Ο χρήστης imago έγραψε:
@imago
Δηλαδή πιστεύεις ότι 'δικαιούσαι δια να ομιλείς' για οποιοδήποτε θέμα ασχέτως των δικών σου πεπραγμένων ως προς αυτό ?
Πχ. να λες 'α τα ζώα πως κινούνται στο δρόμο' αν και συ διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο κτλ.
Μπερδεύεις την υποκρισία με την διαφορετική γνώμη. Η περίπτωση του διπλοπαρκαρίσματος είναι υποκρισία. Ως προς το γενικό δικαίωμα στη γνώμη, με βρίσκεις σύμφωνο. Γι' αυτό άλλωστε προβλέπεται και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ε μα γιαυτό μιλάω αγαπητέ. Πως νομιμοποιείται κάποιος που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην πρώην χώρα του, αντιθέτως μόνο πήρε από αυτήν, να λέει ότι άλλοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη χώρα τους ?
Α και κάτι άλλο:
Λες 'αντι να ακούσετε τι έχει να πει έρχεστε σε αντιπαράθεση'
Γιατί αυτός ακούει τι έχουμε να πούμε ?
Ρωτάει 'τι κάνατε για τη χώρα σας' αλλά όταν κάποιος του απαντήσει διαφορετικά από 'έπινα φραπέ στην παραλία' τον αποκαλεί ψεύτη, τεμπέλη και άλλα τέτοια χαρωπά. Πχ. εγώ του απάντησα 'έφτιαξα μια πετυχημένη επιχείρηση' = ουπς, το μοντέλο των τεμπέληδων δεν ισχύει, είδες την απάντηση...
Οπότε σε τι είναι καλύτερος ο tryphon από εμάς ? Τουλάχιστον εμείς πληρώνουμε φόρους στην Ελλάδα...
Αν λέει 'καταστρέψατε τη χώρα σας' έχει δίκιο
Αν λέει 'είστε όλοι ψεύτες, τεμπέληδες κτλ.' έχει άδικο
Εσύ όμως λες 'αγνοήστε το δεύτερο, το πρώτο έχει σημασία'. Που δεν είναι έτσι φυσικά...
Οταν λοιπόν λες 'τι έχετε κάνει για την Ελλάδα' τότε αναμένω να μην το λές εκ του ασφαλούς διότι τότε η κριτική σου είναι άνευ ουσίας. Με άλλα λόγια, 'δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς'. Ασχέτως αν πολλά από αυτά που λες έχουν βάση (και άλλα είναι μαλακίες ολκής βασισμένες σε στερεότυπα, που ναι, έχουν σημαντική διαφορά από τα επιχειρήματα).
(α, και το να πληρώνεις φόρους ανελλιπώς στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αυτονόητο)
Και τέλος, άλλο η καλοπροαίρετη κριτική με στόχο τη βελτίωση και άλλο η κακοπροαίρετη κριτική με στόχο την αυτοεπιβεβαίωση και την προσβολή των συνομιλητών. Αλλο να σου πω 'κοίτα, το κάνεις λάθος και πρέπει να κάνεις αυτό και αυτό' (ούτε μια πρόταση δεν έχουμε δει από τον συγκεκριμένο) και άλλο 'είσαι μ@λ@κ@ς και ραγιάς'.
Θύμησέ μου σε παρακαλώ που ακριβώς είπα εγώ 'τι έχετε κάνει όλοι εσείς για την Ελλάδα'. Θέλω να δω και το πλαίσιο.
Κατά τα άλλα 'ραγιάδες' μας έχουν αποκαλέσει από τον Κοραή και τον Ανώνυμο της Ελληνικής Νομαρχίας, ίσαμε τον Αντρίκο Παπανδρέου.
Δεν αναφέρομαι σε σένα, συγνώμη για την καταχρηστική χρήση του β΄ ενικού, νόμιζα ότι θα ήταν προφανές...
Τέλος πάντων, κριτική χωρίς προτάσεις είναι κριτική της πούτσας, ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό...