-
Παρεμπιπτοντως, οι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου δεν ειναι υποχρεοι στρατιωτικης θητειας για οσο παραμενουν ΜΚΕ (δηλαδη για οσο δε ζουν στην Ελλαδα πανω απο 6 μηνες το χρονο)
-
Ακραίο παράδειγμα μεν αλλά δείχνει κάποια πράγματα:
Ομοφυλόφιλο ζευγάρι Ελλήνων 'αναγκάζεται' να ζήσει εκτός Ελλάδος σε χώρα όπου μπορεί να παντρευτεί και να έχει κοινή ζωή (ως προς τις κρατικές υπηρεσίες κι όχι μόνο). Η απόφασή του δεν ήταν βασισμένη στο 'δε γουστάρω Ελλάδα, αλλού είναι καλύτερα' αλλά σε αντικειμενικά εμπόδια που του βάζει το Ελληνικό κράτος. Έχει δικαίωμα να ψηφίζει στην Ελλάδα και να προσπαθεί μέσω της ψήφου του να διαμορφώσει κατάλληλο κλίμα (επικράτηση πιο προοδευτικών κομμάτων) ώστε να επιστρέψει πίσω; Ή το δίλημμα είναι είτε γάμος είτε Ελλάδα, και τα δύο μαζί δε γίνονται;
Υ.Γ.: Απορώ με τον εαυτό μου για το παράδειγμα αφού δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με το γάμο ομοφυλοφίλων
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απο εκεί και πέρα το 'ελληνας πολίτης' είναι κάτι το τυπικό.απο εκεί και πέρα το 'Σύνταγμα της Ελλάδας' είναι κάτι το τυπικό.
fixed.
Αρθρο 4
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.Άρθρο 51
3. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.
4. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.(Για όσους δεν κατάλαβαν, το άρθρο 51.4 προβλέπει τη δυνατότητα των Ελλήνων expats να ψηφίζουν εκτός της επικράτειας)
@lokatzis
Σου έχω ένα πολύ ρεαλιστικότερο παράδειγμα: ορφανός και πτωχός (πλην τίμιος ) νέος δε βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα και φεύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την ως άνω αναπτυχθείσα 'επιχειρηματολογία', χάνει το δικαίωμα να καθορίσει ποιός είναι εκείνος που θα του δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πατρίδα του. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
την περιουσία μπορεί κάποιος να της αλλάξει μορφή (πχ. τα πουλάς ολα και τα κάνεις ακίνητα στο City ή πρόβατα στη Νεα Ζηλανδία ή καταθέσεις στην Ελβετία ή χρυσό σε καμιά υπογα)Και ο κάτοικος Ελλάδας μπορεί να φοροδιαφεύγει συστηματικά, οπότε δεν δικαιούται να εκφέρει γνώμη για το πώς λειτουργεί ένα κράτος στο οποίο δεν συνεισφέρει. Δεν βγάζουν άκρη τέτοιοι συλλογισμοί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
απο εκεί και πέρα το 'Σύνταγμα της Ελλάδας' είναι ΓΤΠΚ.
πιο fixed
αναμενόμενο βέβαια το επιχείρημα 'το λέει το συνταγμα' αλλα δεν συζητάμε αυτό. εξεφρασα μια αποψη, δεν σ'αρεσε τελος.
ο καθένας (άνεργος, ομοφυλόφιλος κλπ) είναι ελευθερος να αποφασίσει. γαμος και εξωτερικό ή ντουλάπα και ελληνικό ηλιο, εργασία εξω ή πακετάς με μαυρα ή πείνα. ζυγίζεις τις καταστάσεις και αποφασίζεις τι θες. αμα θές να αλλάξεις τα πράγματα στρώνεις τον κώλο σου και το κάνεις. αλλιώς είναι κάτι σαν αντιδικτατορικός αγώνας απο το Παρίσι
@nass δεν κάνετε και κάτι με τα SQL Errors
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
την περιουσία μπορεί κάποιος να της αλλάξει μορφή (πχ. τα πουλάς ολα και τα κάνεις ακίνητα στο City ή πρόβατα στη Νεα Ζηλανδία ή καταθέσεις στην Ελβετία ή χρυσό σε καμιά υπογα)
Και ο κάτοικος Ελλάδας μπορεί να φοροδιαφεύγει συστηματικά, οπότε δεν δικαιούται να εκφέρει γνώμη για το πώς λειτουργεί ένα κράτος στο οποίο δεν συνεισφέρει. Δεν βγάζουν άκρη τέτοιοι συλλογισμοί.
