-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
@Κrusenstern
Φυσικα και δεν ειναι δικη σου ευθυνη, αλλα με την ευκαιρια, και επειδη συνεργαζεσαι με το περιοδικο,
μηπως εχεις καποια αποψη επι του προκειμενου:viewtopic.php?f=15&t=50056&start=375#p2427752
Σιγη ιχθυος απο τον συνεργατη των 4τροχων, Κο Λεμάνη...Ο οποιος δεν εχει υπογραψει το σχετικο αρθρο, αλλα τουλαχιστον αφου εμφανιστηκε και στο παρον τοπικο, θα μπορουσε να εκφερει την προσωπικη του αποψη, και να ειχαμε μια πιο ξεκαθαρη εικονα για το τι τελικα ισχυει, και τι οχι.
Κριμα παντως, στο περιοδικο, να υπαρχει ελλειψη συντονισμου,
και δυο φορες κριμα, να αποτυπωνονται, λανθασμενες εντυπωσεις, που κανουν 'μπαμ', και αυτο να περναει 'ντουκου'...Θα μπορούσα να εκφέρω την προσωπική μου άποψη, ΑΝ ΗΘΕΛΑ. Ειδικά με τον τρόπο που το θέτεις εξαρχής, νομίζω ότι θα σου είναι προφανές ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Ομοίως, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να απαντώ ούτε στα ΔΕΚΑΔΕΣ πμ που στέλνεις στους mods με την παραμικρή ευκαιρία, ούτε στα ΔΕΚΑΔΕΣ μέιλ 1.457 σελίδων word που στέλνεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φόρουμ πάλι με την παραμικρή ευκαιρία, διαμαρτυρόμενος αιωνίως και απειλώντας με μηνύσεις και κατάρες.
Με 6 λέξεις: δε μου αρέσει το ύφος σου
(αυτό το τελευταίο επιδέχεται νομικό κυνήγι, άραγε; )
Ωστόσο, επειδή θα συνεχίσεις να φορτώνεις το παρόν θέμα με quote από το δικό σου ποστ μέχρι να σου απαντήσει κάποιος, απαντώ μπας και το σώσουμε: τα 'ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑ' που μπαίνουν στις δοκιμές είναι ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ σημεία που άρεσαν - δεν άρεσαν στους δοκιμαστές. Για να βγάλεις συμπέρασμα για τη γνώμη των 4Τ από μια δοκιμή, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και πρέπει να διαβάσεις το σύνολο του κειμένου. Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δοκιμή αφορά οδήγηση σε πίστα, που παραμορφώνει τη συνολική εικόνα ενός αυτοκινήτου, βλέποντας τα πράγματα περισσότερο από τη σκοπιά της οδηγικής ευχαρίστησης και του αποτελέσματος σε μια κλειστή διαδρομή 1-2 χιλιομέτρων.
Αυτά, και τέλος. Στο εξής, παρακαλώ να δείχνεις επιείκια με όποιον δεν κάνει κέφι να απαντάει σε ό,τι γράφεις, καθότι ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ δεν είναι υποχρεωτικό. Το να χοροπηδάει κανείς σαν υστερικός σε μια αίθουσα όπου 100 άνθρωποι συζητούν, ουρλιάζοντας 'ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ;', δεν είναι και πολύ ευγενικό. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Ok, κατανοητα ολα, ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ. Συγνωμη αν το υφος μου σε ενοχλησε, ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ πμ εχω στειλει σε Mod, oυτε ΔΕΚΑΔΕΣ mail στελνω στην διευθυνση, οπως αναφερεσαι. Συνοπτικα, οτι εχω στειλει για παραπονα που αφορουσαν προσωπικα ειρωνικα σχολια, εγιναν ακριβως επειδη ΔΕΝ υπηρξε αντιδραση -και οταν υπηρξε, ηταν επανηλλειμενα κατοπιν 'εορτης'...- και επειδη ΔΕΝ ειχα αλλο τροπο, συμφωνα με τους κανονες του Forum, να ΑΜΥΝΘΩ, απο ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ, ΕΙΡΩΝΙΑ, και ΥΒΡΕΙΣ.
