-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Για να έχει τόσο τουρισμό το καλοκαίρι (που σαν ζώα που είμαστε ποτέ δεν αξιοποιήσαμε ορθά) δεν μπορεί κάτι όμορφο πρέπει να διαθέτει και η χώρα μας.
Δεν αντιλέγω αν το θέτεις έτσι. Άλλο όμως αυτό, και άλλο το 'δεν υπάρχει άλλο στον κόσμο' / 'είμαστε οι καλύτεροι' / 'ελληνάρες οέο' κ.λπ.
( )
Οποιεσδήποτε ακρότητες είναι ελεεινές, τι να λέμε τώρα. Έχω μείνει άναυδος με τοπία στην Ελλάδα, έχω μείνει άναυδος και με τοπία στην Ελβετία.
-
Κι εγω περιπου τα ιδια γιατρε...Εχω μεινει αναυδος με μαλακες στην Ελλαδα αλλα εχω μεινει αναυδος και με μαλακες στην Ελβετια!
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Οι ξένοι που βιάζουνε και λεηλατούν την χώρα φταίνε. Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν οτι το 85% των εγκλημάτων προέρχονται απο τους μετανάστες. Αυτό δεν είναι ρατσισμός ,αλλα απλή καταγραφή της πραγματικότητας. Δεν τολμάει κανενας να κυκλοφορήσει μετα τις 10 το βράδυ. Ουτε τις γυναίκες κλέβουν ,αλλα αντιθέτως ζωάδια μεσήλικες Ελληνες παντρεύονται Αλβανίδες και Ρωσσίδες . Ξέρεις, αυτους τους Ελληνες όπως και Έλληνες σαν και του λόγου σου ,τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι με τους Πακιστανους.
Χώρες Βαβελ σαν την Ελβετία μου προκαλουν οίκτο. Αυτός είναι και ο λόγος που στους παγκοσμίους πολέμους εκαναν την κότα. Αφου δεν υπάρχει εθνική συνοχή. Να πολεμήσει ο πολίτης για ποιό λόγο? Δεν μας λες ομως και για την Σουηδία και για την Νορβηγία. Στην Σουηδία για παράδειγμα οι μετανάστες αποτελούν το 15% του πληθυσμού και η πλειονότητα των μεταναστων ειναι ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ. ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Τι σχέση εχει η νοοτροπια και η θρησκεια του Ελληνα με του Αλβανου και του Πακιστανου? Γιατι δεν μαζεύουν και 5.000.000 Πακιστανους οι Σουηδοί σαν την Ελλάδα? Αφου είναι πολιτισμένο κράτος δικαίου.......
Υ.Γ Δεν είπα οτι ειναι ωραια η ΠΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Άλλη μια βαθύτατη ανάλυση της κατάστασης. Φταίνε οι μετανάστες. Ήταν καλά όμως όταν όλα τα γιαπιά και όλη η γεωργία δούλευαν μόνο με αυτούς ε; Όταν τους εκμεταλλευόσασταν και όταν δεν τους πληρώνατε και δεν τολμούσαν να κάνουν τίποτα γιατί δεν είχαν χαρτιά, όταν τους πηδούσατε γιατί ήταν Ουκρανέζες.... Διεγράφη προσβλητικός χαρακτηρισμός [Mod]
Να σου θυμίσω όμως ότι εδώ με 35% ξένους δεν υπάρχουν προβλήματα, το αντίθετο θα έλεγα χωρίς αυτούς θα ήταν χειρότερα.Υ.Γ.
Γιατί το λες αυτό; Δεν είναι ωραία η Σπάρτη μας, το Μεσολόγγι μας, η Θήβα μας, η Λάρισα; Που τέτοια μέρη ρε; -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Να σου θυμίσω όμως ότι εδώ με 35% ξένους δεν υπάρχουν προβλήματα, το αντίθετο θα έλεγα χωρίς αυτούς θα ήταν χειρότερα.The minaret controversy in Switzerland refers to construction of minarets, which has been subject to legal and political controversy in Switzerland during the 2000s and a Swiss referendum regarding this issue. In a November 2009 referendum, a constitutional amendment banning the construction of new minarets was approved by 57.5% of the participating voters. Only four of the 26 Swiss cantons, mostly in the French-speaking part of Switzerland, opposed the initiative.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minaret_controversy_in_Switzerland
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να σου θυμίσω όμως ότι εδώ με 35% ξένους δεν υπάρχουν προβλήματα, το αντίθετο θα έλεγα χωρίς αυτούς θα ήταν χειρότερα.