επίσης ο κάτοικος που φοροδιαφευγεί θα λουστεί το σκατά νοσοκομείο, το σάπιο δρόμο, και πολλά αλλα.
your argument is invalid
-
Ήξερα τι θ' άκουγα, ξέρω και τι θ' απαντήσω.
1ον: κανείς δεν αμφισβήτησε το υφιστάμενο δικαίωμα (από το Σύνταγμα) για ψηφοδοσία μόνιμων κατοίκων εξωτερικού.
2ον: συζητάμε για το αν η ψήφος αυτών των Ελλήνων είναι ίδιας ουσιαστικής βαρύτητας και αξίας σε σχέση με αυτήν των πολιτών της χώρας.
Ένας Έλληνας ψηφίζει για τη ζωή του. Μπορεί να είναι ηλίθιος, μη επισήμως διαγνωσμένος ψυχοπαθής, αδιάφορος, απολιτίκ, αψυχολόγητος, διαπλεκόμενος 'πελάτης'. Και πάλι όμως, έχει κάθε δικαίωμα να ψηφίσει αυτόν που θα τον κυβερνήσει, τον εκπρόσωπό του στα κοινά, στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, στην καθημερινότητά του.
Είναι η ΖΩΗ ΤΟΥ, επαναλαμβάνω. Δεν αποφασίζει για τη ζωή του Τούρκου, του ΗΠΑμερικάνου, του Αυστραλού ή του Βέλγου.
Δικαιούται να απέχει, ακόμα και νόμιμα υπό προϋποθέσεις, να ψηφίσει λευκό, να επιλέξει να επιτρέψει σε άλλους ν' αποφασίσουν για τον ίδιο δηλαδή. Αποφασίζει όμως πάντα για τη ΖΩΗ ΤΟΥ και λούζεται το κόστος των επιλογών ΤΟΥ.Ο Έλληνας του εξωτερικού, που δεν έρχεται στη χώρα παρά μόνο για διακοπές (όπως πχ ένας Έλληνας πηγαίνει για διακοπές στο Λονδίνο, όπου ίσως διατηρεί κι ένα σπιτάκι), δεν έχει εδώ οικογένεια και δεν φορολογείται από το ελληνικό κράτος (πχ ένας Έλληνας καθηγητής που διδάσκει σε ελληνικό σχολείο της Γερμανίας, πληρώνεται αλλά και φορολογείται από το γερμανικό κράτος και συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα της Γερμανίας - πραγματική περίπτωση που συνάντησα πρόσφατα), για ποιον ακριβώς λόγο επιλέγει τους Έλληνες πολιτικούς; Επειδή τα αδέλφια του ζουν εδώ; Και είναι σίγουρο δηλαδή ότι τα αδέλφια του γουστάρουν να επιλέγει για τα ίδια τους εκπροσώπους τους στη Βουλή;
Τι πάει να πει 'ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα'; Κι εγώ ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα, πολιτικά και κοινωνικά, των ΗΠΑ ή της Τουρκίας, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι έχω λόγο στα εσωτερικά των κατοίκων των χωρών αυτών! Ακόμα κι αν είχα ιθαγένεια αυτών των κρατών, θα ήμουν στην πράξη ξένος.