Σε οτι αφορα, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προς το Forum, αλλα και ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ τοπικο φτιαγμενο απο την διευθυνση, δεν βγηκα απο μονος μου 'να ζηταω ρεστα' απο κανεναν. Οτι σχολιαζω, ερωτω, ή και δημιουργω ενοχληση, κατ' εσε, ειναι γιατι ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για το περιοδικο, το οποιο διαβαζω ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ, χωρις να εχω χασει τευχος, εδω και 20 χρονια, και ΛΥΠΑΜΑΙ, να βλεπω ενιοτε την προχειροτητα καποιων αρθρων για διαφορους λογους, να μειωνουν την συνολικη ποιοτητα του περιοδικου.
Τελος επειδη αφηνεις και υπονοουμενα, ΠΟΤΕ δεν καταραστηκα καποιον, ουτε ΑΠΕΙΛΗΣΑ. Ανεφερα οτι θα χρησιμοποιησω
ΝΟΜΙΜΟ δικαιωμα μου, να υπερασπιστω τον εαυτο μου, -μετα απο συνεχεις προσβολες, και υποτημητικα σχολια-, σε συγκεκριμενο χρηστη, ο οποιος ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ειχε ξεφυγει γενικως απο τους κανονισμους του Forum. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΜΩΣ, εδωσα τοπο στην οργη, και φερομαι και απο πανω να ειμαι ο αιωνιως 'διαμαρτυρομενος', και 'απειλωντας με μηνυσεις και καταρες'...
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, που ΤΟΛΜΗΣΑ να ρωτησω ΓΙΑΤΙ καποια συνοπτικα σχολια στα 'ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ', δεν συναδουν
με παλαιοτερα αρθρα, και διαπιστωσεις του ιδιου του περιοδικου, και γενικοτερα, που διαφαινεται ελλειψη συντονισμου στα λεγομενα καποιου/ων? δημοσιογραφων του περιοδικου. Σε οτι αφορα την απαντηση σου, απολυτως κατανοητη και αποδεκτη, ΑΛΛΑ καλο θα ηταν να διευκρινιζεται στο αντιστοιχο αρθρο, οτι τα παραπανω σχολια αφορουν ΜΟΝΟ τις διαπιστωσεις που προκυπτουν απο την χρηση πιστας, ΚΑΙ ΟΧΙ απαραιτητα, να ισχυουν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, σε δημοσιο δρομο.
Τελικα απο την μια ο γνωστος συνεργατης, ζηταει απο τους αναγνωστες του να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ, οταν καποιος ομως ειναι ηδη συντονισμενος εδω και τουλαχιστον δυο δεκαετιες, και αναφερει κατι που μπορει να παει στραβα, αυτοματως
'χοροπηδαει', ειναι 'υστερικος', αγενης , και 'ουρλιαζει'.
Οποτε μαλλον θα κοιταξω να ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩ απο το περιοδικο, να μην σας 'ενοχλω' και εσας, γκρινιαζω, και εκνευριζω επισης, με το απαραδεκτο υφος μου. -
Κάτι τέτοια διαβάζω μεσημεριάτικα και φοβάμαι πως θα βάλω τον γάτο του Μγιάκοβου να κλαίει.
-
σε ξορκίζω μην το κάνεις αυτό, το δοκίμασαν κι άλλοι/άλλες με τραγικά αποτελέσματα

-
Συνεχίζουμε επί του θέματος, παρακαλώ;
-
Το οποίο θέμα λέει ότι το Corsa OPC Nurburgring έριξε 2 δεύτερα στις Σέρρες στο απίστευτο/υπερόπλο/ακαταμάχητο Clio RS. Αυτό κι αν ήταν είδηση...
