-
Γεια χαρα ... Παει καιρος που ειχα αυτη την ιδεα για το OPEL forum ... Δε νομιζω οτι ειμαστε πολυ που εχουμε καποιο OPEL μεσα σε αυτο το 4Τforum αλλα πιστευω οτι οσοι ειμαστε θα μπορουμε να κανουμε μια κουβεντουλα για οτιδηποτε αφορα αυτην την ταχυτατα εξελισομενη εταιρια που εχει κανει τεραστια αλματα τα τελευταια χρονια και εχει περασει και σε καποιες αλλες 'πικαντικες' κατηγοριες με αξιοζηλευτα αποτελεσματα και με μια δικη της νοοτροπια .... Για να ξεκινησουμε λοιπον ... OPELακηδες ξεκιναμε ... Συντομα και web page OPELCLUBGREECE !!!
-
Γεια χαρα ... Παει καιρος που ειχα αυτη την ιδεα για το OPEL forum ... Δε νομιζω οτι ειμαστε πολυ που εχουμε καποιο OPEL μεσα σε αυτο το 4Τforum αλλα πιστευω οτι οσοι ειμαστε θα μπορουμε να κανουμε μια κουβεντουλα για οτιδηποτε αφορα αυτην την ταχυτατα εξελισομενη εταιρια που εχει κανει τεραστια αλματα τα τελευταια χρονια και εχει περασει και σε καποιες αλλες 'πικαντικες' κατηγοριες με αξιοζηλευτα αποτελεσματα και με μια δικη της νοοτροπια .... Για να ξεκινησουμε λοιπον ... OPELακηδες ξεκιναμε ... Συντομα και web page OPELCLUBGREECE !!!
-
Καλημέρα!
Μήπως έκανε κανείς χτες (Σάββατο) test drive το astraκι να μας πεί εντυπώσεις; -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Γεια χαρα ...Παει καιρος που ειχα αυτη την ιδεα για το OPEL forum ...
Δε νομιζω οτι ειμαστε πολυ που εχουμε καποιο OPEL μεσα σε αυτο το 4Τforum αλλα πιστευω οτι οσοι ειμαστε θα μπορουμε να κανουμε μια κουβεντουλα για οτιδηποτε αφορα αυτην την ταχυτατα εξελισομενη εταιρια που εχει κανει τεραστια αλματα τα τελευταια χρονια και εχει περασει και σε καποιες αλλες 'πικαντικες' κατηγοριες με αξιοζηλευτα αποτελεσματα και με μια δικη της νοοτροπια ....
Για να ξεκινησουμε λοιπον ...
OPELακηδες ξεκιναμε ...
Συντομα και web page OPELCLUBGREECE !!!
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια παίδες !
Η προιστορία μου στα opel είναι η εξής :- Opel Kadett GL 1.2
- Opel Astra G 1.4 16v
Καταπληκτικά αυτοκίνητα και τα 2 και λειτουργούν και τα 2 απροβλημάτιστα μέχρι τώρα (το kadett έφαγε πρόσφατα ένα γερό service ).
-
Καλησπερίζω τα μέλη του opel forum.
Κατέχω opel astra μοντέλο 2002 στα 1.4 lt
Στα 26000 χμ που του έχω γράψει δεν έχω κανένα παράπονο. Αξιόπιστο, δυνατό, με καλή ανάρτηση και μεγάλους χώρους. Λίγο παραπάνω ροπή χαμηλά να είχε..... Δεν πειράζει όμως. Άλλωστε είναι και 1400 και 16βάλβιδο.Προβλήματα δεν είχα ούτε μηχανολογικά ούτε ηλεκτρονικά - ηλεκτρολογικά.
