-
German exports fell 3.6% in October as demand from crisis-hit southern European markets shrank, data shows.
It was the biggest fall in six months, and much bigger than the 1% decline expected by markets.
German imports shrank by 1% versus a month earlier - also more than expected - suggesting demand is also weakening in Europe's biggest economy.
The country's trade surplus fell from 17.3bn to 11.6bn euros ($15.5bn; £9.9bn), or about 5.5% of its GDP.
'We are seeing the beginning of a strong hit to German exports,' said Holger Schmiedling, economist at Berenberg Bank.
'It is telling that the exports fell by more than the imports. It's the euro crisis. If our neighbours aren't doing well, Germany can't remain an island of tranquillity.'
Meanwhile, German inflation fell marginally in November to 2.4% versus a year earlier, compared with a 2.5% rate the month before.
In France, industrial output and manufacturing production both registered zero growth in October versus the previous month - slightly beating expectations of a mild contraction.
-
Συνφορουμίτες ωραία όλα αυτά αλλά κάντε μου μια χάρη αν σας είναι εύκολο.
Όταν τελειώσετε με τους εύστοχους χαρακτηρισμούς κάντε και έναν κόπο να προτείνετε κόμμα εκτος των 2 μεγάλων που να συγκεντρώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά που έγραψα.
Σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές και εκτός και αν δημιουργηθεί κάτι καινούριο οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
Αποχή, λευκό ή άκυρο δεν είναι επιλογή για μένα και σε τελική ανάλυση ... δεν την κάνω αυτήν την χάρη στα βολεμένα κομματόσκυλα των 2 μεγάλων και στον στρατό του απολιθώματος. -
χωρίς να θέλω να το παίξω αντιδραστικός, εμένα δεν με εκφράζει μάλλον με έχει απογοητεύσει όλο το πολιτικό πάνελ, εξαιρουμένου του ΛΑΟΣ, το οποίο δεν μπορώ εκ πεποιθήσεως να ψηφίσω....άρα για μένα η αποχή αποτελεί συνειδητή επιλογή.
πριν πολλά χρόνια στην βιασύνη μου να ψηφίσω κάτι άλλο εκτός των γνωστών κομμάτων διάλεξα τυχαία ένα άγνωστο για μένα ψηφοδέλτιο για το οποίο εκ των υστέρων σκυλομετάνοιωσα συνειδητοποιώντας ότι ψήφισα ουράνιο τόξο....
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
ΥΓ Κι΄εγω εχω χρησιμοποιησει το δευτερο θεωρημα μη-πληροτητας του Γκεντελ (τα οποια ισχυουν μονο για τυπικα συστηματα 1ης ταξης)...
Όταν λες 'τάξη' τι εννοείς;
Γυμνασιου. Εννοω λογικης πρωτου βαθμου (πχ Peano arithmetic)
Πσσστ! Κρατάς μυστικό; Η λογική δεν έχει βαθμό. Μόνο η γλώσσα.
Α, μη ξεχάσω, το β' θεώρημα ισχύει για γλώσσες οιουδήποτε βαθμού.
Μητσάρα, σε παρακαλώ, πείσε με ότι δεν είσαι φέρελπις μορφωμένος εκ βικιπεδίας...
Γαμώ τη βικιπέδιά σας, έκανε ζημιά τελικά. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
ΥΓ Κι΄εγω εχω χρησιμοποιησει το δευτερο θεωρημα μη-πληροτητας του Γκεντελ (τα οποια ισχυουν μονο για τυπικα συστηματα 1ης ταξης)...
Όταν λες 'τάξη' τι εννοείς;
Γυμνασιου. Εννοω λογικης πρωτου βαθμου (πχ Peano arithmetic)
Πσσστ! Κρατάς μυστικό; Η λογική δεν έχει βαθμό. Μόνο η γλώσσα.
Α, μη ξεχάσω, το β' θεώρημα ισχύει για γλώσσες οιουδήποτε βαθμού.