The minaret controversy in Switzerland refers to construction of minarets, which has been subject to legal and political controversy in Switzerland during the 2000s and a Swiss referendum regarding this issue. In a November 2009 referendum, a constitutional amendment banning the construction of new minarets was approved by 57.5% of the participating voters. Only four of the 26 Swiss cantons, mostly in the French-speaking part of Switzerland, opposed the initiative.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minaret_controversy_in_Switzerland
Ευτυχώς που υπάρχουν και όρια ε; Και εγώ ψήφισα όχι, καμία σχέση με θρησκείες. Πόσες εκκλησίες έχει στην Ιορδανία, Συρία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία; Τόσους μιναρέδες θα'χει και δω. Εσύ βέβαια ο ανοιχτόμυαλος θα ψήφιζες ναι
Εσείς το κάνατε μπάχαλο όπως και ολα τ'αλλα το θέμα μετανάστευση. Κανένας έλεγχος μπατε σκύλοι αλέστε...κράτος σου λέει Ευρωπαϊκόν.... Σουηδική Αραβία
-
Ο χρήστης Διάφοροι έγραψε:
ΣπάρτηΗ Σπάρτη έχει βουνά όπου μπορείς να βρεις ρυάκια με καθαρό νερό κ 'λίμνες' όπου μπορείς να βουτήξεις χωρίς να έχεις πληρώσει είσοδο κ χωρίς να σε παρακολουθεί κανένας, χωριά μισοερειπωμένα όπου μπορείς να φιλοξενηθείς από τελείως άγνωστους ανθρώπους, ....
Η Σπάρτη είναι όμορφη.
Η ομορφιά δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, οι γύφτοι βρίσκουν ομορφιά στα στημένα σε σκουπιδότοπους τσαντίρια τους. Και το καναρίνι, στο χρυσό κλουβί του. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σπάρτη
Η Σπάρτη έχει βουνά όπου μπορείς να βρεις ρυάκια με καθαρό νερό κ 'λίμνες' όπου μπορείς να βουτήξεις χωρίς να έχεις πληρώσει είσοδο κ χωρίς να σε παρακολουθεί κανένας, χωριά μισοερειπωμένα όπου μπορείς να φιλοξενηθείς από τελείως άγνωστους ανθρώπους, ....
Η Σπάρτη είναι όμορφη.
Η ομορφιά δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, οι γύφτοι βρίσκουν ομορφιά στα στημένα σε σκουπιδότοπους τσαντίρια τους. Και το καναρίνι, στο χρυσό κλουβί του.Και ενα καταπληκτικό μουσείο ελιάς στη Σπάρτη.
Υ.Γ , Ηλία μπορώ να συμμετάσχω με την επιμέλεια της εξωτερικής εικόνας των προιόντων.
-
@tryphon
Κλασσικό πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο: τι σημασία έχει τι κάνουν αλλού ? Απλά επισήμανα ότι το 'δεν υπάρχουν προβλήματα' στην Ελβετία είναι μαγική εικόνα. Και ένας Γάλλος το ίδιο θα έλεγε, σωστά, 'κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες' αλλά επί της ουσίας (προάστια Παρισιού) και του τύπου (θέμα με τις μαντήλες) κάθε άλλο.Οπότε έλα και συ Ελβετέ φίλε μας στον κουβά με τα ρατσιστικά σκατά μαζί με μας τους Ελληνες (α, στην Ελλάδα αν δεν σου το ΄χουν πει έχει δεκάδες τζαμιά κομπλέ με το μιναρέ τους), τους Σαουδάραβες κτλ. και άσε την αφ΄υψηλού κριτική, που συνηθίζεις.
(Για το αν οι Ελβετοί είναι ρατσιστές έχω προσωπική άποψη απ΄όταν είχα ζήσει στην Ελβετία. To 'κανένα πρόβλημα' είναι ευσεβής πόθος)
-
Εσείς το κάνατε μπάχαλο όπως και ολα τ'αλλα το θέμα μετανάστευση. Κανένας έλεγχος μπατε σκύλοι αλέστε...κράτος σου λέει Ευρωπαϊκόν.... Σουηδική ΑραβίαΑρχίζω να πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι λες.