Διάβασα σε παραπάνω post για φρένα που τρίζουν. Τα δικά μου τακάκια ακούγονται να χτυπούν πάνω στους δίσκους όταν πιέζω το πεντάλ. Βέβαια αυτό συμβαίνει -ή το ακούω;- σε χαμηλές ταχύτητες. Από ότι καταλαβαίνω αυτό οφείλεται στην απόσταση που διανύουν τα τακάκια μέχρι να 'βρούν' τους δίσκους -απόσταση χιλιοστών-.
Έχει κανείς διαφορετική άποψη; Μήπως είναι κάτι άλλο;Και ένα τελευταίο. Το τιμόνι είναι λίγο μυστήριο στις ευθείες. Θέλει να το κρατάς για να πηγαίνεις ευθεία. Αν το αφήσεις μετά από λίγο σε 'παίρνει' δεξιά.
-
Κι εμένα μου φαινόταν αυτό που λες με το τιμόνι... αλλά πάλι εδώ οι δρόμοι είναι αρκετά μπάζα ωστε να μην ξέρω αν φταίει ή όχι.
Επίσης στη 2α χαμηλά κλωτσάει σπανίως, όταν οι στροφές είναι πολύ χαμηλά, αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία που βάζω 97+ βενζίνες δεν το κάνει. Το έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος αυτό μήπως; -
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Και ένα τελευταίο. Το τιμόνι είναι λίγο μυστήριο στις ευθείες. Θέλει να το κρατάς για να πηγαίνεις ευθεία. Αν το αφήσεις μετά από λίγο σε 'παίρνει' δεξιά.
Κάνε μια καλή ευθυγράμμιση και ζήτησε να του δώσουν αρνητική σύγκλιση 0,2 μοίρες (δηλαδή -0.2 μοίρες). Είναι στο όριο της εργοστασιακής (0 μοίρες συν-πλην 0.2) και βελτιώνει λίγο και την αίσθηση. Μπορείς αν θές να δοκιμάσεις και παραπάνω (-0.7 έχω δοκιμάσει προσωπικά). Καλύτερη αίσθηση, πιο ακριβές τιμόνι, λιγότερο υποστροφικό, αλλά και λίγο πιο ευαίσθητο πίσω μέρος.
Πάντως το τιμόνι δεν είναι και ότι καλύτερο σε αίσθηση γενικά.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και ένα τελευταίο. Το τιμόνι είναι λίγο μυστήριο στις ευθείες. Θέλει να το κρατάς για να πηγαίνεις ευθεία. Αν το αφήσεις μετά από λίγο σε 'παίρνει' δεξιά.
Κάνε μια καλή ευθυγράμμιση και ζήτησε να του δώσουν αρνητική σύγκλιση 0,2 μοίρες (δηλαδή -0.2 μοίρες). Είναι στο όριο της εργοστασιακής (0 μοίρες συν-πλην 0.2) και βελτιώνει λίγο και την αίσθηση. Μπορείς αν θές να δοκιμάσεις και παραπάνω (-0.7 έχω δοκιμάσει προσωπικά). Καλύτερη αίσθηση, πιο ακριβές τιμόνι, λιγότερο υποστροφικό, αλλά και λίγο πιο ευαίσθητο πίσω μέρος.
Επίσης θα τρώει πιο γρήγορα τα μπροστινά ελαστικά, ειδικά στο εσωτερικό του πέλματος και θα χρειάζονται αλλαγή μπρος-πίσω πιο νωρίς.
ΥΓ: Η σύγκλιση δε μετριέται σε χιλιοστά (mm); Η 147 έχει μπροστά σύγκλιση -2 +/- 1mm, σύμφωνα με το μανουάλι.
-
Έχω ένα Corsa 1.2 16V, του 1999 και μου παρουσιάζει το ελαφρύ τράβηγμα που περιγράφετε αλλά προς τ' αριστερά και σε χαμηλές κυρίως ταχύτητες. Όσο αυξάνεται η ταχύτητα τόσο λιγοστεύει το τράβηγμα.
