-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπενθυμίζω πως τα Peugeot 106R του φετινού ενιαίου γυρίζουν στο 1:09-1:10 (και μερικά λιγότερο, ανάλογα με τον οδηγό) με περίπου 850 κιλά και 170 άλογα. Δεν βλέπω λοιπόν γιατί ένα καλό S2000 με 1200 κιλά και 240 άλογα (ίδια κιλά ανά ίππο) και προσεγμένη ανάρτηση να μη γυρίζει και αυτό στο 1:09-1:10.Η διαφορά είναι κυρίως στα ΛΑΣΤΙΧΑ.
Οι χαρακτηρισμοί καλό είναι να λείπουν, ιδίως αν κάποιος δεν ξέρει όλες τις σχετικές παραμέτρους
Γιατί είναι πισωκίνητο.
-
Πιάστε κι ένα 350Ζ για μένα... Σ'αυτά τα κυβικά και τη δύναμη θα προτιμούσα ένα διαφορετικό από μπροστοκίνητο, αλλά το S2000 με ψιλοχαλάει που είναι μόνο δίλιτρο.
Οσο για τον Ιάπωνα με το S2000, το όνομά του είναι Τζέσου αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πόσο χρόνο έκανε. Σίγουρα πάντως είχε δικό του όργανο για να μετράει χρόνους από σταθερό σημείο.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική , απόλυτο κριτήριο για την αξία ή όχι ενός σπορ μοντέλου είναι ο χρόνος που κάνει στα Μέγαρα. Δηλαδή όλα τα υπόλοιπα δεν μετράνε ?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Γιατί είναι πισωκίνητο.Από πότε ένα πισωκίνητο σε μια πίστα είναι εξ ορισμού αργότερο από ένα προσθιοκίνητο ? Εχεις δει πισωκίνητο να οδηγείται πισταδόρικα και όχι χάρην μόνο και μόνο θεάματος και διασκέδασης και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ?
(Και οι BMW του ETCC πισωκίνητες είναι αλλά το πρωτάθλημα το πήραν )
Η αντιπαράθεση δεν έχει ουσία. Ο sado είπε πως έχει μπει συνοδηγός σε ένα S2000 που κάνει 1:09 στα Μέγαρα. Οσοι λένε πως αυτό αποκλείεται καλύτερα να το ξανασκεφτούν, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα (ο sado δεν είπε τίποτα για ΜΑΜΑ αυτοκίνητο) που κάνουν 1:09 στα Μέγαρα (με τον κατάλληλο οδηγό, εννοείται).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί είναι πισωκίνητο.
Από πότε ένα πισωκίνητο σε μια πίστα είναι εξ ορισμού αργότερο από ένα προσθιοκίνητο ? Εχεις δει πισωκίνητο να οδηγείται πισταδόρικα και όχι χάρην μόνο και μόνο θεάματος και διασκέδασης και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ?
(Και οι BMW του ETCC πισωκίνητες είναι αλλά το πρωτάθλημα το πήραν )
Φυσικά δεν εννοείται ότι ένα πισωκίνητο είναι εξ ορισμού αργότερο.. όταν έχεις όμως 240 άλογα στον πίσω μόνο άξονα και δεν έχεις βάρος, ανάρτηση και στήσιμο ανάλογα με Φ1, τότε ναι, κατά την άποψή μου, δεν μπορείς να πιάσεις ένα μικρό, 'σφικτό', σωστά στημένο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με την ίδια αναλογία κιλών / ίππο.
[Edit] Εδώ χρειάζεσαι τετρακίνηση.
-
Clio θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Αν το αμάξι είναι ΣΩΣΤΟ (με ότι κι αν σημαίνει αυτό) και οδηγηθεί 'πισταδόρικα' όπως λέει κι ο nass, δεν υστερεί σε τίποτα από τα μπροστοκίνητα που λες.
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Οσο για τον Ιάπωνα με το S2000, το όνομά του είναι Τζέσου αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πόσο χρόνο έκανε. Σίγουρα πάντως είχε δικό του όργανο για να μετράει χρόνους από σταθερό σημείο.λέτε να ήταν ο ίδιος ο Τζέσου (Ιησούς)??? Αν είναι έτσι δεν μετράει ο χρόνος, γιατί ξέρει να κάνει και θαύματα απ'ότι έχω ακούσει...
-
Μπράβο ρε Νάσο!! Τζέσου τον έλεγαν!!