Κ τα ποντίκια, πλέον, γνωρίζουν ότι το Ελ έχει χρησιμοποιηθεί από την Ευρώπη σαν μαξιλάρι. Η Ελ πολιτική στο θέμα των μεταναστών έχει υπαγορευτεί 100% από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας. Εσύ πως κ δεν το γνωρίζεις? -
Από εδώ:
Ρατσιστής, ρατσιστής;
[...]Στο τέλος του ίδιου post διαβάζουμε:
[...]
A, που'σαι αύριο στην πρωτεύουσα δεν έχει μετρό, τραμ, ηλεκτρικό κλπ. Απεργούν οι εργαζόμενοι για καλύτερους μισθούς....τουρκαλβανοι αλήτες.Αλλά και από το topic του ΔΝΤ, διαβάζουμε το ακόλουθο post:
[...]
Μήπως πρέπει να σου πω και μπράβο για τα κατορθώματα και τις επιλογές σου, δεν νομίζω, αυτό που νομίζω είναι ότι η πραγματικότητα σε προσγειώνει λίγο απότομα σ'αυτο που πραγματικά ανήκεις, την Ανατολή. Πικρό αλλά αληθές.Α και που'σαι, πάρε κάνα μπιτονάκι να φτιάξεις οικόπεδο μόλις σηκώσει αέρα, ε.... (απ'αγάπη στην πατρίδα όχι τιποτ'αλλο)
Είναι αυτό που λένε 'Εγώ δεν είμαι ρατσιστής. Οι άλλοι είναι μαύροι.'.
Την καλημέρα μου.
-
-
ίσως το καλύτερο αστερίξ
αν κι εδώ ταιριάζει ο φίλος μας τεντεν
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
....... Ουτε τις γυναίκες κλέβουν ,αλλα αντιθέτως ζωάδια μεσήλικες Ελληνες παντρεύονται Αλβανίδες και Ρωσσίδες . Ξέρεις, αυτους τους Ελληνες όπως και Έλληνες σαν και του λόγου σου ,τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι με τους Πακιστανους.Ζωαδια εισαι εσυ και ολη η συνομοταξία σου!
-
Οι ξένοι που βιάζουνε και λεηλατούν την χώρα φταίνε. Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν οτι το 85% των εγκλημάτων προέρχονται απο τους μετανάστες. Αυτό δεν είναι ρατσισμός ,αλλα απλή καταγραφή της πραγματικότητας. Δεν τολμάει κανενας να κυκλοφορήσει μετα τις 10 το βράδυ. Ουτε τις γυναίκες κλέβουν ,αλλα αντιθέτως ζωάδια μεσήλικες Ελληνες παντρεύονται Αλβανίδες και Ρωσσίδες . Ξέρεις, αυτους τους Ελληνες όπως και Έλληνες σαν και του λόγου σου ,τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι με τους Πακιστανους.
Χώρες Βαβελ σαν την Ελβετία μου προκαλουν οίκτο. Αυτός είναι και ο λόγος που στους παγκοσμίους πολέμους εκαναν την κότα. Αφου δεν υπάρχει εθνική συνοχή. Να πολεμήσει ο πολίτης για ποιό λόγο? Δεν μας λες ομως και για την Σουηδία και για την Νορβηγία. Στην Σουηδία για παράδειγμα οι μετανάστες αποτελούν το 15% του πληθυσμού και η πλειονότητα των μεταναστων ειναι ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ. ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Τι σχέση εχει η νοοτροπια και η θρησκεια του Ελληνα με του Αλβανου και του Πακιστανου? Γιατι δεν μαζεύουν και 5.000.000 Πακιστανους οι Σουηδοί σαν την Ελλάδα? Αφου είναι πολιτισμένο κράτος δικαίου.......
Υ.Γ Δεν είπα οτι ειναι ωραια η ΠΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Άλλη μια βαθύτατη ανάλυση της κατάστασης. Φταίνε οι μετανάστες. Ήταν καλά όμως όταν όλα τα γιαπιά και όλη η γεωργία δούλευαν μόνο με αυτούς ε; Όταν τους εκμεταλλευόσασταν και όταν δεν τους πληρώνατε και δεν τολμούσαν να κάνουν τίποτα γιατί δεν είχαν χαρτιά, όταν τους πηδούσατε γιατί ήταν Ουκρανέζες.... Διεγράφη προσβλητικός χαρακτηρισμός [Mod]
Να σου θυμίσω όμως ότι εδώ με 35% ξένους δεν υπάρχουν προβλήματα, το αντίθετο θα έλεγα χωρίς αυτούς θα ήταν χειρότερα.Τι μας λες Τρυφωνα;Οτι εκει δεν εχετε μαφια;Ναρκωτικα;Πορνεια;Λαθρομεταναστες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....... Ουτε τις γυναίκες κλέβουν ,αλλα αντιθέτως ζωάδια μεσήλικες Ελληνες παντρεύονται Αλβανίδες και Ρωσσίδες . Ξέρεις, αυτους τους Ελληνες όπως και Έλληνες σαν και του λόγου σου ,τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι με τους Πακιστανους.