Μητσάρα, σε παρακαλώ, πείσε με ότι δεν είσαι φέρελπις μορφωμένος εκ βικιπεδίας...
Γαμώ τη βικιπέδιά σας, έκανε ζημιά τελικά.'Eκ βικιπεδίας' (και αλλων πηγων για ο,τι δεν ξερω ή δεν ειμαι σιγουρος ή δεν θυμαμαι καλα) ειμαι , φερελπις μορφωμενος δεν ειμαι.
Βρε imago, βρε imago , μπηκες στη 1:38 για να μου την πεις για την first order logic ?
Πρεπει να ειναι μεγαλο δραμα το να νομιζεις οτι λειτουργεις ως κυνικος και τελικα να γινεσαι το πρωτο θυμα του 'κυνισμου' σου (και αναφερομαι γενικα και οχι μονο στο συγκεκριμενο).
Στα ερωτηματα , και κυριως στο γιατι το ΔτΦ περιγραφει πειστικα την κοινωνικη πραγματικοτητα , θα απαντησεις ? Μπα , δεν θα απαντησεις. Α, ξεχασα, απαντησες : Ο von Neumann πεθανε το 57, πριν πεθανει ο von Neumann ολοι οι μαθηματικοι ηταν τσουτσεκια (το τσανακια μαλλον δεν κολλαει) του , οι Αμερικανοι εχουν βαλει το PD στους νομους τους , και λοιπα και λοιπα.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
χωρίς να θέλω να το παίξω αντιδραστικός, εμένα δεν με εκφράζει μάλλον με έχει απογοητεύσει όλο το πολιτικό πάνελ, εξαιρουμένου του ΛΑΟΣ, το οποίο δεν μπορώ εκ πεποιθήσεως να ψηφίσω....άρα για μένα η αποχή αποτελεί συνειδητή επιλογή.πριν πολλά χρόνια στην βιασύνη μου να ψηφίσω κάτι άλλο εκτός των γνωστών κομμάτων διάλεξα τυχαία ένα άγνωστο για μένα ψηφοδέλτιο για το οποίο εκ των υστέρων σκυλομετάνοιωσα συνειδητοποιώντας ότι ψήφισα ουράνιο τόξο....
Σε ευχαριστώ που στις επόμενες εκλογές μου δίνεις το δικαίωμα να ψηφίσω και για εσένα.
_
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
να μου την πεις για την first order logic?Ναι γιατί πετάς πυροτεχνήματα. Πες 'δεν ξέρω' δεν είναι ντροπή.
Κλασικός Έλληνας: όλα τα ξέρει, όλα τα μπορεί και όταν κάνει λάθος ΠΟΤΕ δεν το αναγνωρίζει. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
να μου την πεις για την first order logic?
Ναι γιατί πετάς πυροτεχνήματα. Πες 'δεν ξέρω' δεν είναι ντροπή.
Κλασικός Έλληνας: όλα τα ξέρει, όλα τα μπορεί και όταν κάνει λάθος ΠΟΤΕ δεν το αναγνωρίζει.Ο παππους μου , αυτο το ελεγε 'βγαλ' τη σκουφια σ' και βαρα με' (μπορει και να παρελειπε το τελευταιο 'ε').
Επειδη βαρεθηκα (εγραψες οτι το ΔτΦ περιγραφει πειστικα την κοινωνικη πραγματικοτητα και δεν εδωσες καμια απαντηση στα ερωτηματα) , ετσι οπως τα λες ειναι (εγω ειμαι ο κλασικος ελληνας που 'όλα τα ξέρει, όλα τα μπορεί και όταν κάνει λάθος ΠΟΤΕ δεν το αναγνωρίζει.')
Αλλωστε , scripta manent.