Ακόμα μεγαλύτερη είδηση ήταν ότι η ελληνική αγορά (με τα χάλια που έχει αυτές τις μέρες) θα απορροφήσει τα 30 από τα 500 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν! Δηλαδή μιλάμε για το 6% της παγκόσμιας παραγωγής. Ούτε η Ιαπωνία να ήμαστε... Και να πεις ότι είναι φθηνό; 26 χιλιάρικα θέλει το σκασμένο. Ποιος θα δώσει 26 χιλιάρικα για καινούριο OPC; Κι όμως, λέει ότι τα περισσότερα έχουν ήδη προπουληθεί!
-
Μια εξίσου μεγάλη είδηση είναι ότι η Ελλάδα παίζει να είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που η Όπελ είναι πρώτη σε πωλήσεις και σίγουρα με τόσο μεγάλη διαφορά από την Ρενώ που παρεπιδημεί επί σειρά ετών στην τιμητική 20ή θέση. Και είναι μια είδηση που ερμηνεύει σε κάποιο βαθμό τις προηγούμενες.
-
Σε κάποιο περιοδικό είχα διαβάσει η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα πανευρωπαϊκά σε απορρόφηση μοντέλων opc (κι αν κρίνω από τα πολλά κορσα opc που βλέπω στους δρόμους, μάλλον δεν έχουν άδικο)
-
Αν ισχύει αυτό, πουλάει απίστευτα πολλά Corsa OPC. Γιατί σιγά τα Insignia OPC που πουλάνε εδώ. Και τα Astra δε σπάνε ταμεία επίσης.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν ισχύει αυτό, πουλάει απίστευτα πολλά Corsa OPC. Γιατί σιγά τα Insignia OPC που πουλάνε εδώ. Και τα Astra δε σπάνε ταμεία επίσης.Κι όμως πριν ξεσπάσει η κρίση έβλεπα κι αρκετά astra opc..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συνεχίζουμε επί του θέματος, παρακαλώ;Ποιό θέμα ????
-
Το esseesse θα προτιμούσα αλλά επειδή δεν υπάρχει στη λίστα ψηφισα το οpc ως διαχρονικό και δυνατό. Το clio rs μόνο σε αισθηση σε κανει να ξεχνας τα υπόλοιπα. 2λιτρο και πολυτελεια για την εποχή.
-
Το opc και το Abarth ειναι ισως τα πιο 'καγκουρικα' απο την κατηγορια και βγαζουν μια μαγκια απο μονα τους και γι αυτο μ αρεσουν. Αλλα οταν βλεπω ποσο κακοστημενο ειναι το opc πραγματικα λυπαμαι γιατι εχει προοπτικες. (Παρ ολα αυτα το αγοραζουν )
Τo Abarth παλι τα κανει ολα. Πιστευω ειναι το πιο καθαροαιμο και ειδικα με τα εξτρα αγωνιστικα bucket νομιζεις οτι οδηγας WRC. Υπερβολη, αλλα νεοι ειμαστε και μας αρεσουν οι υπερβολες οταν θα σκασουμε 20.000+ για καποιο απ αυτα τα αμαξια.Παρ ολα αυτα εγω ψηφισα το DS3 γιατι ειναι πανεμορφο και εσωτερικα και εξωτερικα και εχει το πλεονεκτημα του 1.6 turbo αντι για 1.4. Ας ειναι λιγοτερο δυνατο απο τα αλλα, το ευρος του κινητηρα ειναι πραγματικα πολυ πιο ευχρηστο ακομα και στην γρηγορη οδηγηση. (Μην πουμε οτι βαζει τα γυαλια στα περισσοτερα γιατι μετα θα με λενε κομπλεξικο αντι-vag-ιτη )
-
Είναι φοβερός ο 1.6 της Citroen(BMW???). Δεν είναι θέμα να κράξεις την VW, καλοί οι κινητήρες της, και εγώ TSI έχω, αλλά ο συγκεκριμένος είναι καλύτερος, πώς να το κάνουμε. Ξέρουμε τίποτα για ΤΣΙ σε 1.6 μοτέρ? Κατι είχα διαβάσει πριν 1 χρόνο σε ένα Autobild, αλλά δεν ξέρω, δεν θα είχε ακουστεί κάτι παραπάνω?