Κάποιοι τα έχετε μπερδέψει μου φαίνεται. Αν ξαναδιαβάσετε προσεκτικά τα post μου (μα τι διάολο νέα Ελληνικά τα γράφω!) εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα ότι έκανε 1.09 με εμένα μέσα! ΠΟΤΕ δεν είπα ότι είναι μαμά το αμάξι!
Και αγαπητέ ClioDriver ΠΟΤΕ δεν είπα ότι είμαι ο χεράς και ο οδηγάρας (βρες μου ENA post που είπα κάτι τέτοιο) αλλά με πιάνουν τα γέλια όταν βλέπω κάποιον να σχολιάζει για το αν πχ. στρίβει ένα αμάξι καλά η όχι και δεν το έχει δει ούτε σε φωτογραφία που λέει ο λόγος. Αν παρατήρησες, για τα παραπάνω αυτοκίνητα που σχολιάζουμε ΔΕΝ σχολίασα για το πώς πάνε στον δρόμο γιατί δεν τα έχω οδηγήσει όλα ΑΛΛΑ την εμφάνιση τους και την ποιότητα τους!.
Και το κυριότερο ΔΕΝ γουστάρω να μου την λέει κάποιος με αυτόν τον τρόπο όταν λέω κάτι που έχω δει με τα μάτια μου.ΥΓ.
Πείτε μου και καλορίζικα γιατί εχτές το βράδυ παρήγγειλα την ΑLFA ROMEO GT 2.0lt Distinctive με χρώμα Ferrari Red (Στην Ελλάδα δεν ξέρω πως λέγεται αλλά έτσι το λέμε στην Αγγλία) με μπέζ καθίσματα! Μόλις το στρώσω θα το φέρω στα Μέγαρα και θα το κάνω τον γύρο κάτω από λεπτό! ......(από τις κοπάνες) -
Ο χρήστης sado έγραψε:
...με χρώμα Ferrari Red (Στην Ελλάδα δεν ξέρω πως λέγεται αλλά έτσι το λέμε στην Αγγλία)Λέγεται 'Alfa Romeo Rosso' δηλαδή 'κόκκινο της Alfa Romeo'.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Πείτε μου και καλορίζικα γιατί εχτές το βράδυ παρήγγειλα την ΑLFA ROMEO GT 2.0lt Distinctive με χρώμα Ferrari Red (Στην Ελλάδα δεν ξέρω πως λέγεται αλλά έτσι το λέμε στην Αγγλία) με μπέζ καθίσματα! Μόλις το στρώσω θα το φέρω στα Μέγαρα και θα το κάνω τον γύρο κάτω από λεπτό! ......(από τις κοπάνες)Φίλε sado, καλορίζικη και καλοτάξιδη!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Με το S2000 έχω μπει στα Μέγαρα σαν συνοδηγός με οδηγό που κάνει 1.09.00 τον γύρο (Γεια σας!...)Sado φιλαρακο μαθε κανα ελληνικο,NA ΣΕΒΕΣΑΙ, να λες τα στοιχεια με ολες τις λεπτομερειες τους και μη φασκεις και αντιφασκεις....
Σιγουρα θα εχεις ξεχασει κατι με εκεινο το S2000, για θυμησου μπορει να εχει τιποτα αλλο πειραγμενο...
Αυτο που ξερω οτι εσυ εχεις σιγουρα πειραγμενο εγκεφαλο και νομιζεις οτι εισαι κανενας Κυρκος...
Σταματα να μιλας υποτιμητικα και τις μαγκιες σου εκει που σε παιρνει
Αντε και καλοριζικο το καινουριο αυτοκινητο.Ειναι μια κουκλα!!Φίλε sado, είναι ενοχλητικός ο τρόπος που βγαίνεις με άνεση και μας κρίνεις άσχετους, κουλούς, που δεν έχουμε οδηγήσει τα αυτοκίνητα που κρίνουμε (εσύ έχεις οδηγήσει όλα όσα καλείσαι να κρίνεις; ), που, εν τέλει, δεν έχουμε κάνει (έστω σαν συνοδηγοί) 1:09:00 στα Μέγαρα! Γι' αυτό υπάρχει ο ειδικός τύπος για κάθε χώρο, για να μπορούμε όλοι οι 'ψιλοάσχετοι' να ενημερωνόμαστε και να μπορούμε να κρίνουμε.
Συμφωνω απολυτα!!!
