-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
εχουμε τριπλασια τιμη εδω και το 1/5 των μισθων τους και κλαιγονται επειδη δεν εχουν να βαλουν βενζινη στο 5λιτρο χρεπι τους?
Ναι, αλλά δε ζουν στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου.
Νομίζεις!
-
H αναλογία είναι 79 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ήτοι -55% κάτω από την τιμή εδώ, πες τα μισά για στρογγύλεμα.
Αλλά οι φίλοι και σύμμαχοι αμερικανοί διανύουν περί τα διπλά χλμ. το χρόνο σε σχέση με το μέσο ευρωπαίο, και με αυτοκίνητα μεγαλύτερα, βαρύτερα και πιο ενεργοβόρα από αυτόν (στο τελευταίο φταίει το ξερό τους το κεφάλι αποκλειστικώς). Και στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τους δεν υπάρχει εναλλακτική, π.χ. δεν θα πάρω το αμάξι σήμερα θα πάω με το αστικό, ποιο αστικό? Τα χλμ. που θα κάνει δηλαδή είναι ανελαστικά, θα τα κάνει θέλει δεν θέλει, άρα θα κάνει έξοδα.
Χώρια που όπως μου είπε και ένας (ελληνο)αμερικανός, με τους φόρους που έχετε στα καύσιμα πληρώνετε και κανένα δημόσιο υπάλληλο, κανένα νοσοκομείο, κανένα δρόμο, εδώ σχεδόν τίποτα. 'Αρα όλα αυτά πρέπει να βγουν από άλλους φόρους.
Γι' αυτό τον τσούζει η τιμή της βενζίνας.
Έπειτα, τουλάχιστον προ κρίσης, δεν έβγαζαν 5χ τα λεφτά μας. Αυτό γινόταν παλιά. -
Παντως και οι διαφημισεις στην τιβι πλέον (καθε δευτερη για αυτοκίνητο) όλο στην κατανάλωση εστιάζουν, 37 mpg, 42 mpg κτλ...
Στο μερος δε που πηγαινω (Μιαμι και περιχωρα) λεμε για αυτοκινητα βενζινοφαγανες αλλα ονειρεμενα παραυτα....
-
Η μέση κατανάλωση στην Αμερική είναι περί τα 22 mpg (κάτι παραπάνω από 10 lt/100km) αυτή τη στιγμή. Στην Ευρώπη δεν απέχει και τόσο πολύ η κατανάλωση από τα παραπάνω καθώς είναι στα 8.0 lt/100.
Καλά κάνουν και κλαίνε για την τιμή των καυσίμων αλλά δεν θα νιώσω και άσχημα....
-
Που να εστιάσουν οι διαφημίσεις στον εξοπλισμό ή στα άλογα?, τα έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες.
Στυλ, εγγυήσεις, κατανάλωση, το απόλυτο τρίπτυχο. Και χώρους όταν μιλάμε για οικογενειακό.Η μέση κατανάλωση στην Αμερική είναι περί τα 22 mpg (κάτι παραπάνω από 10 lt/100km) αυτή τη στιγμή. Στην Ευρώπη δεν απέχει και τόσο πολύ η κατανάλωση από τα παραπάνω καθώς είναι στα 8.0 lt/100.
Καίρια επισήμανση, ο μύθος ότι οι αμερικάνοι οδηγάνε 7λιτρους βροντόσαυρους και κανονίζουν την διαδρομή τους με βάση τα βενζινάδικα που υπάρχουν σε αυτή, είναι απλώς μύθος στρέιτ φρομ δε σίξτις, αλλά και τον αμερικάνικο μέινστριμ σινεμά που τον συντηρεί ακόμη και τώρα.
Έχουν ρίξει αρκετά και κυβικά, και κυλίνδρους και κατανάλωση. Φυσικά παραμένουν ακόμη στην κορυφή, αλλά με όλο και μειούμενη διαφορά από την Δ. Ευρώπη. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...
Έχουν ρίξει αρκετά και κυβικά, και κυλίνδρους και κατανάλωση.Αυτοκίνητα χαμηλών κυβικών κυρίως από Κορέα και Ιαπωνία πουλάνε πολύ στις ΗΠΑ. Ειδικά κάτι αυτοκίνητα τύπου Accent, RIO, κλπ... κυκλοφορούν ιδιαίτερα πολύ. Αυτοκίνητα δηλαδή χαμηλής κατανάλωσης και κόστους συντήρησης.