-
Να σου πω Ορεστη αν με φτασουν εκει που νομιζω οτι θα με φτασουν μισθολογικά, το πουντο με τα 194 αλογα ειναι μια επιλογή μου. θεωρώ ειναι το πιο ολοκληρωμενο απο αυτα που λεγονται. Φυσικά και το πιο δυσκολοδηγητο οσον αφορά την ανεση αναρτησης και της αισθησης του τιμονιού που ναι μεν ειναι πιο αμεσο αλλά έχει και μια ασάφεια στην οδηγηση.
Ετσι εχει γραφτει τουλάχιστον ......Και επίσης το αν εισαι νεος φαίνεται και στην ψυχή. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το opc και το Abarth ειναι ισως τα πιο 'καγκουρικα' απο την κατηγορια και βγαζουν μια μαγκια απο μονα τους και γι αυτο μ αρεσουν. Αλλα οταν βλεπω ποσο κακοστημενο ειναι το opc πραγματικα λυπαμαι γιατι εχει προοπτικες. (Παρ ολα αυτα το αγοραζουν )
Τo Abarth παλι τα κανει ολα. Πιστευω ειναι το πιο καθαροαιμο και ειδικα με τα εξτρα αγωνιστικα bucket νομιζεις οτι οδηγας WRC. Υπερβολη, αλλα νεοι ειμαστε και μας αρεσουν οι υπερβολες οταν θα σκασουμε 20.000+ για καποιο απ αυτα τα αμαξια.Παρ ολα αυτα εγω ψηφισα το DS3 γιατι ειναι πανεμορφο και εσωτερικα και εξωτερικα και εχει το πλεονεκτημα του 1.6 turbo αντι για 1.4. Ας ειναι λιγοτερο δυνατο απο τα αλλα, το ευρος του κινητηρα ειναι πραγματικα πολυ πιο ευχρηστο ακομα και στην γρηγορη οδηγηση. (Μην πουμε οτι βαζει τα γυαλια στα περισσοτερα γιατι μετα θα με λενε κομπλεξικο αντι-vag-ιτη )
Ακριβως εκει ειναι το 'ζουμι' της υποθεσης με το DS3 THP, σε συνδυασμο φυσικα με το 'παιχνιδι' που προσφερει η κατασκευη, χωρις συμβιβασμο σε ανεση μετακινησης, ταξιδια κτλ.
Πραγματικα ακομα και τα μολις(?) 200κ.εκ παραπανω απο τον ανταγωνισμο, μαζι με την γενικοτερη φιλοσοφια επιλογης τεχνολογιας του κινητηρα, (twinscroll, αμεσο ψεκασμο ) δεν θελει πολυ χρονο πισω απο το τιμονι της για να καταλαβεις την αυξημενη ευχρηστια, αλλα και ευχαριστηση που μπορει να σου δωσει ο συγκεκριμενος ροπατος, -και οσο πρεπει δυνατος για το πλαισιο- κινητηρας. -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Είναι φοβερός ο 1.6 της Citroen(BMW???). Δεν είναι θέμα να κράξεις την VW, καλοί οι κινητήρες της, και εγώ TSI έχω, αλλά ο συγκεκριμένος είναι καλύτερος, πώς να το κάνουμε. Ξέρουμε τίποτα για ΤΣΙ σε 1.6 μοτέρ? Κατι είχα διαβάσει πριν 1 χρόνο σε ένα Autobild, αλλά δεν ξέρω, δεν θα είχε ακουστεί κάτι παραπάνω?Ο καθενας, 'στο ειδος του' που λενε. Απο τα ετησια διεθνη βραβεια σε κινητηρες παντως, ο 1400αρης twincharger παραμενει
πρωτος στην κατηγορια του. Το ιδιο ομως ισχυει για τον 1600αρη PSA/BMW. Οποτε καταλαβαινεις οτι σε μεγαλυτερη κατηγορια ο επισης 'πρωτος' θα ειναι φυσικα καλυτερος.