Έχω κάνει ευθυγράμμιση, αλλά συνεχίζει. Αυτό που προτείνεις, με την ευθυγράμμιση, για το Άστρα μπορεί να κάνει και για το Corsa ?
Άκουσα ότι το τράβηγμα αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τιμονιού. Μήπως έχει κανείς κάτι να προτείνει:
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επίσης θα τρώει πιο γρήγορα τα μπροστινά ελαστικά, ειδικά στο εσωτερικό του πέλματος και θα χρειάζονται αλλαγή μπρος-πίσω πιο νωρίς.
ΥΓ: Η σύγκλιση δε μετριέται σε χιλιοστά (mm); Η 147 έχει μπροστά σύγκλιση -2 +/- 1mm, σύμφωνα με το μανουάλι.
Κατ' αρχάς, εσύ στο Forum σου ...
Δεύτερον, η σύγκλιση μετριέται είτε σε μοίρες είτε σε χιλιοστά ...
Τρίτον, η πρότασή για 0.2ο, είναι μέσα στις εργοστασιακές προδιαγραφές ...
-
Κάλησπερα.
Σήμερα (επιτέλους) έκανα test drive το astra.
Η έκδοση που έκανα ήταν η Enjoy που είναι ουσιαστικά η απλή με μικρές διαφορές και στα 1.4.- Ο κινητήρας κινεί το αμάξι άνετα (για τα δικά μου γούστα). Πιθανόν και να τραβάει λίγο καλύτερα από το astra-g στις χαμηλές.
- Η οδηγική του συμπεριφορά είναι πολύ βελτιωμένη ακόμα και σε αυτή την 'απλή' έκδοση.
- Πολύ άνετη θέση οδήγησης.
- Ο θόρυβος στην καμπίνα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
- Πιό σαφής η αίσθηση του φρένου καθώς και πιό μαλακή αυτή του κιβωτίου.
- Μπορεί να ξενίσουν οι μοχλοί του φλας, που είναι παρόμοιοι με το τελευταίο Vectra άλλα εγώ προσαρμόστηκα μέσα στα 15χλμ. περίπου που έκανα.
Με λίγα λόγια η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, ιδίως εφόσον
συγκρίνω την Astra H Enjoy με την Astra G Sport.
Μόλις τελείωσα το test drive και μπήκα στο astra-g αισθάνθηκα το αυτοκίνητο πολύ πιο τραχύ και πιο θορυβώδες.
Επίσης προτρέπω όσους έχουν χρόνο και όρεξη να πεταχτούν να το οδηγήσουν, αξίζει τον κόπο.
-
Φίλε stef μάλλον θα χρειαστείς ευθυγράμμιση. Αν τραβάει στις χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται ευθυγγράμμιση. Η δική μου διαπίστωση αφορά ταχύτητες απο 110 και πάνω. Θεωρώ υπεύθυνη την ελαφρά κλίση του δρόμου που έχουν οι εθνικές προς τα δεξιά.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή για τις -0.2 μοίρες. Πού μπορώ να βρω αυτά τα εργοστσσιακά 'επιτρέπεται'; -
Φίλε stef μάλλον θα χρειαστείς ευθυγράμμιση. Αν τραβάει στις χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται ευθυγγράμμιση. Η δική μου διαπίστωση αφορά ταχύτητες απο 110 και πάνω. Θεωρώ υπεύθυνη την ελαφρά κλίση του δρόμου που έχουν οι εθνικές προς τα δεξιά.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή για τις -0.2 μοίρες. Πού μπορώ να βρω αυτά τα εργοστσσιακά 'επιτρέπεται';Εγώ τα έχω από το manual της Haynes.
-
Εννοώ που μπορώ να βρω τέτοια τεχνικά manual, που αναφέρονται τόσο σε μηχανολογικά όσο και ηλεκτρονικά θέματα.
-
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Κάλησπερα.
Σήμερα (επιτέλους) έκανα test drive το astra.
