ο χρόνος απόκρισης μετράει μόνο αν παίζεις παιχνίδια FPS.
Μα δε διαφωνώ σε κάτι μαζί σου. Μόνος μου το έγραψα εξάλλου ότι έβαλα D-Sub για τα 75 Hz καθαρά και μόνο για τα FPS στα παιχνίδια. Η native ανάλυσή μου εξάλλου είναι 1280χ1024 οπότε δε χάνω τίποτα από bandwidth.
-
στα FPS είθισται να απενεργοποιείς το συγχρονισμό με το refresh της οθόνης, οπότε δεν επηρεάζει ούτως ή άλλως
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στα FPS είθισται να απενεργοποιείς το συγχρονισμό με το refresh της οθόνης, οπότε δεν επηρεάζει ούτως ή άλλωςΚαι τότε έχεις σπασίματα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μέσω D-Sub 15 η κάρτα γραφικών μετατρέπει το σήμα σε αναλογικό με ένα DAC και η οθόνη στη συνέχεια το περνάει από ένα ADC και το ξανακάνει ψηφιακό. Όσο και να έχει, είναι περιττή διαδρομή. Επίσης, για μικρότερες αναλύσεις (πχ. 1280*1024) μπορεί να είναι επαρκές το καλώδιο VGA, για μεγαλύτερες όμως δεν έχει επαρκές bandwidth. Γι αυτό και οι μεγάλες κι ακριβές οθόνες της εποχής είχαν και χωριστή σύνδεση με 5 BNC.Όταν πήρα την ολοκαίνουρια τότε Samsung SyncMaster T260, μόλις πήγα να τη συνδέσω στον υπολογιστή διαπίστωσα οτι στο συρτάρι με τα εξαρτήματα είχα δεκάδες καλώδια VGA αλλά κανένα HDMI ή DVI.
Οπότε αναγκαστικά τη σύνδεσα με το VGA της παλιάς οθόνης και έμεινε έτσι πολύ καιρό. Όταν τελικά πήρα hdmi καλώδιο και την σύνδεσα με αυτό, περίμενα να δώ κάποια διαφορά αλλά τίποτα. Και φυσικά για όλο αυτό το διάστημα τη δούλευα στη native ανάλυση 1920x1200.
Οπότε με την προσωπική μου εμπειρία δέν είδα διαφορά. Πιθανόν η κάρτα γραφικών μου να βγάζει δυνατό και καθαρό σημα VGA, ενώ η ίδια οθόνη με άλλη κάρτα να είχε πρόβλημα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]