Για 16αρι tsi ειχε γραφτει κατι, απο Γερμανικα κυριως περιοδικα, στο επιπεδο εξελιξης-επιλογης του Polo WRC, στην νεα κατηγορια με 1600κυβικα, οτι υπαρχει ηδη ετοιμος κινητηρας πρωτοδοκιμασμενος σε αγωνιστικο skoda fabia, και ηταν ανοιχτο το ενδεχομενο, να περνουσε σε πολιτικη εκδοση πλεον, στο επερχομενο Polo R / Audi (A1) S1, με ισχυ περιπου 210ιππων.
Σε τελευταια δημοσιευματα ομως, καπου γραφτηκε για τον διλιτρο του Golf GTI, τουλαχιστον για το 4κινητο S1, αλλα
επισης σε οτι αφορα την νεα 7η πλεον γενια του Golf, που θα λανσαριστει στα τελη του 12' ,εγινε λογος ΜΟΝΟ για τους ηδη γνωστους βενζινοκινητηρες, απλα με την προσθηκη του γνωστου 1400αρη με το συστημα COD (cylinder on demand) που σε χαμηλες στροφες του κινητηρα και με ελαφρυ φορτιο ή σταθερο λιγο γκαζι, απενεργοποιει δυο κυλινδρους.
Δεν αναφερθηκε δηλαδη κατι περισσοτερο για τυχον εκδοση tsi απο 1600κυβικα. Μπορει βεβαια να γινει και η εκπληξη, τα μεχρι στιγμης παντως δημοσιευματα, που εχουν πεσει στην δικη μου αντιληψη, φαινεται να απομακρυνονται απο αυτο το ενδεχομενο. -
Τον 1.6 tsi μαλλον τον ξεχναμε, εκτος αν αντικαστησει τον 2.0 tsi
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το opc και το Abarth ειναι ισως τα πιο 'καγκουρικα' απο την κατηγορια και βγαζουν μια μαγκια απο μονα τους και γι αυτο μ αρεσουν. Αλλα οταν βλεπω ποσο κακοστημενο ειναι το opc πραγματικα λυπαμαι γιατι εχει προοπτικες. (Παρ ολα αυτα το αγοραζουν )Για την εμφανιση και γιατι ειναι τα πιο φθηνα 192 αλογα που μπορει να αγορασει καποιος.. Γι'αυτο το opc πουλαει
-
Κοίτα φίλε, και εγώ στην ίδια κατηγορία έψαχνα. Είχα καταλήξει στα punto evo abarth, mito qv, ibiza cupra. Το punto και το cupra μαλιστα τα εκανα test drive.Τελικά όμως, καλώς ή κακώς, είπα γιατί να πληρώνω σα το μα$ακα βενζινη στα τουρμπατα ( τα 1400 αρια μαλιστα, αν προσεξες) μιας και όλα ρουφανε. πολυ όμως. Οπότε το γύρισα στο diesel. και τωρα περιμένω mito diesel 1.3 με τις ζαντες που θελω, αισθητηρες, μεταλλικο, distinctive, sport pack κλπ. ίδια λεφτα με το qv. τουλαχιστον ελπίζω να μου βγει λιγοέξοδο. κατα τα αλλα το punto γ@μ@ΕΙ και δερνει, και το οτι πηραν το προηγουμενο πεντε καγκουρες δε κανει το καινουργιο καγκουρικο. Απλα κρινε μονος σου αν είναι περισσοτερο ή punto ή abarth. πάντως πηγαινε και οδήγησέ το, μιλάμε στη θεση sport, εχει απίστευτη αμεσότητα το γκάζι για multiair. το μόνο που με χάλασε λιγο στο punto ειναι οτι η κεντρικη κονσόλα ενω φαινεται γαμαουα στο προσπεκτους, είναι πολυ φθηνιαρικο πλαστικο απο κοντα.