Δεν υπάρχει παρουσία Γαλλικών εταιριών (εγώ τουλάχιστον δεν είδα κανένα Γαλλικό αυτοκίνητο). Επιπλέον δεν είδα Ιταλικά καθόλου. Αν και νομίζω ότι κάποια στιγμή είδα μία Alfa Romeo 156 κόκκινη.
Είδα όμως Yugo λευκό... και αυτό ήταν έκπληξη.
-
kai τα φιατ 500 εχουν αρχισει προσφατα να εισαγονται στις ΗΠΑ και εχουν περαση...μεσα απο το δικτυο της ΑΛΦΑ
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Έχουν ρίξει αρκετά και κυβικά, και κυλίνδρους και κατανάλωση.Αυτοκίνητα χαμηλών κυβικών κυρίως από Κορέα και Ιαπωνία πουλάνε πολύ στις ΗΠΑ. Ειδικά κάτι αυτοκίνητα τύπου Accent, RIO, κλπ... κυκλοφορούν ιδιαίτερα πολύ. Αυτοκίνητα δηλαδή χαμηλής κατανάλωσης και κόστους συντήρησης.
Δεν υπάρχει παρουσία Γαλλικών εταιριών (εγώ τουλάχιστον δεν είδα κανένα Γαλλικό αυτοκίνητο). Επιπλέον δεν είδα Ιταλικά καθόλου. Αν και νομίζω ότι κάποια στιγμή είδα μία Alfa Romeo 156 κόκκινη.
Είδα όμως Yugo λευκό... και αυτό ήταν έκπληξη.
επισης δε υπαρχουν στις ΗΠΑ seat και skoda,opel...
-
Ενδιαφέρον. Δεν το γνώριζα και δεν το πήρα και είδηση εκεί.
Πάμε ξανά στο θέμα.
Και μία ερώτηση για όσους ξέρουν. Η χρήση πρόσμιξης αιθανόλης στη βενζίνη επιτρέπεται ή είναι παράνομο;Και αν είναι παράνομο, ποιος ελεγκτικός μηχανισμός είναι υπεύθυνος για ελέγχους;
Έχω την εντύπωση, ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία πλέον των βενζινάδικων προσθέτει αιθανόλη στη βενζίνη.
Παρατηρώντας την κατανάλωση στο σκούτερ μου διαπιστώνω θεαματική και ξαφνική μείωση της αυτονομίας πάντα για τις ίδιες διαδρομές, στις ίδιες περιοχές και ποτέ με συνεπιβάτη.Από περιέργεια πριν 7 μέρες έβαλα 100άρα SHELL RACING. Έχω βγάλει ήδη κάποια συμπεράσματα, αλλά θα περιμένω μέχρι να ανάψει λαμπάκι για να δω αν πράγματι υπάρχει (σοβαρό) θέμα με τις απλές 95άρες.
-
Ψιλο-off topic αλλά δε μαμείς
Το '99 που πρωτοπήγα θυμάμαι χαρακτηριστικά : 0,95$/γαλόνι... εεε ναι, το RAM βγαίνει και με πετρελαιοκινητήρα αλλά δε βαριέσαι... και ο V10 καλός είναι...
Fast forward 2004... πρώτο γέμισμα στη σουμπαρούκλα με 2.09 αν θυμάμαι καλα... αν και φοιτητής τα 22 mpg (στη καλύτερη) δεν με πείραζαν... $25 γέμισμα από άδειο.
Ματα fast forward 2009... Βοστώνη - Βαλτιμόρη και πίσω... άστο το subaru, θα πάρω το civic (της πρώην). Κάπου στα 3,5 η βενζίνη, πανικόβλητοι οι ντόπιοι.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά. Καμμία, απλά αναπολώ τις εποχές που γέμιζα το αυτοκίνητο μου με 20 ευρώπουλα. Περασμένα μεγαλεία
PS 'Εχω δει και απόκλιση 20% στην τιμή της βενζίνης vs ντήζελ στην Αμερική. Εποχιακή ζήτηση και το γεγονός οτι στις περισσότερες πολιτείες δεν στρεβλώνεται η τιμή των καυσίμων για να προωθήσουν το πετρέλαιο, Ευρώπη καλή ώρα...
-
τι εγινε και ακριβηνε στο αμερικα?
ειναι σαπια τα πετρελαια που κλεβουν απο τις αλλες χωρες? -
Απο γεωπολιτικά δεν ξέρω, απο χωριό είμαι...
-
Τα ακριβαινουνε επιτηδες για να παίρνει ο κοσμος hybrid...
