-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για καποιους και +7 αλογα καλα ειναι ειδικα οταν δεν χρειαζεται ενα σκασμο λεφτα για να τα παρεις (πχ για μια πληρη εξατμιση)...αλλα και η ηχητικη απολαυση για μενα βελτιωση ειναιτι διαφορά μπορούν να σου κάνουν τα 7 αλογα σε ποσά της τάξης των 100-150 ?
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Kαι μην ξεχνατε τον παραγοντα βαρος,στο δικο μου που ειναι 900 κιλα αν παρω 10-12 αλογα με ενα πρωτο σταδιο τοτε το αμαξακι θα πηγαινει πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν,ενω αν ο θειος μου π.χ βαλει 10-12 αλογα στο discovery δεν θα δει διαφορα πιστευωγια τι αυτοκίνητο μιλάμε ?
-
suzuki ignis sport
-
Η ταπεινή μου γνώμη είναι, ότι την άνεση πλέον την δίνουν εις βάρος της δύναμης, μόνον όταν το αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει 300κμ/ωρα. Ενόσω δεν πρέπει στην Ευρώπη να υπερβαίνετε στην παραγωγή τα 250.
Στα μικρά δεν το τολμούν, διότι το γράφουν, και θα πάτωναν στης πωλήσεις.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η εξάτμιση είναι μια αλυσίδα πολλών παραμέτρων, και όχι ένα τελικό.
Α) χταπόδι
Β) σωλήνες
Γ)καταλύτες
Δ)τελικό.
Κανένα από αυτά δεν αποκαθίσταται με ένα μόνον τμήμα. Και σίγουρα και με ότι γράφω δεν μπορεί να βγουν 8 άλογα από αυτοκίνητα με αρχική 80!.
10% κέρδος με μόνον την εξάτμιση δεν βγαίνουν με τίποτα.
Ο στόχος μου στα αγωνιστικά είναι 4% στην εξάτμιση. 15% στην βελτίωση της μηχανής. 20% στην τροφοδοσία. 5% στο τσιπάρισμα.
Όλα αυτά αποτιμώνται σε αρκετά ευρώπουλα!.
Α. -
Σε απλό 1300άρι μόνο με αλλαγή εξάτμισης, +20 άλογα.
Τάφε έφη, τεχνικός καρμπυρατέρ/αναφλέξεων κλπ -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Σε απλό 1300άρι μόνο με αλλαγή εξάτμισης, +20 άλογα.
Τάφε έφη, τεχνικός καρμπυρατέρ/αναφλέξεων κλπΥπο κανονικες συνθηκες με τιποτα δεν κερδιζεις 25% μονο απο εξατμιση.Για να θεωρησουμε αξιοπιστη μια αυξηση της ιπποδυναμης σε δυναμομετρηση πρεπει να την κανουμε διπλη,δηλαδη πριν και μετα την αντικατασταση του εξαρτηματος.Μπορει πχ το αυτοκινητο μου να ειναι ονομαστικης ισχυς 100 και στην πραγματικοτητα να αποδιδει 107.Του βαζω και μια εξατμιση και στη δυναμομετρηση μου δειχνει 110 και μετα λεω πως πηρα 10 αλογα μονο απο την εξατμιση.Αλλη περιπτωση λαθους ειναι να φοραω παλιολαδα καμια 20000χλμ μπουζι καμια 40000χλμ φιλτρο αερος καμια 60000χλμ κλπ.Να κανω δυναμομετρηση με αυτες τις συνθηκες και να δειχνει οτι εχω 93 αλογα και αφου κανω σερβις και αλλαξω ταυτοχρονα και εξατμιση μου δειχνει το δυναμομετρο 110.Τοτε τι πρεπει να πω για την εξατμιση οτι μου εδωσε +17αλογα;
-
Αντωνη δεν χρειαζεται να κοψουν δυναμη μονο απο super cars. Σε εξατμiση που εβαλε ο Παπαδοπουλος σε κουπε 1,8 ατμοσφαιρικο,με φιλτρο αερος κλειστο της bmc, εσωτερικη διαμετρο 56χιλ με δυο καζανακια και καταλύτη με αρχικη μετρηση στα 134 αλογα ,υστερα απο την τοποθέτησή της η μετρηση εδειξε 155 αλογα.Με χαμηλό θορυβο .Πολυ μελετημενη κατασκευή.Εστω και αυτα τα 2,3 χιλιοστά μπορεί να κανουν την διαφορά.Και με βιβλιό σερβις πληρες το φιατ.
-
Μετά από ταξίδι 1000 χλμ με το Revo πάνω στον 1.4 twincharger, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι το Γκολφ έγινε άλλο αυτοκίνητο! Η ταχύτητα ταξιδιού, αυτή που το αυτοκίνητο 'πάει μόνο του', έγινε τα 180, το σασμάν όλο μετατοπίστηκε μία σχέση 'κάτω' σε επιτάχυνση, η 2α πλέον σχεδόν 'δεν υπάρχει' (γεμίζει σε ελαχιστότατα δεύτερα) και η 3η είναι η καινούρια 2α, μόνο που φτάνει μέχρι τα 150!