-
μύρισε ελλάδα και στη Wall Street

-

-
'Οι Έλληνες είναι είτε φασίστες, είτε κομμουνιστές είτε μαλάκες' είπε Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του

-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
'Οι Έλληνες είναι είτε φασίστες, είτε κομμουνιστές είτε μαλάκες' είπε Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του
το είπε αναφερόμενος στους 'αγανακτισμένους' αλλά εδώ η φωτό, με την αντίστροφη φορά, ταιριάζει γάντι....
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Όταν τελειώσετε με τους εύστοχους χαρακτηρισμούς κάντε και έναν κόπο να προτείνετε κόμμα εκτος των 2 μεγάλων που να συγκεντρώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά που έγραψα.
Σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές και εκτός και αν δημιουργηθεί κάτι καινούριο οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
Αποχή, λευκό ή άκυρο δεν είναι επιλογή για μένα και σε τελική ανάλυση ... δεν την κάνω αυτήν την χάρη στα βολεμένα κομματόσκυλα των 2 μεγάλων και στον στρατό του απολιθώματος.Στέφανος Μάνος , Δράση ;
-
-edit-
-
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
Αποχή, λευκό ή άκυρο δεν είναι επιλογή για μένα και σε τελική ανάλυση ... δεν την κάνω αυτήν την χάρη στα βολεμένα κομματόσκυλα των 2 μεγάλων και στον στρατό του απολιθώματος.Στέφανος Μάνος , Δράση ;
Ε ναι, τι άλλο
Να μας σώσει όπως έσωσε και την Αλατινη
Απ τους πιο πετυχημένους οικονομολόγος, ψάξε βρες να δεις που έφτασε το χρέος στην θητεία του σαν υπ. οικονομικών -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
'Οι Έλληνες είναι είτε φασίστες, είτε κομμουνιστές είτε μαλάκες' είπε Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του[/img]
Από το 6:45 και μετά, σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή (ευρωδραχμή την ονομάζει ο Καρατζαφέρης).
Για να μην βάλω το παλαιότερο βίντεο που 'έθαβε' τον Παπαδήμο (αν ανατρέξεις στις σελίδες του θέματος λίγο μετά την εκλογή Παπαδήμου, θα το βρεις - ο drifter το είχε ανεβάσει).
Τώρα γιατί δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμά του το ΛΑΟΣ από το 2007 (το ήξερα όταν το έβαζα), ίσως γιατί δεν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα για να το ανεβάσει και στο internet (αφού είναι όπου φυσάει ο άνεμος).Ο Καρατζαφέρης έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ελάττωμα. Μιλάει πάρα πάρα πάρα πολύ και σχεδόν κάθε μέρα, πράγμα που δεν κάνει κανένας αρχηγός κόμματος ούτε καν βουλευτής. Όταν δεν το κλείνεις το ρημάδι το στόμα σου επί σειρά ετών σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες ... ε, θα σου ξεφύγουν και μερικές μαλακίες που θα τις βρεις μπροστά σου Ειδικά σε κάτι Αυτιάδες (emoticon που ξερνάμε θέλει εδώ ) ή στην μεσημεριανή του εκπομπή θα ακούσεις του κόσμου της μαλ@κίες. Έχει το κακό.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Παρακολουθώ στενά τις πράξεις Βορίδη, Άδωνη, Γεωργίου, Ροντούλη και θα κρίνω στο τέλος.
Το μεγαλύτερο καλό που θα μπορούσε να κάνει ο Φύρερ στο κόμμα του είναι να αράξει και να μιλάει όσο γίνεται λιγότερο.
Πιστεύω ότι θα ανέβαζε τα ποσοστά του πολύ αν το έραβε λίγο αλλά άντε να τον πείσεις να το βουλώσει μέσα στο ίδιο του το κόμμα και στο ίδιο του το κανάλι Θεωρώ ότι παρά τα ελαττώματα(ποιος άνθρωπος δεν έχει) του και βουλευτών του έχει καλές προθέσεις και όρεξη για δουλειά. Αν πέφτω έξω και ισχύει το αντίθετο θα δείξει.Μπράβο ρε delsol...!! Mπράβο..! Συμφωνώ απόλυτα μ΄αυτά που λες και την περιγραφή που κάνεις....!