τα bucket του λενε πολυ, καλυτερα και απο τα sabelt που παίζουν κοντα στο χιλιαρικο για υφασμα και κοντα στο 2 χιλιαρο για δερμα. εγω το μόνο εξτρα που θα του βαζα ειναι τα αυτοκολλητα. παντως αν θες, και προκειται για μετρητα, ξερω για αντιπροσωπια που δινει το abarth evo της με 2300χλμ του test drive με 16.500. μια απο τις 3 ειναι, παρε και ρωτα, μη λενε οτι κανω και διαφημιση. γκρι με κοκκινο, που ηταν και η δικια μου επιλογη.
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Κοίτα φίλε, και εγώ στην ίδια κατηγορία έψαχνα. Είχα καταλήξει στα punto evo abarth, mito qv, ibiza cupra. Το punto και το cupra μαλιστα τα εκανα test drive.Τελικά όμως, καλώς ή κακώς, είπα γιατί να πληρώνω σα το μα$ακα βενζινη στα τουρμπατα ( τα 1400 αρια μαλιστα, αν προσεξες) μιας και όλα ρουφανε. πολυ όμως. Οπότε το γύρισα στο diesel. και τωρα περιμένω mito diesel 1.3 με τις ζαντες που θελω, αισθητηρες, μεταλλικο, distinctive, sport pack κλπ. ίδια λεφτα με το qv. τουλαχιστον ελπίζω να μου βγει λιγοέξοδο. κατα τα αλλα το punto γ@μ@ΕΙ και δερνει, και το οτι πηραν το προηγουμενο πεντε καγκουρες δε κανει το καινουργιο καγκουρικο. Απλα κρινε μονος σου αν είναι περισσοτερο ή punto ή abarth. πάντως πηγαινε και οδήγησέ το, μιλάμε στη θεση sport, εχει απίστευτη αμεσότητα το γκάζι για multiair. το μόνο που με χάλασε λιγο στο punto ειναι οτι η κεντρικη κονσόλα ενω φαινεται γαμαουα στο προσπεκτους, είναι πολυ φθηνιαρικο πλαστικο απο κοντα.τα bucket του λενε πολυ, καλυτερα και απο τα sabelt που παίζουν κοντα στο χιλιαρικο για υφασμα και κοντα στο 2 χιλιαρο για δερμα. εγω το μόνο εξτρα που θα του βαζα ειναι τα αυτοκολλητα. παντως αν θες, και προκειται για μετρητα, ξερω για αντιπροσωπια που δινει το abarth evo της με 2300χλμ του test drive με 16.500. μια απο τις 3 ειναι, παρε και ρωτα, μη λενε οτι κανω και διαφημιση. γκρι με κοκκινο, που ηταν και η δικια μου επιλογη.Μηπως τοτε επρεπε να δεις και την Mito 1.4 /120ps GPL, δηλαδη την εργοστασιακη εκδοση με υγραεριο?
Ειναι στο μισο κοστος τιμης της αμολυβδης, (εχει κατοχυρωθει με νομο, πλαφον ετσι ωστε η τιμη του υγραεριου να ειναι στο 50% της αντιστοιχης ποσοτητας της αμολυβδης) και οι επιδοσεις/χαρακτηριστικα λειτουργιας ειναι παρομοια με αυτα της 120αρας με βενζινη...
Τα μικρά GTi