Στα 900 ευρώ, δεν μπορώ να πω ότι η βελτίωση ήταν αναίμακτη, αλλά όπως λέει η διαφήμιση, η αίσθηση της δύναμης ανεκτίμητη!
Να πω ότι το αυτοκίνητο δεν κινείται ιδιαιτέρως εδώ και ενάμιση χρόνο, γράφει αρκετά λιγότερα από 10,000 χλμ το χρόνο και αυτά σε αρκετά μακρινές διαδρομές και ταξίδια. Φυσικά, η χρήση είναι πιο προσεκτική πλέον, με πιο προσεκτικό ζέσταμα και αποφυγή του συνδυασμού τέρμα γκάζι / μεγάλη σχέση (>= 4ης) / χαμηλές στροφές. Βενζίνη μόνο 100άρα πλέον και το κόστος δεν με νοιάζει, μιας και μιλάμε για 10-15 γεμίσματα το χρόνο -- κατά κανόνα δεν χρειάζεται να βάλω βενζίνη μεταξύ ταξιδιών.
-
Εγώ αγόρασα το αυτοκίνητο μου με την προϋπόθεση να το βελτιώσω ,άλλωστε τα νέα αυτοκίνητα βελτιώνονται χωρίς να λύσεις ούτε βίδα από την μηχανή.
Έχω κάνει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. -
Κι αυτός το βελτίωσε
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι αυτός το βελτίωσεΒρήκα και άλλη περιπέτεια
http://www.youtube.com/watch?v=RZ9KcX0H ... re=relatedτην καλύτερη βελτίωση πάντως την έχει κάνει ο τύπος εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=6bXRckcT ... re=related -
Οι βελτιώσεις σε ισχύ που προκύπτουν από απλή αλλαγή τελικού αφορά στα λίγα σχετικά φιμωμένα αυτοκίνητα και συνήθως σε μέγιστη ισχύ, αυτή που βγαίνει στις 6000+ στροφές. Αν προσέξετε καλύτερα τα σχετικά διαγράμματα θα δείτε ότι αυτό γίνεται σε βάρος της απόδοσης στις χαμηλότερες στροφές όπου το μειωμένο backpressure του πιο ελεύθερου πλέον τελικού αδειάζει τους κυλίνδρους μειώνοντας τη δυναμική συμπίεσή τους και την ισχύ τους εκεί που την χρειάζεσαι περισσότερο, στις χαμηλομεσαίες στροφές. Αυτό μπορεί να είναι βελτίωση αλλά μόνο για χρήση πίστας ή φαναροκόντρας. Όλοι οι άλλοι μπορεί να νιώθουν το άρπαγμα και τον ήχο αλλά αν μετρηθούν στο δρόμο θα είναι πιο αργοί. Και σε τίποτα ανηφόρες θα πρέπει να κατεβάσουν ταχύτητα ενώ πριν την έβγαζαν...
Συνήθως όμως φτιάχνεσαι με τον ήχο και κρατάς την σχέση και μόνο για να τον ακούς. Άσε που έτσι κι αλλιώς προσαρμόζεσαι πολύ γρήγορα σε 5 πάνω 5 κάτω άλογα και αν είσαι χαρούμενος τι σημασία έχει αν την ανηφόρα θα την βγάλεις με 4η ή πρέπει να βάλεις 3η.... -
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/0 ... _2600.html
Για να απαντήσω στην ερώτηση του θέματος, αν πρόκειτε για την προ τελευταία Mercedes αξίζει όσα λεφτα και αν χρειαστεί :lol
-
Για να απαντήσω στο ερώτημα θα διέκρινα δυο κατηγορίες μοτέρ. Υπερτροφοδοτούμενα και μη.
Στα πρώτα όντως υπάρχουν πολύ αξιόπιστα και οικονομικά πακέτα με την καρδιά της βελτίωσης ΄να είναι το πρόγραμμα που κάποιες φορές συνοδεύεται από πιο ελεύθερη εξάτμιση, ίσως πιο ανοικτό κιτ εισαγωγής και σπανιότερα αντλία βενζίνης. Αυτά (με την προυπόθεση να είναι επώνυμα και δοκιμασμένα) κατά τη γνώμη μου αξίζουν τον κόπο παίρνεις τουλάχιστον ένα 20% στην ιπποδύναμη και άλλο τόσο ή και περισσότερο ροπή, δε σε προβληματίζει στη καθημερινή χρήση ίσως σε βοηθάει κι όλας λόγω της μεγαλύτερης ροπής σε όλο σχεδόν το φάσμα των στροφών, η κατανάλωση σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές ενώ οι βλάβες που μπορεί να προκύψουν είναι σπάνιες (άντε η τουρμπίνα αν είναι να βγάλει 250000 χιλιόμετρα, να βγάλει 200000).