Εντούτοις ένας (Ελληνο)γερμανός, που είχε πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα, γεννήθηκε κι έζησε στη Γερμανία, μιλάει σπαστά κάποια ελληνικά, διαθέτει βάσει του jus sanguinis ελληνική ιθαγένεια, αλλά στη χώρα έρχεται μια φορά κάθε 5 χρόνια για μπάνια (κι αυτή πραγματική περίπτωση), μπορεί και δικαιούται τυπικά να ψηφίζει για τον #$%#$^ που θα μου σβερκωθεί για 4 χρόνια όσο κι εγώ ο ίδιος. Πόσο σωστό σας φαίνεται αυτό;Τέλος, ας μην αναζητάμε ακραία παραδείγματα για να δώσουμε βάση στην επιχειρηματολογία μας, γιατί μιλάμε εδώ για τον κανόνα.
Ποιον κανόνα; Ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, μετανάστες σε χώρες υποδοχές, που έφυγαν έχοντας εικόνες της ελληνικής πραγματικότητας που συμπεριελάμβαναν Καραμανλή τον πρεσβύτερο, Γ. Παπανδρέου τον πρεσβύτερο, βασιλιά, χούντα, Φλωράκη, μην πω και τίποτα παλιότερο, καθώς και τα παιδιά και εγγόνια τους που ξέρουν την Ελλάδα από μερικά σύντομα ταξίδια αναψυχής, όσο δηλαδή κι ένας Σουηδός που θα επισκεφτεί Αύγουστο την Ικαρία, μπορούν να αποφασίζουν για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με τους οποίους τους συνδέει μια γλώσσα και μια πολιτιστική κληρονομιά (και ΑΝ!...).
Αν συμφωνείτε... -
Φαντάζομαι πως ο ξενιτεμένος Έλληνας είναι υποχρεωμένος να παραμείνει ξενιτεμένος για ολόκληρη την τετραετία. Δεν υπάρχει περίπτωση 2 μήνες μετά τις εκλογές να γυρίσει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.
Αλλά, ας αφήσουμε τα παραδείγματα και ας πάμε στο τί είναι αυτό που λέμε κράτος και ποιοί το αποτελούν. Αν θεωρείτε πως η έννοια είναι παροντική/στιγμιαία, δηλαδή το κράτος αποτελείται μόνο από αυτούς που σε δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται εντός της επικράτειάς του, πάω πάσο. Αλλιώς, αυτά που λέτε για την ψήφο δεν στέκουν.
-
Ποια τετραετία; Εδώ μιλάμε για ολόκληρες γενιές που έζησαν τη ζωή τους ως τα -ήντα τους ή που γεννήθηκαν εκτός χώρας.
Σε λίγο θα βάλουμε Καζαντζίδη στις πρεσβείες γι' αυτούς που έφυγαν πριν λίγους μήνες.Διάβασε προσεκτικότερα τι γράφω.
-
Υιοθετείς ως κανόνα έναν δικό σου κανόνα για τους Έλληνες του εξωτερικού και με βάση αυτόν εκφράζεις την άποψή σου. Εγώ σου λέω πως ο κανόνας σου δεν είναι και τόσο κανόνας.
Δεδομένου πως σχολίασες μόνο την πρώτη πρόταση του ποστ μου, σου επιστρέφω την φιλοφρόνηση: διάβασε προσεκτικότερα τί γράφω.
-
Χωρίς να ξέρω αν όντως είναι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να ψηφίσεις στο εξωτερικό παρά μόνο στις Ευρωεκλογές...
Στις Ευρωεκλογές όλα τα κόμματα που συμμετέχουν κατεβαίνουν με το ίδιο ψηφοδέλτιο σε όλη την επικράτεια (λίγα χαρτάκια). Στις Βουλευτικές υπάρχουν διαφορετικά ψηφοδέλτια για κάθε μία από τις 52, 55, 56, πόσες είναι τλσπντ οι εκλογικές περφέρειες (ΠΟΛΛΑ χαρτάκια). Απαιτείται ένας εφοδιαστικός και οργανωτικός άθλος (για τα ελληνικά δεδομένα)... -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Υιοθετείς ως κανόνα έναν δικό σου κανόνα για τους Έλληνες του εξωτερικού και με βάση αυτόν εκφράζεις την άποψή σου. Εγώ σου λέω πως ο κανόνας σου δεν είναι και τόσο κανόνας.Δεδομένου πως σχολίασες μόνο την πρώτη πρόταση του ποστ μου, σου επιστρέφω την φιλοφρόνηση: διάβασε προσεκτικότερα τί γράφω.
