-
γνώμη μου, οτι η Χ1 σε 1,6Τ θα βγαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ κάτω απο 37.
εντάξει μπορεί να μην έχει όλο το κατεβατό με τα έξτρα αλλά θα είναι κάτι παραπάνω απο καλά εξοπλισμένη στα 37κ.
το θέμα είναι πότε? θα έρθει.
γενικά μέσα στο 2012 θα βγουν πολλά νέα μοντέλα εντός των προδιαγραφών που έχει ο ΟΡ, αλλά προς το τέλος του έτους.πάντως το countryman δεν είναι κακή εναλλακτική.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σε θέμα που έχουν γραφτεί Golf GTI, Q3, Q5, άντε βαριά να βάλω και το Tiguan, με τι καρδιά προτείνετε QQ??
Ήθελα να ξερα αν πραγματικά υπάρχει έστω και ένας που να είχε budget 37.000€ και να κατέληγε με Nissan Qasquai! Θα ήταν για πολλές ντομάτες ο τύπος!
το 1.6 μαξ το προσεξες, ή λέμε για να λέμε;
Φυσικά και το πρόσεξα. Τα 37.000€ εσύ τα πρόσεξες?
Και δεν αναφερόμουν σε σένα γιατί υπάρχει κι αλλος πιο πάνω που το χει προτείνει.
Ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα (1600cc, κάτω από 40000€) και κατέληξα στο Peugeot RCZ 200hp. Σε αυτά τα λεφτά επίσης, υπάρχει η Mercedes C180 των 1600 με 156hp (κυρίως αυτή είναι μια πολύ καλή λύση για premium εταιρικό) και η BMW 3 Coupe με τον ατμοσφαιρικό των 1600cc.
Επειδή μπαίνει ο περιορισμός του SUV (και η BMW X1 δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στα 1600cc), προτείνω τα εξής:
- Citroen DS4 200hp (δεν ξέρω αν πιάνεται ως SUV...)
- Mini Cooper S Countryman
-
To DS4 δεν είναι με τίποτα SUV άλαλ παραμένει πολύ αξιόλογο όχημα. Δεν νομίζω να φτάνει η τίμη της τόσο ψηλά. Νομίζω κάπου στα 30000€ σταματάει.
-
http://www.mini.com.gr/mini_countryman/cooper_s/
Με ηλιοροφή, chili pack, navi, δέρματα και είσαι έτοιμος. Ασχημούλι μεν, μέτριο ποιοτικά και με 0 εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά το μόνο που είναι εντός budget, κυβικών και (ας το πούμε) premium.
-
Αυτές τις μαλακίες κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρίες. Ποιο το νόημα να κρατάς το χρηματικό όριο στα 37.000€ και να περιορίζεις τα κυβικά στα 1600?Να παραπονεθείς στον ΗR manager της εταιρίας σου ή να πληρώσεις τη διαφορά από την τσέπη σου (αν το δέχονται). Q5 το ξεχνάς επιτόπου και πας για Q3 κι αυτό ψιλογυμνό. Διαφορετικά πάρε ένα Tiguan και πες τους με τη διαφορά να σου πληρώνουν και τη βενζίνη (αν δεν το κάνουν ήδη).
Aυτά κάνουν οι εταιρίες και οι έμποροι-το οποίο κόστος μετακυλίεται στο λιανεμπόριο- καλούνται να πληρώνουν κοστολόγια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου ειδικά στις μέρες μας καθώς πρέπει να πληρωθούν καρεκλοκένταυροι διευθυντάδες και ιλουστρασιόν πωλητές.
Οταν βρεθεί ο ανταγωνιστής με καλύτερο προιόν-αποδεδειγμένα- στο μισό κόστος με πωλητές οι οποίοι έχουν ανθρώπινη παρουσία και μεταφορικά μέσα τότε ξεβρακόνωνται στην κυριολεξία΄με τη διαφορά ότι ούτε τότε είναι ανταγωνιστικοίΤέλος το off topic εγώ στη θέση σου και με τα δεδομένα που θέτεις(έξοδα συντήρησης κλπ) θα έπαιρνα ένα 1400άρι στα 15 000 και τέλος.