Αυτός ο Γεωργιαδης μόνο με χαλάει απίστευτα και είναι ο κύριος λόγος που θα με απέτρεπε να ψηφίσω ΛΑΟΣ....Βέβαια, εκτός απο αυτό, δεν τους έχω και για ικανούς διπλωμάτες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά...Δεν ξέρω αν σε μια δύσκολη στιγμή πχ θα έδειχναν πυγμή και αποφασιστικότητα ή αν θα έπαιρναν λάθος αποφάσεις εν θερμώ και θα τα κάνανε σκατά...
Γενικά στο παρελθόν πάντως, έχουν εκφράσει έντονα ακραίες απόψεις, σε διάφορα θέματα, τις οποίες τα τελευταία χρόνια αποφέυγουν. Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι έχουν αναθεωρήσει πάντως....
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Έχω ψηφίσει 5 κόμματα ως τώρα και το επόμενο θα δείξει τι θα είναι όταν έρθει η ώρα.
Θα πρέπει να είναι όμως κάτι που να έχει συντηρητική στάση στα εθνικά θέματα , σκληρή στάση στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα, να είναι δημοκρατικό, να είναι ΦΟΥΛ αντικρατικίστικο με φιλελεύθερες ιδέες στα οικονομικά, να μην έχει κόμπλεξ με τους ανθρώπους που έχουν ένα μεγάλο και πανάκριβο σπίτι, πολύ ακριβά αμάξια, που έχουν γιοτ με ελληνική σημαία κλπ και να μην τα φορολογεί εξαντλητικά για να πληρώνει σπατάλες και αχρείαστους υπαλλήλους προκειμένου να παίρνει ψήφους (δεν τα έχω ούτε και θα τα αποκτήσω, αλλά γουστάρω και μόνο που τα βλέπω γύρω μου και ομορφαίνουν τον κόσμο μου και την χώρα μου), να έχει τσαμπουκά να τα βάζει και να τα χώνει στους επαγγελματίες αντίγενικώς-μπαχαλάκιδες-μιζεροβρωμιάρηδες-κλαψομούνηδες.
Αποκλείονται ΝΔ ΠΑΣΟΚ αφού δοκιμάστηκαν 30 χρόνια και απέτυχαν.
Παρακολουθώ στενά τις πράξεις Βορίδη, Άδωνη, Γεωργίου, Ροντούλη και θα κρίνω στο τέλος.
Το μεγαλύτερο καλό που θα μπορούσε να κάνει ο Φύρερ στο κόμμα του είναι να αράξει και να μιλάει όσο γίνεται λιγότερο.
Πιστεύω ότι θα ανέβαζε τα ποσοστά του πολύ αν το έραβε λίγο αλλά άντε να τον πείσεις να το βουλώσει μέσα στο ίδιο του το κόμμα και στο ίδιο του το κανάλι Θεωρώ ότι παρά τα ελαττώματα(ποιος άνθρωπος δεν έχει) του και βουλευτών του έχει καλές προθέσεις και όρεξη για δουλειά. Αν πέφτω έξω και ισχύει το αντίθετο θα δείξει.Τζιζας κραιστ
Εναν παπαδόπουλο χρειάζεσαι αλλά δεν θα είναι υποψήφιος νομίζω. -
τελικα 8000 μονο στην 'εφεδρεια' ... για να δουμε τι θα πουν και τα παιδια της Τροικας... και τι θα προτεινουν...
-
Τι θα προτείνουν; Αμεσα 100.000 απόλυση όχι εφεδρεία. Και μετά θα βγει ο ΠΑ(σοκ)ΠΑΔΗΜΟΣ και θα σηκώσει σημαία περι κακής ΕΕ. Τόσο καιρό το ίδιο εργάκι παίζεται, δεν το μαθες;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!