Προσπαθείς να θεωρητικολογήσεις σε ένα ουσιαστικό ζήτημα. Τι είναι κράτος, πότε είναι κράτος, σήμερα, αύριο, το 2100, ποιοι είμαστε, τι είναι ο άνθρωπος, Οδύσσεια του Διαστήματος κλπ.
Ο κόσμος ψηφίζει για τη ζωή του, εκτός αν δεν ξέρει τι σκατά πάει να κάνει κυριακάτικα σε ένα σχολείο. Που δεν το αποκλείω δηλαδή...
Το δε πρόγραμμα των κομμάτων αναφέρεται στους τομείς της κοινωνικοοικονομικοπολιτικής κατάστασης της χώρας για τα προσεχή 4 χρόνια, με κάποια ίσως προοπτική για το απώτερο μέλλον, εφόσον τεθούν ορισμένες βάσεις της προκοπής άμεσα.
Αλλά θα σου πουν για το μισθό σου, τη σύνταξή σου, την ασφάλειά σου, το κοινωνικό σου κράτος, όχι για τους ζαπατίστας και τους κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Εν πάσει περιπτώσει, ό,τι καταλάβει καθένας. -
Respect για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ
-
Για μισό ρε παιδιά, συγνώμη, ελληνάρες ήθελα να πω... Τι σόι επιχείρημα είναι να λέτε οτι καλώς να μην έχουν ψήφο οι ομογενείς αφού έτσι και αλλιώς έχουν την νοοτροπία του 60 και δεν γνωρίζουν τα τεκταινόμενα αφού έχουν μείνει στον Καραμανλή και στο Χαρίλαο...
Απο ποτε αποφασίζουμε για τον αν πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου κάποιος βασιζόμενοι στο τι μάλλον θα ψηφίζει;
Με ποιο δικαίωμα θα μου εμποδίσεις το δικαίωμα ψήφου όταν διατηρώ την ελληνική υπηκοότητα;
Είμαι αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έρχομαι κάθε 3-4 χρόνια. Υποβάλλω φορ δηλώσεις κάθε χρόνο γιατι έχω την ατυχία να έχω μικρό εισόδημα απο ενοίκιο (ο Θεός να το κάνει εισόδημα) και πληρώνω φόρους και χαράτσια όπως όλοι (όσοι πληρώνουν τέλος πάντων). Γιατι να μην έχω το δικαίωμα να εκφραστω μεσα απο εκλογες για το που πηγαίνουν τα λεφτά μου ; Στο κάτω κάτω δεν διεκδικώ ούτε σύνταξη ούτε απολάμβανω services που απολαμβάνετε οι υπόλοιποι...
Γιατι να πρέπει να είμαι στην Ελλάδα για να ψηφίσω; Αν όχι ταχυδρομικώς θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος κάπου να ψηφίσω. Μέσω Ίντερνετ το αππορίπτω μιας και είμαι στο IT Security 15 χρόνια και ξέρω τον κίνδυνο.
Αυτή η νοοτροπία του Ελλαδιτη οτι όλοι είναι άσχετοι μα.άκες εκτός απο εκείνον καλα κρατεί. Τα $$$ που μπαίνουν στη χώρα απο εμάς τους ηλίθιους μαλάκες είναι καλα είτε σε συγγενείς είτε μέσω συλλόγων και της εκκλησίας, έιτε μέσω επενδύσεων. Για συνελθετε λιγάκι. -
Εγώ ρε Άρη σου λέω αν θα ψηφίσεις το μαύρο Κλίντον ή τον άλλο με το Ευαγγέλιο στο χέρι;
Αν έρθω στη χώρα σου κι αγοράσω ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, πληρώνοντας τους σχετικούς φόρους και τέλη, δεν θα δικαιούμαι ούτε πράσινη κάρτα.Αλλά καλά τα μιλάς τα ελληνικά, κρατάς επαφή με την πατρίδα, μάλλον δεν σε αφορούν, ούτε θίγουν τα προαναφερθέντα.