Αλλά εδώ είναι Ελλάδα -
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Lada Niva??????????????????????
den boreis na fantasteis ti tha kanei gia sena....ola ta lefta..den spaei den xalaei kai symferei..tha xanagrapso me ellinika otan stithi to timimeno vistaaaaaa..eimai sto stisimo
-
Και γιατί όχι και Dacia Duster τότε.... που τουλάχιστον βλέπεται! (το νέο Niva που δεν ξέρω αν έχει φτάσει στην Ελλάδα το είδα με βουλγάρικες πινακίδες και είναι χάλια).
Τέλος τα αστεία. Γιατί θέλεις SUV, το θέλεις και τετρακίνητο και αν ναι γιατί, για ποιους λόγους; Για άσφαλτο (βροχή, χιόνια, βάρκα) ή εκτός δρόμου; -
Η αλήθεια είναι ότι 4 χρόνια με το GTI μου έλειψαν οι διαδρομές εκτός δρόμου. Μη φανταστείτε ακραία πράγματα, απλά υπάρχουν πολύ όμορφες διαδρομές που δεν μπορούμε να τις κάνουμε αλλιώς. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσα να είχα 2 ξεχωριστά αυτοκίνητα, αλλά τώρα πια δεν γίνεται.
-
συμφωνω με τον g60 παρε ενα αμαξι να κανεισ την δουλεια σου και ασε τα q3 και q5 να τα χαιρονται αυτοί που τα έχουν .
με 20000 ευρω παιρνεις τωραεργαλειο και τα υπολοιπα 17000 αστα στην ακρη θα χρειαστουν
οι καιροι αλλαξανε ρεεεεεεε ας ξυπνησουμεεε
εγω ειμαι απο επαρχια και παντα εβλεπα αυτα τα passat 20tdi και αλλα να ερχονται για να προωθουν προιοντα των εταιριων τους
ηταν σαν την μυγια μες στο γαλα σαν να ηρθε κανενας πρωθυπουργος. -
Volvo S60...
-
Πολυ καλη λυση το V60,αν δεν θελεις οπωσδηποτε 4χ4!Κατα τα αλλα ,θα προτεινα να εμενες λιγο ακομα με το GTI ,αν γινετε,και να περιμενεις λιγο να ερθει η Χ1 1,6Τ.Προφανως αυτο θα γινει μαζι με το f/l που ηδη ετοιμαζεται.Προσωπικα δε θα πηγαινα σε MINI γιατι θεωρω οτι ποιοτικα υστερουν,και δεν αναφερομαι στα πλαστικα μονο.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Lada Niva??????????????????????
den boreis na fantasteis ti tha kanei gia sena....ola ta lefta..den spaei den xalaei kai symferei..tha xanagrapso me ellinika otan stithi to timimeno vistaaaaaa..eimai sto stisimo
Εργαλείο, αξιόπιστο, τέρας εκτός και διαχρονική αξία. Μόνο που με 37000€ παίρνεις 3 Niva.
-
Αυτές τις μαλακίες κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρίες. Ποιο το νόημα να κρατάς το χρηματικό όριο στα 37.000€ και να περιορίζεις τα κυβικά στα 1600?Να παραπονεθείς στον ΗR manager της εταιρίας σου ή να πληρώσεις τη διαφορά από την τσέπη σου (αν το δέχονται). Q5 το ξεχνάς επιτόπου και πας για Q3 κι αυτό ψιλογυμνό. Διαφορετικά πάρε ένα Tiguan και πες τους με τη διαφορά να σου πληρώνουν και τη βενζίνη (αν δεν το κάνουν ήδη).
-Ποιο το νοημα να κρατας το κοστος κατω απο τα 37Κ?