-
το είπε και το ξαναείπε ο άνθρωπος, ότι ΔΕΝ οδηγούσε αυτός και ότι το αυτοκίνητο ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ήταν μαμά. Γιατί του επιτίθεσαι πάλι? Κουβέντα κάνουμε.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το είπε και το ξαναείπε ο άνθρωπος, ότι ΔΕΝ οδηγούσε αυτός και ότι το αυτοκίνητο ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ήταν μαμά. Γιατί του επιτίθεσαι πάλι? Κουβέντα κάνουμε.ΟΚ!!!Ομως Δεν μπορω ακομα να δεχτω τους χαρακτηρισμους.Εκεινος ξεκινησε να χαρακτηριζει και να μιλα υποτιμητικα. Αλλα αν τα ελεγε ολα αυτα απο την αρχη καθαρα και με ολες τις λεπρτομερειες δεν θα ειχαμε φτασει εδω.Εν παση περιπτωσει.Το θεμα τελειωνει για μενα εδω.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το είπε και το ξαναείπε ο άνθρωπος, ότι ΔΕΝ οδηγούσε αυτός και ότι το αυτοκίνητο ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ήταν μαμά. Γιατί του επιτίθεσαι πάλι? Κουβέντα κάνουμε.Μην χαλάς την ζαχαρένια σου και κάνε οτι μου είπαν τα παιδιά με πμ.... 'Ασε τον μικρό να πει οτι έχει να πει για να μας αδειάσει την γωνιά.'
Στο θέμα μας τώρα, υπάρχει κανείς στους 4Τforum που να είναι κάτοχος του Ντάτσουν ή του χόντα να μας πει περισσότερες εντυπώσεις;;
-
Τον Τζίζου τυχαίνει να τον ξέρω, δουλεύαμε στο ίδιο κτίριο Εκτός από αναρτήσεις & λάστιχα στο αγωνιστικό S2000 (γιατί έχει κι ένα νορμάλ) έχει βάλει και 8πιστονες Brembo με διαιρούμενους δίσκους.
Μία φορά πάντως μπαίνοντας στο κτίριο μπερδεύτηκε κι έπεσε πάνω σε μία κολόνα και ξύρισε φτερό & ψαλίδι
και κάτι για το sado: Ποτέ δεν ξέρεις τι -και πως- έχει οδηγήσει ο καθένας. Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα
-
Ο ΣΧ είναι κάτοχος ενός 350Z twin turbo το οποίο και πουλά.
Προσωπικά επιλέγω S2k γιατί απλά μου αρέσει πιο πολύ από τα 3. Μοιάζει λες και έχει βγεί από σελίδες manga. Δεν έχω οδηγήσει ( δυστυχώς ) κανένα από τα 3 απλά λεω πιο μου αρέσει πιο πολύ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο ΣΧ είναι κάτοχος ενός 350Z twin turbo το οποίο και πουλά. .Γιατί;;;;;;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ο ΣΧ είναι κάτοχος ενός 350Z twin turbo το οποίο και πουλά. .
Γιατί;;;;;;;
Γιατί του λείπει το χώμα
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Στο θέμα μας τώρα, υπάρχει κανείς στους 4Τforum που να είναι κάτοχος του Ντάτσουν ή του χόντα να μας πει περισσότερες εντυπώσεις;;
Έχω κάνει περίπου 500χλμ με το Fairlady . Οταν έχω 5' θα σας γράψω μερικά λογάκια.
Hasta pronto, amigos...
-
Αντε καλοτάξιδο! Οταν έρθει και η δικιά μου και την στρώσω να τις πάμε στην πίστα!!
-
Εξωτερικό - πολύ όμορφο, δυναμικό σχήμα απο εμπρός και το πλάι. Απο πίσω χάνει λίγο - απο την 'μέση' και επάνω - καθώς ο όγκος του coupe δεν κρύβεται επιτυχώς. Οι Αμερικάνικες απαιτήσεις σε χώρους αποθήκευσης (πρέπει να χωράει δύο τσάντες golf!) προβλημάτισαν τους σχεδιαστές. Οι διπλές εξατμίσεις είναι όλα τα λεφτά, ιδίως για τους λίγους που ξέρουν καλά οτι είναι εκεί για έναν πολύ σοβαρό λόγο!