Η έκδοση που έκανα ήταν η Enjoy που είναι ουσιαστικά η απλή με μικρές διαφορές και στα 1.4.- Ο κινητήρας κινεί το αμάξι άνετα (για τα δικά μου γούστα). Πιθανόν και να τραβάει λίγο καλύτερα από το astra-g στις χαμηλές.
- Η οδηγική του συμπεριφορά είναι πολύ βελτιωμένη ακόμα και σε αυτή την 'απλή' έκδοση.
- Πολύ άνετη θέση οδήγησης.
- Ο θόρυβος στην καμπίνα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
- Πιό σαφής η αίσθηση του φρένου καθώς και πιό μαλακή αυτή του κιβωτίου.
- Μπορεί να ξενίσουν οι μοχλοί του φλας, που είναι παρόμοιοι με το τελευταίο Vectra άλλα εγώ προσαρμόστηκα μέσα στα 15χλμ. περίπου που έκανα.
Με λίγα λόγια η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, ιδίως εφόσον
συγκρίνω την Astra H Enjoy με την Astra G Sport.
Μόλις τελείωσα το test drive και μπήκα στο astra-g αισθάνθηκα το αυτοκίνητο πολύ πιο τραχύ και πιο θορυβώδες.
Επίσης προτρέπω όσους έχουν χρόνο και όρεξη να πεταχτούν να το οδηγήσουν, αξίζει τον κόπο.
Να πεταχτούμε να το οδηγήσουμε και να μπούμε μετά στο astraki μας για να αισθανθούμε το αυτοκίνητο πολύ πιο τραχύ και πιο θορυβώδες και μετά να ξενερώσουμε, με το αγαπημένο μας astra G?!
OXI OXI δεν την πατάω
-
Εννοώ που μπορώ να βρω τέτοια τεχνικά manual, που αναφέρονται τόσο σε μηχανολογικά όσο και ηλεκτρονικά θέματα.τεχνικο βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου διπλα απο το πολυτεχνειο στην αθηνα.........εχει και e-shoping μεσω internet
-
Ευχαριστώ.....
-
Πριν απο λιγες ωρες απαλλαχθηκα απο το Golf IV 1.4 περιμενοντας το Astra.Δοκιμασα αρκετα αυτοκινητα και κατεληξα σε αυτο.
Το παραδοξο βεβαια ειναι οτι παιρνω το παλιο!!!!
Συγκεκριμενα θα παιρνα το νεο Astra 1.4 Essentia.
Με 1000 ευρω λιγοτερα ομως πηρα το Astra 1.4 Sport 3d με ζαντες 16αρες,σπορ αναρτησεις,φωτα ομιχλης,'μπακετ' καθισματα,ηλεκτονικο κλιματισμο,μαυρα 'σπορ' φωτα εμπρος-πισω και ολα τα συνηθη καλουδια.Η προσφορα ηταν τετοια που με δελεασε.Απο 16500(με το κλειδι στο χερι) μου το δωσε 14500.Βεβαια με επηρεασε το γεγονος οτι αν και 'παλιο' πλεον μοντελο ηταν καλυτερο ποιοτικα και απο το 307 που πηγα να δω-οδηγησω και απο το Megane αλλα και απο το Golf που ειχα.
Πολυ με επηρεασε και η αψογη θεση οδηγησης(χαμηλα-σπορτιβ αισθηση).
Τωρα αν εκανα καλα η οχι θα δειξει....Αποριες τωρα:Τι εννοειται Astra G,H κτλ.?Σαν καινουριος δεν τα γνωριζω.
Παλια βεβαια ειχε ο πατερας μου ενα κοκκινο Kadett Gt που ακομα το θυμαται..Ηταν για την εποχη του πολυ καλο.Το ραδιο-CD της VDO να το παρω?(250 ευρω η αξια του+οτι εχει ενδειξεις στην οθονη+τα χειριστηρια στο τιμονι.)Ειναι μεσα στα 14500 και αυτο,απλως σκεφτηκα μηπως παιρνω καλυτερο με αυτα τα λεφτα,οποτε μου βαζουν συναγερμο π.χ.