-Αν ησουν ο βασικος μετοχος σε εταιρεια με 100+ εταιρικα αυτοκινητα θα σε ενδιεφερε μια χαρα. Πανω απο 1600 εχεις φορολογικα θεματα και κοστη η επιχειρηση.
Για να ειμαι ειλικρινης εκπλησομαι που υπαρχει εταιρεια που δινει ακομα 37 χιλιαδες όριο.
Σε σοβαρες εταιρειες δεν παιζουν να μου πληρώνετε την διαφορα, να πάρω πιο ακριβο και να πληρωσω εγω κλπ γιατι υπαρχουν φαινομενα ακομα και διαπληκτισμων για τα εταιρικα τα οποια οπως καταλαβαινετε απευθυνονται και σε εντονα ανταγωνιστικα ατομα με budget κλπ.
Με οριο 37Κ ο φιλος εχει πολλες επιλογες, αν και νομιζω θα επιβαρυνεται στην φορολογικη του δηλωση το οποιο εν ετη 2012, δεν λεει.....
Τελος οταν παιρνεις εταιρικο δεν ρισκαρεις με μεγαλους χρονους παραδοσης, γιατι μπορει οταν ερθει το αυτοκινητο πλεον να αποτελεις παρελθον απο την επιχειρηση. Το εχω δει να συμβαινει.
Αρα τα ετοιμοπαραδωτα πλεονεκτουν.
Mini ALL4 ή Tiguan παιρνουν οι πιο πολλοι που θελουν τετρακινητο και οι δρομαδες παιζουν C180 η V60 αναλογα με το οριο.
Με το diesel αλλαζει το παιχνιδι και ισως οι μεγαλυτερες υπολειματικες αξιες να βελτιωσουν τα μισθωματα, αν και προβλεπω οτι με το νεο φορολογικο οι επιχειρησεις θα παψουν να εχουν φορολογικες ωφελειες απο εταιρικα,berry κλπ γιατι για να εχουν παροχες πεφτει στο τραπεζι ο 13ος και ο 14ος μισθος -
Αυτό ακριβώς ήταν το point μου. Εφόσον ταβάνι είναι τα 1600κε για τους λόγους που προανέφερες, έπρεπε να πέφτει και το ποσό και να μην υψηλό για τα μάτια του κόσμου. Για μένα τα εταιρικά έπρεπε να είναι 1400κε για όλους και απλά να παίζει από 12-14.000 τιμή για τους χαμηλόβαθμους, έως και 25-28.000€ για τους υψηλόβαθμους. 1000αρια και 1200αρια μόνο για πωλητές κτλ. Έχοντας αναλάβει αντίστοιχο project σε εταιρία με 40+ εταιρικά ξέρω ότι αυτό ήταν το πιο συμφέρον σενάριο...απλά κανείς δεν ήθελε να αποχωρηστεί τα Α4-Ε200 κτλ και μιλάμε και για 3 χρόνια πριν αυτό, που ήταν ακόμα παχιές οι αγελάδες...
πχ
assistant manager---> C4 1.4
manager---> Leon 1.4 tsi
director---> Giulietta 1.4 multiair, Golf 160tsiΚάτι ριμάδια Α3 1.4 125tfsi με 600+ μίσθωμα είναι εκτός τόπου και χρόνου...
-
Αυτό ακριβώς ήταν το point μου. Εφόσον ταβάνι είναι τα 1600κε για τους λόγους που προανέφερες, έπρεπε να πέφτει και το ποσό και να μην υψηλό για τα μάτια του κόσμου. Για μένα τα εταιρικά έπρεπε να είναι 1400κε για όλους και απλά να παίζει από 12-14.000 τιμή για τους χαμηλόβαθμους, έως και 25-28.000€ για τους υψηλόβαθμους. 1000αρια και 1200αρια μόνο για πωλητές κτλ. Έχοντας αναλάβει αντίστοιχο project σε εταιρία με 40+ εταιρικά ξέρω ότι αυτό ήταν το πιο συμφέρον σενάριο...απλά κανείς δεν ήθελε να αποχωρηστεί τα Α4-Ε200 κτλ και μιλάμε και για 3 χρόνια πριν αυτό, που ήταν ακόμα παχιές οι αγελάδες...πχ
assistant manager---> C4 1.4
manager---> Leon 1.4 tsi
director---> Giulietta 1.4 multiair, Golf 160tsiΚάτι ριμάδια Α3 1.4 125tfsi με 600+ μίσθωμα είναι εκτός τόπου και χρόνου...