Μάλιστα πολλοί κατασκευαστές ή αντιπροσωπείες είναι τόσο σίγουροι για την αξιοπιστία της βελτίωσης που εξακολουθεί να καλύπτει τα βελτιωμένα αυτοκίνητα η εργοστασιακή εγγύηση. (πχ παλαιότερα η seat με το revo ή η subaru με την prodrive κλπ). Προσωπικά τα περισσότερα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα που είχα τα βελτίωνα στον κινητήρα ως αυτό το στάδιο (πάντα με επώνυμα προιόντα) και δεν είχα ούτε έχω προβλήματα παρά τα αρκετά χιλιόμετρα που κάνω.
Στα δεύτερα (ατμοσφαιρικά) είναι πολύ λίγα αυτά που παίρνεις με αντίστοιχου κόστους και παρεμβάσεων βελτιώσεις και μάλιστα θυσιάζοντας αρκετά στην καθημερινή οδήγηση. Και γι'αυτό το λόγο όσα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα είχα τα βελτίωνα αλλού και όχι στον κινητήρα. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
σωστος ...
αφορμη ηταν μια συζητηση με τον μικρο αδελφο ενος φιλου που εχει RS..
και μου ελεγε...βαλε ελευθερη φιλτροχοανη..πετα και μια Μιλοτεκ...ενα προγραμματακι και θα εισαι τζιτζα...εκει που δεν εχω απαντηση ειναι να τα εκανα τι....
Aν θέλεις το γκάζι με έμφαση στο χαμηλό κόστος, βάλτου μόνο πρόγραμμα. Εξατμίσεις δίνουν κυρίως ήχο, εισαγωγή μάλλον κακό κάνει (χειρότερο φιλτράρισμα) παρά καλό (το κέρδος σε άλογα έχει ένα ερωτηματικό).
Να ξέρεις βέβαια ότι πλέον θα έχεις ένα βελτιωμένο μοτέρ και από άποψη αξιοπιστίας. (οι κινητήρες στα VAG πάντως γενικώς αντέχουν και πλέον αντέχουν πολύ και οι τουρμπίνες τους).
Α, και να βάλεις πρόγραμμα για 95άρα βενζίνη.Ενα ολοκληρωμενο συστημα εξατμισης, ειδικα στα vag μπορει να δωσει απο 20 εως 35 αλογα. Δεν ειναι μονο ηχος....
Δεν υπαρχει προγραμμα για 95αρα, αυτο ειναι παραμυθι. Ενα σωστο προγραμμα πρεπει να δουλευει εξισου καλα και με 95αρα και με 100αρα ακριβως οπως κανει και το μαμα, απλα με 100αρα θα εχει τη μεγιστη υποσχομενη ιπποδυναμη. -
Γιατί θεωρείς πως είναι παραμύθι ένα πρόγραμμα για 95άρα βενζίνη;
-
Γιατι ενα σωστο προγραμμα πρεπει να μπορει ακριβως οπως κανει και το μαμα, να διαβαζει τις παραμετρους (οκτανια-θερμοκρασια κτλ) και να αντιδρα αναλογα.
Λενε καποιοι για παραδειγμα προγραμμα για 100αρα!!! Τι θα πει αυτο? απλα εχουν καταργησει τους knock sensors λογω του υπερβολικου αβανς. Και αν αυτος ο πελατης νομιζει οτι εβαλε 100αρα και δεν ειναι? τι γινεται? Απλα σπαει το μοτερ, γιατι ο γατος ο προγραμματιστης εχει καταργησει τις δικλειδες ασφαλειας για να παρει 5 αλογα ακομα! -
Ετσι είναι απλά μια διευκρίνηση. Σκοπός ενός σωστού -γνώστη- προγραμματιστή δεν ειναι να πάρει 5 αλογα απο το υπερβολικό αβάνς. Σκοπός του είναι να κερδίσει χρόνο σε ρεπρίζ επιταχύνσεις αφού ουσιαστικά εκεί σκοπεύει το υψηλό (οχι υπερβολικό ) αβανς.
Η 100ρα σε αυτή την περίπτωση ειναι μονόδρομος. Επίσης οι καταργηση των δικλείδων ασφαλειας του εγκεφάλου είναι ενα σοβαρό θέμα για εναν οδηγό που αποφασίζει να κανει μετατροπή στα δεδομένα του. Απλά πρέπει να ξέρει τι βάζει στη δεξαμενή καυσίμου. Εγω έχω και ενα ενισχυτικό στο πίσω μέρος καλού κακού.
βελτιωσεις....απο ποσο και πανω αξιζουν πραγματικα;;