Συναγερμο τι να βαλω?Υπαρχει της Opel εργοστασιακος?Εσεις στα Astra τι εχετε?
Οτι νομιζετε πως θα μου φανει χρησιμο να μου αναφερετε για το αυτοκινητο ευχαριστως.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Πριν απο λιγες ωρες απαλλαχθηκα απο το Golf IV 1.4 περιμενοντας το Astra.Δοκιμασα αρκετα αυτοκινητα και κατεληξα σε αυτο.
Το παραδοξο βεβαια ειναι οτι παιρνω το παλιο!!!!
Συγκεκριμενα θα παιρνα το νεο Astra 1.4 Essentia.
Με 1000 ευρω λιγοτερα ομως πηρα το Astra 1.4 Sport 3d με ζαντες 16αρες,σπορ αναρτησεις,φωτα ομιχλης,'μπακετ' καθισματα,ηλεκτονικο κλιματισμο,μαυρα 'σπορ' φωτα εμπρος-πισω και ολα τα συνηθη καλουδια.Η προσφορα ηταν τετοια που με δελεασε.Απο 16500(με το κλειδι στο χερι) μου το δωσε 14500.
Αποριες τωρα:Τι εννοειται Astra G,H κτλ.?Σαν καινουριος δεν τα γνωριζω.
Παλια βεβαια ειχε ο πατερας μου ενα κοκκινο Kadett Gt που ακομα το θυμαται..Ηταν για την εποχη του πολυ καλο.Οτι νομιζετε πως θα μου φανει χρησιμο να μου αναφερετε για το αυτοκινητο ευχαριστως.
Καλησπέρα εγώ έχω ήδη (στην κυριότητα του πατέρα μου βασικά αλλά εγώ το οδηγό 90%) το αυτοκίνητο που αναφέρεις αλλά του '00 με A/C αντί για κλίμα. Αλήθεια αυτό που πήρες δεν είναι το irmscher design που έδιναν πρόσφατα ε; (ερώτηση).
Εμένα με έχει ικανοποιήσει πλήρως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και στη θέση σου θα το προτιμούσα πιθανότατα από το Astra III Essentia εάν δεν είχα ήδη το ίδιο αυτοκίνητο. Αν τα χρήματα σε έβγαζαν για το Enjoy θα σου το πρότεινα (ιδίως αν μπορούσες να βάλεις πακέτο αλ. ζάντες και ECC και 40-20-40 πίσω κάθισμα που έδινε με 700€) αλλά στα λεφτά που πήρες είναι πολύ καλό.
Όσο αφορά στα G, H κλπ. εξ όσων γνωρίζω είναι η γενιά του μοντέλου, όπου Astra G είναι αυτό που πήρες και Astra H το καινούριο.Όσο αφορά στο τί να προσέξεις, θα σου πώ τι μου έβγαλε εμένα:
- Να κλείνεις εσύ ή να προσέχεις όταν κλείνουν την τάπα βενζίνης γιατι αν δεν έχει κλείσει σωστά και μετά κλειδώσεις μπορεί να χαλαρώσει το μοχλάκι.
- Να προσέχεις τον εσωτερικό καθρέφτη γιατι μπορεί επίσης να χαλαρώσει.
- Δες αν μπάζει νερό στα μπρος φανάρια (με πλύσιμο). Αν ναι τότε ζήτα αλλαγή, το έχουν διορθώσει νομίζω.
Κατά τ' άλλα καλορίζικο και καλοτάξιδο. Πολλά καλά και αναίμακτα χιλιόμετρα σου εύχομαι. Πες μας τις πρώτες εντυπώσεις μόλις το παραλάβεις!
OPEL FORUM