Πλέον αποχωριζονται A4 και E200 για οctavia 1.4 και λένε και ευχαριστώ.
-
Το αυτοκίνητο θα είναι εταιρικό, αλλά θα είναι στο όνομά μου. Απλά θα το αγοράσει η εταιρία. Όλα τα έξοδα θα είναι δικά μου πια. Στο τέλος της 4ετίας, ή το δίνω πίσω (αν είμαι ακόμα εκεί) ή το πουλάω και πάω για άλλο. Να σημειώσω πως δεν θα μπορώ να το πουλήσω άμεσα γιατί θα έχει παρακράτηση από τη τράπεζα καθώς θα αγοραστεί με δόσεις. Κατι το οποίο θα ανεβάσει κι άλλο τη τιμή με τους τόκους που θα προκύψουν. Είναι λίγο περίεργο το σενάριο.
Το θέμα παίρνω κάτι πιο φτηνό και κρατάω τα χρήματα, δεν παίζει. Έχει ερωτηθεί από συναδέλφους.
C 180 και Volvo δεν νομίζω πως μου ταιριάζουν. Αντιπαθώ και τα 3 όγκων γενικά. Το Country πήγα και το είδα το πρωί αλλά κάπου στράβωσα. Δεν ξέρω, δεν το περίμενα έτσι. Χώρους για 4 έχει πάντως.
Το Tiguan έχει 3+ μήνες παράδοση εκτός αν βρεις κάποιο απο ακύρωση. δύσκολο γιατί πλέον τα πιο πολλά που κλείνονται είναι 4χ2.
Τι μένει λοιπόν; -
το σενάριο δεν κατάλαβα καλά...
αν π.χ. παραιτηθείς το αυτοκίνητο είναι δικό σου και απλά συνεχίζεις εσύ να πληρώνεις? -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
το σενάριο δεν κατάλαβα καλά...
αν π.χ. παραιτηθείς το αυτοκίνητο είναι δικό σου και απλά συνεχίζεις εσύ να πληρώνεις?Ακριβώς ή το δίνω στην εταιρία
-
Τι κουκουρούκου πολιτική είναι αυτή? Πολυεθνική το κάνει αυτό?
-
Μην κολλάτε με τα 37,000 δεν είναι πρόβλημα για την εταιρεία . Το πρόβλημα είναι φοροαπαλλαγή .
Γιαυτό το 1,6 .
Το ίδιο κάνουν όλες οι εταιρείες . Πάνε περίπατο τα 2000 + κυβικά των leasingΟ χρήστης Yianni_TSI έγραψε:
Όλα τα έξοδα θα είναι δικά μου πια.
C 180 και Volvo δεν νομίζω πως μου ταιριάζουν. Αντιπαθώ και τα 3 όγκων γενικά. Το Country πήγα και το είδα το πρωί αλλά κάπου στράβωσα. Δεν ξέρω, δεν το περίμενα έτσι. Χώρους για 4 έχει πάντως.
Το Tiguan έχει 3+ μήνες παράδοση εκτός αν βρεις κάποιο απο ακύρωση.1η λύση Full extra QQ+2 με τον εξαιρετικό 1.6 dci . ( μιάς και θα πληρώνσεις τα έξοδα )
2η λύση Tiguan ( αν περιμένεις )
2η λύση SEDAN .
Αλλαγή εταιρικού αυτοκινήτου