( conspiracy theory κτλ....) -
μαλλον ετοιμαζονται για πολεμο...
-
Φωρτονω το τουτου φιλαρακια να παμε καμια βολτα στας εξοχας σημερα και εκει που ημασταν ολο χαρα φτανω στο βενζιναδικο και τι να δω?η απλη 1,84 και η σουπερ 2,04 και μου κοπηκαν τα γελια.
Και θυμαμαι που πριν πολλα χρονια μου ελεγε ο πατερας μου οτι θα παει 2 ευρω η βενζινη και θα πηγαινουμε με τα ποδια και να που πηγε. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
απλη 1,84 και η σουπερ 2,04 και μου κοπηκαν τα γελια.
Και θυμαμαι που πριν πολλα χρονια μου ελεγε ο πατερας μου οτι θα παει 2 ευρω η βενζινη και θα πηγαινουμε με τα ποδια και να που πηγε.Ανέβασε καμιά φωτογραφία, να τη βλέπουμε να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά και οι υπόλοιποι...
-
Oταν ελεγα στα φιλαρακια μου 'θα αγορασω αυτοκινητο απο εταιρια που θα μου εξασφαλιζε για μια 5ετια σταθερη τιμη βενζινης',γελαγανε.Το εκανε η toyota καπως.
Δεν θα ητανε απιαστο ονειρο το 30% του λιτρου σε μια καθορισμενη ποσοτητα,πχ 100 λιτρα, τον μηνα να καλυπτεται απο αυτοκινητοβιομηχανιες που πουλανε προιοντα με συντριπτικα μεσο κινησης την βενζινη.
Δηλαδη σημερα θα πληρωνα την βενζινα για καποια λιτρα 1.20.
Προσωπικα ξηλωσα τη μεγαλη τουρμπινα,punto gt, και ολα τα παρελκομενα,εκανα γενικη επισκευη μηχανης,εχει 17.000 χιλ,το εκανα πρωτο σταδιο(μην ξενερωσω πολυ),αλλαξα λαμδα-μετρητη αερα,εβαλα προγραμμα seb2 που χαμηλα ειναι οικονομικοτερο απο το εργοστασιακο,μαλακωσα το ποδαρι πανω στο γκαζι και γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο την καταναλωση.
Τωρα αν βρω κανα μοτερακι πετρελαιου απο ιταλια,θα δουμε.Αλλα ποιος εμπιστευεται την τιμη πετρελαιου στην Ελλαδα?
Ειδα και με το φυσικο αεριο τι εγινε..... -
1,829 έβαλα πριν λίγο σε ΕΚΟ
1/4- ήταν και πήγε 3/4- με 50 ευρώ. -
Ομορφιες... Εχω 5/12 μπαρες στο αμαξι, μαλλον ειναι οι τελευταιες μου
-
Ο χρήστης puntogt255ps έγραψε:
Oταν ελεγα στα φιλαρακια μου 'θα αγορασω αυτοκινητο απο εταιρια που θα μου εξασφαλιζε για μια 5ετια σταθερη τιμη βενζινης',γελαγανε.Το εκανε η toyota καπως.
Δεν θα ητανε απιαστο ονειρο το 30% του λιτρου σε μια καθορισμενη ποσοτητα,πχ 100 λιτρα, τον μηνα να καλυπτεται απο αυτοκινητοβιομηχανιες που πουλανε προιοντα με συντριπτικα μεσο κινησης την βενζινη.
Δηλαδη σημερα θα πληρωνα την βενζινα για καποια λιτρα 1.20.
Προσωπικα ξηλωσα τη μεγαλη τουρμπινα,punto gt, και ολα τα παρελκομενα,εκανα γενικη επισκευη μηχανης,εχει 17.000 χιλ,το εκανα πρωτο σταδιο(μην ξενερωσω πολυ),αλλαξα λαμδα-μετρητη αερα,εβαλα προγραμμα seb2 που χαμηλα ειναι οικονομικοτερο απο το εργοστασιακο,μαλακωσα το ποδαρι πανω στο γκαζι και γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο την καταναλωση.
Τωρα αν βρω κανα μοτερακι πετρελαιου απο ιταλια,θα δουμε.Αλλα ποιος εμπιστευεται την τιμη πετρελαιου στην Ελλαδα?
Ειδα και με το φυσικο αεριο τι εγινε.....Δλδ τώρα τι απόδοση έχεις και τι κατανάλωση?
Βενζίνη ώρα μηδέν!