Ζωαδια εισαι εσυ και ολη η συνομοταξία σου!
Και λίγα λες Μπιλλ!
-
Που να τα δει ρε βιλλ, μεταξύ σαλονιού-κήπου και χέστρας που κινείται
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Κι εγω περιπου τα ιδια γιατρε...Εχω μεινει αναυδος με μαλακες στην Ελλαδα αλλα εχω μεινει αναυδος και με μαλακες στην Ελβετια! -
Δεν βλέπω να διαφέρει και πολύ η Ελβετία από τον υπόλοιπο κόσμο σε θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το χρήμα
Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 114 παιδιών και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες από έναν 54χρονο Ελβετό κοινωνικό λειτουργό, τα τελευταία 30 χρόνια.
O κοινωνικός λειτουργός είχε εργαστεί σε εννέα κέντρα φροντίδας, εκ των οποίων οκτώ στην Ελβετία και ένα στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος, ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και ομολόγησε εννέα απόπειρες κακοποίησης τις περισσότερες από αυτές στην περιοχή της Βέρνης.
Οπως αναφέρει το BBC, η έρευνα ξεκίνησε όταν δύο από τα θύματα του κοινωνικού λειτουργού τον κατήγγειλαν. Αξιωματούχος της αστυνομίας της Βέρνης δήλωσε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο και φωτογραφίες από τις κακοποιήσεις.
«Το ερώτημα είναι το πόσες κακοποιήσεις έχουν μείνει κρυφές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση, Γκαμπριέλ Μπέργκερ.
Ο 54χρονος Ελβετός είχε κατηγορηθεί το 2003 για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου κοριτσιού με νοητική υστέρηση, ωστόσο η υπόθεση είχε κλείσει λόγω έλλειψης αποδείξεων, όπως μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων.
Παράλληλα, το περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία δύο ανδρών με ειδικές ανάγκες που ζούσαν σε ένα κέντρο φροντίδας, οι οποίοι είπαν στους γονείς τους ότι είχαν σεξουαλική επαφή με τον 54χρονο.
Σύμφωνα με το ATS, τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν στην πλειονότηά τους αγόρια με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, ωστόσο ανάμεσά τους υπήρχαν και γυναίκες.
Επίσης, δήλωσε ότι είχε κακοποιήσει και παιδιά συναδέλφων του σε κάποια από τα κέντρα φροντίδας, όπου εργαζόταν.
2-2-2011
-
Μεταξύ Ελβετίας και Νεπάλ, ψηφίζω Νεπάλ δαγκωτό. Το ξέρετε ρε σεις ότι στην Ελβετία υπήρχε νόμος παλιότερα που απαγορευόταν να κλείσεις με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου σου? Ναι, ήταν αδίκημα!
Γνωρίζετε πόσο κάνει ένα ντονέρ κεμπάπ στην Ζυρίχη? Μας κάνουνε τους λεφτάδες, αλλά δεν μας λένε ότι μόνο το 1/3 των Ελβετών έχει δικό του σπίτι.ΟΛΟΙ οι άλλοι στο νοίκι. Για εξοχικό άστο καλύτερα.
Τι να μας πούνε οι τσομπαναραίοι για δικαιώματα, που επέτρεψαν στις γυναίκες τους να ψηφίζουν μόλις το 1971, μερικές δεκαετίες μετά από Τουρκία, Ουγκάντα, Αφγανιστάν?
Ουυυυυυυ -
Ένας βασικός λόγος να μισεί όλο το φόρουμ την Ελβετία είναι μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον (δεν ξέρω αν άλλαξε), απαγορεύονταν οι μηχανοκίνητοι αγώνες! Δεν το συζητάμε δε για όρια ταχύτητας, στροφοδιαδρομές, πίστες και άλλα τέτοια χαρωπά...
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα