-
Eμένα πάλι,δεν με ενδιαφέρει καθόλου το παγιομένο προφίλ των αγοραστών.
Αν μου αρέσει το αυτοκίνητο,ας το έχω μαζί με ένα 'στρατό' από 'Μήτσους'!! -
Εννοείται ότι το παγιωμένο προφίλ λίγο πρέπει να επηρρεάζει την επιλογή αυτοκινήτου.
Τέτοια προφίλ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και να είναι αληθινά όμως, είναι ρατσιστικά. Για παράδειγμα, τι κακό έχει ένας μεγαλομανάβης, μεγαλογιατρός ή ένας γέρος επιχειρηματίας που εγώ θα πρέπει να αποφύγω τη σύνδεση μαζί του με το να διαλέγω διαφορετικό αυτοκίνητο;
Jacob – Find Your Own Voice
-
Τό κακό είναι ότι,άν αγοράσεις ένα Boxster (γιά παράδειγμα),δέν δικαιούσαι πλέον νά είσαι 'γνώστης' τών αυτοκινήτων ή 'λάτρης' τής αυτοκίνησης.
Γίνεσαι κατευθείαν βουτυρομπεμπές. -
Ο χρήστης nkodaratos έγραψε:
Διάβασα με προσοχή όλα τα μηνύματα. Προσωπικά ψηφίζω 11. Μπροστά στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια τίποτα άλλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σκάλα (!!!) που πάτησα στην αριστερή λωρίδα της εθνικής, και που το καημένο το AUDI ούτε που κατάλαβε τίποτα (το πήγα συνεργείο για έλεγχο). Την να την κάνω την φτηνή συντήρηση εαν σκούπιζα την εθνικήμε τις πόρτες ή εαν με σκούπιζαν από την εθνική;Καλές γιορτές
ΝεοκλήςΔεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα αν πηγαινες με 100+ στην ευθεία,μόνο με μηχανή θα κινδύνευες απο την σκάλα (η Κακια Σκάλα ) ή αν είχες κανένα τεζα χαμηλωμένο, και ενα opel kadett μια χαρα θα σε έσωζε.
-
Διόρθωση του 'παγιομένου',που έγραψα παραπάνω με παγιωμένο,που είναι το σωστό.
Δυστυχώς και σήμερα έχω πρόβλημα με τον provider με αποτέλεσμα να μην βρίσκω edit,postreply κλπ.
'ψαχτά' βρίσκω το σχετικό σήμα απάντησης!
Sorry για το off topic,συνεχίζουμε την καλή συζήτηση... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα αν πηγαινες με 100+ στην ευθεία,μόνο με μηχανή θα κινδύνευες απο την σκάλα (η Κακια Σκάλα ) ή αν είχες κανένα τεζα χαμηλωμένο, και ενα opel kadett μια χαρα θα σε έσωζε.
Δεν πήγαινα όμως με 100 και δεν ήταν ευθεία... όσο για το kadett (που δεν είναι κακό) ρώτα καλλίτερα τον από πίσω που μετράει ακόμα τα κολονάκια (δεν είχε κολονάκια αλλά λέμε τώρα)!
ΥΓ Ούτε kadett ήταν...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Eμένα πάλι,δεν με ενδιαφέρει καθόλου το παγιομένο προφίλ των αγοραστών.
Αν μου αρέσει το αυτοκίνητο,ας το έχω μαζί με ένα 'στρατό' από 'Μήτσους'!!Μαζί σου... ακους εκεί...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
BMW = γιάπης ή 'μήτσος'
Mercedes Benz = νεόπλουτος μπάρμπας/μεγαλογιατρός/μεγαλοδικηγόρος.
Porsche Boxster = πλούσιος φιγουρατζής βουτυρομπεμπές.
Audi TT = όχι και τόσο πλούσιος φιγουρατζής βουτυρομπεμπές.
Saxo VTS = κάγκουρας εκ Μπουρναζίου που συχνάζει στα λιμανάκια.Και:
BMW = βλαχος
Mercedes Benz = μεγαλομαναβης,βασιλιας των γύφτων
Porsche Boxster = υπέργηρος επιχειρηματίας ή βουτυρομπεμπές.
Audi TT = ασχετος απο αυτοκινητα με πολλα λεφτα.
Saxo VTS = κάγκουρας εκ Μπουρναζίου που συχνάζει στα λιμανάκια.Απαράδεκτα πράγματα, κύριοι!
Kyan, αυτό είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα flaming. Δεν μπορείς να κρίνεις / χαρακτηρίζεις / κατηγοριοποιείς ανθρώπους έτσι!
Ένας κάτοχος των παραπάνω πώς θα νιώθει διαβάζοντας τα ποστ σας; Εσείς πώς θα νιώθατε να διαβάζετε κάτι σαν 'Alfa Romeo = XXX';;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Απαράδεκτα πράγματα, κύριοι!
Λεμε και καμια μαμακία να περασει η ώρα
-
Ο χρήστης nkodaratos έγραψε:
Δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα αν πηγαινες με 100+ στην ευθεία,μόνο με μηχανή θα κινδύνευες απο την σκάλα (η Κακια Σκάλα ) ή αν είχες κανένα τεζα χαμηλωμένο, και ενα opel kadett μια χαρα θα σε έσωζε.
Δεν πήγαινα όμως με 100 και δεν ήταν ευθεία... όσο για το kadett (που δεν είναι κακό) ρώτα καλλίτερα τον από πίσω που μετράει ακόμα τα κολονάκια (δεν είχε κολονάκια αλλά λέμε τώρα)!
ΥΓ Ούτε kadett ήταν...
Εγω εχω δει rover να βαζει απο κάτω πρόβατο και να πηγαίνει κυριλλέ
-
Αγαπητέ μου Cliodriver,
δεν είναι flaming αυτά που γράφει ο Kyan.
H κατηγοριοποίηση υπάρχει σαν γενικός κανόνας (έτσι δεν είναι?),απλώς εγώ πιστεύω ότι πρέπει να την αγνοούμε,καθώς οι άνθρωποι με προσωπικότητα χαρακτηρίζουν τα χρηστικά τους αντικείμενα,και όχι το αντίθετο...
...και ο Κyan έχει μπόλικη από δαύτη,θα τον γνωρίσεις σε κάποια συνάντηση και θα δεις! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Αγαπητέ μου Cliodriver,
δεν είναι flaming αυτά που γράφει ο Kyan.
H κατηγοριοποίηση υπάρχει σαν γενικός κανόνας (έτσι δεν είναι?),απλώς εγώ πιστεύω ότι πρέπει να την αγνοούμε,καθώς οι άνθρωποι με προσωπικότητα χαρακτηρίζουν τα χρηστικά τους αντικείμενα,και όχι το αντίθετο...
...και ο Κyan έχει μπόλικη από δαύτη,θα τον γνωρίσεις σε κάποια συνάντηση και θα δεις!Όχι, δεν είναι έτσι, δεν μπορούν να γίνονται κατηγοριοποιήσεις των ανθρώπων! Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος έιναι βλάχος επειδή θέλει να πάρει BMW, ή ότι κάποιος είναι κάγκουρας εκ Μπουρναζίου επειδή θέλει να πάρει Saxo VTS!! Τουλάχιστον, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον επειδή του αρέσει το Χ αυτοκίνητο ή η Ψ μάρκα! Είναι εντελώς απαράδεκτο, και δεν θεωρώ ότι μπορούν να λέγονται τέτοια 'στην πλάκα'..
Οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από τη συμπεριφορά και τα έργα τους.
-
Μου τη φύλαγες, έτσι; Sore loser!
Είπα πουθενά ότι εγώ ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγοριοποιήσεις ή ότι τις εφαρμόζω στον τυχαίο οδηγό που θα δω στο δρόμο; Όμως πολλοί τις υϊοθετούν, δυστυχώς για τα αυτοκίνητα, και εγώ απλά λαμβάνω υπόψιν μου αυτό το φαινόμενο όταν επιλέγω αυτοκίνητο. Έτερον-εκάτερον!
Edit: Να συμπληρώσω ότι φχαριστιέμαι πάρα πολύ όταν βλέπω ένα τέτοιο 'παρεξηγημένο' αυτοκίνητο να οδηγείται πραγματικά όπως του αρμόζει.
Γιατρέ μου, ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάποια αυτοκίνητα έχουν σχετιστεί στο μυαλό της συλλογικής συνείδησης με ένα συγκεκριμένο προφίλ κατόχων. Για παράδειγμα:BMW = γιάπης ή 'μήτσος'
Mercedes Benz = νεόπλουτος μπάρμπας/μεγαλογιατρός/μεγαλοδικηγόρος.
Porsche Boxster = πλούσιος φιγουρατζής βουτυρομπεμπές.
Audi TT = όχι και τόσο πλούσιος φιγουρατζής βουτυρομπεμπές.
Saxo VTS = κάγκουρας εκ Μπουρναζίου που συχνάζει στα λιμανάκια.
κτλ.Και επειδή δεν θέλω να με κατατάσσουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες δεν θα με δουν να οδηγώ ένα από αυτά. Ξέρω, είναι άδικο για τα αυτοκίνητα αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;
....δεν συχνάζω στα λιμανάκια αλλά στις στροφές του Διονύσου (για την πάρτη μου) και είμαι σε 'μαμά' κατάσταση πλην της ανάρτησης βεβαίως βεβαίως, έχω τίποτα γιατρέ?
Κyan έχουν μία δόση αληθείας αυτά που λες αλλά πεσμου ποιό αυτοκίνητο δεν χαρακτηρίζει μία κατηγορία ανθρώπων..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποιό αυτοκίνητο δεν χαρακτηρίζει μία κατηγορία ανθρώπων..?Τα αυτοκινητα ευρείας κατανάλωσης κυρίως
-
εγω πάντως ευχαρίστως θα έπερνα μια bmv και ας με λέγανε γύφτο και λαζοντοϊτσ,απ την άλλη δεν θα έπαιρνα πολλά άλλα που δεν τα οδηγούν γύφτοι αλλά δεν τα λέω εδώ γιατί συμφωνό απόλυτα με την αποψη του ClioDriver Αλήθεια την 147 δεν την οδηγούν πολλά παιδιά του μπαμπά;και βουτυρομπεμπεδες και γκομενάκια με ξανθα μαλλιά και...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μου τη φύλαγες, έτσι; Sore loser!Είπα πουθενά ότι εγώ ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγοριοποιήσεις ή ότι τις εφαρμόζω στον τυχαίο οδηγό που θα δω στο δρόμο; Όμως πολλοί τις υϊοθετούν, δυστυχώς για τα αυτοκίνητα, και εγώ απλά λαμβάνω υπόψιν μου αυτό το φαινόμενο όταν επιλέγω αυτοκίνητο. Έτερον-εκάτερον!
Edit: Να συμπληρώσω ότι φχαριστιέμαι πάρα πολύ όταν βλέπω ένα τέτοιο 'παρεξηγημένο' αυτοκίνητο να οδηγείται πραγματικά όπως του αρμόζει.
Kyan δεν σου τη φύλαγα για τίποτα. Απλά, έχοντας διαπιστώσει επανηλημένα ότι εκφέρεις προσεγμένο λόγο, 'κουφάθηκα' διαβάζοντας τα συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή αν εμφανιστώ μια μέρα σε κάποια συνάντηση του 4TF με μια BMW (την 1 που έχω στο μάτι), θα θεωρήσεις αυτομάτως ότι είμαι βλάχος ή Μήτσος ή γύφτος ή ό,τι άλλο γράφτηκε;
Χαίρομαι που δεν ενστερνίζεσαι αυτές τις απόψεις, γιατί είναι (έστω έμμεσοι και υπό τύπον 'πλάκας') χαρακτηρισμοί, και τους ανθρώπους δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να τους κρίνουμε, ούτε να τους χαρακτηρίζουμε. Έχω καεί σε κάποια τέτοια θέματα και, πίστεψέ με, είναι απαίσιο να σε χαρακτηρίζουν, έστω και στην πλάκα.
Πραγματικά, ελπίζω να βρω χρόνο και μια ευκαιρία να συναντηθούμε να σας γνωρίσω όλους από κοντά.
-
Δηλαδή αν εμφανιστώ μια μέρα σε κάποια συνάντηση του 4TF με μια BMW (την 1 που έχω στο μάτι), θα θεωρήσεις αυτομάτως ότι είμαι βλάχος ή Μήτσος ή γύφτος ή ό,τι άλλο γράφτηκε;Οχι,η 1 δεν μετράει για μητσοβλαχιά, κανενας που θελει να κανει επιδειξη δεν θα επαιρνε τετοιο αυτοκινητο
Αν εμφανιστείς όμως με καμία κλασσική 1.6 με αυτοκόλλητο Μ3... -
Μου τη φύλαγες, έτσι; Sore loser!
Είπα πουθενά ότι εγώ ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγοριοποιήσεις ή ότι τις εφαρμόζω στον τυχαίο οδηγό που θα δω στο δρόμο; Όμως πολλοί τις υϊοθετούν, δυστυχώς για τα αυτοκίνητα, και εγώ απλά λαμβάνω υπόψιν μου αυτό το φαινόμενο όταν επιλέγω αυτοκίνητο. Έτερον-εκάτερον!
Kyan δεν σου τη φύλαγα για τίποτα. Απλά, έχοντας διαπιστώσει επανηλημένα ότι εκφέρεις προσεγμένο λόγο, 'κουφάθηκα' διαβάζοντας τα συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή αν εμφανιστώ μια μέρα σε κάποια συνάντηση του 4TF με μια BMW (την 1 που έχω στο μάτι), θα θεωρήσεις αυτομάτως ότι είμαι βλάχος ή Μήτσος ή γύφτος ή ό,τι άλλο γράφτηκε;
Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση.
Νομίζω πως ό,τι έχω γράψει μέχρι στιγμής είναι αρκετό για να σου δώσει (την προφανή) απάντηση.
Χαίρομαι που δεν ενστερνίζεσαι αυτές τις απόψεις, γιατί είναι (έστω έμμεσοι και υπό τύπον 'πλάκας') χαρακτηρισμοί, και τους ανθρώπους δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να τους κρίνουμε, ούτε να τους χαρακτηρίζουμε. Έχω καεί σε κάποια τέτοια θέματα και, πίστεψέ με, είναι απαίσιο να σε χαρακτηρίζουν, έστω και στην πλάκα.
Μα κι εγώ καίγομαι συχνά-πυκνά στο φόρουμ, όταν είμαι υποχρεωμένος να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, δηλαδή πορωμένος οπαδός των ιταλικών με παρωπίδες.
Εντάξει, είμαι λίγο αλλά το ελέγχω!
Πραγματικά, ελπίζω να βρω χρόνο και μια ευκαιρία να συναντηθούμε να σας γνωρίσω όλους από κοντά.
Στο επόμενο track-day ίσως;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δηλαδή αν εμφανιστώ μια μέρα σε κάποια συνάντηση του 4TF με μια BMW (την 1 που έχω στο μάτι), θα θεωρήσεις αυτομάτως ότι είμαι βλάχος ή Μήτσος ή γύφτος ή ό,τι άλλο γράφτηκε;
Οχι,η 1 δεν μετράει για μητσοβλαχιά, κανενας που θελει να κανει επιδειξη δεν θα επαιρνε τετοιο αυτοκινητο
Αν εμφανιστείς όμως με καμία κλασσική 1.6 με αυτοκόλλητο Μ3...Με αυτοκόλλητο Μ3, τετράθυρη, σκούρα τζάμια και τα ταμπούρα βαμμένα κόκκινα!!
Οι δέκα λόγοι απόρριψης ενός αυτοκινήτου.