-
-
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/177469.html
ΠΑΣΟΚ: Με 2 ευρώ ψηφίζεις για πρόεδρο
Την Κυριακή 18 Μαρτίου, με εκλογές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 9ης πρωινής και 5ης απογευματινής, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ όλα τα μέλη προκειμένου να ψηφίσουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ σε καθορισμένο μέλος της εφορευτικής επιτροπής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις οργανώσεις του Κινήματος ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης...
Τουλάχιστον να δίνουν τίποτα καφέ και κάνα σφολιατοειδές, αλά everest, στου ανθρώπους που θα πάνε να ψηφίσουν.
Ίδωμεν για το βαθμό συμμετοχής των ψηφοφόρων.
ΥΓ: Ευτυχώς που θα τους ζητήσουν 2€ και όχι κανένα ξεγυρισμένο ποσό πχ 5ευρω η 10ευρω.
-
ΑΠΟ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΓΙΑ LOGIN ΣΤΟ SITE Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ....
-
Ο χρήστης SAXOGUS έγραψε:
ΑΠΟ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΓΙΑ LOGIN ΣΤΟ SITE Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ....Και ποιο είναι το 30% στο οποίο σίγουρα ανήκεις;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Χωρίς να ξέρω αν όντως είναι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να ψηφίσεις στο εξωτερικό παρά μόνο στις Ευρωεκλογές...
Στις Ευρωεκλογές όλα τα κόμματα που συμμετέχουν κατεβαίνουν με το ίδιο ψηφοδέλτιο σε όλη την επικράτεια (λίγα χαρτάκια). Στις Βουλευτικές υπάρχουν διαφορετικά ψηφοδέλτια για κάθε μία από τις 52, 55, 56, πόσες είναι τλσπντ οι εκλογικές περφέρειες (ΠΟΛΛΑ χαρτάκια). Απαιτείται ένας εφοδιαστικός και οργανωτικός άθλος (για τα ελληνικά δεδομένα)...Μέχρι προσφάτως οι Γάλλοι υπήκοοι του εξωτερικού μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές. Από τις φετινές εκλογές και πέρα στο Γαλλικό Κοινοβούλιο θα συμμετέχουν κι έντεκα αντιπρόσωποι που θα εκλέγονται αποκλειστικά από τους Γάλλους του εξωτερικού (κατ' αντιστοιχία των βουλευτών Αττικής, Μαγνησίας, κτλ). Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα.
Σε ότι αφορά το ορθό του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν ζητείται η συνδρομή των απανταχού Ελλήνων της διασποράς για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας είναι καλά, ε; Να βοηθούν αλλά να μην ψηφίζουν...
Ο http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_John_Lalas - http://www.jonathanpollard.org/1993/091693a.htm δε γεννήθηκε/ζούσε στην Ελλάδα. Άραγε έπρεπε να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει; (Μην πείτε ότι πληρωνόταν για αυτό που έκανε, όλοι οι πολιτικοί μας/δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται και βλέπετε που φτάσαμε)
Γενικότερα, πόσοι από τους 'Ελληνες που δεν έχουν γεννηθεί/ζήσει στην Ελλάδα και την επισκέπτονται για διακοπές μία φορά τα τρία-τέσσερα χρόνια έχουν την ελληνική υπηκοότητα; Είμαι σίγουρος ότι λίγοι. Όσοι δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα (πέρα από το ότι είναι ωραίος τουριστικός προορισμός) το πιθανότερο είναι να μην έχουν κινήσει τις διαδικασίες και να μην έχουν υπηκοότητα...
Εκλογές 2012 (ή οποτε γίνουν)