Εσωτερικό - 6/10. Το αμάξι που οδηγώ δεν έχει δέρμα, οπότε πραγματικά μπορείς να ξεχαστείς οτι οδηγείς Micra (με κλειστή την μηχανή :LOL ). Τα πλαστικά είναι μέτρια προς καλά, η εργονομία καλή με ορισμένες χτυπητές εξαιρέσεις - π.χ. ποιός σκέφτηκε να βάλει τα 'αλάρμ' κατω απο τον αγκώνα του οδηγού? Γιατί δεν υπάρχει μια θήκη στις πόρτες εστω για ένα CD?? Γιατί ο συνοδηγός να μην μπορεί να ρυθμίσει το κάθισμά του σε ύψος - οι περισσότεροι ( ιδίως οι γυναίκες) απλά δεν βλέπουν έξω! Επίσης, εάν είσαι 1.90μ+ ή/καί 100kg+, ξέχασέ το .
Απο την άλλη, το πορτ-μπαγκάζ είναι 'αρκετό', το τιμόνι 'γεμίζει' το χέρι, τα καθίσματα βοηθούν σε γρήγορη οδήγηση.Οδήγηση - ανάβοντας τα 3.500κ.ε. ξεχνάς τις κάποιες ατέλειες του αυτοκινήτου. Η μηχανή ξεκινάει με στιγμιαίο ανέβασμα στροφών στις 1800σαλ - προφανώς κόλπο Ιάπωνα για να ψαρώνουν οι περαστικοί και να χαμογελάει ο τυχερος ιδιοκτήτης κάθε φορά. Η εξάτμιση είναι ρυθμισμένη να ακούγεται ηδονικά 'μπάσα' στις χαμηλές στροφές (μέχρι 2.400σαλ), ουδέτερη στις μεσαίες και ξανά δυνατά στις ψηλές. Η μηχανή τραβάει απο το ρελαντί (ακουγεται κλισέ αλλά εδώ ισχύει), οπότε με την δεύτερη μπορείς να κόβεις βόλτες στην γειτονιά η στην κίνηση χωρίς περιττες αλλαγές - ευτυχώς γιατι ο συμπλέκτης είναι (λίγο) βαρύς.
Το περίεργο είναι οτι παρά τις θεωρητικές επιδόσεις, οταν το 'πατάς' απο στάση δεν 'ψαρώνεις' όσο θα περίμενες (τουλάχιστον εγώ). Ισως επειδή το όλο 'σκηνικό' σε 'εχει βάλει σε mood supercar οπότε η επιτάχυνση είναι αναμενόμενη. Το αντιλαμβάνεσαι κοιτώντας τους πληβείους στο καθρέπτη σου.
Το βάρος είναι σιγουρα απο τα μείον του αυτοκινήτου. Το αισθάνεσαι στις στροφές και νοιώθεις οτι υπάρχει αυτή η τεράστια μάζα γύρω σου που προσπαθεί να αυτομολήσει. Στις στροφές σε κακό οδόστρωμα αυτό μου δημιουργεί μια γερή δόση άγχους.
Το TCS επεμβαίνει νωρίς. Αν και οδηγώ 'πισωκίνητα' πολύ καιρό, ακόμα δεν έχω πειραματιστεί χωρις το βοήθημα. Ωστόσο, ακόμα και με την επέμβαση του TCS, χρειάστηκε να το παίξω 'χεράς' στην ανηφόρα της Αμφιθέας, με βροχή!
Τα φρένα παρα πολύ καλά, αν και έχουν πολύ δουλειά για να σταματήσουν 1.6 τόννους.NVH (noise-vibration-harshness) - 6/10. Οι αναρτήσεις είναι μέτρια σκληρές αλλά δεν ενοχλούν πολύ. Δεν εντοπίζεις τριγμούς/vibration στο εσωτερικό (ακόμα). Ωστόσο, η μόνωση είναι απλοϊκή, και το πορτ-μπαγκάζ λειτουργεί σαν...'ηχείο' - όταν οδηγείς πάνω απο χαλίκια, το ηχητικό αποτέλεσμα μου θυμίζει τα KEF που έχω σπίτι μου σε απόδοση 'κρυστάλινου στερεοφωνικού ήχου'!
Αυτά εν ολίγοις. Συμπέρασμα - 8.5/10. Θα ήταν 10/10 εάν κόστιζε 50.000 στην πλούσια έκδοση του (δέρμα, κτλ) - δηλαδή, 10.000 ευρώ λιγότερα απο τώρα.
NISSAN 350Z Vs HONDA S2000 Vs ALFA GT 3.2